President Aragonès: "Enguany destinarem 700 milions al cicle de l'aigua per adaptar-nos als efectes del canvi climàtic"

Imagen del artículo President Aragonès: Enguany destinarem 700 milions al cicle de l'aigua per adaptar-nos als efectes del canvi climàtic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El cap de l'Executiu ha inaugurat aquesta tarda la nova empresa municipal d'aigua de Vilassar de Dalt, ViDA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda que des del Govern "estem treballant de forma prioritària en la millora de la gestió de l'aigua" i, per aquest motiu, "en els pressupostos d'aquest 2023 incloem una partida de 700 milions d'euros dedicada al cicle de l'aigua amb l'objectiu d'adaptar-nos als efectes del canvi climàtic, dependre menys de les pluges i preparar-nos millor per a èpoques de sequera com la que estem vivint".

Amb aquesta finalitat, ha assenyalat Pere Aragonès, s'han previst mesures com "millorar les plantes potabilitzadores; promoure una millor gestió dels aqüífers de manera més eficient i sobretot invertir en infraestructures de regeneració d'aigües per donar moltes vides a cada litre d'aigua". "És un deure que tenim com a Governi una obligació de totes les administracions gestores d'aigua cap a la ciutadania", ha reblat.

El cap de l'Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració de la nova empresa municipal de gestió de l'aigua de Vilassar de Dalt, ViDA, i les seves oficines ubicades al mercat de Can Robinat. Amb aquesta empresa l'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha apostat per la remunicipalització del servei d'abastament d'aigua i clavegueram amb l'objectiu de millorar-ne la prestació, exercir-ne un millor control econòmic i facilitar l'adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient.

El president ha posat en valor aquesta iniciativa i ha felicitat i ha agraït a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt pel seu "compromís amb la ciutadania, amb una acció de govern centrada en posar les persones al centre".


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9181 {"title":"President Aragonès: \"Enguany destinarem 700 milions al cicle de l'aigua per adaptar-nos als efectes del canvi climàtic\"","published_date":"2023-02-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/214ce675-7e18-4911-98dc-27afee0d0341.webp","id":"9181"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-15/9181-president-aragones-enguany-destinarem-700-milions-cicle-aigua-adaptar-nos-als-efectes-canvi-climatic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.