Adolescents tutelats expressen amb fotos què els agrada i què voldrien millorar dels centres on viuen

Imagen del artículo Adolescents tutelats expressen amb fotos què els agrada i què voldrien millorar dels centres on viuen

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Una exposició i un vídeo recullen el fruit d'un taller on han participat 38 nois i noies de 14 a 18 anys de tres centres El projecte pretén fer partícips als infants sobre el seu benestar en relació amb la seva llar

Un total de 38 nois i noies d'entre 14 i 18 anys que viuen en tres centres d'atenció a la infància -un dels quals allotja exclusivament joves emigrats sols- han participat en un projecte a través del qual han tingut l'oportunitat de detectar, debatre i presentar propostes de millora sobre les seves llars utilitzant la fotografia.

El projecte s'ha desenvolupat en diverses sessions dirigides pel fotògraf Francesco Caiazza, que els ha ensenyat nocions de fotografia, però alhora els ha convidat a representar en imatges propostes de millora del seu entorn, mitjançant el debat i el treball en equip.

Cadascun dels centres ha fet una posada en comú i després s'ha fet una sessió final per triar les fotografies que formen part de l'exposició Les nostres veus, que ha quedat instal·lada al vestíbul de la seu de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut. També s'ha fet un vídeo que dona testimoni de l'experiència.


Els participants en aquesta dinàmica han mostrat en les seves fotografies, per exemple, que els agraden les excursions, el jocs de taula, els animals domèstics o fer esport; en canvi, es queixen d'activitats concretes que els avorreixen, que no hi ha un lloc adequat on deixar les vambes, que l'habitació és sorollosa o que els horaris i les normes són massa estrictes.

L'objectiu d'aquest taller -que s'emmarca en el Pla de millora del sistema d'atenció a la infància i l'adolescència-, és donar veu als infants i adolescents que viuen als centres, fer-los partícips del seu benestar en relació al funcionament de la seva llar.


El Pla de millora del sistema d'atenció a la infància i l'adolescència en situació de vulnerabilitat, risc o desemparament s'ha dissenyat mitjançant un procés de reflexió que ha comptat amb la participació de més de 1.500 professionals de diversos àmbits, a més d'infants i adolescents tutelats, joves extutelats i famílies, en 85 espais de treball i escolta activa, articulats de forma sectorial i territorialitzada. El pla s'ha elaborat amb la voluntat de millorar l'atenció, preservar drets, i garantir la inclusió social dels infants i adolescents i sobretot fer una societat amb igualtat d'oportunitats per a totes les persones.

Un dels objectius del pla i de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència és promoure els drets dels infants, molt especialment el dret d'opinió i de participació, i impulsar la perspectiva d'infància en la nostra societat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9210 {"title":"Adolescents tutelats expressen amb fotos què els agrada i què voldrien millorar dels centres on viuen","published_date":"2023-02-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/74d8aa38-0076-44fc-a47f-855fbe381ff2.webp","id":"9210"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-14/9210-adolescents-tutelats-expressen-fotos-agrada-voldrien-millorar-centres-viuen https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.