El Govern aprova destinar 15 milions d'euros a subvencionar accions d'Impuls digital a l'educació

Imagen del artículo El Govern aprova destinar 15 milions d'euros a subvencionar accions d'Impuls digital a l'educació

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La convocatòria d'ajuts serà a càrrec de pressupostos futurs del Departament d'Educació, provinents dels fons europeus Next Generation

El Govern ha aprovat avui destinar 15 milions d'euros a la convocatòria d'ajuts en el marc del programa d'Impuls digital a l'educació. Amb aquest acord, es podrà dur a terme la subvenció, a càrrec dels pressupostos futurs del Departament d'Educació per als exercicis de 2023 i 2024.

L'Impuls digital, programa destinat a la competència digital docent i a l'estratègia digital dels centres, és finançat amb els fons europeus Next Generation en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR). Les subvencions s'adrecen a reforçar la implantació del nou Marc de referència de la competència digital docent perquè serveixi com a palanca per a la innovació en els centres educatius catalans.

Les subvencions volen promoure les accions de capacitació i acompanyament als docents i centres educatius que vulguin aprofundir en la digitalització i el foment de les STEAM. El pressupost de 15 milions d'euros permetrà desenvolupar tres línies de subvenció: formació per a aproximadament 9.000 docents; suport a la transformació per a més de 6.000 docents i 300 centres educatius, i creació de recursos i difusió de la competència digital docent.

A la convocatòria i a les bases s'especifiquen els requisits, objectius i terminis per tal de subvencionar les diferents línies de desplegament de l'Impuls digital. Les entitats beneficiàries de les subvencions són universitats, entitats, ajuntaments, i l'ecosistema d'empreses amb experiència en l'àmbit STEAM educatiu.

Els projectes subvencionats permetran als centres i docents que vulguin capacitar-se en l'ús d'equipament tecnològic divers que acabaran rebent durant el pròxim curs 23-24. En concret, permetrà fer ús d'equipament de producció audiovisual, robòtica, computació o impressió 3D. Els projectes hauran de treballar l'ús d'aquestes eines alineades amb el pensament crític, la resolució de problemes, computació o coeducació, entre d'altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9208 {"title":"El Govern aprova destinar 15 milions d'euros a subvencionar accions d'Impuls digital a l'educació","published_date":"2023-02-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b7f8a402-94f6-4180-9592-c06b7461197d.webp","id":"9208"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-14/9208-govern-aprova-destinar-15-milions-euros-subvencionar-accions-impuls-digital-educacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.