El Govern finança 571 projectes socials amb la convocatòria de subvencions a entitats amb càrrec al 0,7% de l'IRPF

Imagen del artículo El Govern finança 571 projectes socials amb la convocatòria de subvencions a entitats amb càrrec al 0,7% de l'IRPF

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es tracta d'iniciatives d'entitats vinculades a les polítiques socials del Departament de Drets Socials així com programes d'igualtat, de dones i d'immigració del Departament d'Igualtat i FeminismesDotada amb 33,7M€, aquesta convocatòria és una de les vies de col·laboració del Govern per enfortir la tasca del tercer sector socialEl conseller Campuzano denuncia que l'import que rep Catalunya no es correspon al que s'hi recapta o a les caselles que marquen els contribuents catalans

El Govern ha publicat la proposta de resolució que adjudica un total de 33.706.000 euros al finançament de 571 projectes socials que impulsen més de 200 entitats arreu del país. Es tracta de la convocatòria de 2022 per a la concessió de subvencions destinades a programes d'interès general, amb càrrec al 0,7% de l'IRPF. A banda del finançament de projectes d'atenció social, les subvencions també contemplen inversions d'obres de reforma, reparació, adequació i millora de centres, pisos i unitats d'atenció que ofereixin aquestes activitats.

Aquesta convocatòria anual s'adreça a entitats del tercer sector que treballen en els àmbits competència del Departament de Drets Socials, com ara la protecció social i accions d'urgència social, la infància i l'adolescència, les famílies, el voluntariat, la joventut o el poble gitano. D'altra banda, també inclou línies dirigides a entitats dedicades al foment de la igualtat entre dones i homes, garanties de drets i no-discriminació, i que treballen amb persones migrades, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, competència del Departament d'Igualtat i Feminismes. En aquest sentit, 465 projectes es vinculen a la conselleria de Drets Socials i 106 corresponen als àmbits competencials d'Igualtat i Feminismes.

La protecció social suposa el gruix de les subvencions, amb un total de 13,82M€per 208 projectes. Aquesta línia inclou, entre d'altres, actuacions d'urgència social, iniciatives per a cuidadors de persones amb dependència o discapacitat, accions d'atenció a les persones grans que facilitin que es puguin mantenir al domicili, l'atenció i intervenció social del sensellarisme o actuacions adreçades a promoure l'autonomia personal de les persones amb discapacitat.

Les línies dedicades a obres i reformes de millora de centres, pisos i serveis d'atenció a persones s'han resolt amb 55 projectes, que rebran en conjunt prop de 6 milions d'euros.

Amb un finançament de 4,7M€, la línia destinada a infància i adolescència permetrà tirar endavant una cinquantena de projectes que, entre d'altres, acompanyen i atenen infants i joves sense referents familiars en situació de dificultat social; promouen l'atenció de nens i nenes amb necessitats educatives i socials, així com accions de prevenció i atenció davant la violència envers la infància o de defensa i protecció dels drets dels infants.

Prop de 3 M€ es destinen a 91 projectes de l'àmbit de les famílies, per acompanyar aquelles que tenen necessitats específiques, finançar accions que impulsen els serveis d'orientació i atenció a les famílies (SOAF) o actuacions de lluita conta la violència masclista i contra els maltractaments a la gent gran.

En l'àmbit competencial del Departament d'Igualtat i Feminismes, 1,9 M€ s'invertiran en 55 projectes del tercer sector que fomenten la igualtat entre dones i homes i garanteixen drets i la no-discriminació. Pel que fa a les persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, la proposta de resolució inclou 36 iniciatives que rebran un finançament d'1,9M€.

La resta de projectes escollits inclouen actuacions destinades al jovent, a la promoció del voluntariat o l'atenció i la millora de la situació del poble gitano.

Modificar terminis per optimitzar la tasca del tercer sector

Tal com va explicar el conseller Campuzano en la presentació de pressupostos, el Departament ha previst acordar amb el tercer sector una modificació del calendari tant la convocatòria de l'IRPF com la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i activitats a entitats de l'àmbit de polítiques socials. En aquest sentit, la intenció és avançar la publicació de les convocatòries perquè, de cara a 2024, les entitats socials que hagin presentat projectes a qualsevol de les línies coneguin el mes de gener de quants diners disposaran per a tot l'exercici.

En el decurs de la compareixença al Parlament, Campuzano també va denunciar que l'import que rep Catalunya per les subvencions amb càrrec al 0,7% de l'IRPF "no respon al que es recapta en IRPF a Catalunya, ni en les creuetes que s'hi marquen, ni amb la taxa AROPE",i va lamentar que "si tinguéssim un repartiment en base a aquestes variables, disposaríem d'un finançament millor i més just pel tercer sector català".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9219 {"title":"El Govern finança 571 projectes socials amb la convocatòria de subvencions a entitats amb càrrec al 0,7% de l'IRPF","published_date":"2023-02-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b2625254-7327-45b4-ae89-15394f047901.webp","id":"9219"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-13/9219-govern-financa-571-projectes-socials-convocatoria-subvencions-entitats-carrec-0-7-irpf https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.