S'inicia la nova Joint Action del programa EU4Health amb la participació de l'Essencial com a bona pràctica per a implementar a l'atenció primària de la Unió Europea

Imagen del artículo S'inicia la nova Joint Action del programa EU4Health amb la participació de l'Essencial com a bona pràctica per a implementar a l'atenció primària de la Unió Europea

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La iniciativa Essencial, de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), va ser seleccionada per la Comissió Europea per formar part de la Joint Action CIRCE-JA i transferir, adaptar i implementar el seu model i beneficis a 45 centres de salut de 12 estats membres

La nova Joint Action europea CIRCE-JA (JA transfer of best praCtices In pRimary CarE), finançada pel programa EU4Health, s'ha posat oficialment en marxa amb l'objectiu de millorar i fomentar la sanitat a la Unió Europea i enfortir els sistemes de salut mitjançant el reforç de l'atenció primària. Durant 36 mesos, es treballarà per a transferir i implementar de manera efectiva les sis millors pràctiques seleccionades en atenció primària, entre les quals es troba la iniciativa Essencial, de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

El juny de 2021, l'Essencial va ser convidat a participar en una jornada 'marketplace' de la Comissió Europea en haver estat triat com un dels millors exemples de bones pràctiques en atenció primària. Després de la presentació davant les autoritats sanitàries, la Comissió va realitzar una enquesta entre els estats membres perquè valoressin les diferents iniciatives presentades durant la jornada. Els resultats van atorgar una de les puntuacions més altes a la iniciativa Essencial per la seva potencialitat per a ser implantat en altres països. Ara, la iniciativa, amb els altres cinc projectes seleccionats, seran transferits a 45 centres de salut de 12 estats membres amb diferències estructurals, organitzatives i institucionals rellevants en els seus sistemes de salut.

El procés de transferència estarà recolzat per una metodologia basada en evidència científica, augmentant la capacitat dels estats membres per a implementar models d'atenció innovadors i abordar la transformació del sistema de salut en aquest nivell d'atenció. A més, les accions de transferència de coneixement i agermanament donaran suport al procés de transferència i implementació, a més d'un seguit d'activitats, com tallers, visites de personal, diàlegs sobre polítiques, assessorament d'experts i programes d'aprenentatge mutu. El procés de transferència i implementació serà monitorat i avaluat, i es generarà i compartirà coneixement abordant els principals elements i recomanacions per al seu èxit més enllà de la durada de la 'joint action'.

D'aquesta manera, l'Essencial, projecte nascut el 2013 amb l'objectiu de promoure una pràctica clínica que eviti la realització de pràctiques que no aporten valor a la ciutadania, continua consolidant-se en l'àmbit internacional com una iniciativa rellevant en la transferència de coneixement per ajudar a millorar la qualitat de l'atenció sanitària.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9213 {"title":"S'inicia la nova Joint Action del programa EU4Health amb la participació de l'Essencial com a bona pràctica per a implementar a l'atenció primària de la Unió Europea","published_date":"2023-02-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/1c2a9657-c228-48a2-bff6-e87639b41c69.webp","id":"9213"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-13/9213-inicia-nova-joint-action-programa-eu4health-participacio-essencial-bona-practica-implementar-atencio-primaria-unio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.