Els Mossos d'Esquadra detenen un lladre relacionat amb gairebé una trentena de robatoris amb força a pisos de Barcelona i que en va cometre nou en una sola nit

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen un lladre relacionat amb gairebé una trentena de robatoris amb força a pisos de Barcelona i que en va cometre nou en una sola nit

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'home, que va quedar en llibertat, va incrementar la seva activitat delinqüencial durant el mes de gener d'enguanyEl detingut actuava tot sol i en algun cas va cometre els fets quan hi havia persones a l'interior dels domicilisA l'hora de realitzar els robatoris l'arrestat instal·lava marcadors a les portes per tal d'esbrinar si els seus habitants feien ús diari de l'immoble o estaven fora Fruit de la detenció i dels registres s'ha pogut retornar diversos objectes sostrets a les seves víctimes

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal de Barcelona van detenir el passat 31 de gener un home, de 25 anys, especialitzat en robatoris a domicilis i que actuava a diversos districtes de la ciutat de Barcelona. Concretament, se li atribueixen vint-i-nou robatoris amb força. A més, el detingut compta amb deu antecedents per fets similars i que també estan relacionats amb delictes de patrimoni.


La investigació es va iniciar durant el mes de juliol de 2022 quan els agents van tenir coneixement d'una sèrie de robatoris amb força a pisos de la capital catalana. Amb totes les informacions i amb la resta d'indagacions realitzades per part dels investigadors es va aconseguir identificar els presumpte autor dels fets.


En un primer moment, el detingut actuava amb l'ajuda d'altres persones, però a finals de l'any passat va passar a cometre els robatoris sol i sense la necessitat de terceres persones. De la investigació, s'ha després que l'home va incrementar la seva activitat delinqüencial durant el mes de gener d'enguany i fins i tot en una sola nit va ser capaç de realitzar nou robatoris en immobles que estaven relativament a prop entre ells. El presumpte autor es movia per diferents zones de Barcelona i en alguns casos ho feia amb transport públic. La investigació ha determinat que va consumar fets als districtes de Nou Barris, Eixample, Horta, Sant Andreu, Les Corts i Gràcia.


Els investigadors van constatar que a l'hora de cometre els robatoris el detingut instal·lava marcadors a les portes per tal d'esbrinar si els seus habitants feien ús diari o si es trobaven fora uns dies, i així saber quin era el millor moment per accedir als pisos. En alguns casos, disposava d'una quinzena de claus de diferents marques que coincidien amb les marques de panys en les quals hi havia marcadors, així com una eina especialitzada per obrir altres panys. Una vegada a l'interior dels domicilis sostreia aparells electrònics, petits electrodomèstics, joies, entre d'altres objectes. Es dona la circumstància que en un dels fets la víctima va aportar el posicionament d'uns auriculars sostrets en un robatori que havia patit. Curiosament, la ubicació coincidia exactament amb el domicili del detingut.


De fet, cinc dies abans de la detenció, el presumpte autor ja va ser identificat per agents de mossos d'esquadra quan aquest caminava pel carrer amb una bossa i una caixa de grans dimensions. En l'escorcoll a dependències policials, tot i que l'home manifestava que portava roba entre els seus objectes, els agents van comissar diversos ordinadors, telèfons mòbils, rellotges, carteres i targeters, entre d'altres objectes, que podien estar relacionats amb robatoris previs.


Els investigadors van establir un dispositiu de seguiments i vigilàncies que va culminar el passat 31 de gener amb la detenció del presumpte autor dels fets a les rodalies del seu domicili. En el moment de la detenció l'home portava una sèrie d'objectes que amb les comprovacions realitzades es va determinar que provenien de diversos robatoris. Els mossos també van realitzar un registre a un immoble i van recuperar objectes sostrets que ja van ser reconeguts per algunes de les seves víctimes i posteriorment retornats als legítims propietaris.


Així mateix es continuen fent gestions amb la resta d'objectes presumptament sostrets, entre d'altres, la difusió pels mitjans oficials del cos perquè víctimes de robatoris puguin veure les joies per si fossin les que els hi van sostreure.


El detingut va passar a disposició judicial el 3 de febrer i el jutge va decretar la seva posada en llibertat.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 11 de febrer de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9173 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen un lladre relacionat amb gairebé una trentena de robatoris amb força a pisos de Barcelona i que en va cometre nou en una sola nit","published_date":"2023-02-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/948d3655-103b-4ddf-ae98-ac5392bf19fb.webp","id":"9173"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-11/9173-mossos-esquadra-detenen-lladre-relacionat-gairebe-trentena-robatoris-forca-pisos-barcelona-va-cometre-nou-sola-nit https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.