El president Aragonès reivindica el "lideratge i la voluntat transformadora de l'Euroregió per enfortir el projecte de construcció europea"

Imagen del artículo El president Aragonès reivindica el lideratge i la voluntat transformadora de l'Euroregió per enfortir el projecte de construcció europea

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El cap de l'Executiu ha participat a Tolosa de Llenguadoc a l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, que ha passat d'Occitània a CatalunyaHa recordat que Pasqual Maragall va impulsar l'Euroregió perquè "tenia clar que el paper de Catalunya a Europa seria més fort i tindria un impacte directe i eficaç a la vida de les persones si treballàvem conjuntament"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquesta tarda "el lideratge i la potencialitat d'espais euroregionals i de l'Euroregió Pirineus Mediterrània com a forma de contribuir a enfortir el projecte de construcció europea" i ha fet notar que "aquest lideratge i aquesta voluntat de transformació l'hem de saber dirigir també a l'espai compartit del Mediterrani".

El cap de l'Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus mediterrània, que ha passat d'Occitània a Catalunya. Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha destacat que "iniciatives com l'Euroregió Pirineus Mediterrània són el millor aliat del projecte europeu, més enllà del propi projecte europeu, per la capacitat superadora de les fronteres, l'exemple de cooperació i de treball compartit que implica i la forma de governança".

En aquest sentit, ha recordat que Pasqual Maragall va impulsar l'Euroregió perquè "tenia clar que el paper de Catalunya i dels nostres territoris a Europa seria més fort, més influent i tindria un impacte directe i més eficaç a la vida de les persones si treballàvem conjuntament".

El president Aragonès ha agraït a la presidenta d'Occitània, Carole Delga, la tasca feta en els darrers dos anys de presidència de l'Euroregió i ha assenyalat que durant els propers dos anys de presidència catalana "encarem una fase de consolidació d'aquesta vocació i projectes de l'Euroregió recollint la bona feina feta fins ara".

Full de ruta euroregional 2030

En aquest context, Pere Aragonès ha expressat la voluntat del Govern de "desplegar al llarg dels propers dos anys el Full de Ruta euroregional 2030 des d'una òptica social, garantint la participació de tots els territoris amb la seva pluralitat i diversitat, treballant amb tots els agents socials i econòmics des de la concertació i el diàleg social i obrint-lo a tota la ciutadania".

En aquest full de ruta, el president ha explicat que es pararà especial atenció en els joves i a dit que"hem de deixar de parlar de la joventut en termes de futur, perquè els joves són present i per tant és imprescindible no només que s'escolti sinó que se'ls empoderi". "La joventut és un dels eixos prioritaris de la presidència catalana de l'Euroregió dels propers dos anys", ha remarcat, i ha situat en aquesta línia l'impuls de l'Assemblea euoregional de la joventut.

Altres àmbits prioritaris de la presidència catalana de l'Euroregió seran la innovació, el progrés de la diversitat lingüística i cultural i l'acció climàtica. En aquest sentit, el president ha afirmat que "el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió del tot ineludible".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9172 {"title":"El president Aragonès reivindica el \"lideratge i la voluntat transformadora de l'Euroregió per enfortir el projecte de construcció europea\"","published_date":"2023-02-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/77cb4247-5112-4a1a-be55-23069769f90c.webp","id":"9172"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-10/9172-president-aragones-reivindica-lideratge-voluntat-transformadora-euroregio-enfortir-projecte-construccio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.