El conseller Campuzano ressalta la col·laboració público-social pels drets de les persones amb discapacitat en una visita a Girona

Imagen del artículo El conseller Campuzano ressalta la col·laboració público-social pels drets de les persones amb discapacitat en una visita a Girona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El titular de Drets Socials ha visitat la Fundació Support-Girona i la Fundació Ramon Noguera, a més de reunir-se amb les entitats de l'Associació IURA

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha remarcat la importància de la col·laboració entre el Departament que lidera i les entitats socials per garantir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, en una visita institucional a Girona, avui divendres, que l'ha portat a reunir-se amb representants de diverses fundacions que treballen a les comarques gironines.

Campuzano ha arribat aquest matí a l'Edifici de la Generalitat a Girona, on ha visitat la planta on es troben els Serveis Territorials de Drets Socials a Girona. Acompanyat per la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell i Turon, ha pogut saludar i conversar amb els treballadors i treballadores que vetllen pel bon funcionament a Girona dels diversos àmbits del Departament, com són la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), el centre d'atenció a persones amb discapacitat (CAD), el Servei de Suport a la Protecció Social, el Servei d'Atenció a Persones, el Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, el Servei de Joves Tutelats i Ex-Tutelats, l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) i l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ).

Més tard, el conseller s'ha desplaçat a la Fundació Support-Girona, dedicada al suport jurídic i social per a persones amb qualsevol tipus de discapacitat a les comarques gironines. Campuzano ha visitat les instal·lacions de l'entitat i ha conversat amb els i les professionals de suport directe de les diferents àrees, a més de reunir-se amb el president de la fundació, Pere Cornellà i Valls, i membres del patronat i de la direcció per conèixer la seva situació actual i els reptes de futur. També han mantingut una trobada amb els representants de l'Institut d'Assistència Sanitària, que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de la Regió Sanitària de Girona, i han conversat sobre la col·laboració amb les entitats socials, en conjunt, i específicament amb la Fundació Support-Girona. Hi ha participat el gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Joaquim Casanovas Lax, entre altres representants.

En la trobada, tant la Fundació Support-Girona com la direcció de Salut Mental de l'IAS han traslladat al titular de Drets Socials els reptes del sistema per complir amb el marc legal internacional per a les persones amb discapacitat, garantint que les persones amb discapacitat puguin decidir on i amb qui viure, amb les mateixes condicions que la resta de ciutadans. L'articulat també identifica la necessitat d'aquest col·lectiu de poder accedir a una varietat de serveis d'assistència domiciliària i a altres serveis de suport professional dins la comunitat, incloent-hi l'assistència personal que sigui necessària per facilitar la seva inclusió en la comunitat i evitar l'exclusió social.

Campuzano ha coincidit en la necessitat d'impulsar un model que posi l'accent en la vida independent, a la comunitat, i amb els suports adequats, en el qual treballa el Departament, que amb els pressupostos de 2023 dedicarà 2.007 milions d'euros a l'eix estratègic d'assegurar que totes les persones puguin desenvolupar el seu projecte vital amb igualtat d'oportunitats, reforçant el sistema de promoció de l'autonomia personal i d'atenció a les persones en situació de dependència i amb discapacitat. Hi destaquen 839 milions d'euros que inclouran noves places de serveis d'atenció i una millora de les tarifes que el Departament paga a les entitats d'atenció a les persones i que revertirà en una millora de l'atenció que fan a persones amb dependència, discapacitat i problemàtica social derivada de malaltia mental. El conseller també ha remarcat l'avenç que suposarà el Codi d'Accessibilitat de Catalunya que s'aprovarà properament en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

Al migdia, Campuzano ha visitat la Fundació Ramon Noguera, que treballa per a garantir qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual, contribuint a la seva integració social i laboral. L'ha acompanyat el president de l'Associació IURA i de la Fundació Ramon Noguera, Salvi Amagat Usan, i la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral i Olivé. Seguidament han mantingut un dinar trobada amb representants de les entitats membres de l'Associació IURA de les comarques gironines, una associació que treballa per garantir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i millorar la seva qualitat de vida, així com la de les seves famílies. Hi han assistit també representants de la Fundació Vimar i la Fundació Aspronis, també dedicades a l'àmbit de les persones amb discapacitat intel·lectual.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9166 {"title":"El conseller Campuzano ressalta la col·laboració público-social pels drets de les persones amb discapacitat en una visita a Girona","published_date":"2023-02-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/440f83cc-5285-4ef2-8622-e36700877bd8.webp","id":"9166"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-10/9166-conseller-campuzano-ressalta-col-laboracio-publico-social-pels-drets-persones-discapacitat-visita-girona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.