Presentació del programa de subvencions a municipis de la vegueria del Penedès per a una mobilitat segura i sostenible

Imagen del artículo Presentació del programa de subvencions a municipis de la vegueria del Penedès per a una mobilitat segura i sostenible

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El programa beneficiarà un total de 8 municipis i permetrà reduir-hi la sinistralitat

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, el delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar, i la directora dels serveis territorials d'Interior, Elena Roca, han presentat avui la nova línia de subvencions de 10M€ a municipis petits per projectes de pacificació de trànsit i la reducció de la sinistralitat.

El programa de subvencionsafavorirà municipis de menys de 50.000 habitants que desenvolupin actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent, impulsin la pacificació del trànsit i aconsegueixin una reducció de l'accidentalitat en l'entorn urbà.

A Catalunya, l'import inicial del programa, de 5 milions d'euros, es va ampliar fins als 10 milions per donar resposta a la gran quantitat de sol·licituds. En total, es van presentar a la convocatòria 226 ajuntaments i, d'aquests, 122 complien els requisits per a l'atorgament de la subvenció. D'aquesta manera, es podran realitzar projectes a un total de 90 municipis.

Anàlisi de la sinistralitat el 2022

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha destacat que durant l'any 2022, "a la vegueria del Penedès i en xarxa viària interurbana, hi va haver 15 morts en 15 accidents mortals, el que suposa una reducció substancial d'un 28,6% respecte al 2019, pel que fa al nombre de víctimes mortals". L'any 2019 van morir 21 persones en 19 accidents mortals. No obstant, pel que fa a accidents amb víctimes, durant el 2022 n'hi va haver 804, quan en tot el 2019 n'hi va haver 754, el que suposa un augment del 6,6%.

De les 15 víctimes mortals, 13 eren homes i 2 dones. Quant als ferits greus, del total de 74, 53 eren homes i 21 dones. En relació amb els trams d'edat, 4 de les 15 víctimes mortals tenia de 15 a 24 anys i 4 més de 55 a 64 anys.

El pitjor mes del 2022, pel que fa a nombre de morts, va ser l'abrilamb 3, seguit de juny, agost, novembre i desembre, amb 2 cadascun. Dels 15 accidents mortals, 4 van ser accidents simples, 4 col·lisions laterals i 3 col·lisions frontals. A més, en 11 dels 15 sinistres mortals, hi va haver més d'un vehicle implicat. Si analitzem les dades de morts per tipus de vehicle, destaquem que 9 eren turismes, i, quant a col·lectius vulnerables, 2 eren motos o ciclomotors,1 vianant i 1 conductor de vehicle de mobilitat personal (VMP).

Les vies amb més accidentalitat mortal durant el 2022 van ser la C-15 i l'AP-7, amb 3 i 2 morts respectivament a cada via.

Pel que fa a les dades de sinistralitat en zona urbana, l'any 2022 hi va haver una víctima mortal a la vegueria del Penedès. L'any 2019 n'hi va haver 6. Pel que fa a accidents amb víctimes, el 2022 n'hi va haver 749, quan el 2019 en van ser 827, el que suposa una reducció del 9,4%.

Anàlisi de la sinistralitat el 2023

En el que portem d'any, a la vegueria del Penedès, hi ha hagut dos morts en dos accidents mortals a la xarxa viària interurbana. L'any passat i durant el mateix període de temps, no es va produir cap accident mortal. Pel que fa a accidents amb víctimes, aquest any n'hi ha hagut 44, quan l'any 2019 n'hi van haver 42 i l'any passat 56. Els dos accidents mortals d'aquest 2023 han estat una col·lisió frontal entre un camió i una furgoneta a l'N-340 a Santa Margarida i els Monjos i un encalç entre un turisme i una moto a la C-32 a Sant Pere de Ribes.

Les dues víctimes mortals eren homes. Pel que fa als quatre ferits greus, tots eren homes.

Subvencions aprovades i accions planificades

S'han aprovat subvencions a un total de8 municipis de la vegueria del Penedès per un import de 832.086,6 euros. Els ajuntaments beneficiaris i les accions previstes són els següents:

-Ajuntament de Sant Martí de Tous. Millora travessera: ampliació de la vorera, plantació d'arbrat i bancs i canvi d'enllumenat.

-Ajuntament de Subirats. Millora accessibilitat N-340: camí de vianants i per bicicletes.

-Ajuntament de Santa Margarida de Montbui. Urbanització de vial per a vianants i bicicletes.

-Ajuntament de Gelida. Millora de la mobilitat: nou pas de vianants i senyalització/ Millora de la mobilitat entorn de la zona esportiva/Millora de la mobilitat entorn d'una escola.

-Ajuntament d'Argençola. Aparcaments, pacificació del trànsit, senyals, circuit nou sentit de circulació.

-Ajuntament de Carme. Pacificació del trànsit de la carretera BV-2231 al nucli de Carme.

-Ajuntament de Castellolí. Habilitació per a vianants de l'Avinguda Unió.

-Ajuntament de Sant Quintí de Mediona. Construcció d'itinerari per a vianants a la Noguera des del barri de la Bòria.

Un total de 17 ajuntaments de la vegueria del Penedès van demanar acollir-se a aquesta línia de subvencions, de les quals se'n van concedir 8 als municipis anteriorment mencionats. Els altres 9 ajuntaments que van demanar subvenció són: Canyelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Olivella (Garraf); l'Arboç, Sant Jaume dels Domenys, el Montmell (Baix Penedès); el Bruc i Masquefa (Anoia).


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9159 {"title":"Presentació del programa de subvencions a municipis de la vegueria del Penedès per a una mobilitat segura i sostenible","published_date":"2023-02-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/45633d0d-1c98-4008-bebe-5c953bcb14cf.webp","id":"9159"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-10/9159-presentacio-programa-subvencions-municipis-vegueria-penedes-mobilitat-segura-sostenible https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.