Les produccions del TNC, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors i les orquestres del Gran Teatre del Liceu i L'Auditori giren per Catalunya

Imagen del artículo Les produccions del TNC, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors i les orquestres del Gran Teatre del Liceu i L'Auditori giren per Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El TNC gira amb 'Terra Baixa (Reconstrucció d'un crim)', la popular obra de Guimerà amb versió de Pablo Ley, i el Teatre Lliure gira amb 'Yerma', el clàssic de Lorca, i 'Fàtima' de Jordi Prat i Coll L'OBC ofereix un repertori de Felip Pedrell, F. J. Haydn i Johannes Brahms, i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ho fa amb peces de Feliu Gasull i Antonín DvorákEl Mercat de les Flors gira amb tres espectacles: 'Rèquiem nocturn', de Pere Faura / La Diürna; 'Tradere', de Laia Santanach, i 'Made Of Space', de Guy Nader i Maria Campos


Els grans equipaments nacionals estan de gira aquest 2023 per tot el territori acostant produccions de primera línia d'arts escèniques i música a municipis arreu de Catalunya. En l'àmbit teatral, el Teatre Nacional de Catalunya arrenca la seva gira nacional i també, per primera vegada, internacional amb Terra Baixa (Reconstrucció d'un crim) el mes de març. La coneguda obra d'Àngel Guimerà, amb una versió del dramaturg Pablo Ley, girarà per 14 municipis arreu de Catalunya també per altres territoris de parla catalana com València, Palma de Mallorca, Manacor i en el pla internacional per Brussel·les i Orléans.

El Teatre Lliure gira amb dues produccions: Yerma, de Federico García Lorca, amb direcció de Juan Carlos Martel Bayod, i Fàtima, escrita i dirigida per Jordi Prat i Coll. La gira de Yerma va començar el passat dia 28 de gener al Teatre L'Artesà del Prat de Llobregat i, després de passar pel Teatre Principal de Terrassa el passat 4 de febrer, continuarà al Teatre l'Atlàntida de Vic (el 10 de febrer, al Teatre Fortuny de Reus el 14 de febrer, al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet el 24 de febrer, al Teatre Principal d'Olot el 5 de març, al Teatre Zorrilla de Badalona el 10 de març, al Teatre Atrium de Viladecans el 17 de març i al Teatre Kursaal de Manresa el 19 de març.

Fàtima, del director i dramaturg Jordi Prat i Coll, s'ha pogut veure aquest gener i al Teatre Sala Mozart de Calella i al Teatre de Salt, i el passat 4 de febrer al Teatre Municipal de Roses.


Gires Orquestres nacionals

En l'àmbit musical, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) girarà amb el repertori de I trionfi (Els triomfs): Trionfo della fama, de Felip Pedrell, un poema simfònic (1880); Concert per a violoncel en do major, de F. J. Haydn, i la Simfonia n. 2, de Johannes Brahms, tot plegat sota la direcció de Marta Gardolinska i amb Nicolas Altstaedt com a violoncel·lista. El primer espectacle serà dissabte 4 de març a les 20 h al Teatre L'Atlàntida de Vic i el segon a l'Auditori de Girona diumenge 5 de març a les 19 h.

L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu girarà sota la direcció de Josep Pons amb Tonades, per a veu, orquestra i guitarra i Quatre Cançons per a veu i orquestra" de Feliu Gasull, amb la veu de Sílvia Pérez Cruz i el mateix Gasull a la guitarra. El repertori també inclourà la Simfonia del Nou Món. Núm. 9, op. 95  d'Antonín Dvorák.

Els dies de gira seran durant el mes de juny: el 16/6 a les 20 h a l'Auditori Enric Granados de Lleida, el 17/6 a les 18 hal Teatre Kursaal de Manresa i el 18/6 a les 19 h al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès.


Gira d'espectacles de dansa

Finalment, en l'àmbit de la dansa, el Mercat de les Flors, girarà amb tres espectacles: Rèquiem nocturn, de Pere Faura / La Diürna; Tradere de Laia Santanach i Made Of Space, de Guy Nader i Maria Campos. Rèquiem nocturn començarà la gira a mitjans de març fins al mes de maig, Made Of Space es podrà veure els mesos de març, octubre i novembre. Finalment, Tradere, que va iniciar la gira el passat divendres al Teatre Auditori de Granollers, es podrà veure fins la tardor.



'Rèquiem nocturn' de Pere Faura / La Diürna


Municipi

Equipament

Data Funció

Badalona

Teatre Zorrilla

Divendres 17/3

Girona

Teatre Municipal

Dissabte 25/3

Figueres

Teatre El Jardí

Diumenge 14/4

Lleida

Teatre la Llotja

Divendres 16/4

Vilafranca

Teatre Cal Bolet

Dijous 27/4

Olot

Teatre Principal

Dissabte 29/4

Manresa

Teatre Kursaal

Dissabte 13/5

Vilanova

Teatre Principal

Dissabte 6/5



'Made Of Space' de Guy Nader i Maria Campos


Municipi

Equipament

Data Funció

Prat del Llobregat

Teatre L'Artesà

Diumenge 19/3

Manresa

Teatre Kursaal

Divendres 27/10

Tarragona

Teatre Tarragona

Divendres 10/11



'Tradere' de Laia Santanach


Municipi

Equipament

Data Funció

Granollers Teatre Auditori

Teatre Auditori

Divendres 3/2

Torelló

Teatre Cirvianum

Dissabte 10/3

Atrium de Viladecans

Atrium

Dissabte 11/3

Mataró

Teatre Monumental

Dissabte 15/4

Llinars del Vallès

Teatre Auditori

Dilluns 1/5

Sant Celoni

Teatre Municipal

Tardor 2023

Manresa

Kursaal

Tardor 2023

Cardedeu

Teatre Auditori

Tardor 2023

Badalona

Teatre Zorrilla

 Tardor 2023







"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9146 {"title":"Les produccions del TNC, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors i les orquestres del Gran Teatre del Liceu i L'Auditori giren per Catalunya","published_date":"2023-02-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9c179c9e-9668-40e6-ac47-53320747f960.webp","id":"9146"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-10/9146-produccions-tnc-teatre-lliure-mercat-flors-orquestres-gran-teatre-liceu-auditori-giren-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.