President Aragonès: "No volem perdre ni un sol dia, per això ja estem avançant tota la feina possible perquè el nou pressupost s'executi"

Imagen del artículo President Aragonès: No volem perdre ni un sol dia, per això ja estem avançant tota la feina possible perquè el nou pressupost s'executi

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

En la sessió de control, el president ha celebrat que Catalunya tingui "uns pressupostos de país" que són els més expansius dels darrers disset anys 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat de nou al ple del Parlament que Catalunya podrà tirar endavant "el pressupost més ambiciós dels darrers anys, perquè és el més expansiu, amb 41.000 milions d'euros de despesa, l'increment més important en uns pressupostos en un sol any dels darrers 17 anys".

I ha explicat davant la Cambra que tots els departaments de la Generalitat "ja estan treballant per poder avançar tota la feina que es pugui fer abans de l'aprovació del comptes", tenint en compte que "en l'execució d'un pressupost on hi ha noves polítiques i noves inversions és molt important no perdre ni un sol dia". "Volem que s'executi el 100% del pressupost, en tenim l'oportunitat i l'obligació", ha reivindicat el president. 

Aragonès ha remarcat que es tracta d'un "pressupost de país", i no d'un govern o d'un grup concret, per la gran quantitat d'entitats i agents socials i econòmics que hi van donar suport. "En una situació de patiment per a tantes famílies, d'angoixa per a moltes empreses i de tensió pels serveis públics, no teníem el dret de perdre aquesta oportunitat i no complir amb la nostra obligació", ha declarat. 

El pressupost suposarà, segon el cap de l'Executiu "continuar les polítiques del Govern en el compromís de la transformació social, verda, feminista i democràtica", i significarà "més escoles, més hospitals, més feina i més suport a la pagesia i al transport públic".  

Aragonès ha instat la resta de grups de la Cambra a donar suport als comptes, ja que incrementen la inversió de forma destacada i això, ha dit, "és un element contra cíclic molt important en un context d'incertesa econòmica".

En aquest sentit, el president ha remarcat que els pressupostos "mantenen una línia clara de combat contra la pobresa, amb un 8% d'augment de les prestacions; permeten l'estabilització de milers de treballadors públics en els àmbits de la sanitat i l'ensenyament i permeten un increment substancial de les polítiques d'habitatge". "Tots hauríem de fer un esforç per tocar de peus a terra i atendre les necessitats de la gent", ha reblat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9020 {"title":"President Aragonès: \"No volem perdre ni un sol dia, per això ja estem avançant tota la feina possible perquè el nou pressupost s'executi\"","published_date":"2023-02-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/d48b718a-d99c-4574-bfeb-c3a99f461a2f.webp","id":"9020"} catalunya President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-08/9020-president-aragones-volem-perdre-sol-dia-aixo-avancant-feina-possible-perque-nou-pressupost-executi https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.