El Departament d'Acció Climàtica impulsa la modernització de regadius dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea

Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica impulsa la modernització de regadius dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Les Comunitats de Regants dels Canals d'Urgell i del Canal d'Aragó i Catalunya han signat, avui, un conveni amb SEIASA per a finançar obres de modernització de regadiusPer la seva banda, el Departament d'Acció Climàtica està redactant actualment el projecte que és objecte del conveni corresponent als Canals d'UrgellL'empresa pública TRAGSA està portant a terme aquesta redacció per encàrrec del Departament, que també té previst participar en el finançament de les obres en el moment de la seva execució

La subdelegació del Govern espanyol a Lleida ha acollit, aquest matí, la signatura del conveni entre la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell i la del Canal d'Aragó i Catalunya amb la Societat Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA) per a portar a terme les obres de modernització de dos projectes: 'Projecte de millora de l'eficiència hídrica i automatització en la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell (Lleida) i 'Projecte de modernització integral de les comunitats de regants de Vincamet-Vilaró, Llitera-Persio, Serós, Llitera-Vincamet, i Serrabrisa Montfret, als termes municipals de Fraga, Aitona i Seròs (Osca i Lleida) (presa 25 del Canal Aragó i Catalunya)'.

Els fons per a abordar aquestes obres provenen del Pla per a la millora de l'eficiència i la sostenibilitat dels regadius inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que ha impulsat la Unió Europea a través de l'estat i que es va posar en marxa en motiu de la crisi generada per la COVID-19.

El pressupost de les obres és de 28,26 M€ en el cas de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, i de 17,11 M€ en el cas de la del Canal Aragó i Catalunya.

Les obres previstes al canal d'Urgell se centren a millorar la regulació del propi canal amb les actuacions d'automatització i revestiment del tram inicial del canal principal, revestiment de la 1a i 4a sèquies principals, construcció de tres basses connectades a elles, i regulació dinàmica del canal amb la instal·lació de vàries comportes de regulació i el sistema de telecontrol corresponent. D'altra banda, les obres previstes al Canal Aragó i Catalunya consisteixen en la modernització integral de les 5 comunitats de regants afectades, que inclou la millora de l'emmagatzematge i regulació d'aigua, xarxes de reg, telecontrol, i estacions de bombament.

D'acord amb els convenis, els fons seran aportats per l'Estat a través de SEIASA, que s'encarregarà de l'aprovació dels projectes i de la seva execució. Les comunitats de regants s'encarregaran de tenir a punt la redacció dels projectes, i també participaran en el finançament de les obres.

Per la seva banda, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està redactant actualment el projecte que és objecte del conveni corresponent a la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell juntament amb els projectes que formaran part d'altres convenis previstos amb dues comunitats de regants del Baix Ter. Aquesta redacció s'està portant a terme per part de l'empresa pública TRAGSA mitjançant un encàrrec del Departament per un import de 766.447,66 €. Així mateix, el Departament també té previst participar en el finançament de les obres en el moment de la seva execució.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9034 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica impulsa la modernització de regadius dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea","published_date":"2023-02-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5e74e0e4-6239-4b12-b47d-0f7a1d6a1f2e.webp","id":"9034"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-07/9034-departament-accio-climatica-impulsa-modernitzacio-regadius-dins-pla-recuperacio-transformacio-resiliencia-unio-europea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.