Montse Bergés destaca el reforçament de la dinamització de totes les propostes culturals de Guissona que promourà el nou teatre Ateneu de Guissona

Imagen del artículo Montse Bergés destaca el reforçament de la dinamització de totes les propostes culturals de Guissona que promourà el nou teatre Ateneu de Guissona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Generalitat ha aportat a les obres de reforma de l'equipament subvencions per valor de 173.344 euros a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya


La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha lloat la trajectòria de l'Associació Ateneu de Guissona, de la qual se'n celebra el centenari, amb la reobertura oficial avui del Teatre Ateneu com a esdeveniment principal de la commemoració. La delegada ha destacat que el nou teatre de l'Ateneu serà "un espai de trobada i dinamització de totes les propostes culturals de Guissona, seguint la tasca realitzada per l'entitat des de la seva inauguració, l'any 1923, però actualitzada d'acord amb els nous temps i formats", i que "enfortirà encara més un teixit associatiu social i cultural de la vila que ja és molt actiu i divers".

Bergés s'ha referit a la importància que el territori disposi d'equipaments com el nou teatre Ateneu de Guissona perquè "és necessari estendre la cultura pel seu potencial transformador i de cohesió social". La delegada també s'ha referit a "l'aposta decidida del Govern per la cultura, com bé ho demostra que l'1,5% dels Pressupostos de la Generalitat aprovats pel 2023 es destinen a aquest àmbit, amb l'objectiu d'arribar al 2% al final de l'actual legislatura".

Després d'una dècada d'obres, la reforma ha convertit l'Ateneu en un equipament adaptat a la normativa d'accessibilitat d'espais públics i equipat amb els elements tecnològics de so i llum necessaris per poder realitzar qualsevol producció escènica o de cinema, amb una sala teatre amb capacitat per a 390 persones, una sala polivalent nova, un bar social reformat i uns nous espais per l'associació de l'Ateneu. El cost de les obres de reforma del teatre ha estat de gairebé 3,4 milions d'euros, prop dels 70% dels quals han estat aportats per l'Ajuntament de Guissona, mentre que la resta correspon a ajudes de la Generalitat (5,15% a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya), la Diputació (4,5%) i l'administració central (20,75%). L'equipament albergarà activitats formatives, artístiques, de foment de la creació i suport als agents culturals, així com altres activitats culturals, socials i de lleure. Comptarà amb programació estable a partir del curs 2023-2024.

A l'acte de reobertura oficial del teatre, sota la direcció artística de la companyia SUS-4, s'hi ha representat un espectacle en què hi ha participat persones vinculades a l'entitat Ateneu de Guissona, diverses entitats culturals de la vila, com a la Colla Gegantera de Guissona, els Margeners de Guissona, els Caramelles de Guissona, els Pastorets, la Coral Doll de Veus i la Jove Companyia de Dansa Montse Esteve, entitats de persones nouvingudes procedents d'altres països i músics i artistes emergents vinculats amb Guissona, com El Petit de Ca l'Eril, Glòria Ribera, Maria Ribera i Ethan Barea, Xesco i Ricard Grau i Jordi i Marc Castellà. Juntament amb l'alcalde de Guissona, Jaume Ars, i els membres del consistori, hi ha assistit del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el subdelegat del Govern central, José Crespín, entre altres autoritats i representants polítics.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9079 {"title":"Montse Bergés destaca el reforçament de la dinamització de totes les propostes culturals de Guissona que promourà el nou teatre Ateneu de Guissona","published_date":"2023-02-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/fdc1ae5a-bd5d-4094-8d49-f5239c87eb6b.webp","id":"9079"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-04/9079-montse-berges-destaca-reforcament-dinamitzacio-propostes-culturals-guissona-promoura-nou-teatre-ateneu-guissona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.