Acció Climàtica impulsa l'economia circular dels recursos obtinguts amb el reciclatge dels residus de la construcció

Imagen del artículo Acció Climàtica impulsa l'economia circular dels recursos obtinguts amb el reciclatge dels residus de la construcció

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Publicada l'Ordre per la qual es regula la utilització dels àrids reciclats procedents de la valorització de residus de la construcció i la demolició

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha signat una ordre per la qual es regula la utilització dels àrids reciclats procedents de la valorització de residus de la construcció i demolició. La regulació possibilita l'aprofitament d'aquest material garantint la protecció de la salut de les persones i del medi ambient, atesa la composició física dels àrids reciclats a partir del percentatge en pes de cadascun dels materials de què estan constituïts (formigó, prefabricats i morter, pedra natural, maons, teules i material ceràmic, vidre, etc.), i de la seva granulometria.

Amb aquesta regulació es facilita la introducció d'aquestes matèries al mercat, i que tota la seva producció pugui ser absorbida a Catalunya, alhora que es dona un impuls al seu ús, consolidant la seva utilització no només en obra pública, que està regulada des de l'any 2020 a Catalunya, i que obliga a determinar en els projectes de construcció d'obra pública i privada l'ús d'aquests materials procedents de la valorització de residus de la construcció i demolició en un percentatge mínim del 5% en pes sobre el total d'àrids previstos.

Actualment la valorització dels residus de la construcció se situa a Catalunya en el 61,4%, i s'ha d'encaminar a que el 75% d'aquests residus siguin valoritzats. Assolir aquests nivells de reciclatge ha estat possible gràcies al cànon de residus de la construcció que ha impulsat Catalunya des de l'any 2009, i que ha permès convocar ajudes per més de 20 milions d'euros en els darrers anys per fomentar el seu ús.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8885 {"title":"Acció Climàtica impulsa l'economia circular dels recursos obtinguts amb el reciclatge dels residus de la construcció","published_date":"2023-02-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/6aabb8de-d255-4d14-846f-eb77fd8388f1.webp","id":"8885"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-01/8885-accio-climatica-impulsa-economia-circular-recursos-obtinguts-reciclatge-residus-construccio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.