L'INCASÒL incorpora una nova plataforma per facilitar els tràmits de fiances als ciutadans

Imagen del artículo L'INCASÒL incorpora una nova plataforma per facilitar els tràmits de fiances als ciutadans

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els nous formularis són més àgils, intuïtius i compatibles amb els principals navegadorsPer fer els tràmits més segurs, es demana una identificació digital per a accedir-hi

L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha renovat l'aplicació per realitzar els dipòsits de fiances i sol·licitar-ne les devolucions a través d'internet. Aquests nous formularis, que s'activen avui 1 de febrer, fa que aquests siguin més àgils, intuïtius, accessibles i segurs, alhora que més moderns visualment i també pel que fa a programari. Entre els canvis, destaca la necessitat d'una identificació digital per accedir al tràmit i la compatibilitat amb la majoria de navegadors.

Amb la incorporació d'aquesta nova plataforma per realitzar els tràmits, també s'ha canviat la navegació de la pàgina web. Aquesta remodelació vol contribuir a fer els tràmits més fàcils i intuïtius, començant des que l'usuari entra a la pàgina web fins que acaba el tràmit.

Les fiances que es dipositen a l'INCASÒL són bàsiques per desenvolupar les polítiques d'habitatge de la Generalitat de Catalunya, ja que aporten recursos a l'administració pública per al finançament de la creació d'habitatge social. Amb els canvis que s'incorporen en l'aplicació, la Generalitat disposarà de més dades sobre l'evolució del mercat de lloguer, tant d'habitatges com d'altres usos, que ajudarà a la definició de programes per a generar i ampliar, en el cas d'habitatges, el parc públic existent.

Principals novetats

La novetat més important que presenta la nova manera de fer els tràmits és que per accedir-hi es necessita una identificació digital, que serà diferent segons si la persona que fa el tràmit està o no obligada a relacionar-se amb l'administració pública de forma electrònica. Si ho està, necessitarà identificar-se amb un certificat digital. En canvi, si no ho està, serà suficient amb una identificació digital, tot i que es podrà identificar, també, mitjançant un certificat.

La nova plataforma també permet accedir al tràmit des dels navegadors més utilitzats i des de les versions actualitzades. Els antics formularis no estaven suportats per cap navegador a banda d'Internet Explorer 11 (o Edge en mode compatibilitat), cosa que també dificultava l'accés al tràmit.

Pel que fa als tràmits en si, els nous formularis són més complets i intuïtius, d'acord amb la legislació vigent. En el cas del tràmit de dipòsit, es demanen dades relacionades amb l'habitatge de protecció oficial - com són el número de visat i la data d'aquest o el número d'expedient de qualificació - i s'afegeix un apartat per a indicar el canvi de persones del contracte. També s'ha inclòs un espai per dir com es volen rebre les comunicacions que es derivin dels tràmits de dipòsit i devolució.

Destaca, també, la integració de dades amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que permet recuperar les dades relatives als habitatges de forma automàtica mitjançant la cèdula d'habitabilitat.

Per a facilitar els tràmits, s'han creat diferents tutorials que guien a l'usuari a través del formulari. Això no obstant, el telèfon d'atenció 93 295 44 10 continuarà operatiu per a atendre tots aquells dubtes que puguin sorgir durant el tràmit. S'ha habilitat també una adreça de correu per a consultes relacionades amb incidències tècniques: fiances.suport.incasol@gencat.cat. A més, els tràmits es poden seguir fent de forma presencial a través de les oficines de les Cambres de la Propietat Urbana, Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC) de la Generalitat, i a la pròpia Oficina d'Atenció Ciutadana de l'INCASÒL, amb cita prèvia.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8877 {"title":"L'INCASÒL incorpora una nova plataforma per facilitar els tràmits de fiances als ciutadans","published_date":"2023-02-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/36d0b665-9da1-42e3-8ae7-c27e25e3723d.webp","id":"8877"} catalunya Incasòl https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-01/8877-incasol-incorpora-nova-plataforma-facilitar-tramits-fiances-als-ciutadans https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.