Balcells: "Avui es desconvoca una vaga però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l'atzucat que ens hem trobat"

El Sindicat de Metges de Catalunya desconvoca la vaga prevista per als pròxims tres dies gràcies a l'acord signat amb el Departament de Salut

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha anunciat la desconvocatòria de vaga per part del Sindicat Metges de Catalunya per als pròxims tres dies gràcies a l'acord que s'ha arribat amb els facultatius després de dies de negociació. Balcells ha afirmat que "avui es desconvoca una vaga, però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l'atzucac que s'ha vist amb la vaga de dos dies. Aquesta vaga manifesta un malestar que no ve de tres mesos que és el temps que nosaltres estem al departament, sinó que ve de lluny: de les retallades del 2010, de la pandèmia i d'un infrafinançament, d'un conjunt de causes".

Balcells ha detallat els dos grans eixos de l'acord:

- La creació d'una taula de treball entre el Sindicat de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el Servei Català de la Salut per afavorir el diàleg amb el col·lectiu mèdic i seguir treballant els temes organitzatius que puguin millorar l'atenció a la ciutadania.

- Un paquet de mesures urgents que ja teníem previstes al pla d'accessibilitat però que accelerem. Es tracta de mesures organitzatives i algunes vinculades a condicions laborals que hauran de ser traslladades a les meses de negociació dels convenis pertinents per tal de ser tractades amb tots els actors implicats: patronals i sindicats.

Entre les mesures destaquen impulsar un nou estudi de càrregues en els pròxims 6 mesos; potenciar l'autonomia dels professionals reservant 4 hores a la setmana per tasques clíniques sense pacient, limitar les cites telefòniques o desburocratitzar la consulta.

Així mateix, Balcells ha afirmat que "hem llegit bé la vaga i el malestar que hi ha al sector. Aquestes mesures han permès signar un acord de desconvocatòria de vaga perquè des del primer dia hem dit que volíem un acord i que volíem generar grans consensos per fer front a les necessitats del sistema". Igualment, el titular de Salut ha assenyalat que "si hi ha mesures extraordinàries amb caràcter retributiu aniran a les taules on pertoquen. Les mesures de millora del sistema tenen efecte no només a metges i metgesses sinó també al personal d'infermeria, a auxiliars i a tots els professionals que estan al voltant del sistema sanitari perquè l'entenem com a únic i ha de treballar en sintonia. Estem satisfets que es desconvoqui la vaga sobretot pel que afecta la ciutadania".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8872 {"title":"Balcells: \"Avui es desconvoca una vaga però comença una feinada de consens que va en la línia de proposar grans acords per sortir de l'atzucat que ens hem trobat\"","published_date":"2023-01-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8872"} catalunya Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-31/8872-balcells-desconvoca-vaga-comenca-feinada-consens-va-linia-proposar-grans-acords-sortir-atzucat-ens-hem-trobat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.