El conseller Nadal destaca que amb els pressupostos aprovats es podrà invertir en l'actualització dels campus universitaris

Imagen del artículo El conseller Nadal destaca que amb els pressupostos aprovats es podrà invertir en l'actualització dels campus universitaris

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·El conseller de Recerca i Universitats es reuneix amb el rector i els degans i deganes de les facultats de la UAB·Nadal ha reiterat que una de les prioritats del Govern és ajudar les universitats a fer front a la despesa energètica i afavorir el rejoveniment de les plantilles

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha fet avui una primera visita al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En un primer moment, el conseller s'ha reunit amb el rector de la institució, Javier Lafuente, i amb els degans i deganes de les facultats per conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats dels responsables acadèmics de la universitat.

Nadal els ha explicat que una de les prioritats del Departament que encapçala és garantir que les universitats puguin fer front a l'increment de la despesa energètica que estan patint. En aquest sentit el conseller, que ha subratllat la singularitat del Campus de la UAB per les seves dimensions, ha dit que ja s'està treballant mitjançant un mecanisme de correcció de l'increment del preu a través la contractació mancomunada del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que l'abaratirà un 10%. A més, Nadal ha recordat que el Govern té prevista una compensació econòmica per a les universitats, com s'ha fet amb escoles i hospitals, provinent dels fons de contingència destinats a situacions excepcionals com aquesta.

Pel que fa al finançament, el conseller ha dit que una de les previsions dels pressupostos, un cop s'aprovin, serà "fer uns plans d'infraestructures universitàries que responguin a les necessitats dels campus que durant una dècada llarga no s'han actualitzat i, per tant, requereixen una millora del manteniment i una actualització dels equipaments." Per aquest motiu, Nadal ha explicat que el seu objectiu com a titular del Departament de Recerca i Universitats és "anar recuperant els nivells pressupostaris d'abans de la crisi econòmica i que això repercuteixi positivament en la capacitat d'inversió de les universitats."

Respecte a l'estabilització del personal docent i a la necessària reducció del professorat associat a les universitats de Catalunya, el conseller ha explicat que "en els pressupostos hi ha partides destinades a crear un gruix de professors lectors i agregats que contribueixin a reduir l'excés dels anomenats falsos associats." En aquesta línia, ha avançat que hi ha un programa que destinarà 10 M€ el primer any i durant un total de tres per cobrir les jubilacions del professorat amb aquestes figures que han de permetre, de retruc, un rejoveniment de les plantilles.

Nadal ha mostrat la seva confiança en què finalment s'aprovin els pressupostos "per resoldre les urgències més peremptòries i poder donar resposta a les necessitats dels ciutadans".

Després de la reunió amb els responsables acadèmics el conseller, acompanyat pel rector de la UAB, ha recorregut diferents espais i instal·lacions del Campus com la Facultat de Veterinària i l'Hospital Clínic Veterinari, la de Medicina i l'Institut de Neurociències, i l'Espai Saludable i Sostenible (Espai SiS), entre altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8719 {"title":"El conseller Nadal destaca que amb els pressupostos aprovats es podrà invertir en l'actualització dels campus universitaris","published_date":"2023-01-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/51a59528-de84-472b-ab34-ea3595dbf361.webp","id":"8719"} catalunya Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-20/8719-conseller-nadal-destaca-pressupostos-aprovats-podra-invertir-actualitzacio-campus-universitaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.