El Departament de Cultura concedeix subvencions a gairebé 200 entitats pels seus projectes de cultura comunitària

Imagen del artículo El Departament de Cultura concedeix subvencions a gairebé 200 entitats pels seus projectes de cultura comunitària

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es tracta d'una nova línia d'ajuts que té com a objectiu reforçar aquelles iniciatives amb vocació de transformació social a través de les arts i la pràctica cultural

El Departament de Cultura ha publicat la resolució de concessió corresponent a la línia de subvencions creada per primera vegada per donar suport a les entitats que desenvolupen projectes de cultura comunitària i transformació social.

Amb aquesta nova línia d'ajuts, dotada amb 800.000 euros, s'han subvencionat un total 199 projectes que inclouen diferents àmbits d'actuació: arts visuals, audiovisuals, arts escèniques, música, lletres, cultura popular i altres expressions culturals. Això representa el 88% de tots els projectes que s'han presentat a la convocatòria.

Els receptors d'aquestes subvencions són entitats i associacions que treballen temàtiques molt diverses, però que tenen en comú el fet de desenvolupar projectes culturals amb visió de transformació social. Aquests projectes poden anar adreçats a la ciutadania en general o bé a col·lectius en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social.

La iniciativa s'emmarca en la voluntat del Departament de Cultura d'enfortir els mecanismes de garantia dels drets i d'inclusió cultural, reconeixent el valor de entitats socials que lideren projectes de cultura comunitària.

Llei de Drets Culturals

Un dels eixos principals de treball del Departament de Cultura en aquesta legislatura és garantir que tothom tingui accés a la cultura. Per això treballa en la futura Llei de Drets Culturals, que té com a objectiu garantir la lliure participació, la creació i l'accés de tota la ciutadania a la vida cultural, reforçant també la protecció dels drets de les persones que treballen en el sector. El text de la llei tindrà en compte les aportacions d'empreses i entitats de l'àmbit, així com les opinions de la ciutadania, que s'estan recollint mitjançat un procés participatiu.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8710 {"title":"El Departament de Cultura concedeix subvencions a gairebé 200 entitats pels seus projectes de cultura comunitària","published_date":"2023-01-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5d151eb5-e337-43d0-ba76-8b7238ae40fb.webp","id":"8710"} catalunya Cultura https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-20/8710-departament-cultura-concedeix-subvencions-gairebe-200-entitats-pels-seus-projectes-cultura-comunitaria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.