Vuit universitats catalanes participen al Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades 2023

Imagen del artículo Vuit universitats catalanes participen al Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades 2023

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Vuit universitats catalanes participen al Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades (DPD) 2023, organitzat conjuntament per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). Es tracta d'una formació específica adreçada a les persones que exerceixen de DPD a entitats i organismes del sector públic català, perquè adquireixin les habilitats i els coneixements necessaris per desenvolupar de manera òptima les seves funcions. Aquesta és la tercera edició d'aquesta formació específica, després que el 2022 s'impartís per a l'àmbit local i el seu sector públic i el 2020, per a l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Enguany el curs està destinat a universitats catalanes, organismes estatutaris o independents i el sector públic de l'administració de la Generalitat.
 
La directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, i el cap del Servei de Formació per a la Generalitat, Lluís Ràfols, han donat avui la benvinguda al nou alumnat. Borràs ha posat de relleu que aquesta formació permetrà també dotar d'eines i recursos les persones professionals que tenen encomanada aquesta tasca clau a les entitats i organitzacions, i també crear aquells espais i relacions que afavoreixen debatre, proposar i millorar. En aquest sentit, ha recordat que l'APDCAT treballa en el disseny d'una de comunitat d'aprenentatge, que servirà com a Xarxa de DPD, amb l'objectiu d'aprofitar sinèrgies i reforçar la col·laboració i intercanvi d'opinions i experiències.
 
El curs, que finalitzarà el 26 de maig, té una durada de 180 hores, de les quals 83 seran presencials i 97, de formació a distància a través de l'aula virtual de l'EAPC. El programa està dividit en 25 unitats diferents, que permetran aprofundir en matèries com ara els principis de protecció de dades, els drets de les persones interessades, la transparència i el dret d'informació, l'enfocament del risc en un tractament de dades, l'avaluació d'impacte o les habilitats del DPD, entre d'altres. 
 
L'objectiu és proporcionar als DPD la informació que els permeti garantir una supervisió i un assessorament adequats a la normativa de protecció de dades. Es vol així oferir els coneixements jurídics i tecnològics indispensables per identificar possibles escenaris de risc per als drets i les llibertats de les persones i minimitzar-los adequadament i, finalment, proporcionar les habilitats de gestió necessàries per desenvolupar les funcions que tenen atribuïdes com a DPD.
 
Les autoritats i organitzacions públiques estan obligades a nomenar una persona delegada de protecció de dades, que assessora l'entitat que tracta dades i la supervisa per garantir el compliment de la normativa de protecció de dades. L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, com a entitat encarregada a Catalunya de vetllar per la garantia del dret a la protecció de dades i del conjunt de drets i llibertats que es puguin veure afectats pel tractament de dades personals, impulsa el disseny i desenvolupament de programes formatius per als DPD de les entitats del seu àmbit competencial, en la línia del seu Pla estratègic.
 
 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10901 {"title":"Vuit universitats catalanes participen al Curs de formació especialitzada per a delegats i delegades de protecció de dades 2023","published_date":"2023-01-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/CursDPDFotodirectora.jpg_1991005710.webp","id":"10901"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-20/10901-vuit-universitats-catalanes-participen-curs-formacio-especialitzada-delegats-delegades-proteccio-dades-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.