Recomanacions per fer front a l'elevada inflació actual

Estem davant l'escenari d'una creixent incertesa dels preus, que probablement continuarà en els propers mesos i que té un gran impacte en l'economia de les famílies que es troben al final de les vacances i preparant un nou curs escolar amb despeses ineludibles.

Per tal d'ajudar a controlar les despeses i a fer un consum més conscient, informat i reflexiu, us oferim aquestes recomanacions:

  • Planifiqueu les compres. Elaboreu una llista dels productes i serveis necessaris.
  • Busqueu l'empresa o establiment que us ofereixin les millors condicions.
  • Reaprofiteu sempre que sigui possible fer-ho.
  • Reviseu les factures dels serveis que teniu contractats per vigilar que no us cobrin serveis no sol·licitats.
  • Eviteu caure en la temptació de contractar crèdits ràpids (per telèfon, whatsapp o internet) o amb condicions que no us convinguin.
  • Si cal contractar o renovar algun servei (ull amb els que es renoven automàticament):
    • Si us voleu donar de baixa notifiqueu-ho amb 1 mes d'antelació. És un bon moment per aconseguir algun descompte o una millora en les condicions.
    • Vigileu que el preu de l'oferta sigui total i complet (amb l'IVA inclòs)
    • Si voleu algun servei opcional consulteu si es paga a part o si incrementa el preu
  • No us deixeu enlluernar per condicions o preus massa econòmics, ni per l'avís que l'oferta caduca aviat o que hi ha poques unitats disponibles.
  • Conserveu factures i tiquets de compra, són la vostra garantia.
  • Rebaixa de l'IVA: Fins al 30 de juny de 2023, s'aplica el 0% d'IVA als aliments frescos de primera necessitat com ara el pa, la llet d'origen animal, els ous o la fruita i les verdures, i una rebaixa del 10 al 5% en l'IVA de la pasta i l'oli. A més, la factura elèctrica es mantindrà amb el tipus impositiu de l'Impost sobre el Valor Afegit del 5%.

Per a qualsevol dubte, per exemple amb relació a l'IVA que cal aplicar a les vostres compres, podeu emplenar el Formulari de consulta.

Per a més assessorament us podeu adreçar a una organització/associació de persones consumidores de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10803 {"title":"Recomanacions per fer front a l'elevada inflació actual","published_date":"2023-01-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10803"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-20/10803-recomanacions-fer-front-elevada-inflacio-actual https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.