L'índex de confiança empresarial de Catalunya disminueix un 0,3% al primer trimestre del 2023 respecte del trimestre anterior

Imagen del artículo L'índex de confiança empresarial de Catalunya disminueix un 0,3% al primer trimestre del 2023 respecte del trimestre anterior

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Al primer trimestre del 2023, l'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya mostra una disminució del 0,3% respecte del quart trimestre del 2022. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), s'observen comportaments dispars dels diferents sectors. D'una banda, la confiança empresarial millora a la indústria (2,7%), la construcció (1,2%) i el comerç (1,1%), mentre que empitjora a l'hostaleria i transport (-4,2%) i a la resta de serveis (-1,6%).

En relació amb el mateix trimestre de l'any anterior, l'índex de confiança empresarial ha augmentat un 0,3%. La confiança empresarial a l'hostaleria i transport millora amb taxes elevades (8,9%) i també millora a la resta de serveis (0,4%), mentre que la resta de sectors declaren pèrdua de confiança en relació amb un any enrere: la indústria (-2,5%), la construcció (-1,1%) i el comerç (-0,5%).

Per grandària de l'establiment, els de 1.000 assalariats o més són els que declaren més millora de la confiança respecte del trimestre passat (2,4%), mentre que els de menys de 10 assalariats i els de 200 a 999 són els únics que mostren pèrdua de confiança (-1,4%, en tots dos casos).

Per demarcacions camerals, els comportaments també són dispars. D'una banda, la confiança augmenta a les Cambres de Lleida (2,6%), a la Cambra de Barcelona (1,1%) i a les Cambres de Tarragona (0,6%), mentre que disminueix a les Cambres de Girona (-5,5%) i a la Resta de cambres de Barcelona.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8691 {"title":"L'índex de confiança empresarial de Catalunya disminueix un 0,3% al primer trimestre del 2023 respecte del trimestre anterior","published_date":"2023-01-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/50b2d571-1ccc-4525-b98c-3b352e0066d4.webp","id":"8691"} catalunya IDESCAT https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-19/8691-index-confianca-empresarial-catalunya-disminueix-0-3-trimestre-2023-respecte-trimestre-anterior https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.