La Generalitat obre la convocatòria dels Premis de Civisme 2023

Imagen del artículo La Generalitat obre la convocatòria dels Premis de Civisme 2023

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Reconeixen treballs i accions d'entitats i persones que aborden el civisme o proposen reflexions i millores socialsLa 41a edició compta amb una dotació global de 30.000 euros per a cinc categoriesS'hi poden presentar candidatures fins al 6 de març, ja que enguany l'acte d'entrega es trasllada a la primavera

El Departament de Drets Socials ha convocat una nova edició dels Premis de Civisme, que distingeixen treballs, obres i actuacions en l'àmbit del civisme. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària impulsa aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats ben diferents, actuacions de millora social i reflexions sobre el civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Les persones i entitats que vulguin optar als guardons poden presentar la seva candidatura fins al 6 de març, ja que enguany els premis canvien les seves dates i se celebraran a la primavera. En conjunt, els Premis Civisme tenen una dotació de 30.000 euros per a les cinc categories que, amb la diversitat que ofereixen, pretenen arribar a un espectre social com més ampli millor.

  1. 41è Premi de Civisme Serra i Moret, que premia obres i treballs en llengua catalana que tractin del civisme, en qualsevol de les seves vessants, en les categories d'assaig i treball pedagògic, dotada amb un premi de 3.000 euros cadascuna.
  2. 37è Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil, que fomenta en el jovent els valors de la responsabilitat, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, l'amor i el respecte per la natura. Inclou dues categories: treball en favor de les persones i millora de l'entorn natural, amb una dotació de 3.000 euros pel primer premi de cada modalitat, i un gravat per al segon i tercer premi.
  3. 28è Premi de Civisme als mitjans de comunicació, dotat amb 6.000 euros, al qual poden optar els treballs que hagin destacat pel tractament del civisme i els valors i que hagin exercit un impacte social, ja siguin produccions televisives o radiofòniques, per a premsa escrita o Internet.
  4. 8è Premi de Civisme a la innovació. Aquest guardó té l'objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. El projecte guanyador rebrà un premi de 6.000 euros.
  5. 2n Premi de Civisme a la virtut civil i la cohesió social, dotat amb 6.000 euros, vol reconèixer persones o organitzacions que destaquin per l'excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions.

Els Premis de Civisme es van convocar per primer cop l'any 1982. El certamen, que enguany arriba a la 41a edició, té l'antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l'any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

El tràmit per presentar candidatures en l'edició de 2023 restarà actiu fins al 6 de març a les 14 hores. Per a més informació, podeu consultar les bases d'aquesta convocatòria en aquest enllaç al DOGC o bé consultar el web del Departament de Drets Socials.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8690 {"title":"La Generalitat obre la convocatòria dels Premis de Civisme 2023","published_date":"2023-01-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ff59637e-a0de-4510-ad0d-edc0d660afd7.webp","id":"8690"} catalunya Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-19/8690-generalitat-obre-convocatoria-premis-civisme-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.