Signat el nou contracte programa de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, per 96,54 MEUR

Imagen del artículo Signat el nou contracte programa de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, per 96,54 MEUR

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·És el quart contracte programa entre la Generalitat l'ICGC, amb un pressupost un 15,72% superior a l'anterior i una vigència de quatre anys, fins el 2026·Preveu impulsar 49 projectes que posen al centre les demandes de les persones i entitats usuàries, prioritzant els centrats en els efectes del canvi climàtic i apostant per la intel·ligència artificial i les noves tecnologies


El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, i la directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Myriam Moysset i Gil, han signat el nou contracte programa entre el Departament i l'Institut per als propers quatre anys, fins el 2026. El contracte regula les relacions recíproques econòmiques i financeres entre la Generalitat de Catalunya i l'ICGC, d'acord amb les funcions que l'Institut té encomandes per llei i que es concreten en generar coneixement del territori per donar suport a les polítiques públiques i a la ciutadania.

Així, amb aquest quart contracte programa el Departament de Territori aportarà a l'ICGC un total de 96,54 MEUR en quatre anys, un 15,72% més que amb l'anterior. La previsió és que l'ICGC assoleixi un 12,81% d'autofinançament el 2026.

El contracte programa estableix les línies estratègiques i els objectius generals, productius i tècnics de l'ICGC, així com el mecanisme d'avaluació del seu assoliment.Els objectius es determinen en base a quatre principis generals del contracte programa:

·Focalitzat en l'ús. Prioritza l'ús i la demanda de les persones usuàries, tant del sector públic com de la ciutadania.

·Connectat amb la realitat. Té en compte aquells aspectes que preocupen a la societat: resiliència i mitigació dels efectes del canvi climàtic, desenvolupament sostenible, reactivació econòmica i protecció social i Pacte verd europeu.

·Tecnològicament avançat. Aposta per l'aprofitament del potencial que ofereixen les noves tecnologies i metodologies (per exemple, la intel·ligència artificial) per millorar la qualitat de les dades i els serveis, i està alineat amb l'Estratègia digital europea.

·Integrador i continuista. Deixa de tenir una estructura per disciplines i s'organitza pels serveis que integren els diferents àmbits de coneixement propis de l'ICGC, tot mantenint la coherència i continuïtat amb els projectes inclosos als contractes programes anteriors.

Els projectes inclosos en el contracte programa s'estructuren en quatre eixos temàtics:

1.Centre de governança de la geoinformació (24 MEUR). Exercici de les competències de la Generalitat sobre geodèsia, cartografia, informació del sòl i del subsol i la infraestructura de dades espacials de Catalunya.

2.Geoinformació del territori (44,94 MEUR). Exercici de les competències de la Generalitat de Catalunya relatives a la generació de productes que reflecteixin la realitat del territori.

3.Prevenció i actuació de riscos i suport a les emergències(6,56 MEUR). Competències en l'estudi, avaluació i prevenció dels riscos geològics, d'allaus i sísmic.

4.Coneixement i suport per a la gestió sostenible del territori (10,87 MEUR). Coneixement per contribuir a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i mitigar els efectes de la crisi climàtica i mediambiental.

Els 4 eixos es subdivideixen en 9 àmbits, aquests en 25 objectius i aquests, en 49 projectes. Per avaluar el grau de compliment del contracte programa s'estableix un indicador i es fixa un objectiu per a cadascun del 49 projectes, més 2 indicadors econòmics que mesuren l'estabilitat pressupostària i el compliment del percentatge d'autofinançament. Per a cada anualitat, el compliment global del Contracte Programa es calcula sumant l'índex de compliment de cadascun dels projectes.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8669 {"title":"Signat el nou contracte programa de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, per 96,54 MEUR","published_date":"2023-01-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/16c65339-cbed-422e-aa06-5440d02345eb.webp","id":"8669"} catalunya Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-18/8669-signat-nou-contracte-programa-institut-cartografic-geologic-catalunya-96-54-meur https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.