Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional per acompanyar al professorat i als centres educatius

Imagen del artículo Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional per acompanyar al professorat i als centres educatius

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·A partir d'avui els professionals de l'educació poden contactar amb un grup de 20 persones que gestionaran el suport i assessorament en matèria de benestar emocional·El Departament també elaborarà material pedagògic, farà formació per a docents i tallers adreçats a alumnat i famílies


El Departament d'Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional, per tal d'acompanyar als professionals del món educatiu i als centres en la gestió del benestar emocional del seu alumnat. A primera hora d'avui els directors i directores, i els docents d'escoles i instituts han rebut un correu on se'ls informa sobre aquest programa, que els ha de permetre gestionar les diferents situacions que puguin succeir durant el dia a dia dels centres.


L'objectiu és acompanyar els docents i d'altres professionals educatius dels centres, oferir-los eines per a la millora del benestar emocional, donar-los suport quan detecten dificultats de gestió emocional amb l'alumnat, i assessorar-los davant de situacions greus que es puguin donar en el centre educatiu. Al mateix temps, es vol facilitar la detecció i la resposta grupal en situacions de risc de malestar, així com promoure actuacions amb impacte positiu en el benestar emocional d'infants i joves.


També entra en funcionament un grup de 20 professionals del Departament d'Educació que ha de coordinar i gestionar el programa, format per 2 coordinadors, 17 professionals de l'àmbit de la psicologia i la pedagogia, un tècnic administratiu, així com l'assessorament periòdic per part de persones expertes del sector.


El grup coordinador del programa durà a terme atenció telefònica als docents, intervenció en situacions d'emergència, acompanyament als centres, dinàmiques de gestió emocional en grups classe, elaboració de material pedagògic, formació del professorat i eines de gestió emocional per a les famílies.


Les persones interessades -equips directius, tutors, docents de cicle superior d'educació primària, ESO i postobligatòria i altres professionals educatius- es poden posar en contacte amb el grup d'acompanyament per al benestar emocional a través de diferents vies:

-Atenció telefònica, de 8h a 19h, de dilluns a divendres: 900841383

-Correu electrònic equipbenestaremocional.educacio@gencat.cat


El programa té un pressupost de 800.000 euros finançats pel Ministeri d'Educació.


16 de gener de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8644 {"title":"Educació posa en marxa el Programa de Benestar Emocional per acompanyar al professorat i als centres educatius","published_date":"2023-01-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/fe2f447e-b860-4155-8dec-32c698414136.webp","id":"8644"} catalunya Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-16/8644-educacio-posa-marxa-programa-benestar-emocional-acompanyar-professorat-als-centres-educatius https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.