Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de vehicles que enviaven per mar a Gàmbia en contenidors industrials

Els agents van detenir cinc persones per delictes de robatori i furt d'ús de vehicle, un delicte de falsificació de document mercantil i pertinença a grup criminalEl grup criminal investigat sostreia vehicles matriculats pràcticament nous i els portaven a Mataró on els amagaven i els treien la placa de matrícula original o esborraven el número de bastidorPer recuperar els vehicles sostrets es va fer una inspecció conjunta amb Vigilància Duanera que els ha obert un expedient sancionador per infracció de la llei de contraban

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) de la Divisió del Transport i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Mataró, conjuntament amb el Grup de Fures de la mateixa localitat, van detenir el passat 11 de gener cinc persones d'entre 23 i 65 anys per delictes de robatori i furt d'ús de vehicle, delicte de falsificació de document mercantil i pertinença a grup criminal.

La investigació de la Unitat Operativa de Mobilitat es va iniciar a mitjans del mes de novembre de 2022 quan els mossos van tenir coneixement d'un robatori tipus teloner que havia succeït a Mataró. Durant aquells dies es va detectar un moviment sospitós de vehicles, possiblement sostrets, i a partir de les gestions d'investigació realitzades es va determinar l'existència d'un grup criminal organitzat especialitzat a sostreure vehicles que treien del país a través de via marítima en contenidors i els portaven a Gàmbia per vendre'ls.

A principis del passat mes de desembre, i arran d'una actuació del Grup de Fures de la comissaria de Mataró, es va produir la primera detenció. Posteriorment, i en coordinació amb la Unitat d'Investigació de la comissaria de la capital del Maresme, es va crear un equip conjunt de treball per realitzar totes les tasques d'investigació que van desembocar amb el dispositiu que es va dur a terme dies després.

Un grup criminal altament especialitzat en robatoris

Les gestions d'investigació que van dur a terme els Mossos d'Esquadra van concloure que es tractava d'un grup integrat almenys per set persones que portaven a terme aquesta pràctica. Els autors disposaven d'una infraestructura i coneixement específics per al robatori de vehicles. Usaven dispositius electrònics específics per l'obertura i inutilització els sistemes de seguretat dels vehicles. A més, actuaven en un àmbit territorial extens, ja que s'han recuperat vehicles de les Regions Policials Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Metropolitana Barcelona.

Els detinguts sostreien vehicles ja matriculats, però pràcticament nous, i se'ls emportaven a Mataró on els amagaven, els treien la placa de matrícula original i fins i tot en algun cas havien esborrat el número de bastidor. En el moment d'explotar el cas, es van recuperar quatre vehicles i una motocicleta prèviament sostrets.

Per tal de recuperar els vehicles sostrets, el 12 de desembre de 2022 es va fer una inspecció conjunta amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària a Catalunya, Delegació Especial de Vigilància Duanera, que va obrir un expedient sancionador per infracció de la llei de contraban.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró el passat 13 de gener i el jutge va decretar-ne la seva posada en llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i es preveuen més detencions.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 14 de gener de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8635 {"title":"Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de vehicles que enviaven per mar a Gàmbia en contenidors industrials","published_date":"2023-01-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8635"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-14/8635-mossos-esquadra-desarticulen-grup-criminal-especialitzat-robatori-vehicles-enviaven-mar-gambia-contenidors-industrials https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.