La Generalitat augmenta un 5,9% la inversió en R+D+i l'any 2021 i la situa en més de 1.000 milions d'euros

Imagen del artículo La Generalitat augmenta un 5,9% la inversió en R+D+i l'any 2021 i la situa en més de 1.000 milions d'euros

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Departament de Recerca i Universitats presenta al Govern l'informe Finançament de l'R+D+i per part de la Generalitat de Catalunya de 2021Els departaments amb major inversió en recerca, desenvolupament i innovació són els de Recerca i Universitats (58,29%), Salut, (30,91%), Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (3,68%) i Empresa i Treball (3,40%)La Llei de la ciència de Catalunya permetrà augmentar la inversió pública del Govern en aquest àmbit en l'horitzó de l'1% del PIB

La inversió executada per la Generalitat en matèria de finançament de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) l'any 2021 ha ascendit a un total de 1.019,39 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 5,90% respecte de l'any anterior. Així es recull a l'informe Finançament de l'R+D+i per part de la Generalitat de Catalunya corresponent a l'exercici 2021 presentat al Govern pel Departament de Recerca i Universitats.

Distribuït per departaments, el finançament de l'R+D+i d'inversió per valor de 1.019.391.720,42 euros de la Generalitat de Catalunya al llarg de l'any 2021 té com a primer destinatari el Departament de Recerca i Universitats, que ostenta les competències en matèria de recerca del Govern i que representa el 58,29% del finançament total. Precisament, l'augment més important en valors absoluts prové del Departament de Recerca i Universitats, que suposa el 44% de l'increment total.

El següent departament per volum de despesa és el de Salut (30,91%), seguit pels d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (3,68%) i d'Empresa i Treball (3,40%), amb competències en innovació empresarial. En una forquilla d'entre el 0,5% i l'1,5% se situen el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, el Departament de Cultura i el Departament de la Presidència. La resta de departaments i els òrgans superiors representen cadascun menys d'un 0,5% del total del finançament de l'R+D+i.

Per ordre d'importància, l'informe identifica quatre àmbits d'actuacions d'R+D+i finançades des del Govern:

  1. Ajuts i finançament basal de l'R+D+i Principalment convocatòries competitives d'ajuts i aportacions basals als agents del sistema de coneixement. Inclou el Fons de Promoció de la Recerca Universitària (PROFOR) i el finançament basal dels centres CERCA. L'import és de 373,67 milions d'euros (36,66% del total).
  2. R+D Fons Generals Universitaris Finançament basal de les universitats públiques dedicada a l'R+D per valor de 359,34 milions (35,25%).
  3. R+D+i del sistema públic de salut Partides destinades a l'Institut Català de la Salut (ICS) i del Servei Català de la Salut (CatSalut) per a l'R+D+i del personal assistencial i altres despeses indirectes. Suposen 268,54 milions d'euros (26,34%).
  4. R+D+i de la Generalitat Conté activitats d'R+D+i dutes a terme per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de ser una administració pública innovadora. L'import és de 17,82 milions (1,75%).

Pel que fa al finançament basal d'R+D+I, el capítol més destacat per volum d'inversió és el de finançament dels centres de recerca CERCA (146,17 milions, 14,34% del total), seguit del finançament de recursos humans en R+D+i (72,14 milions, 7,08%), que inclou els ajuts predoctorals FI, FI-SDUR, i Doctorats Industrials, els ajuts postdoctorals Beatriu de Pinós, el Programa Serra Húnter i el finançament de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), entre d'altres.

Altres àmbits d'inversió pública de la Generalitat en finançament basal d'R+D+i són el foment general de la recerca i la transferència de coneixement (81,94 milions, 8,04%); ajuts competitius a projectes empresarials d'R+D+i (23,47 milions, 2,30%); aportacions a infraestructures científiques i tècniques singulars (ICTS) (28,87 milions d'euros, 2,83%) i aportacions a centres tecnològics (21,09 milions, 2,07%).

L'aprovació recent de la Llei de la ciència de Catalunya per ampli consens al Parlament de Catalunya proporcionarà el marc legislatiu i de governança que permetrà incrementar la inversió pública del Govern en matèria de recerca, desenvolupament i innovació en l'horitzó econòmic que fixa per sobre de l'1% del PIB.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8568 {"title":"La Generalitat augmenta un 5,9% la inversió en R+D+i l'any 2021 i la situa en més de 1.000 milions d'euros","published_date":"2023-01-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a0bb296a-68c8-47c4-a3a5-9ec4db8cd801.webp","id":"8568"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-10/8568-generalitat-augmenta-5-9-inversio-r-any-2021-situa-mes-1-000-milions-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.