Escena catalana i balear a Xile: 8 companyies i més de 20 professionals de les arts escèniques participen als festivals Teatro a Mil i Santiago Off

Imagen del artículo Escena catalana i balear a Xile: 8 companyies i més de 20 professionals de les arts escèniques participen als festivals Teatro a Mil i Santiago Off

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Artistes, programadors i distribuïdors d'arts escèniques de Catalunya i Balears participen a Teatro a Mil i Santiago OFF, dos rellevants festivals d'arts escèniques de Xile, amb gran projecció internacional, que durant el mes de gener programen teatre, dansa, circ i arts de carrer.Vuit companyies de Catalunya i les Balears formen part de la programació, amb 40 actuacions a diferents ciutats i escenaris. Són Pau Aran, Sarruga, Insectotròpics, Hotel Iocandi, Ça Marche, Tshock Cultural Emocional, Hermanas Picohueso (en producció amb Teatro Bruma de Xile) i Reinaldo Ribeiro.

El Departament de Cultura ha organitzat, a través de l'Institut Ramon Llull (IRL) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), una missió catalana a dos rellevants esdeveniments d'arts escèniques a nivell internacional: el Festival Internacional Teatro a Mil i el Festival Internacional Santiago Off, que tenen lloc a Xile durant aquest mes de gener.

Vuit companyies de Catalunya i les Balears formen part de la programació d'aquests festivals, i faran 40 actuacions a diferents ciutats i escenaris. Són Pau Aran, Sarruga, Insectotròpics, Hotel Iocandi, Ça Marche, Tshock Cultural Emocional, Hermanas Picohueso (en producció amb Teatro Bruma de Xile) i Reinaldo Ribeiro.

Aprofitant la notable presència de companyies actuant en els dos festivals i la col·laboració que l'IRL ha establert amb el Festival Teatro a Mil, s'ha organitzat una delegació catalana integrada per més de 20 professionals del món de les arts escèniques, que participaran en les trobades del sector que es duen a terme en aquests festivals, uns espais idonis per crear noves oportunitats i posicionar-se a nivell internacional. D'aquesta manera, del 17 al 22 de gener es participarà a Platea 23, la Setmana de Programadors de Teatro a Mil, i del 23 al 26 de gener, a les jornades professionals de Santiago OFF.

Des de l'ICEC, a través de la seva marca d'internacionalització, Catalan Arts, es va fer una convocatòria oberta a tot el sector català interessat en formar part d'aquesta delegació, que comptarà amb representants de FiraTàrrega, Festival Grec, Danseu Festival, l'Autèntica, La Central del Circ i Sala Fènix, entre d'altres.

El director de la Nau Ivanow, David Marin, que ha treballat en diversos projectes artístics a Xile, serà el comissari de l'agenda de les activitats complementàries que la delegació catalana farà a Santiago, on hi ha previstes reunions i visites entre professionals catalans i agents clau de l'escena xilena, i reunions a nivell institucional entre representants de l'ICEC i l'IRL, el govern xilè i l'Ajuntament de Santiago. 

El 19 de gener, en el marc del Platea 23, Catalan Arts organitzarà al GAM, el gran equipament cultural de la ciutat i epicentre del festival, la 'Noche Catalana' un espai de trobada que vol facilitar el networking entre els professionals catalans i internacionals.

També es vol aprofitar aquesta missió per realitzar els primers contactes amb agents llatinoamericans i trobar futures col·laboracions pel desenvolupament de la mesura d'internacionalització del Pla Integral de Teatre que s'ha de desenvolupar entre el 2023 i el 2026.

Podeu consultar els espectacles, horaris i llocs de la participació catalana i balear a Teatro a Mil aquí. Pel que fa a la programació al Santiago Off podeu veure-la aquí.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8550 {"title":"Escena catalana i balear a Xile: 8 companyies i més de 20 professionals de les arts escèniques participen als festivals Teatro a Mil i Santiago Off","published_date":"2023-01-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/77e22f46-d4ec-4327-a947-7d238b396147.webp","id":"8550"} catalunya Cultura https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-05/8550-escena-catalana-balear-xile-8-companyies-mes-20-professionals-arts-esceniques-participen-als-festivals-teatro-mil-santiago-off https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.