Afectacions per les obres de la connexió de les línies Llobregat-Anoia i Vallès d'FGC

Els treballs previs per a la prolongació de la línia entre les estacions de Plaça Espanya i Gràcia comportaran algunes afeccions a la mobilitat a partir del 8 de gener i fins a la primaveraLes tasques de desviament de serveis afectats tenen un pressupost de 6,5 MEUR i conclouran la tardor vinent

Els treballs previs per a la connexió de les línies Llobregat-Anoia i Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que té en marxa el Departament de Territori comportaran algunes afectacions en la mobilitat a partir de diumenge, dia 8, i fins a la primavera vinent. Es preveu que aquests treballs, que van començar el juliol passat i compten amb una inversió de 6,5 MEUR, finalitzaran la tardor vinent. En paral·lel, la Generalitat té en licitació les obres corresponents a l'obra civil del nou túnel i les estacions previstes.

En concret, les tasques d'execució de rases i canalitzacions dels serveis afectats suposaran l'ocupació d'alguns carrils de circulació de vehicles en els àmbits corresponents a la futura estació d'Hospital Clínic i a la nova estació de Gràcia.

Àmbit estació de Gràcia: S'ocuparà un petit tram del carril bici existent i es reduirà de 2 a 1 carril la circulació al lateral, costat Besòs, de la Via Augusta, tocant a Travessera de Gràcia.

Àmbit Hospital Clínic: En aquest entorn, es produiran afectacions als carrers de Villarroel i Comte d'Urgell:

  1. Al carrer de Villarroel: Restriccions de carrils a Villarroel i Còrsega per fases, a partir del 8 de gener i fins a finals de primavera. La primera fase d'ocupació és a Villarroel, entre Rosselló i Provença, davant de l'Hospital Clínic.
  2. Al carrer Comte d'Urgell: Ampliació de l'ocupació al xamfrà amb Rosselló, així com ocupacions al costat Llobregat a partir de la segona quinzena de gener, el que comportarà modificacions puntuals del carril bici existent entre Còrsega i Rosselló amb la consegüent adaptació dels carrils de circulació.

Més cobertura i connectivitat ferroviària

El perllongament de la línia Llobregat-Anoia millorarà i ampliarà la cobertura en transport públic en una zona densament poblada de Barcelona que, a més, compta amb diversos equipaments de rellevància (com l'Hospital Clínic o l'Escola Industrial). També afavorirà la connectivitat ferroviària del districte de Gràcia i incrementarà la intermodalitat, ja que les noves estacions facilitaran l'intercanvi amb l'L5, el tramvia -que ara finalitza a la Plaça Francesc Macià sense connexió ferroviària- i altres línies d'FGC.

Amb una inversió total estimada en 430 MEUR, la prolongació d'aquesta línia comportarà la construcció, mitjançant tuneladora, de 4 quilòmetres nous de túnel i de tres noves estacions, així com la remodelació de les estacions de Plaça Espanya i Gràcia. Territori preveu iniciar l'obra civil del túnel i de les estacions l'estiu vinent i, en paral·lel, es redactaran els projectes i programaran les obres d'arquitectura de les estacions i d'instal·lacions.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8549 {"title":"Afectacions per les obres de la connexió de les línies Llobregat-Anoia i Vallès d'FGC","published_date":"2023-01-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8549"} catalunya Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-05/8549-afectacions-obres-connexio-linies-llobregat-anoia-valles-fgc https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.