Acció Climàtica convoca ajuts a la promoció de vi en tercers països corresponents a la campanya 2023-2024

Imagen del artículo Acció Climàtica convoca ajuts a la promoció de vi en tercers països corresponents a la campanya 2023-2024

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es tracta d'un ajut comunitari que promou l'exportació dels productes vinícoles a tercers països, amb la finalitat de contribuir a la millora de la seva posició competitiva i la consolidació d'aquests productes, i l'obertura de nous mercats 

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat els ajuts a la promoció de vi en tercers països corresponents a la campanya 2023-2024. L'objecte d'aquests ajuts és millorar la competitivitat dels vins catalans, cosa que inclou obrir i diversificar mercats vitivinícoles. El seu finançament és íntegrament a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i pot arribar a assolir el 50% de les despeses subvencionables.

Aquests ajuts s'adrecen a empreses vinícoles elaboradores o comercialitzadores, organitzacions i associacions d'organitzacions de productors vitivinícoles, organitzacions interprofessionals agroalimentàries, organitzacions professionals amb activitat majoritària en el sector del vi, òrgans de gestió i representació de les IGP, DO, associacions temporals o permanents de dos o més productors, cooperatives que comercialitzin vins elaborats per a les cooperatives o per als seus associats, entitats associatives sense ànim de lucre participades exclusivament per empreses del sector vitivinícola i organismes públics amb competència per dur a terme actuacions de promoció de productes i mercats de tercers països.

Les accions subvencionables en aquesta línia d'ajut són actuacions de promoció, publicitat o relacions públiques que destaquin en particular les normes rigoroses dels productes de la Unió Europea; participació en esdeveniments, fires i exposicions d'importància internacional; campanyes d'informació, en particular sobre els sistemes comunitaris de denominació d'origen; indicacions geogràfiques i producció ecològica; estudis de nous mercats o de mercats existents necessaris per a la cerca i consolidació de noves sortides comercials; estudis per avaluar els resultats dels programes de promoció i informació, preparació d'expedients tècnics, incloses proves de laboratori i avaluacions, relatius a pràctiques enològiques, normes fitosanitàries i higièniques i també requisits de tercers països respecte a la importació de productes del sector vinícola per possibilitar l'accés als mercats de tercers països o evitar que es restringeixi aquest accés.

Podran ser objecte de promoció els productes destinats al consum directe, els vins emparats per una DOP o una IGP i els vins en què s'indiqui la varietat o varietats de raïm de vinificació. Els ajuts destinats a sortides comercials es referiran únicament als vins amb denominació d'origen i indicació geogràfica protegida i es consideren elegibles per fer la promoció tots els països tercers.

Les persones que hi estiguin interessades poden presentar la seva sol·licitud i la documentació corresponent a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural abans del 15 de gener de 2023. Les accions i els programes de promoció s'executaran entre l'1 de maig i el 31 de desembre de 2023, ambdós inclosos.

Aquesta convocatòria suposa l'adaptació al nou Pla estratègic de la política agrària comuna (PEPAC) de la línia d'ajut a la promoció de vi en tercers països que es va engegar el 2009 i que ha tingut, al llarg d'aquests 13 anys, una gran acollida per part de les empreses i associacions del sector vitivinícola. En algunes campanyes s'han superat els 10.000.000 d'euros d'ajut per finançar inversions d'empreses i associacions catalanes de més de 20.000.000 d'euros, fet que ha comportat una empenta fonamental per a la internacionalització del sector vitivinícola català i l'increment de les seves exportacions a mercats de països tercers.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8524 {"title":"Acció Climàtica convoca ajuts a la promoció de vi en tercers països corresponents a la campanya 2023-2024","published_date":"2023-01-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4ee805e0-72a1-4d90-9984-404627b051b7.webp","id":"8524"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-01-02/8524-accio-climatica-convoca-ajuts-promocio-vi-tercers-paisos-corresponents-campanya-2023-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.