El Govern celebra l'arxivament de la causa contra Tsunami encara que hagi sigut d'una manera gairebé "delirant"

La portaveu, Patrícia Plaja, considera que "la justícia ha arribat" encara que sigui per un error processal El Govern destina 7,5 milions d'euros per millores en la gestió i la prevenció dels residus municipalsS'aproven complements retributius per als nous residents de medicina familiar i comunitària i d'infermeria de salut mental per millorar l'atenció primària i comunitària a la ciutadania

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha celebrat l'arxivament, aquest dilluns, de la causa contra Tsunami per part de l'Audiència Nacional encara que sigui causada per "un error processal". "Aquesta persecució, amb tantíssimes conseqüències repressives, mai hauria hagut d'arribar tan lluny perquè no hauria ni d'haver començat. Si les conseqüències d'aquesta ofensiva judicial no fossin tan greus, tan desmesurades, si no haguessin provocat dies i nits d'exili forçat, tant patiment i vides condicionades, avui podríem dir que la partida arriba al seu final" ha afirmat Plaja durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern celebrada al Palau de la Generalitat

La portaveu del Govern ha assegurat "que protestar no és terrorisme és tan obvi, tan de calaix, que sembla que no pugui ser que durant tant temps, i a tanta gent, li hagin volgut destrossar la vida, i la de la seva família i entorn, amb bastes acusacions que buscaven espantar, alliçonar i condemnar aquells" i ha afegit que "la justícia ha arribat encara que hagi sigut d'una manera gairebé delirant".

D'altra banda, a l'inici de la roda de premsa per informar dels acords del Govern presos avui, Patrícia Plaja ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat ja treballen per presentar un recurs de reposició contra el posicionament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb el decret del Departament d'Ensenyament que regula els projectes lingüístics d'escoles i instituts. Per Plaja "el decret llei és jurídicament impecable, i no perquè ho defensi el Govern, sinó perquè s'ha fet i elaborat amb rigor per part de serveis jurídics, organitzacions i entitats independents que en tot moment han prioritzat fixar criteris estrictament educatius".

La portaveu del Govern també ha explicat que la consellera Mas Guix participarà el pròxim dilluns 15 de juliol en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera perquè "la reforma de finançament és un tema clau per aquest Govern i serem allà perquè un dels temes que hi haurà sobre la taula és el finançament singular".

Imagen del artículo El Govern celebra l'arxivament de la causa contra Tsunami encara que hagi sigut d'una manera gairebé delirant


Acords del Govern: 7,5M€ per la gestió de residus municipals

Pel que fa als acords del Govern presos avui, s'han aprovat dues transferències de crèdit a l'Agència de Residus de Catalunya per garantir diverses infraestructures de gestió de residus municipals, fomentar projectes de recollida selectiva dels residus municipals, i incentivar projectes de prevenció i preparació per a la reutilització. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que aquest acord s'emmarca en l'objectiu de l'Executiu de fer "el màxim acompanyament al món local en qüestions de vital importància pel desenvolupament del país en un escenari d'emergència climàtica i mediambiental".

7 milions d'euros serviran per garantir el finançament i l'operativa actual de diferents instal·lacions com la planta de tractament de fracció resta i residus voluminosos del Consorci d'Osona per a la Construcció; el centre de tractament de residus del Consorci del Vallès Occidental; i l'ampliació i millora de la planta de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) del Consorci del Vallès Oriental. Els 500.000 euros restants serviran per finançar dues convocatòries d'ajuts. La primera es dedicarà a fomentar projectes de recollida selectiva dels residus municipals, mentre que la segona incentivarà projectes de prevenció i preparació per a la reutilització.

D'altra banda, el Govern també ha aprovat mantenir el complement retributiu d'especialitat de medicina familiar i comunitària (MFiC) i d'infermeria de salut mental (ISM) dels llocs de treball ocupats pel personal resident en formació d'aquestes dues especialitats de primer, segon i tercer any a l'Institut Català de la Salut (ICS) i a les entitats concertades amb el Servei Català de la Salut, per al període 2024-2025. Plaja ha explicat que "l'objectiu és impulsar l'especialitat de medicina familiar i comunitària i d'infermeria de salut mental per incrementar la disponibilitat d'especialistes que permetin garantir la millor atenció primària i comunitària a la ciutadania". Les quantitats van dels 5.175 als 9.315 euros anuals per resident.




Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
313545 {"title":"El Govern celebra l'arxivament de la causa contra Tsunami encara que hagi sigut d'una manera gairebé \"delirant\"","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"gov_agreements","category_text":"Acuerdos de Gobierno","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/09\/14\/06\/0c62d35e-9233-4b44-bed4-188bcd789c02.jpg","id":"313545"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/gov_agreements/2024-07-09/313545-govern-celebra-arxivament-causa-tsunami-hagi-sigut-manera-gairebe-delirant https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.