Procés participatiu per a l'elaboració del Pla intersectorial de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya (PIPOL)

Imagen del artículo Procés participatiu per a l'elaboració del Pla intersectorial de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya (PIPOL)

Estas imágenes pertenecen a gencat.cat

Instrument per dirigir, coordinar i divulgar l'acció transversal de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya

El PIPOL es concep com un pla co-creat amb la participació de diversos sectors amb implicació en la conservació dels pol·linitzadors silvestres, com són: administracions públiques d'àmbit local, gestors dels paisatges agraris i forestals, empreses vinculades a la producció de fitosanitaris, centres de recerca i universitats, entitats conservacionistes i sector apícola.


Quins són els objectius del procés participatiu?

1.    Facilitar informació clara, comprensible i amb transparència a la ciutadania sobre la importància dels pol·linitzadors silvestres, la pol·linització i les finalitats del PIPOL.

2.    Involucrar als agents amb més rellevància per a la conservació dels pol·linitzadors silvestres en la co-creació del Pla i la definició dels objectius i les mesures.

3.    Involucrar a tota a la ciutadania en el desenvolupament del Pla i en la conservació dels pol·linitzadors silvestres.



Àmbits de participació

El PIPOL és la resposta de la Generalitat als resultats de l'informe sobre els pol·linitzadors silvestres a Catalunya presentat l'abril de 2023, que evidencia un declivi generalitzat d'aquests insectes i la necessitat d'actuar de forma estratègica per revertir-lo. 

L'informe proposa sis àmbits prioritaris d'actuació per revertir el declivi dels pol·linitzadors silvestres, que també són els que es proposen per estructurar el PIPOL i la participació:


1.    Millora del coneixement sobre els pol·linitzadors silvestres

2.    Medi productiu agrari i de l'alimentació

3.    Medi urbà i periurbà

4.    Apicultura i pol·linitzadors silvestres

5.    Àmbit de la societat i les entitats



Com puc participar-hi?

La participació s'articula en tres fases:


Fase 1 (juny-octubre 2023): fase de co-creació, en la qual intervenen els actors més rellevants directament relacionats amb la conservació dels pol·linitzadors silvestres. Es vehicula a través d'una convocatòria dirigida i la constitució d'una Comissió Intersectorial de Treball, que proposa els objectius estratègics i les mesures més prioritàries per revertir el declivi dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya.


Fase 2 (octubre-desembre 2023): fase de participació oberta a la ciutadania en general i altres actors interessats, que es vehicula a través del Portal Participa, i en què es podran fer aportacions a les propostes que s'elaborin en el marc de la Comissió Intersectorial de Treball i prioritzar les mesures proposades. Inclou la realització de dos webinaris per exposar la problemàtica de conservació dels pol·linitzadors silvestres i les propostes d'objectius i mesures sorgides de la Comissió Intersectorial de Treball.


Fase 3 (desembre 2023-gener 2024): fase de retorn, adreçada a tots els actors interessats i a la ciutadania en general, en què s'exposarà com s'han considerat les aportacions rebudes i el resultat final del Pla.  

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
4487 {"title":"Procés participatiu per a l'elaboració del Pla intersectorial de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya (PIPOL)","published_date":"2023-05-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"citizen_participation","category_text":"Participación ciudadana","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/lassioglossum.webp","id":"4487"} catalunya Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Participació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/citizen_participation/2023-05-11/4487-proces-participatiu-elaboracio-pla-intersectorial-conservacio-pol-linitzadors-silvestres-catalunya-pipol https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.