Estratègia de relleu generacional agrari de Catalunya

Imagen del artículo Estratègia de relleu generacional agrari de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a gencat.cat

Procés participatiu sobre l'Estratègia de relleu generacional agrari de Catalunya

Finalitat i objectius del procés participatiu

Mitjançant aquest procés participatiu, es pretén informar a la ciutadania de la proposta d' Estratègia pel relleu generacional agrari de Catalunya i rebre propostes que permetin completar-la i adaptar-la a les necessitats exposades per les persones participants, sempre respectant les etapes de participació realitzades anteriorment.

La proposta s'orienta a:

•Situar el problema del relleu generacional agrari al centre de l'acció política i l'interès social, cultura i econòmic.

•Facilitar el procés d'incorporació agrària a totes aquelles persones emprenedores que tinguin un projecte agrari viable, en el marc dels sistemes agroalimentaris sostenibles, amb eines diverses adaptades a cada perfil emprenedor.

•Articular i coordinar les eines necessàries per facilitar el relleu generacional i l'emprenedoria agrària per als diferents perfils de persones que s'incorporen al sector en models viables econòmica, social i ambientalment.

•Generar un ecosistema innovador de suport i acompanyament interinstitucional al relleu generacional i l'emprenedoria agrària, tant de la pagesia tradicional com de la nouvinguda.

•Donar resposta als principals reptes i accions per afavorir el relleu generacional i l'emprenedoria agrària a Catalunya.

•Incidir en la priorització de polítiques i accions per al relleu generacional i l'emprenedoria agrària en el marc del nou període de programació dels fons europeus (FEDER, FEADER, FSE, entre altres).

•Desenvolupar una de les accions estratègiques de l'Agenda Rural de Catalunya que és "Promoure un Pla Nacional per al relleu generacional agrari que inclogui mesures de millora de la incorporació de joves agricultors, mesures que fomentin el mentoratge a nous agricultors, entre altres".

Quins impactes tindrà aquest procés participatiu?

Els impactes del procés participatiu es difondran en aquest portal. Les aportacions rebudes seran valorades i les que siguin avaluades positivament s'incorporaran a la proposta d'Estratègia pel relleu generacional agrari. El procés participatiu acabarà amb un retorn a la ciutadania de les principals aportacions rebudes, així com sobre la seva incorporació i/o exclusió a l'Estratègia pel relleu generacional agrari.

Límits del debat

En aquest debat es contemplaran aportacions que tinguin a veure directament amb el contingut d'accions i propostes a desenvolupar de l'Estratègia pel relleu generacional agrari de Catalunya.

Les aportacions que es vulguin fer arribar han d'estar degudament argumentades per facilitar la seva valoració.

Quins impactes tindrà aquest procés participatiu?

La participació està oberta a tota la ciutadania a través de l'espai de Propostes.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
4981 {"title":"Estratègia de relleu generacional agrari de Catalunya","published_date":"2022-10-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"citizen_participation","category_text":"Participación ciudadana","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/AR.webp","id":"4981"} catalunya Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,Participació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/citizen_participation/2022-10-13/4981-estrategia-relleu-generacional-agrari-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.