ANUNCIO relativo a la aprobación de las bases y la convocatoria del concurso oposición, por promoción interna, para cubrir una plaza de informador/a de la OAC, funcionario/a de carrera, de la escala de la administración especial, subescala servicios especiales (exp. 1485/2024/eRH).

La Junta de Govern Local, en sessió ordinària de data 16 de juliol de 2024, va aprovar les bases i la convocatòria del concurs oposició, de promoció interna, per cobrir una plaça d'Informador/a de l'OAC, funcionari/ària de carrera, de l'escala de l'administració especial, subescala serveis especials. (Exp. 1485/2024/eRH).

El termini per la presentació de les instàncies serà de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Els restants i successius anuncis de la convocatòria es faran públics a l'apartat d'Ofertes de treball de la web municipal www.vilanova.cat.

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA PER A LA SELECCIÓ MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ PER PROMOCIÓ INTERNA, D'UNA PLAÇA D'INFORMADOR/A OAC, ESCALA D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA SERVEIS ESPECIALS, VINCULADES A UN LLOC DE TREBALL DE TÈCNIC AUXILIAR C1.

 

1. NORMES GENERALS. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció, pel procediment de concurs oposició per promoció interna, d'una plaça d'INFORMADOR/A OAC de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, del personal funcionari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1.2 Aquesta plaça pertany al grup de classificació C, subgrup C1, a què es refereix l'article 76 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per la qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

1.3 La convocatòria d'aquesta plaça està vinculada a la provisió del lloc de treball tècnic/a especialista OAC C1-19 amb 219 punts.

1.4 La plaça convocada és la número 5012 inclosa en la oferta pública d'Ocupació 2022, aprovades per la Junta de Govern Local, en sessió de data de 24 de maig de 2022.

1.5 Les retribucions que corresponen als llocs de treball associats a les places convocada són les corresponents al catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, 33.579,76€, bruts anuals distribuïts en 14 pagues.

1.6 Les funcions del lloc de treball associat a la plaça són:

1.6.1 Desenvolupar les tasques pròpies d'atenció a la ciutadania amb un caràcter transversal i integrador, potenciant l'eficiència, l'eficàcia i la transparència en la gestió municipal per garantir serveis de qualitat.

1.6.2 Informar i donar resposta a la ciutadania per mitjà dels diferents canals d'atenció: presencial, telefònic i telemàtic de les demandes d'informació continguda en el Directori, Agenda i dels Tràmits i Serveis Municipals i d'altres administracions, i també de la resta d'informació d'àmbit de ciutat continguda en la web www.vilanova.cat.

1.6.3 Gestionar l'entrada de tota la documentació rebuda a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, sigui presencialment, telemàticament o per via postal.

1.6.4 Iniciar la gestió administrativa dels tràmits municipals amb diferents nivells competencials i d'execució, d'acord amb el catàleg de tràmits.

1.6.5 Atendre i tractar les plataformes digitals de registre, tramitació i informació adscrites a l'Oficina.

1.6.6 Informar i tramitar els moviments d'actualització padronal.

1.6.7 Expedir i signar justificants i certificats d'empadronament i de convivència i certificats de Fe de vida.

1.6.8 Informar i tramitar variacions de dades electorals durant el període d'exposició Pública.

1.6.9 Altres funcions de similar naturalesa i qualificació relacionades amb el seu lloc de treball.

1.7 Fins a la resolució d'aquesta convocatòria no es poden amortitzar, transformar, ni modificar substancialment les places convocades, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

1.8 Les bases generals que regiran aquest procés selectiu seran les aprovades per la Junta de Govern Local del dia 19 de febrer de 2008, publicades íntegrament al Butlletí oficial de la província de Barcelona.

1.9 Els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent, i especialment, la Llei orgànica de protecció de dades.

 

2. REQUISITS ESPECÍFICS DE PARTICIPACIÓ A LA CONVOCATÒRIA

A més dels requisits generals detallats en les bases generals, els aspirants hauran de reunir els requisits següents:

a) Tenir el títol de Batxillerat o CFGS o equivalent. Aquells/es que presentin títols considerats equivalents als exigits hauran d'acreditar l'equivalència mitjançant la certificació lliurada pel Ministeri d'Educació o el Departament d'Ensenyament de la Generalitat corresponent.

b) Ser funcionari de carrera o personal laboral fix de plantilla d'aquest Ajuntament que es trobi en la situació descrita en la Disposició Transitòria 2a del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Pública, amb una antiguitat de, al menys, dos anys en el grup immediatament inferior o del mateix grup C1, a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. I en situació administrativa de servei actiu, serveis especials, serveis en altres administracions o en qualsevol situació que comporti reserva de llocs o de destinació.

c) Llengua catalana: els aspirants hauran d'acreditar el coneixement corresponent al nivell de suficiència de català C1, amb independència de la seva nacionalitat. En cas de no acreditar-lo hauran de realitzar la prova corresponent.

d) Llengua castellana: els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar els coneixements de llengua castellana de nivell superior, mitjançant els certificats següents:

- Certificat conforme s'ha cursat la primària, secundària o batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma de nivell superior d'espanyol que estableix el RD 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a la seva obtenció.

- Certificat d'aptitud d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

En cas de no acreditar-lo hauran de realitzar la prova corresponent.

e) Justificant pagament dels drets d'examen 21,45€.

 

3. PRESENTACIÓ I ADMISSIÓ DE SOL·LICITUDS

La presentació de sol·licituds es farà mitjançant el tràmit Tràmit en línia a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria respectiva al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Documentació que caldrà presentar en el Tràmit en línia

- Documentació acreditativa dels requisits i mèrits al·legats

- Currículum vitae

- Informe de vida laboral emès per la Tresoreria de la Seguretat Social

- Justificant del pagament dels drets d'examen 21,45€ o acreditació de l'exempció. Cal generar  la corresponent autoliquidació, si el pagament es fa mitjançant TPV es generarà el justificant del pagament a l'autoliquidació, en el cas de fer el pagament mitjançant transferència, caldrà adjuntar el justificant bancari.  Gaudiran d'exempció de pagament les persones que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%. Gaudiran d'una bonificació d'un 50% les persones que acreditin la condició d'aturats degudament inscrits al Servei d'Ocupació.

Els/les aspirants seleccionats hauran de presentar els originals dels documents que acreditin els requisits de la convocatòria en 10 dies, a comptar de l'endemà de la publicació del resultat final del procés de selecció al web municipal o en el lloc que indiqui el tribunal qualificador. En cas que no es presenti aquesta documentació en el termini establert o que no sigui correcta la documentació acreditativa presentada, el/l'aspirant quedarà exclòs del procés de selecció i es cridarà a l'aspirant següent, per ordre de puntuació.

Seran causa d'exclusió i de no admissió l'extemporaneïtat en la presentació de la sol·licitud i l'incompliment dels requisits exigits en la base segona.

 

4. PROCÉS DE SELECCIÓ

El procediment de selecció serà el de concurs oposició lliure.

La data, el lloc i hora en què començaran els exercicis s'anunciarà, conjuntament amb la llista d'admesos i exclosos, amb un mínim de quinze dies d'antelació, al lloc web municipal www.vilanova.cat

Els aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del DNI, passaport o permís de conduir. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procediment selectiu.

El tribunal podrà decidir lliurement l'ordre en la realització dels exercicis, podent variar l'ordre que tot seguit s'estableix.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podran portar a terme més d'una prova.

 

5. EXERCICIS DE LA FASE D'OPOSICIÓ

- Primer exercici : Coneixements de la llengua

1.1 Coneixement de la llengua catalana

Constarà d'un exercici corresponent al nivell C1 de català. Quedaran exempts d'aquest exercici:

Els aspirants que presentin el certificat de suficiència de català (nivell C1) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat o equivalent.

Aquest exercici es qualificarà d'apte o no apte.

1.2 Coneixement de la llengua castellana

Té caràcter obligatori i eliminatori per a tots els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.

Per tal d'acreditar els coneixements de llengua castellana que estableix la base 4.1.F de les bases generals, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de realitzar un exercici, que consistirà en una redacció de 200 paraules en el termini màxim de 45 minuts, i a mantenir una conversa amb membres del tribunal durant el temps màxim de 15 minuts i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi.

Quedaran exempts d'aquest exercici els aspirants que presentin algun dels certificats que consten a la base 4.1.F de les bases generals.

Aquest exercici serà avaluat pel tribunal, amb la qualificació d'apte o no apte.

- Segon exercici: Coneixements generals en matèria de dret constitucional i administratiu

Consistirà en contestar un test de preguntes amb respostes alternatives en relació als temes de l'annex, en un temps màxim de 45 minuts. Aquest exercici es valorarà de 0 a 10 punts i les respostes incorrectes no restaran. Seran eliminats del procés d'oposició els/les aspirants que no obtinguin una puntuació mínima de 5 punts.

Tercer exercici: Coneixements específics

Consistirà en desenvolupar per escrit un tema extret a l'atzar d'entre els de l'Annex II, durant un temps màxim d'una hora. Es valoraran els coneixements del tema, el nivell de formació general, la composició gramatical i la claredat d'exposició. La qualificació d'aquest exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar la prova serà de 5 punts.

Quart exercici: Prova Pràctica.

Consistent en resoldre per escrit dos exercicis pràctics proposats pel tribunal relacionats amb les funcions del lloc de treball i el temari de l'Annex II, en un temps màxim de 90 minuts, per realitzar ambdós casos pràctics. Es valorarà de 0 a 10 punts cada exercici i serà necessari per aprovar obtenir una puntuació mínima de 5 punts, en cada exercici.

 

6. FASE DE CONCURS

Un cop finalitzada la fase d'oposició i realitzada la qualificació de cada aspirant, es procedirà a la valoració dels mèrits que, en cada cas, hagin al·legat i provat els/les aspirants d'acord amb el següent barem:

a) Experiència professional: fins a un màxim de 3,5 punts segons els criteris següents (No computarà el temps requerit com a requisit)

- Haver presentats serveis en un ajuntament amb població major a 50.000 habitants, a raó de 0,2 punts per mes de servei.

- Haver prestat serveis a altres Administracions Públiques, a raó de 0,1 punts per mes de servei.

b) Titulacions acadèmiques: ( no es valorarà la titulació requerida a l'apartat 2.a) )

b.1    Cicle Formatiu de grau superior: 0,5 punts.

b.2    Diplomatura, grau universitari i llicenciatura: 1 punt.

b.3    Màster i postgrau: 0.85 punts.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

c) Cursos de formació i perfeccionament:

Per cada curs realitzat amb aprofitament o assistència de centres o organismes oficials, sobre matèries relacionades amb les funcions de la plaça convocada, inclosos idiomes, fins a 2 punts segons el barem següent:

- Cursos fins a 10 hores lectives: 0,1 punt per curs

- Cursos entre 11 i 20 hores lectives: 0,2 punts per curs

- Cursos entre 21 i 40 hores lectives: 0,5 punts per curs

- Cursos de més de 41 hores lectives: 0,75 punts per curs

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats.

d) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Per certificats superiors al nivell requerit, de la Junta Permanent de Català o els reconeguts per aquesta entitat com a equivalents:

- Nivell superior C2 (antic D): 0.50 punt.

e) Coneixement d'idiomes

Per coneixements d'idiomes amb certificació oficial fins a un màxim d' 1 punt. Només valorarà un certificat per idioma.

- B1: 0.25 punts per cada idioma

- B2: 0.50 punts per cada idioma

f) Entrevista personal:

L'entrevista tindrà per objecte comprovar els mèrits al·legats pels aspirants. El tribunal podrà realitzar aquelles preguntes i aclariments que estimi oportuns, referent a la trajectòria professional i acadèmica dels aspirants o qualsevol altre aspecte rellevant pel perfil de la plaça que pugui plantejar el tribunal. Aquest exercici es valorarà de 0 a 2 punts.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 10 punts.

Els mèrits al·legats s'hauran d'acreditar en el moment de presentació de la instància per a prendre part en el concurs oposició per promoció interna, mitjançant els certificats oportuns, de conformitat amb les bases generals.

 

7. PERÍODE DE PRÀCTIQUES

El període de prova serà de 3 mesos en el lloc de treball d'adscripció. Aquest període es realitzarà sota la supervisió del Cap de Servei o persona en qui delegui i el Servei de Recursos Humans. Finalitzat el període s'emetrà informe pel Cap del Servei fent constar si s'ha superat el període de prova, d'acord amb l'apartat 15 de les bases generals de processos de selecció de personal.

Els/les aspirants que ja haguessin prestat serveis a la Corporació en places de les mateixes característiques, nivell i funcions que les convocades seran eximits/des en tot o en part de la realització del període de prova.

 

8. DESIGNACIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

El Tribunal qualificador es constituirà de la manera següent:

President:

- Tècnic/a de Recursos Humans (titular i suplent)

Vocals:

- Cap de Servei de l'OAC (Titular) o persona en qui delegui.

- Tècnic Superior Administració General ( titular i suplent )

- Tècnic/a municipal (Titular i suplent)

- Un/a representant de l'EAPC (titular i suplent)

Secretari: Recaurà en un dels membres del tribunal qualificador, que es podrà servir del personal administratiu que correspongui.

El tribunal podrà requerir assessorament d'especialistes, que actuaran amb veu però sense vot.

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

9. INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

10. RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX I:

TEMES DE CONEIXEMENTS GENERALS EN MATÈRIA DE DRET CONSTITUCIONAL I ADMINISTRATIU

 

1. L'organització territorial de l'Estat en la Constitució: organització institucional o política i organització territorial. Les Corts Generals. El Poder Judicial.

2. Els contractes administratius en l'esfera local. La selecció del contractista. Les garanties i responsabilitat en la contractació. Execució, modificació i suspensió. La revisió de preus, Invalidesa dels contractes. Extinció dels contractes.

3. Les hisendes locals

 

 

ANNEX II:

TEMES DE CONEIXEMENTS ESPECÍFICS

 

1. L'Oficina d'Atenció Ciutadana. Canals d'atenció: atenció presencial, atenció telefònica atenció en línia.

2. La comunicació en l'atenció a la ciutadania. El procés en la comunicació, elements i fases. La importància del feedback. Les barreres de la comunicació.

3. La comunicació en l'atenció a la ciutadania. La importància de la comunicació no verbal.

4. L'atenció telefònica. La salutació. L'escolta. La recerca d'informació. Els traspassos de trucada. El fi de la comunicació.

5. Alta al Padró Municipal d'Habitants per canvi de residència, omissió o naixement.

6. Alta al Padró Municipal sense domicili fix o quan no es pot acreditar documentalment el domicili fix.

7. Renovació i confirmació de residència al Padró Municipal per a persones estrangeres.

8. Baixa al Padró Municipal d'Habitants per canvi de residència d'una persona estrangera a un altre país. Baixa al Padró Municipal per defunció.

9. Requisits i documentació per sol·licitar i revocar l'idCAT Certificat. Diferències entre l'idCAT Certificat i l'idCAT Mòbil.

10. Alta, baixa i modificació en el Registre Censal d'animals de companyia. Llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos.

11. La seu electrònica. Definició i contingut.

12. Les oficines d'assistència en matèria de registres (OAMR). Concepte i funcions.

13. El registre electrònic. Concepte i funcionament.

14. Cartes de serveis. Definició. La carta de serveis del Servei d'Atenció a la Ciutadania.

15. Les principals fires i festes de Vilanova i la Geltrú.

16. Coneixement de la ciutat. Les platges de Vilanova i la Geltrú.

17. Coneixement de la ciutat. Els museus de la ciutat.

 

Vilanova i la Geltrú, 18 de juliol de 2024

 

Isidre Martí Sardà

Secretari general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
351611 {"title":"ANUNCIO relativo a la aprobación de las bases y la convocatoria del concurso oposición, por promoción interna, para cubrir una plaza de informador\/a de la OAC, funcionario\/a de carrera, de la escala de la administración especial, subescala servicios especiales (exp. 1485\/2024\/eRH).","published_date":"2024-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"351611"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú,DOGC,DOGC 2024 nº 9213 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-26/351611-anuncio-relativo-aprobacion-bases-convocatoria-concurso-oposicion-promocion-interna-cubrir-plaza-informador-oac-funcionario-carrera-escala-administracion-especial-subescala-servicios-especiales-exp-1485-2024-erh https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.