ANUNCIO por el que se hacen públicas la convocatoria y las bases que deben regir el proceso de selección para cubrir un puesto de auxiliar técnico/a informático/a en régimen de personal funcionario de carrera mediante el sistema de concurso-oposición libre (exp. X2024000424).

Anunci de l'Ajuntament de Sils, mitjançant el qual es fa pública la convocatòria d'un lloc d'auxiliar tècnic-a informàtica en règim de personal funcionari de carrera mitjançant el sistema de concurs oposició lliure i les Bases que han de regir el procés de selecció, aprovades per la Junta de Govern Local de data 18 de juliol de 2024.

 

 

BASES ESPECÍFIQUES DEL CONCURS OPOSICIÓ LLIURE PER A LA PROVISIÓ D'UNA PLAÇA D'AUXILIAR TÈCNIC/A INFORMÀTICA VACANT A LA PLANTILLA DE PERSONAL FUNCIONARI DE L'AJUNTAMENT DE SILS I LA CONSTITUCIO D'UNA BORSA DE TREBALL.

 

Primera.- Objecte de la convocatòria.

L'objecte de la convocatòria és la provisió mitjançant el sistema de concurs oposició lliure d'una plaça vacant a la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament de Sils d'auxiliar tècnic/a informàtica, inclosa en l'Oferta d'Ocupació Pública per a l'exercici 2023 aprovada per la Junta de Govern Local de data 3 de juliol de 2023, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 8953, de 7 de juliol de 2023.

 

Segona.- Característiques i funcions principals del lloc de treball.

Escala: administració especial

Subescala: tècnica auxiliar

Grup de classificació: C

Subgrup: C2

Denominació del lloc de treball: auxiliar tècnic/a informàtica

Règim jurídic: funcionariat de carrera

Jornada: 35 hores setmanals

Complement de destí: 16

Complement específic: 14.238,98 € bruts anuals distribuïts en catorze pagues.

Funcions principals del lloc de treball:

- Realitzar treballs operatius d'instal·lació, manteniment i reparació de l'equipament informàtic municipal.

- Instal·lar, configurar, desenvolupar, donar suport i adaptar els paquets informàtics i programaris, telefonia, xarxes, dades i seguretat.

- Es responsabilitza d'atendre els usuaris, tant en la solució de problemes informàtics com en la formació de nous programes.

- Elaborar la documentació requerida per altres departaments com llistats, manuals d'utilització, etc...

- S'encarrega de l'inventari de materials que s'utilitzen, del manteniment de servidors, dels dispositius de xarxa i dispositius mòbils.

- Controlar i gestionar bases de dades i aplicar filtres.

- Col·laborar en la gestió del web municipal.

- Realitzar tasques específiques en matèria de gestió i manteniment de l'electrònica de la xarxa, així com aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

 

Tercera.- Publicitat de la convocatòria.

Les bases completes es publicaran íntegrament al Butlletí Oficial de la Província de Girona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i s'exposaran a la seu electrònica de l'Ajuntament de Sils.

Els restants i successius anuncis es publicaran a la seu electrònica de la corporació, d'acord amb el que estableix l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP).

Les proves selectives es regeixen per aquestes bases, pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el test refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic i pel Decret 214/1990, de 30 de juliol, que aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals. Supletòriament s'aplicarà la legislació vigent en matèria de règim local i de funció pública.

 

Quarta.- Requisits de les persones aspirants.

Per tal de ser admeses en aquest procediment selectiu, les persones aspirants han de reunir els requisits següents referits a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies i s'hauran de mantenir fins al moment de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

Les persones aspirants hauran de fer constar a la instància que reuneixen els següents requisits:

a) Estar en possessió del Títol de Cicle Formatiu de Grau Mig Sistemes Microinformàtics i Xarxes o equivalent.

Les persones aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent convalidació o de la credencial que acrediti, en el seu cas, l'homologació.

b) Tenir nacionalitat espanyola, o la dels altres membres de la Unió Europea, o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadores i treballadors. També s'admetran el/la cònjuge, els/les descendents i els/les descendents del/de la cònjuge, tant dels/de les espanyols/es com de les persones nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els o les cònjuges no estiguin separats o separades de dret i les i els descendents siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors o de les seves progenitores.

c) Tenir complerts 16 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

d) Tenir la capacitat funcional pel desenvolupament de les tasques. No patir cap malaltia ni cap afectació per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb el desenvolupament de les funcions corresponents.

Les persones aspirants que tinguin la condició de discapacitades hauran d'adjuntar a la instància el certificat de l'equip oficial de valoració de discapacitat que depèn de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) que acrediti aquesta condició i la capacitat d'exercir les tasques pròpies de les places de la convocatòria.

Així mateix, i d'acord amb el Decret 66/1999, de 9 de març, les persones que necessitin alguna adaptació per a la realització de les proves ho hauran de fer constar expressament a la sol·licitud de participació, tot especificant-ne el tipus. En aquest sentit, hauran d'adjuntar la certificació pertinent on consti el tipus i el grau de discapacitat, així com el dictamen expedit per l'equip multiprofessional competent on consti la proposta d'adaptació en temps suficient. Els òrgans tècnics de selecció decidiran sobre les peticions d'adaptacions que s'efectuïn d'acord amb la documentació presentada.

e) No haver estat separat o separada mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial per a l'accés al cos o escala de funcionariat, o per a exercir funcions similars a les que desenvolupa el personal laboral. En el cas de ser persona nacional d'un altre estat, no trobar-se en inhabilitació o en situació equivalent ni haver estat sotmesa o sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

f) No concórrer en cap causa d'incompatibilitat, d'acord amb el que estableix la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, en el moment d'iniciar la relació de serveis amb l'Administració convocant.

g) D'acord amb el Decret 161/2002, de 11 de juny, s'haurà d'acreditar estar en possessió del certificat de coneixements del nivell intermedi de català nivell B2 del Marc Europeu comú de referència (MECR).

Les persones aspirants que no acreditin documentalment dit nivell hauran de superar la corresponent prova. També estaran exemptes les persones aspirants que hagin superat la prova de llengua catalana, del mateix nivell o superior, en alguna convocatòria anterior, amb posterioritat a l'any 2010, per accedir a l'Ajuntament de Sils. En aquest cas, en la instància caldrà sol·licitar l'exempció de la prova de català, indicant el procés selectiu en què es va qualificar l'aptitud en la prova de coneixements de llengua catalana.

h) Aquelles persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, i no puguin acreditar el nivell superior d'acord amb el que estableix el RD 1137/2002, per tal d'avaluar el coneixement de la llengua castellana, hauran de superar la fase de coneixement de la llengua castellana, que tindrà la qualificació d'apta o no apta.

i) Estar en possessió del permís de conduir classe B.

En el cas que es constatés, en qualsevol moment del procés selectiu, que la persona no disposa de tots els requisits en temps i forma, aquesta quedaria exclosa del procés selectiu i perdria tots els drets.

 

Cinquena.- Drets d'examen.

Les persones aspirants han de satisfer els drets d'examen que estableix l'ordenança fiscal número 21.01 reguladora de la taxa per a la prestació de serveis administratius, per import de 18,00 € (divuit euros).

El pagament de la taxa es podrà fer efectiu mitjançant ingrés o transferència bancària al compte corrent de Caixabank número ES56 2100 8127 0123 0002 9068, titularitat de l'Ajuntament de Sils. En el document d'ingrés caldrà que hi consti el nom de la persona aspirant.

Si no s'ha fet l'ingrés de la taxa abans de la finalització del període per a la presentació de sol·licituds serà motiu immediat d'exclusió del procés selectiu.

No es procedirà a la devolució de la citada taxa en els supòsits d'exclusió del procés selectiu per causa imputable a la persona interessada.

 

Sisena.- Forma i termini de presentació de les sol·licituds.

La instància sol·licitant prendre part en el procés, s'haurà d'ajustar a l'annex II, i haurà d'anar acompanyada dels annexos III i IV, disponibles a la seu electrònica de l'Ajuntament (https://www.sils.cat/) i es podrà presentar pels mitjans següents:

a) Preferiblement en el registre electrònic de l'Ajuntament de Sils o en el registre electrònic de les administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (en endavant LPACAP).

b) De manera presencial, a les oficines de registre de l'Ajuntament de Sils situades al passeig dels Sants Cosme i Damià, 2, en horari de dilluns a divendres de les 08:00 a les 14:00 hores.

c) A les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

d) A les oficines d'assistència en matèria de registres.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o al Butlletí Oficial de la Província de Girona.

Qui presenti la sol·licitud mitjançant altres registres que no sigui el propi de l'Ajuntament de Sils (previstes a l'art. 16.4 de la LPACAP) hauran de comunicar-ho al correu electrònic marta@sils.cat, dins el termini de presentació sol·licituds, aportant còpia de la instància segellada per l'administració o oficina de correus corresponent. No s'acceptarà cap instància que no hagi complert aquest requisit.

Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques vàlides a efectes de notificacions i altres comunicacions d'aquest procés de selecció.

La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació a que les notificacions o comunicacions derivades d'aquest procés de selecció que s'hagin d'efectuar a les persones aspirants es facin mitjançant correu electrònic a l'adreça electrònica indicada a la seva sol·licitud.

Les persones aspirants tindran la responsabilitat exclusiva de vetllar per l'actualització permanent de les dades del seu domicili, correu electrònic o telèfon de contacte davant de l'Ajuntament de Sils, mitjançant sol·licitud de modificació de dades personals que hauran de presentar en el Registre d'entrades d'aquesta Corporació, així com de garantir-ne la funcionalitat.

A la sol·licitud, les persones aspirants hauran de manifestar, de manera expressa i sota la seva responsabilitat, que reuneixen tots i cadascun del requisits exigits en aquestes bases, referits a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds. Per la simple concurrència a aquest procés selectiu s'entén que la persona aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

Les persones aspirants adjuntaran a la sol·licitud la documentació següent:

1. Còpia del Document Nacional d'Identitat o del passaport o del NIE.

2. Còpia de la titulació exigida per a participar en la convocatòria.

3. Informe de vida laboral, expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social i actualitzat al mes en què es publiqui la convocatòria.

4. Curriculum vitae.

5. Còpia del certificat de coneixement de la llengua catalana corresponent al nivell de suficiència (C1) o equivalent.

6. Còpia de la documentació acreditativa dels mèrits que hagin de sotmetre's a valoració que hauran d'anar relacionats en la declaració responsable de l'annex IV. (Disponible a https://www.sils.cat).

Les persones aspirants que ja hagin aportat amb anterioritat a l'Ajuntament de Sils documentació referida als mèrits, que no requereixi actualització, no hauran d'aportar-la de nou, però sí que hauran d'indicar a la sol·licitud de manera expressa de quina documentació es tracta i en quin procediment i data es va aportar.

7. Declaració responsable de l'annex III emplenada i signada.

8. Rebut de pagament acreditatiu d'haver abonat a la Tresoreria municipal l'import dels drets

d'examen.

9. Còpia del permís de conduir de classe B vigent.

10. Cal manifestar de manera expressa i sota la seva responsabilitat, que accepta que les notificacions o comunicacions derivades d'aquest procés de selecció que se li hagin d'efectuar es facin mitjançant correu electrònic a l'adreça electrònica indicada a la sol·licitud (cal aportar complimentada la declaració responsable de l'annex III).

11. Cal manifestar de manera expressa i sota la seva responsabilitat, que reuneixen tots i cadascun del requisits exigits en aquestes bases, i que les accepta íntegrament (cal aportar complimentada la declaració responsable de l'annex III).

Els mèrits relacionats es justificaran mitjançant còpies dels documents que els acreditin en format PDF.

 

Setena.- Protecció de dades

En virtut de la normativa vigent en matèria de protecció de dades informem que les dades recavades durant aquest procés de selecció seran emprades exclusivament per gestionar aquest sota la base de legitimació del consentiment. En cap cas es comunicaran dades a tercers a excepció del seu nom i cognoms en el cas de ser seleccionat, en aplicació de la llei de transparència i en garantia dels principis de concurrència competitiva en l'administració pública. Les seves dades seran conservades fins que el tractament sigui legítim per la finalitat per la qual van ser recollides i segons la normativa d'arxius aplicable a la responsable.

Amb la formalització i presentació de la instància, la persona aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, així com a la publicitat d'aquestes dades d'acord amb la normativa vigent.

En qualsevol cas podrà exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació i de portabilitat de les dades mitjançant un escrit dirigit a Passeig dels Sants Cosme i Damià, 2 17410 - Sils (Girona) o posant-se en contacte amb el Delegat de Protecció de Dades a través del correu electrònic dpd@sils.cat. En tot cas, si ho considera, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (www.apdcat.cat).

 

Vuitena.- Admissió de les persones aspirants.

Expirat el termini de presentació d'instàncies i fetes les comprovacions oportunes, la Junta de Govern Local aprovarà la llista provisional de persones admeses i excloses tot indicant, en aquest darrer cas, el motiu de l'exclusió.

Les persones excloses seran aquelles que no disposin i/o no acreditin les condicions i requisits per a participar a la convocatòria, o bé que hagin lliurat la sol·licitud fora de termini, o bé que no hagin abonat els drets d'examen.

Aquesta resolució, que es publicarà al tauler d'anuncis i a la Seu electrònica de l'Ajuntament de Sils, farà constar la designació nominal de les persones que constituiran el Tribunal Qualificador i el lloc, dia i hora de constitució d'aquest i d'inici del procediment selectiu. També es determinarà la llista de les persones no exemptes de la realització de la prova de coneixements de català.

La resolució també indicarà l'obertura d'un termini de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació del llistat provisional de persones admeses i excloses per a esmenar defectes, reclamar o recusar a persones del tribunal. L'esmena de defectes es farà mitjançant la presentació d'una instància dirigida a l'Ajuntament de Sils, acompanyada de la documentació acreditativa, a través de qualsevol dels mitjans previstos a l'article 16.4 de la LPACAP.

Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies, a comptar des de l'endemà de la finalització del termini per a la seva presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució expressa, s'entendran desestimades.

En cas de no presentar-se al·legacions, o de ser desestimades, es considerarà elevada a definitiva la llista provisional de persones admeses i excloses, i no caldrà tornar-la a publicar.

En cas de presentar-se al·legacions, la Junta de Govern Local dictarà resolució tot aprovant la llista definitiva de persones admeses i excloses, amb les esmenes corresponents. Aquesta resolució contindrà els mateixos requisits que la llista provisional (lloc, data i hora del començament de la primera prova, persones aspirants que han de fer la prova de català i/o castellà, així com designació del tribunal qualificador i possibles assessors/es i/o observadors/es), i es publicarà al tauler d'anuncis i a la Seu electrònica de l'Ajuntament de Sils.

Els successius anuncis d'aquesta convocatòria es publicaran a l'e-tauler i a la plana web de l'Ajuntament de Sils.

Amb aquestes publicacions es consideraran realitzades les oportunes notificacions a les persones interessades. No obstant això, la publicació referida pot ser substituïda per una notificació personal a cadascuna de les persones aspirants, d'acord amb la legislació aplicable.

 

Novena.- Tribunal qualificador.

El tribunal qualificador seguirà les especificacions de l'article 60 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, la Secció tercera de la LRJSP, i la seva composició vindrà determinada pel que estableix l'article 72 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei dels ens locals (RPEL), i tindrà la composició següent:

 

President:

- El secretari de la corporació o persona en qui delegui.

Vocals:

- Una persona funcionària d'una altra administració local.

- Un o una representant de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Una persona funcionària de la corporació

- Una persona tècnica d'una altra administració

Secretari:

- Una persona funcionària de la corporació.

 

 

La designació nominal del personal que composarà el tribunal inclourà la de les respectives persones suplents i es farà mitjançant la resolució de persones admeses i excloses indicada a la base vuitena.

El personal tècnic i el funcionari haurà de tenir la idoneïtat necessària en relació amb el tipus de places a proveir, i una titulació igual o superior a l'exigida per a cadascuna de les convocatòries.

La composició tendirà, en la mesura que sigui possible, a la paritat entre dona i home, i s'ajustarà als principis d'imparcialitat i professionalitat de les persones que la integren.

Per a la vàlida constitució de l'òrgan de selecció, als efectes de la celebració de les sessions i la presa d'acords, es requerirà l'assistència d'almenys la meitat de les persones que el composen, entre les quals la persona titular o suplent de la Presidència i de la Secretaria. Les decisions s'hauran d'adoptar per majoria.

La Presidència dirimirà els empats amb un vot de qualitat. El/la secretària donarà el suport administratiu necessari per al desenvolupament de les seves actuacions.

El personal d'elecció o designació política, el funcionariat interí, el personal laboral temporal i el personal eventual no podrà formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual i no podrà ser ostentada en representació o per compte d'altri.

L'òrgan de selecció haurà d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades a les reunions que es duguin a terme.

Les persones del tribunal s'hauran d'abstenir d'intervenir en el procés selectiu, mitjançant notificació formal a la Presidència de la corporació, quan considerin que incorren en algunes de les causes que estableix l'article 23 i 24 de la LRJSP, i també en cas que hagin participat en la preparació prèvia d'alguna de les persones aspirants declarades admeses en els cinc anys immediatament anteriors a la convocatòria de proves selectives.

Les persones aspirants podran recusar les persones que composen el tribunal per les mateixes causes d'acord amb l'article 24 de la LRJSP, en un escrit raonat que hauran d'adreçar a la Presidència de la corporació, en el termini i amb els efectes que s'indiquen a la base vuitena.

En cap cas el tribunal no podrà aprovar ni declarar que ha superat les proves selectives un nombre d'aspirants superior al de les places convocades, excepte quan ho diguin les bases (art. 61.8 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic).

El tribunal podrà disposar la incorporació a les seves tasques en el procés selectiu de persones assessores especialistes per a aquells aspectes concrets del procés selectiu que requereixin especialització tècnica. La seva funció serà de mer assessorament, és a dir, que actuaran amb veu però sense vot, no podent participar en la presa de decisions del tribunal. Les persones assessores hauran de mantenir la confidencialitat en referència a les dades i assumptes sobre els quals tinguin coneixement a conseqüència de la seva col·laboració amb el tribunal.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria primera.

L'òrgan de selecció està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció.

 

Desena.- Desenvolupament del procés selectiu per concurs oposició

Aquest procés de selecció, que té caràcter obert i ha de garantir la lliure concurrència i el dret a l'accés a l'ocupació pública d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, així com el de publicitat, es realitzarà mitjançant el sistema de concurs oposició.

La selecció pel sistema de concurs oposició consistirà en la valoració de les proves de la fase d'oposició i dels mèrits de la fase de concurs.

Les persones aspirants seran convocades per a la realització, si s'escau, de les diferents proves en crida única i hauran de presentar, a efectes d'identificació, l'original del DNI o document equivalent. La no compareixença d'un/a aspirant a qualsevol de les proves en el moment de dur-les a terme, llevat de casos de força major degudament justificats i valorats discrecionalment pel tribunal, determinarà la pèrdua del dret a participar en el mateix exercici quedant exclòs/a del procés selectiu.

En relació amb la fase d'oposició, l'ordre d'actuació de les persones aspirants per a aquelles proves que no puguin fer-se conjuntament es realitzarà per ordre ascendent de DNI.

Totes les proves de la fase d'oposició, inclòs el període de pràctiques, són obligatòries i eliminatòries.

Les dues proves de la fase prèvia qualificaran les persones aspirants d'aptes o no aptes. Quedaran eliminades les persones aspirants qualificades com a no aptes.

Les tres primeres proves de la fase d'oposició es puntuaran entre 0 i 15 punts. Quedaran eliminades les persones aspirants que obtinguin una qualificació inferior a 7,50 punts.

La qualificació del període de pràctiques serà d'apta o no apta.

Aquelles persones aspirants que no obtinguin una puntuació igual o superior a la mínima per superar la prova corresponent obtindran la qualificació de no aprovades i quedaran eliminades del procés selectiu, de la mateixa manera que les qualificades com a no aptes.

Conforme es vagin finalitzant, el tribunal publicarà les puntuacions de cadascuna de les proves de la fase d'oposició, amb indicació de la data, hora i lloc de celebració de la següent; la valoració dels mèrits acreditats en la fase de concurs; i les puntuacions totals; a l'e-tauler i a la plana web de l'Ajuntament de Sils.

El compliment de les condicions i requisits exigits per poder participar en el procés selectiu s'entendrà que s'ha de produir dins del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se. Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia a la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

El procés de selecció constarà de les següents fases:

Les persones aspirants seran convocades en crida única. Si una persona no es presenta a alguna de les proves quedarà eliminada del procés selectiu.

 

1 Fase prèvia

Coneixement de la llengua catalana :

Nivell intermedi de català (B2): Obligatòria i eliminatòria. L'exercici serà qualificat com a apte o no apte. Les persones que obtinguin una qualificació de no apta quedaran excloses del procés selectiu.

La prova de català s'adequarà al que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, en allò que l'hagi pogut modificar.

Es nomenarà una persona tècnica de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització lingüística de la Selva com a òrgan competent per assessorar l'òrgan de selecció en la valoració de les proves.

Estaran exempts/es de les proves per valorar el coneixement del català:

a) Els/les aspirants que justifiquin amb els corresponents títols oficials que tenen el nivell exigit de català. Per determinar les equivalències dels títols oficials del Departament d'Ensenyament amb els certificats de la Junta Permanent de Català, a més del títol, i per acreditar que s'ha fet tota l'escolarització a Catalunya sense exempció de l'assignatura de llengua catalana, cal presentar un certificat expedit, a sol·licitud de la persona interessada, pel centre docent corresponent.

b) Els/les aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal en aquest Ajuntament, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada.

Es podrà acreditar el nivell de català exigit en aquesta prova fins el mateix moment de la seva celebració.

Coneixement de la llengua castellana:

Els coneixements de la llengua espanyola s'hauran d'acreditar per aquells/elles aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.

De conformitat amb el que estableix el Decret 389/1996 de 2 de desembre, pel qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de la Generalitat, les persones aspirants admeses en el procés selectiu que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en expressió oral com en l'escrita.

Podran quedar exempts d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment davant el Tribunal, estar en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat Espanyol; del diploma bàsic d'espanyol com a llengua estrangera establert pel Reial Decret 862/1988 de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial Decret 1/1992 de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit pel les escoles oficials d'idiomes.

Aquesta prova es valorarà com a apta o no apta. Es obligatòria i eliminatòria, quedant exclosos/es del procés de selecció els/les aspirants que, no estant dintre del supòsit d'exempció degudament acreditats, no la superin.

Consistirà en una prova per valorar els coneixements de llengua castellana del nivell exigit a la convocatòria.

Els membres de l'òrgan de selecció disposaran de suport de personal tècnics per a la realització i correcció d'aquesta prova.

 

2 Fase de l'oposició (màxim 45 punts)

Els exercicis de la fase d'oposició que tindran caràcter obligatori i eliminatori, seran els següents:

Primer exercici. Test (màxim 15 punts)

Consisteix en respondre per escrit, en el termini d'1 hora, un qüestionari tipus test de 30 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, sobre el contingut del temari de l'Annex I de les bases.

Es preveuen 2 preguntes addicionals de reserva que seran valorades en el cas que s'anul·li alguna de les 30 anteriors, per incorrecció en el seu plantejament, incorrecció de totes les respostes plantejades o correcció de més d'una. En aquests supòsits, s'inclourà, als efectes del càlcul de la qualificació resultant, una de les preguntes reserva.

Les respostes es qualificaran de la següent manera:

Resposta correcta: 0,50 punts.

Resposta incorrecta: - 0,125 punts.

Sense resposta: no seran tingudes en compte.

Les persones aspirants que no assoleixin com a mínim 7,5 punts en aquesta prova quedaran eliminades del procés selectiu.

Segon exercici.- Exercici teòric (màxim 15 punts)

Consistirà en desenvolupar per escrit, en el termini màxim de 90 minuts, tres temes relacionats amb el temari que figuren a l'annex de les presents bases que seran assenyalats pel Tribunal immediatament abans de començar l'exercici. Les persones aspirants tindran àmplia llibertat pel que fa a la forma d'exposició.

La valoració d'aquest exercici s'efectuarà d'acord amb els següents paràmetres:

· La capacitat i formació general, suposarà un 50 per cent de la puntuació total.

· L'aplicació i rigor en l'exposició un 30 per cent

· La qualitat en l'expressió escrita un 20 per cent.

Aquesta prova de caràcter obligatori i eliminatori, es puntuarà fins a un màxim de 15 punts. Per la seva superació és necessari que la persona aspirant obtingui un mínim de 7,5 punts.

Tercer exercici.- Exercici pràctic (màxim 15 punts)

Consistirà en resoldre un o més supòsits pràctics en el termini màxim de 60 minuts, relacionat amb les tasques i funcions descrites en la base reguladora número 2 i en relació al temari específic.

La valoració d'aquest exercici s'efectuarà d'acord amb els següents paràmetres:

· La capacitat i formació general, suposarà un 50 per cent de la puntuació total.

· L'aplicació i rigor en l'exposició un 25 per cent

· La qualitat en l'expressió escrita un 25 per cent.

Aquesta prova de caràcter obligatori i eliminatori, es puntuarà fins a un màxim de 15 punts. Per la seva superació és necessari que la persona aspirant obtingui un mínim de 7,5 punts.

Quart exercici.- Període de pràctiques

La persona aspirant seleccionada en primer lloc de l'ordre de prelació haurà de superar un període de pràctiques de sis mesos desenvolupant el lloc de treball d'auxiliar tècnic/a informàtica.

Durant el període de pràctiques, la persona aspirant és nomenada funcionària en pràctiques i ha de percebre les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix la normativa vigent i atès que ocuparà el lloc de treball la seva retribució serà la descrita a la Base segona.

Si dins del termini de deu dies naturals, i tret dels casos de força major, la persona aspirant proposada no presenta la documentació o no reuneix els requisits exigits; que inclouen, entre altes, un certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia o limitació en la seva capacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi o sigui incompatible amb l'exercici normal de les corresponents funcions del concret lloc de treball d'aquest procés de selecció (Enginyer/a - cap dels serveis municipals), i una declaració relativa a no trobar-se afectada per cap causa d'incompatibilitat del personal al servei de les administracions públiques; no podrà ser nomenada funcionària en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori i per a la qualificació de la persona aspirant, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament, via informe, de la persona titular de la Secretaria.

La valoració prendrà en consideració els coneixements generals del treball, la responsabilitat, la iniciativa, la capacitat d'anàlisi i resolució, la capacitat de treball i les habilitats de treball en equip.

La qualificació final serà d'apte/a o no apte/a.

Si la qualificació de les pràctiques és apte/a la persona aspirant serà proposada per a ser nomenada funcionària de carrera.

Si aquest informe avalua a la persona nomenada com a no apta, es traslladarà notificació, amb còpia d'aquest informe a la persona aspirant, amb peu de recurs, per tal que, si ho estima oportú, pugui presentar el corresponent recurs d'alçada davant l'Alcaldia.

La persona aspirant que no superi el període de pràctiques perdrà tots el drets al seu nomenament, mitjançant la corresponent resolució d'Alcaldia.

Així mateix, en qualsevol moment del període de pràctiques es podrà determinar motivadament l'eliminació de la persona aspirant del procés de selecció per motius disciplinaris a través de la tramitació del corresponent expedient.

Ordre de prelació per al període de pràctiques:

La suma de les puntuacions resultants de la fase de concurs més la suma de les puntuacions obtingudes fins al tercer exercici de la fase d'oposició, inclòs, és la que determinarà l'ordre de prelació de la persona aspirant.

Prèviament a la realització de la quarta prova, el tribunal farà pública una llista ordenada de les persones aspirants amb totes les puntuacions fins a aquest moment atorgades a cada una d'elles.

El nombre de persones aspirants proposades pel tribunal, a l'òrgan competent que ha de resoldre, per a la realització del període de pràctiques que han de ser nomenades funcionàries en pràctiques no podrà ser superior al de places convocades en el procés de selecció, en aquest cas UNA.

En cas que la persona aspirant no superi la quarta prova, el tribunal cridarà a la següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que la realitzi.

 

4 Fase de concurs.(màxim 14 punts)

Acabada la fase d'oposició, el tribunal valorarà els mèrits al·legats per les persones aspirants d'acord amb el barem següent:

a) Experiència laboral: (màxim 7,00 punts)

1. Per serveis efectius prestats en lloc de treball de contingut tècnic i responsabilitat similars al de la plaça a cobrir (màxim 7,00 punts):

- A l'administració local: 0,15 punts per mes.

- A altres administracions públiques: 0,30 punts per any.

- A empreses o institucions sense ànim de lucre: 0,20 punts per any.

Per acreditar els serveis prestats al sector públic s'haurà d'aportar un certificat de serveis prestats emès per la Secretaria de l'Administració pública corresponent. Caldrà que els serveis prestats siguin en les categories pertanyents al subgrup C2. D'acord amb l'article 15 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel que s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, no es valoraran com a experiència professional els serveis prestats en qualitat de personal eventual a les administracions públiques. Tampoc no computaran com a mèrit les activitats realitzades en condició de becari i voluntari, per no tractar-se d'una ocupació laboral pròpiament dita.

Per acreditar l'experiència professional en el sector privat, a més de l'informe de vida laboral, s'haurà d'aportar obligatòriament certificat d'empresa on constin les funcions essencials exercides en el lloc de treball, i la unitat en què presta o ha prestat els seus serveis, contracte de treball i fulls de nòmina de l'empresa en els quals consti el lloc de treball i el grup de cotització 7; en el benentès que no es valoraran els períodes de contractació que figurin a l'informe de vida laboral i no vagin acompanyats del certificat d'empresa referit, contractes i fulls de nòmina corresponents.

b) Mèrits acadèmics o altres mèrits (màxim 6,00 punts):

1.- Cursos i seminaris de formació realitzats en centres oficials superats amb certificació d'aprofitament directament relacionats amb les funcions a desenvolupar amb certificat d'assistència i aprofitament: (màxim 4 punts)

- Per cursos de fins a 50 hores: 0,05 punts per curs.

- Per cursos d'entre 51 i 100 hores: 0,20 punts per curs.

- Per cursos d'entre 101 i 150 hores: 0,50 punts per curs

- Per cursos de més de 150 hores: 0,75 punts per curs.

2.- Titulacions acadèmiques (màxim 2 punts):

- FP2 relacionats amb les tasques a desenvolupar o equivalent 1 punt.

- Graus universitaris 1 punt.

c) Altres mèrits (màxim 1,00 punt):

· Acreditacions ACTIC o equivalent (només es comptabilitzarà titulació superior):

- Nivell mig: 0,25 punts

- Nivell avançat: 1,00 punt

Els justificants dels cursos de formació hauran d'especificar la seva durada en hores i si han estat o no amb aprofitament. Si el certificat no especifica la durada, es valorarà amb la puntuació mínima prevista.

La valoració dels mèrits en tot cas no poden superar un terç del valor total del punts en el total de les proves.

Les persones aspirants que ja hagin aportat amb anterioritat a l'Ajuntament de Sils documentació referida als mèrits, que no requereixi actualització, no hauran d'aportar-la de nou, però sí que hauran d'indicar a la sol·licitud de manera expressa de quina documentació es tracta i en quin procediment i data es va aportar.

 

Onzena.- Relació d'aprovats/des, proposta de nomenament com a funcionari/a de carrera i presentació de documents.

Acabada la qualificació del procés de selecció, el tribunal publicarà a l'e-tauler i a la plana web de l'Ajuntament de Sils, la relació de les persones aspirants per ordre decreixent de puntuació total.

El tribunal no podrà acordar ni declarar que han superat el procés selectiu i que ha de ser nomenat personal funcionari de carrera un nombre superior de persones aspirants que el de places convocades, en aquest cas UNA.

El tribunal elevarà a la Presidència de la corporació les actes del procés de selecció, inclòs el període de pràctiques amb la seva qualificació, on en la corresponent a la de l'última sessió es farà concreta referència a la persona seleccionada per tal de ser nomenada com a funcionària de carrera.

La proposta de nomenament del tribunal com a funcionari/a de carrera en la categoria d'auxiliar tècnic/a informàtica de la persona aspirant que ha obtingut la puntuació més alta en la suma de les fases de concurs i oposició, i compleixi amb tots els requisits i condicions d'aquesta convocatòria, vincularà a l'Administració sense perjudici que aquesta, en el seu cas, pugui procedir a la seva revisió d'acord amb els articles 106 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, supòsit aquest en què s'hauran de practicar de nou les proves o tràmits afectats per les irregularitats.

La persona aspirant proposada presentarà al Departament de Recursos Humans, dins del termini de vint dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació dels resultats finals, i sense necessitat de previ requeriment, en cas que no ho hagi fet en el període de presentació de documentació, els documents acreditatius de les condicions de capacitat i dels requisits exigits que es detallen a continuació:

1. Original del DNI o document d'identitat equivalent.

2. Títol, testimoni notarial de la titulació acadèmica exigida a la respectiva convocatòria o justificant d'haver efectuat el pagament dels drets per a la seva obtenció.

3. Declaració responsable de no haver estat separat/da, per resolució disciplinària ferma, del servei de qualsevol de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat/da, per sentència ferma, per a l'exercici de les funcions públiques, ni haver estat acomiadat disciplinàriament a l'àmbit del sector públic (Annex III).

4. Original del carnet de conduir B, vigent.

5. Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia o limitació en la seva capacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi o sigui incompatible amb l'exercici normal de les corresponents funcions del lloc de treball d'aquest procés de selecció, o, si és empleat/da de l'Ajuntament de Sils, informe del Servei de Vigilància de Salut, amb el resultat d'apte/a.

6. Haurà de formalitzar una declaració relativa a no trobar-se afectat per cap causa d'incompatibilitat del personal al servei de les administracions públiques, d'acord amb la Llei 53/1984, de 26 de desembre. Si la persona candidata proposada per ocupar aquesta plaça ja està exercint un lloc de treball a una administració pública que vol continuar mantenint, prèviament al nomenament a l'Ajuntament de Sils, haurà d'aportar l'acord de l'òrgan competent de l'administració pública d'origen autoritzant la compatibilitat amb el lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria, sense perjudici, si s'escau, de la tramitació del corresponent expedient de compatibilitat per part de l'Ajuntament de Sils, que també operarà per al cas d'activitats privades.

La persona aspirant proposada que dintre del termini indicat, excepte casos de força major que seran degudament comprovats i considerats per l'òrgan convocant, no presenti la documentació o si en examinar-la es comprova que no compleix alguns dels requisits assenyalats a les bases, no podrà ser nomenada i restaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagi pogut incórrer en el cas de falsedat en la seva instància.

En aquests casos, la Presidència de la corporació podrà nomenar com a personal funcionari de carrera a la persona aspirant que hagi obtingut la següent puntuació més alta, sempre que reuneixi els requisits exigits a la convocatòria i hagi superat totes les proves, la qual disposarà, amb requeriment previ, d'un termini de vint dies naturals per presentar la documentació.

 

Dotzena.- Nomenament com a funcionari/a de carrera i presa de possessió.

La Presidència de la corporació resoldrà el nomenament com a funcionari/a de carrera a favor de la persona aspirant proposada, com a màxim dins del període d'un mes a partir de la data d'acabament del termini concedit per presentar la documentació.

El nomenament es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Girona i la persona aspirant nomenada haurà de fer l'acte d'acatament de la Constitució, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i de la resta de l'ordenament jurídic, i prendre possessió del seu càrrec, dins del termini d'un mes a partir de l'endemà de la data de la publicació del nomenament en el BOP.

Si la persona interessada no pogués prendre possessió del càrrec dins del termini establert (tret de causa de força major que justifiqui l'aspirant i que apreciarà la Presidència de l'Ajuntament de Sils) o si no prestés el jurament o la promesa preceptius, l'òrgan gestor corresponent de l'Ajuntament de Sils ho comunicarà a la Presidència a fi que l'autoritat o l'òrgan que hagués conferit el nomenament declari la no adquisició de la condició de funcionari/a de carrera de la persona nomenada, i es procedirà a actuar de la forma prevista a la base anterior.

Mentre no s'hagi produït la presa de possessió, no es generarà cap dret econòmic a favor de la persona aspirant.

No es podrà nomenar, en règim funcionarial de carrera, un nombre superior de persones aspirants que el de places convocades.

 

Tretzena.- Incompatibilitats i règim del servei.

Serà aplicable al personal proposat la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

 

Catorzena.- Borsa de reposició de personal funcionari interí.

Quan es doni alguna de les circumstàncies previstes a l'article 10.1 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, per raons expressament justificades de necessitat i urgència, per tal de prestar serveis amb caràcter transitori, amb assignació pressupostària, per a l'exercici de funcions pròpies de personal funcionari de carrera, d'iguals característiques que les que són objecte d'aquesta convocatòria, es podrà nomenar personal funcionari interí, a temps complet o parcial, a les persones aspirants que hagin superat les tres primeres proves de la fase d'oposició i que tinguin la qualificació d'aptes en la fase prèvia, és a dir, que tinguin la puntuació igual o superior a la mínima requerida.

La suma de les puntuacions resultants de la fase de concurs més la suma de les puntuacions obtingudes en les proves fins a la tercera prova, inclosa, de la fase d'oposició és la que determinarà l'ordre de prelació de les persones aspirants que formaran part de la borsa.

La persona aspirant proposada haurà de presentar al Departament de Recursos Humans, prèviament al seu nomenament, els documents acreditatius de les condicions exigides en aquestes bases que no s'haguessin aportat anteriorment i/o que calgués la seva actualització, d'acord amb la base onzena.

La vigència d'aquesta borsa de reposició es fixa en un període màxim de dos anys, comptadors des de la data de la primera presa de possessió funcionarial interina derivada d'aquest procés de selecció.

 

FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE REPOSICIÓ

Si la persona integrant de la borsa de reposició rebutja la proposta de nomenament, per una primera vegada, perdrà la seva posició dins l'ordre de prelació i passarà a ocupar l'últim lloc de la borsa. La segona vegada que la mateixa persona aspirant no accepti una oferta de treball, deixarà de formar part definitivament de la borsa de reposició.

No obstant, aquest sistema de penalització no s'aplicarà a les persones integrants de la borsa de reposició que acreditin que no poden acceptar la proposta de nomenament per trobar-se en aquell moment en alguna de les situacions següents:

a) Situació de permís per naixement per a la mare biològica, permís per adopció, guarda amb fins d'adopció o acolliment, tant temporal com permanent, permís del progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb fins d'adopció, acolliment o adopció d'un fill o filla, o d'incapacitat temporal reconeguda per la Seguretat Social.

b) Tenir cura de fills/es menors de tres anys, o de familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que no es puguin valer per ells mateixos.

c) Tenir una relació contractual laboral temporal o un nomenament interí vigent amb l'Ajuntament de Sils o ens o societat depenent.

d) També en el casos d'oferiment de contractacions a temps parcial.

Durant el nomenament interí de la persona escollida en aquesta borsa de reposició o un cop finalitzat, el cap del servei gestor podrà emetre un informe desfavorable que acrediti motivadament el rendiment insuficient de la persona que ha estat nomenada. En aquest cas, i prèvia audiència de la persona interessada, provat el rendiment insuficient, la falta d'aptitud o actitud de la persona aspirant, es pot acordar que aquesta persona deixi de formar part de la borsa.

També seran motius d'exclusió de la borsa de reposició:

a) La renúncia expressa de la persona candidata a formar part de la borsa.

b) La no superació del període de pràctiques.

c) La renúncia voluntària al nomenament durant la seva vigència.

d) La declaració falsa, per part de la persona aspirant, dels mèrits i requisits de participació en aquesta convocatòria.

e) La resolució d'un expedient disciplinari amb sanció.

f) La no presentació, previ requeriment, de la documentació acreditativa exigida per fer el nomenament.

g) La pèrdua de les condicions per ser nomenat/da per l'Administració pública.

h) Quan existeixi una impossibilitat reiterada (dues ocasions diferents) de contactar amb el/la candidat/a.

i) L'extinció de la relació de servei per causes imputables a la persona aspirant.

Atès el que preveu l'epígraf c) anterior i les seves conseqüències, en cas que una persona aspirant estigui d'alta com a empleat/da a l'Ajuntament de Sils la mateixa categoria que la d'aquesta borsa de reposició, com a conseqüència de qualsevol procés de selecció, no se la cridarà.

Un cop extingida la relació de servei, sempre que no sigui per causes imputables a la persona aspirant cridada, aquesta continuarà formant part de la borsa de reposició per a posteriors crides que es puguin produir, i mantindrà la seva posició inicial, d'acord amb els termes disposats en aquestes bases.

 

Quinzena. Cessament del personal.

El cessament del personal nomenat com a funcionari es produirà quan concorrin les causes assenyalades a la legislació vigent.

 

Setzena.- Vinculació de les bases, recursos i incidències.

Aquestes bases vinculen a l'Ajuntament, a l'òrgan tècnic de selecció i a les persones participants en les proves selectives.

La convocatòria, les seves bases, les actuacions del tribunal i tots els actes administratius que se'n derivin, podran ser impugnats per les persones interessades en els casos i en les formes establertes per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Els tribunals estan facultats per resoldre les reclamacions que se'ls puguin presentar contra els seus actes de tràmit no qualificats, i els dubtes o discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament dels procediments de selecció i podran disposar la realització de proves addicionals, no previstes en aquestes bases per tal de resoldre possibles situacions d'empat en la qualificació definitiva dels aspirants.

Contra les resolucions i els actes de tràmit dels òrgans competents, que posin fi a la via administrativa, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant el mateix òrgan que els hagi dictat, o bé, directament, recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.

Les resolucions i els actes de tràmit qualificats del tribunal, que no posen fi a la via administrativa, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, poden ser recorreguts en alçada davant l'Alcaldia en el termini d'un mes. Els tribunals i òrgans de selecció del personal al servei de l'Ajuntament de Sils es consideren dependents de l'Alcaldia.

Contra aquestes bases, que posen fi a la via administrativa, podrà interposar-se alternativament, o recurs de reposició potestatiu, en el termini d'un mes a comptar des del el dia següent de la seva publicació o notificació, davant de la Junta de Govern Local d'aquest Ajuntament, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, o recurs contenciós administratiu, davant dels Jutjats del Contenciós Administratiu de Girona en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació o notificació, de conformitat con l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol.

Igualment les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

Dissetena.- Règim jurídic supletori.

En tot allò que no estigui previst en aquestes bases regirà allò que determinin les normes vigents d'aplicació directa o supletòria a tots els processos selectius de l'administració local.

 

Sils, 19 de juliol de 2024

 

Eduard Colomé Ribas

Alcalde president

 

 

ANNEX I: TEMARI

 

Temari general:

 

Tema 1 - La Constitució Espanyola de 1978. Principis Generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols. La protecció i la suspensió dels drets fonamentals. El poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial. Organització territorial de l'Estat. Les comunitats autònomes i els seus estatuts. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Tema 2 - El Govern: funcions, potestats i composició. Designació i remoció del Govern i del president. Relacions amb les Corts Generals.

Tema 3 - La potestat legislativa. La delegació legislativa en favor del Govern. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Lleis marc.

Tema 4 - L'Administració pública: concepte i principis. La divisió de poders i l'estat de dret: el dret administratiu. El principi de legalitat. L'activitat discrecional de l'Administració. Control de la discrecionalitat. La desviació de poder.

Tema 5 - L'organització territorial de l'Estat: l'Administració Local. Ens que l'integren. La Llei de bases del règim local. La regulació del règim local a Catalunya.

Tema 6 - El municipi. Concepte i elements. El terme municipal. La població municipal. El Padró d'habitants. L'estatut dels veïns. L'organització municipal.

Tema 7 - Organització municipal: òrgans necessaris i complementaris. Competències municipals. Competències pròpies, impròpies i delegades. Autonomia local. Els serveis de prestació obligatòria.

Tema 8 - Funcionament dels òrgans col·legiats locals: convocatòria i ordre del dia. Debats, votacions i quòrums. Actes i certificat d'acords.

Tema 9. El ciutadà com a titular de drets davant l'Administració. Els drets públics subjectius. Els interessos legítims. Capacitat jurídica i capacitat d'obrar.

Tema 10 - El procediment administratiu comú i el règim jurídic de les administracions públiques. L'administració electrònica.

Tema 11 - L'organització administrativa: principis. L'òrgan administratiu: concepte, elements i naturalesa. Classe d'òrgans. Els òrgans col·legiats.

Tema 12 - L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu. L'eficàcia de l'acte administratiu: principis generals. Executivitat de l'acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat. Convalidació.

Tema 13 - El procediment administratiu: concepte, principis i importància. El procediment administratiu comú: regulació.

Tema 14 - L'estructura del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius: regulació i jurisprudència. L'elaboració de les disposicions administratives de caràcter general.

Tema 15 - El procediment administratiu. Formes d'iniciació i de terminació.

Tema 16 - El procediment administratiu i l'organització de la documentació. La formació de l'expedient, tramitació i resolució.

Tema 17 - L'evacuació d'informes. Tipus i situacions jurídiques.

Tema 18 - La classificació. Els quadres de classificació de la documentació municipal de l'Administració Oberta de Catalunya (model ESET) i el Departament de Cultura.

Tema 19 - L'administració electrònica i la gestió documental. Requeriments funcionals per a la gestió de documents en l'entorn electrònic. La tramitació d'expedients en l'entorn electrònic. Els gestors documentals.

Tema 20 - Document i l'expedient electrònic. La política de gestió de documents electrònics.

Tema 21 - La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. El procediment de responsabilitat patrimonial.

Tema 22 - La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i el personal al servei de les administracions públiques.

Tema 23 - El procediment sancionador.

Tema 24 - Transparència i gestió documental. Marc legal i aplicació pràctica. L'avaluació contínua en la transparència. Indicadors i models.

Tema 25 - L'accés i la protecció de dades personals. Marc jurídic català i europeu. Estratègies d'aplicació. El dret d'accés.

Tema 26 - La contractació administrativa: concepte i fons. Principis bàsics de la Llei de contractes de les administracions públiques. Classificació dels contractes i règim jurídic.

Tema 27 - Règim Jurídic dels contractes administratius. Elements, tipus i classificació. Distinció dels diferents procediments d'adjudicació. Límits i règim jurídic. Els contractes menors.

Tema 28 - L'acte administratiu: concepte, elements i classes. Requisits: motivació i forma. Eficàcia dels actes administratius. Executivitat i suspensió. Validesa i invalidesa dels actes.

Tema 29 - El procediment administratiu: inici, ordenació, instrucció i finalització. Còmputs de terminis. L'obligació de resoldre. Silenci administratiu. Desistiment i renúncia. La caducitat.

Tema 30 - Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius. Els recursos administratius: objecte i classes. Recurs d'alçada, potestatiu de reposició i extraordinari de revisió.

 

Temari específic:

 

Tema 1 - Ordinadors personals. Arquitectura, tipus i característiques. Configuració.

Tema 2 - Sistemes operatius client. Definició, tipus, funcions i característiques generals. Instal·lació i configuració.

Tema 3 - Sistemes operatius servidors. Directori actiu, DHCP, DNS altres serveis, GPO.

Tema 4 - Virtualització de servidors.

Tema 5 - Sistemes d'emmagatzematge i redundància de dades. Instal·lació en RAID.

Tema 6 - Còpies de seguretat. Polítiques i eines. Planificació, execució i manteniment.

Tema 7 - Seguretat en les comunicacions. Seguretat perimetral i del lloc de treball. Política de seguretat. Seguretat a internet.

Tema 8 - Seguretat en ordinadors personals. Antivirus corporatius i altres eines.

Tema 9 - Seguretat en equips portàtils. Problemàtiques, eines i solucions.

Tema 10 - Seguretat en entorns de teletreball. VPN.

Tema 11 - Control dels elements de la xarxa corporativa i dels equips i dispositius que la composen.

Tema 12 - Correu electrònic. Ús, configuració, identificació d'amenaces i protecció. Conceptes elementals de funcionament.

Tema 13 - Ciberseguretat. Virus informàtics i atacs.

Tema 14 - Esquema Nacional de Seguretat. Normes tècniques i guies d'aplicació.

Tema 15 - L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Serveis als Ajuntaments.

Tema 16 - L'Institut Nacional de Ciberseguretat. INCIBE-CERT.

Tema 17 - Xarxes d'àrea local. Conceptes bàsics, topologies i elements.

Tema 18 - Xarxes sense fils. Conceptes bàsics, configuració i gestió.

Tema 19 - Cablejats i connexions. Fibra òptica.

Tema 20 - Telefonia fixa i mòbil.

Tema 21 - Serveis, programes i eines de suport remot i assistència als usuaris. Conceptes i funcionalitats. Inventari de maquinari i programari. Programari de gestió d'incidències.

Tema 22 - Seu electrònica i portal d'informació. Conceptes i funcionalitats.

Tema 23 - Cartes de serveis. Catàleg de tràmits de l'Ajuntament de Sils

Tema 24 - Les eines de tramitació electrònica a Catalunya. Les notificacions i comunicacions electròniques. La seu electrònica i el tauler electrònic. L'extranet de les administracions públiques catalanes.

Tema 25 - La carpeta ciutadana. Els formularis. La petició genèrica. El model d'atenció empresarial. El portal d'accés de l'empresa. La Finestreta Única Empresarial.

Tema 26 - L'Esquema Nacional d'interoperabilitat. Normes tècniques i guies d'aplicació.

Tema 27 - La interoperabilitat a les administracions públiques. Eines de tramitació interadministrativa.

Tema 28 - Identificació i signatura electrònica. El certificat digital. Tipus de certificats digitals a les administracions catalanes.

Tema 29 - Signatura electrònica i codis CSV. Certificats digitals en suport físic i programari. Instal·lació en Windows, Android i iOS. Mesures de seguretat i bones practiques.

Tema 30 - La representació electrònica dels ciutadans en el procediment administratiu. Eines de representació electrònica a l'Ajuntament de Sils.

Tema 31 - Creació i gestió de llocs web: Arquitectura, continguts, accessibilitat i usabilitat. Les aplicacions mòbils. Organització web. Creació de pàgines, publicacions. Gestió de la jerarquia de les pàgines.

Tema 32 - PDF. Característiques, i tipus. Creació de PDF, Edició de PDF, Signatura de documents i formularis PDF. Elaboració de documentació administrativa.

Tema 33 - Dispositius d'entrada i sortida. Classes funcions i característiques.

Tema 34 - Internet. Aplicacions: cercadors, correu electrònic, etc. Riscos i males pràctiques a la xarxa (Avaluació de riscos, virus, espies, pop-up, phishing, suplantació i altres possibles atacs malintencionats, perillosos o molestos.

Tema 35 - El Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC). Solucions ofertes. Tràmits electrònics i plataformes.

Tema 36 - Diputació de Girona. Solucions i serveis oferts.

Tema 37 - Gestors documentals i de processos. Definició del tipus de document. Ús dels gestors d'expedients.

Tema 38 - Aplicacions ofimàtiques. Microsoft Office, LibreOffice: instal·lació i configuració i suport als usuaris.

Tema 39 - Gestió d'impressores. Connectivitat local, compartida i en xarxa.

Tema 40 - Models de referència i bones pràctiques en la gestió de serveis TIC: suport usuaris, gestió incidències, problemes i peticions.

 

 

ANNEX II: SOL·LICITUD D'ADMISIÓ A CONVOCATÒRIES DE SELECCIÓ DE PERSONAL

 

(Veure la imatge al final del document)

 

 

ANNEX III: DECLARACIÓ RESPONSABLE

 

(Veure la imatge al final del document)

 

 

ANNEX IV: RELACIÓ DE MÈRITS

 

(Veure la  imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
351604 {"title":"ANUNCIO por el que se hacen públicas la convocatoria y las bases que deben regir el proceso de selección para cubrir un puesto de auxiliar técnico\/a informático\/a en régimen de personal funcionario de carrera mediante el sistema de concurso-oposición libre (exp. X2024000424).","published_date":"2024-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"351604"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sils,DOGC,DOGC 2024 nº 9213 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-26/351604-anuncio-se-hacen-publicas-convocatoria-bases-deben-regir-proceso-seleccion-cubrir-puesto-auxiliar-tecnico-informatico-regimen-personal-funcionario-carrera-sistema-concurso-oposicion-libre-exp-x2024000424 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.