EDICTO sobre aprobación definitiva de la modificación de la Ordenanza fiscal núm. 23, reguladora de la tasa por la prestación del servicio de la guardería.

El Ple de l'Ajuntament de Calaf, en sessió ordinària de data 27 de maig de 2024, va adoptar l'acord d'aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 23 reguladora de la Taxa per la prestació del servei de l'escola bressol, i sotmetre-la a informació pública per un període de trenta dies.

L'edicte de l'aprovació inicial es va publicar al BOPB i al DOGC el dia 5 de juny de 2024, al diari de la VEU el dia 31 de maig de 2024 i al taulell d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament de Calaf des del dia 5 de juny al 18 de juliol 2024.

Havent finalitzat el període d'exposició pública sense que s'hagin presentat al·legacions o reclamacions, procedeix entendre'l aprovada definitivament.

Per aquest motiu es fa públic el text íntegre de la citada ordenança per al seu coneixement general i en compliment d'allò previst en l'article 178 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, i 65 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis de les entitats locals.

 

Calaf, 19 de juliol de 2024

 

L'alcaldessa

 

 

"ORDENANÇA FISCAL NÚM. 23

TAXA PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE L'ESCOLA BRESSOL

 

Article 1r.- Fonament i naturalesa

A l'empara del previst als articles 57 i 20.4.ñ) del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març (TRHL), de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 d'aquest text legal, aquest Ajuntament estableix la taxa per la prestació del servei d'escola bressol, que es regirà per la present Ordenança.

 

Article 2n.- Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació del servei d'escolarització, atenció, cura i vigilància dels nens, i altres complementaris, propis de les escoles bressol, quan aquests es realitzin pels serveis municipals i els seus efectes seran per curs escolar natural.

 

Article 3r.- Subjectes passius

Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques que sol·licitin o es beneficiïn de la prestació de serveis o realització de les activitats d'ensenyament i altres complementaris que es detallen a l'article 6 d'aquesta Ordenança.

Estaran obligats al pagament del la taxa els pares o tutors dels menors alumnes de l'escola bressol.

 

Article 4t.- Responsables i successors

1. Són responsables tributaris les persones físiques i jurídiques determinades com a tals a la Llei General Tributària i a l'Ordenança General.

2. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de l'interessat, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei General Tributària.

Les obligacions tributàries pendents s'exigiran als successors de les persones físiques, jurídiques i entitats sense personalitat, en els termes previstos a la Llei General Tributària i a l'Ordenança General.

 

Article 5è.- Beneficis fiscals

1. No s'aplicaran exempcions ni bonificacions per a la determinació del deute tributari que els subjectes passius hagin de satisfer per aquesta taxa.

2. A l'article 6.2 d'aquesta Ordenança es contenen tarifes reduïdes, aplicables quan els subjectes passius acreditin escassa capacitat econòmica.

 

Article 6è.- Quota tributària

1. La quantia de la taxa es determinarà aplicant les tarifes següents:

 

TARIFA ESCOLA BRESSOL

 

Tarifa 1. Matrícules

Matrícula per primera vegada durant el primer trimestre

123,92

Matrícula per primera vegada durant el segon trimestre

82,69

Matrícula per primera vegada durant el tercer trimestre

41,35

Matrícula per primera vegada segon germà coincident en el temps i successius durant el primer trimestre

61,96

Matrícula per primera vegada segon germà coincident en el temps i successius durant el segon trimestre

41,34

Matrícula per primera vegada segon germà coincident en el temps i successius durant el tercer trimestre

20,67

Matrícula a partir del segon any

61,96

Matrícula a partir del segon any segon germà coincident en el temps i successius

30,96

 

Tarifa 2. Quotes mensuals d'escolaritat (preu mensual)

Escolarització mitja jornada (de 9:00 a 13:00 o de 13:00 a 17:00)

115,22

Família nombrosa Descompte pel primer germà

15%

Família nombrosa Descompte per a dos o més germans coincidents en el temps

20%

Escolarització jornada completa (de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 17:00)

142,68

Família nombrosa Descompte pel primer germà

15%

Família nombrosa Descompte per a dos o més germans coincidents en el temps

20%

 

Tarifa 3. Altres serveis

Servei de menjador - de 13:00 a 15:00 (preu per dia)

2,58

Per cada hora extra de 8:00 a 9:00

1,19

 

 

La permanència màxima dels infants de I0 al centre no podrà superar les vuit hores.

 

Article 7è.- Acreditament i període impositiu

- En el cas que es sol·liciti la prestació de serveis que s'han de dur a terme en un dia, la taxa s'acredita quan es presenta la sol·licitud del servei, el qual no es realitzarà sense que s'hagi efectuat el pagament de la taxa.

- En el cas que la sol·licitud del servei s'estengui a varis mesos, la taxa s'acreditarà quan s'iniciï la realització de l'activitat que constitueix el fet imposable.

Amb caràcter previ a l'inici del servei s'haurà de dipositar l'import corresponent al pagament del primer període trimestral de prestació.

La taxa, que s'acredita d'acord amb el que disposen els apartats anteriors, serà igualment exigible encara que el destinatari del servei no el rebi de forma efectiva per causes no imputables a l'Ajuntament.

 

Article 8è.- Règim de declaració i d'ingrés

1. La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació:

a) Quan es tracta de serveis de duració inferior a 1 mes, l'import total de la taxa.

b) En servei de duració superior a 1 mes, l'import corresponent al primer mes.

2. Quan es sol·licita la prestació del servei, es presentarà degudament complimentat l'imprès d'autoliquidació de la taxa.

Alternativament, poden presentar-se en el Servei Municipal corresponent els elements de la declaració a l'objecte que el funcionari municipal competent presti l'assistència necessària per a determinar el deute.

3. L'ingrés de la quota tributària s'efectuarà simultàniament a la presentació de l'autoliquidació.

4. Tractant-se de la taxa per serveis d'escola bressol que s'estenen al llarg de diversos mesos, un cop transcorregut el primer mes natural següent a la data d'inici de la prestació del servei, caldrà pagar la quota mensual en els terminis fixats per l'Ajuntament.

En aquest cas, el pagament de la taxa es podrà fer mitjançant domiciliació bancària, que sol·licitarà l'interessat en les oficines municipals.

 

Article 9è.- Infraccions i sancions

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació a la taxa reguladora en aquesta Ordenança, resultin procedents, s'aplicarà el que disposa la Llei General Tributària i l'Ordenança General.

 

Disposició Addicional Primera.- Modificació dels preceptes de l'ordenança i de les referències que fa a la normativa vigent, amb motiu de la promulgació de normes posteriors

Els preceptes d'aquesta Ordenança fiscal que, per raons sistemàtiques reprodueixin aspectes de la legislació vigent i altres normes de desenvolupament, i aquells en què es facin remissions a preceptes d'aquesta, s'entendrà que són automàticament modificats i/o substituïts, en el moment en què es produeixi la modificació dels preceptes legals i reglamentaris de què porten causa.

 

Disposició Addicional Segona.- Finançament del curs P2

Les tarifes ordinàries, pel que fa al servei d'escolarització, no seran aplicades a les famílies amb infants escolaritzats a P2 a partir de l'inici del curs escolar 2022-2023 del primer cicle de l'educació infantil, en els termes establerts en l'acord signat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis en data 1 d'abril de 2022.

 

 

Disposició final

La present Ordenança fiscal, aprovada provisionalment pel Ple de la Corporació en sessió celebrada el 27 de maig de 2024 i que ha quedat definitivament aprovada en data 19 de juliol de 2024, regirà des del dia de la seva publicació al BOPB i es mantindrà vigent fins la seva modificació o derogació expressa."

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
351578 {"title":"EDICTO sobre aprobación definitiva de la modificación de la Ordenanza fiscal núm. 23, reguladora de la tasa por la prestación del servicio de la guardería.","published_date":"2024-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"351578"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Calaf,DOGC,DOGC 2024 nº 9213 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-26/351578-edicto-aprobacion-definitiva-modificacion-ordenanza-fiscal-num-23-reguladora-tasa-prestacion-servicio-guarderia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.