ANUNCIO relativo a la aprobación del Convenio para la cesión gratuita de una superficie de 176,71 m2 de una finca para la recuperación de un punto de agua para extinción de incendios forestales (exp. X2024000582).

El Ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu, en sessió celebrada en data 27 de juny de 2024, va aprovar el conveni amb Conxita Iglesias Puigdevall, amb NIF xxxx20xxH, per a la cessió gratuïta d'una superfície de 176,71 m2 de la finca de la seva propietat ref. cadastral 17169A001000410000YM, per a la recuperació d'un punt d'aigua destinat a les tasques d'extinció d'incendis forestals al municipi de Sant Feliu de Buixalleu.

En compliment per l'aprovat pel referit acord de Ple, i una vegada aquest conveni ha estat degudament subscrit per l'Alcalde de la Corporació i per Conxita Iglesias Puigdevall, es procedeix a la seva publicació:

 

"(...)

 

PACTES

 

Primer. Objecte del conveni.

Mitjançant la signatura d'aquest conveni, la senyora Conxita Iglesias Puigdevall cedeix gratuïtament a l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu la part de la finca amb referència cadastral 17169A001000410000YM de la seva propietat anomenada Iglesias de 176,71 m2 , grafiada en el plànol que s'adjunta com a Annex núm. 2, signat per ambdues parts, amb l'objectiu que la Corporació Municipal hi restitueixi i executi un punt de reserva d'aigua que comprèn un dipòsit d'aigua de formigó armat i 8,66 m. de diàmetre interior i 3,6 m. d'alçada, del qual la làmina d'aigua estarà a 3,4 m., pel que el volum d'aigua del dipòsit serà de 200,26 m3 (volum total de 212 m3 ).

Des d'aquest dipòsit discorrerà una canonada de tub PE 100, Ø110mm, 10atm. fins a l'hidrant de dues sortides (racord BCN 70, UTM31N- ETRS89: 465512.5 i 4626687.5) situat a peu de carretera.

 

Segon. Legislació aplicable

Per tot el que preveu aquest Conveni es tindrà en compte el que disposa:

a)La legislació bàsica de l'Estat en matèria de règim local, continguda principalment a la Llei 7/85, del 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i els preceptes de caràcter bàsic del Reial Decret Legislatiu 781/86, del 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

b) Decret Legislatiu 2/2003, de 28 de abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei municipal i règim local de Catalunya.

c) Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques.

d) Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament del Patrimoni dels ens locals.

 

Tercer. Obligacions de les parts

L'Ajuntament accepta expressament la cessió a favor seu, gratuïtament i sense que concorri cap contraprestació, en aquest acte, de la propietat del bé descrit en l'exponent segon d'aquest Conveni.

L'Ajuntament s'obliga a destinar el bé cedit a l'ús públic consistent en la restitució i manteniment d'un punt de reserva d'aigua per l'extinció d'incendis.

L'Ajuntament s'obliga a fer-se càrrec íntegrament de totes les despeses que es derivin de la restitució i execució de les instal·lacions identificades en el pacte primer, que es realitzaran en el terreny cedit, amb total indemnitat per a la propietària cedent.

La cedent s'obliga a efectuar la cessió gratuïta de la propietat de la finca a favor de l'Ajuntament, amb caràcter permanent i irrevocable, sense perjudici de l'estipulat al pacte sisè del present Conveni.

La cedent s'obliga a establir a la finca de la seva propietat anomenada Can Iglesias les servituds d'aqüeducte i pas de vehicles i persones en els termes establerts en el pacte quart del present Conveni.

Ambdues parts es comprometen a personar-se en el bé immoble objecte del present conveni, amb l'assistència de la Interventora de la Corporació, per formalitzar la corresponent acta de recepció, en el termini màxim de 30 dies a comptar des de la seva formalització.

Ambdues parts es comprometen a elevar a escriptura pública la cessió de la propietat i a comunicar-ho al Registre de la Propietat de Girona per la seva deguda inscripció.

 

Quart. Servituds

En execució del que s'ha estipulat al pacte primer, la senyora Conxita Iglesias Puigdevall estableix a la finca de la seva propietat anomenada Can Iglesias, amb referència cadastral 17169A001000410000YM, les servituds d'aqüeducte i pas de vehicles i persones en favor de l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu i de les persones físiques i/o jurídiques que designi aquesta Corporació Local, grafiades en el plànol que s'adjunta com Annex núm. 2, que siguin necessàries per fer el manteniment del dipòsit, canonades, hidrant i franja de protecció, imprescindibles per a garantir el normal i correcte funcionament de les instal·lacions.

 

Cinquè. Durada i entrada en vigor

El present conveni entrarà en vigor a la data de la seva signatura, i mantindrà la seva vigència fins que l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu hagi aprovat definitivament el projecte d'obres per la restitució i execució de les instal·lacions descrites en el pacte primer, moment en què es farà efectiva l'afectació al servei públic.

En aquell moment, el bé objecte del present conveni quedarà automàticament catalogat com a bé de domini públic per afectació a un ús o servei públic, i ostentarà les prerrogatives de inalienabilitat, inembargabilitat i imprescriptibilitat pròpies d'aquests, mentre duri l'afectació.

 

Sisè. Causes de resolució i reversió

Són causes de resolució anticipada del present conveni el incompliment d'alguna de les seves clàusules per part de qualsevol de les parts i, en concret, la destinació de les infraestructures a una finalitat no establerta en aquest conveni, o per decisió de qualsevol de les parts fonamentada en l'existència de causes que obstaculitzen el compliment del Conveni.

L'Ajuntament podrà resoldre el present Conveni, de forma unilateral, sempre que les actuacions previstes en el mateix produeixin o generin perjudicis o danys greus als interessos municipals, sense perjudici de l'exigència de la responsabilitat que s'hagi pogut produir o derivar.

La cessió gratuïta dels terrenys per part de la cedent està condicionada a l'afectació dels mateixos per la recuperació d'un punt d'aigua destinat a les tasques d'extinció d'incendis forestals al municipi de Sant Feliu de Buixalleu.

En el moment en que el dipòsit i les instal·lacions deixin d'estar afectes a l'ús públic pel qual van ser cedits, i prèvia descatalogació dels mateixos com a béns de domini públic, sota requeriment de la propietària cedent i de la tramitació legalment oportuna, es podrà sol·licitar la reversió de la cessió.

 

Setè. Ètica i compliment

Les parts assumeixen els compromisos següents:

1. Obligació de no incórrer en conflictes d'interessos en l'àmbit de les actuacions que conformen l'objecte d'aquest Conveni.

2. Obligació de respectar la normativa de prevenció i lluita contra el frau fiscal, abstenint-se de realitzar cap conducta que tingui per objecte o pugui produir l'efecte d'al·lusió fiscal.

3. Complir amb les obligacions tributàries que conformement amb la legislació vigent i que siguin exigibles en cada moment pel que fa a aquest conveni.

Les obligacions esmentades als paràgrafs precedents seran exigibles, igualment, a les persones relacionades amb la gestió i el compliment d'aquest Conveni, així com a qualsevol subcontractista, agent o tercer relacionat amb aquest, i al personal empleat al efecte.

Les obligacions establertes en aquesta estipulació tenen la consideració d'obligacions essencials, per la qual cosa ambdues parts, en funció de les circumstàncies que concorrin i tenint en compte els principis de graduació de la sanció, contradicció i proporcionalitat, queden facultades per resoldre aquest Conveni per causa imputable a l'altra, amb els efectes corresponents i sense perjudici del rescabalament dels danys i perjudicis que la part incomplidora hagi d'assumir davant l'altra per el incompliment d'aquestes obligacions.

 

Vuitè. Jurisdicció aplicable.

Aquest Conveni Comercial es regeix per les seves estipulacions i, en tot allò que no preveu, per la legislació municipal, catalana i espanyola aplicable.

Els conflictes que poguessin sorgir en relació a la interpretació o a l'aplicació d'allò estipulat en aquest conveni que no hagin pogut ser resolts en via administrativa, es dirimiran en dels jutjats i tribunals de la província de Girona de l'àmbit de la jurisdicció contenciosa administrativa, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur que els pugui correspondre.

 

Novè. Eficàcia.

L'eficàcia d'aquest conveni queda condicionada a la seva aprovació per part de l'òrgan municipal competent."

 

Sant Feliu de Buixalleu, 16 de juliol de 2024

 

Àngel Torrent Xamaní

Primer tinent d'alcalde per delegació en funcions d'alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
340594 {"title":"ANUNCIO relativo a la aprobación del Convenio para la cesión gratuita de una superficie de 176,71 m2<\/sup> de una finca para la recuperación de un punto de agua para extinción de incendios forestales (exp. X2024000582).","published_date":"2024-07-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"340594"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Feliu de Buixalleu,DOGC,DOGC 2024 nº 9209 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-22/340594-anuncio-relativo-aprobacion-convenio-cesion-gratuita-superficie-176-71-sup-2-sup-finca-recuperacion-punto-agua-extincion-incendios-forestales-exp-x2024000582 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.