EDICTO relativo a las bases que deben regir la convocatoria para la contratación laboral fija de un responsable de brigada, correspondiente al grupo C, subgrupo C1, escala administración especial, subescala oficios, del Ayuntamiento de Alt Àneu, mediante el sistema de concurso.

Edicte d'aprovació de les bases i la convocatòria que regiran el procés selectiu mitjançant concurs de mèrits per tal de proveir de manera definitiva, el següent lloc de treball a l'Ajuntament d'Alt Àneu:

 

PERSONAL LABORAL:

 

GRUP

CATEGORIA

PLACES

SISTEMA DE SELECCIÓ

C1

Responsable brigada

1

CONCURS

 

 

D'acord amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel que s'aprova el reglament de Personal al servei de les entitats locals.

 

L'Alcaldessa-Presidenta de l'Ajuntament d'Alt Aneu , mitjançant resolució de data 11 de juliol de 2024 va adoptar la següent resolució:

 

RESOLC:

 

PRIMER. - Aprovar les bases per a la provisió del lloc de treball de responsable de brigada de l'Ajuntament d'Alt Aneu pel sistema de concurs de mèrits, que consten incorporades a l'expedient.

 

SEGON. - Convocar el procés selectiu per a la provisió del lloc de treball de responsable de brigada, segons les bases indicades a l'apartat anterior.

 

TERCER. - Publicar la present resolució d'aprovació de bases i convocatòria per a la provisió del lloc indicat al Butlletí Oficial de la província i Diari oficial de la Generalitat de Catalunya, i indicar que a partir de la publicació al butlletí oficial de la Comunitat Autònoma es disposa d'un termini de vint dies naturals per a presentació de les sol·licituds per a la participació al concurs de mèrits per a la provisió del llocs indicat.

 

València d'Àneu, 15 de juliol de 2024

 

Laura Tristán Duplà

Alcaldessa

 

 

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONTRACTACIÓ LABORAL FIXA D'UN RESPONSABLE DE BRIGADA, CORRESPONENT AL GRUP C, SUBGRUP C1, ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA OFICIS, DE L'AJUNTAMENT D'ALT ÀNEU, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS.

 

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria.

La present convocatòria té per objecte la provisió d'una plaça laboral fixa mitjançant el sistema de concurs de mèrits pertanyent a l'Escala Administració Especial, Subescala oficis, denominació Responsable de brigada, corresponent al Grup C, Subgrup C1, de la classificació professional. Així mateix, es pretén la constitució d'una borsa de treball de personal laboral temporal de Oficials de primera, grup C1, per cobrir vacants, substitucions i qualsevol altre tipus de contingència temporal d'aquest grup professional que es donin a l'Ajuntament d'Alt Àneu.

La present convocatòria i les bases es publicaran al DOGC, al Butlletí Oficial de la Província de Lleida i a la Seu electrònica (Portal de Transparència de l'Ajuntament). La resta de publicacions del procés selectiu es realitzaran a l'e-Tauler de l'Ajuntament en els termes establerts en aquestes Bases.

 

SEGONA.- Normativa d'aplicació.

El procés selectiu es subjectarà, en tot allò no previst expressament en aquestes bases, a la regulació de les següents normes jurídiques:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

- Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic.

- Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

- Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

TERCERA.- Característiques.

- Denominació: Responsable de brigada.

- Àrea/Unitat: Brigada de serveis i obres.

- Règim jurídic: laboral fix.

- Grup professional: C1.

- Nombre de places: 1.

- Sistema selectiu: concurs de mèrits.

- Jornada: A temps complet.

- Horari: especial de dilluns a diumenge amb el corresponent descans setmanal, en la forma establerta per l'Ajuntament a concretar segons organització de treball, i les necessitats del servei.

En tot cas, la prestació laboral es realitzarà en forma de jornada intensiva mitjançant torns rotatius de mati i tarda, llevat en els mesos compresos entre juny i setembre, en que la jornada intensiva es realitzarà exclusivament en torn de mati.

- Dedicació: Disponibilitat horària i guàrdia localitzable per atendre situacions derivades d'emergències, urgències, acumulacions de feines, treballs en dissabtes, diumenges i festius, etc. Que es gratificaran segons normativa i taula vigent.

- Retribucions: Grup C1 Subgrup C1 (Oficial de 1a)

- Salari Base: 1.566,26 € mensuals

- Complement específic: 174,67 € mensuals

- Millora voluntària 66,04 € mensuals

- 2 Pagues extres: 1.740,93 €

- Total mensual: 1.806,97 €

- Total anual: 25.165,5€

- I els increments pertinents que fossin aplicables segons normativa publicada al DOGC

 

QUARTA.- Funcions.

Les funcions d'aquesta plaça són les següents:

- Supervisar els treballs realitzats pel personal operari:

- Distribuir les tasques assignades als oficials i peons i supervisar la seva correcta execució.

- Resoldre les possibles urgències que puguin sorgir.

- Donar compte al superior jeràrquic dels resultats de la seva supervisió.

- col·laborar en la formació del personal operari.

- Executar funcions complexes i de manera autònoma segons la seva especialitat dins del seu àmbit d'actuació.

- Efectuar treballs vinculats a la reparació i manteniment de maquinària i instal·lacions elèctriques.

- Efectuar treballs vinculats a la reparació i manteniment d'infraestructures de telecomunicacions i megafonia.

- Dur a terme treballs de pintura de les instal·lacions municipals i manteniment de la senyalització viària de les vies públiques.

- Efectuar treballs vinculats a l'enllumenat públic.

- Coordinar, distribuir i supervisar els treballs de manteniment.

- Realitzar la gestió econòmica i pressupostària del material i les obres de l'equip de manteniment i obres.

- Gestionar el magatzem municipal.

- Vigilar i controlar les actuacions realitzades per les empreses o contractistes externs que presten els seus serveis a la corporació, i les del personal de la corporació que és requereixi.

- Assessorar a la Corporació en general proporcionant la informació sobre temes propis de l'equip de manteniment i obres.

- Responsabilitzar-se de tots aquells temes de seguretat i salut relatives a l'equip de manteniment i obres.

- Controlar i revisar el correcte estat i funcionament de les instal·lacions, serveis i equipaments municipals. Comunicar els desperfectes i les possibles incidències produïdes als tècnics municipals. Donar suport a la inspecció dels serveis públics.

- Fer servir adequadament les eines, equips, vehicles i maquinària necessaris pel desenvolupament dels treballs encomanats i transportar, muntar i desmuntar els equips de treball. I tenir cura del seu estat d'ordenació, reparació, neteja i conservació.

- Proposar la compra de material necessari per realitzar les tasques encomanades.

- Conduir vehicles municipals transportant material necessari i maquinària específica.

- Col·laborar en el muntatge i desmuntatge d'infraestructures necessàries: tarimes, trasllat de mobiliari, escenaris, etc. per al desenvolupament de qualsevol tipus d'esdeveniment.

- Col·laborar amb altres unitats organitzatives en aquells casos en què es requereixi una actuació conjunta.

- Crear i mantenir els contactes i les relacions amb altres unitats organitzatives de la corporació, altres administracions així com entitats relacionades amb el seu àmbit competencial.

- Revisar i proposar millores en les pròpies tasques. Proposar millores en el seu àmbit d'adscripció.

- Assistir i participar en reunions o grups de treball als quals sigui designat assumint el rol que li sigui requerit.

- Col·laborar en la implantació de mesures d'estalvi energètic.

- Col·laborar en redactar els documents interns dels treballs diaris efectuats acreditant el temps destinat a la seva realització i el material utilitzat.

- Dur a terme el manteniment de les instal·lacions elèctriques. Reciclar els cables elèctrics vells de les instal·lacions.

- I en general, totes aquelles funcions de caràcter similar que li siguin atribuïdes en el seu àmbit de gestió.

 

CINQUENA.- Requisits de les persones participants.

Per ser admeses i prendre part en el procés selectiu, les persones aspirants han de reunir, a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, els requisits que s'indiquen a continuació, que s'han de mantenir fins a la data de contractació com a personal laboral fix:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb les lleis vigents, o tenir la nacionalitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats als quals, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui d'aplicació la lliure circulació de persones treballadores. També seran admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge tant dels espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i els descendents siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors. També podran participar aquells estrangers amb residència legal a Espanya, de conformitat amb la legalitat vigent. Els aspirants de nacionalitat diferent a la dels estats membres de la Unió Europea hauran d'aportar els permisos de treball i residència necessaris d'acord amb la normativa vigent.

b) Posseir la capacitat funcional per a realitzar les tasques.

c) Haver complert setze anys i no excedir, en el seu cas, de l'edat màxima de jubilació forçosa fixada per la llei.

d) No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar inhabilitat/da absolutament o especialment per a l'ocupació de càrrecs públics per resolució judicial, per exercir funcions similars a les que es desenvolupaven en el cas de personal laboral. En el cas de ser persona nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

e) Acreditar que s'està en possessió del títol de batxillerat, formació professional de segon grau o equivalent.

En cas que durant el termini per presentar la instància la persona aspirant no tingués el títol oficial, per motiu d'estar tramitant-se la seva expedició, es considerarà suficient aportar el justificant acreditatiu d'haver abonat la taxa acadèmica oficial establerta per a la seva expedició.

En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, han d'estar acompanyades del document d'homologació expedit pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, de conformitat amb la normativa reguladora de la homologació dels títols i estudis estrangers i s'haurà d'aportar el títol acadèmic amb traducció jurada a qualsevol de les dues llengües oficials de Catalunya.

f) Ateses les funcions de la plaça que ens ocupa, en les que, en el seu cas, únicament caldrà produir petits textos escrits descriptius, cohesionats de manera senzilla, sobre algun fet, normalment per a ús intern, o avisos, rètols informatius breus, etc, es exigible la possessió del certificat de coneixements de nivell elemental (nivell B1) de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents, d'acord amb el Decret 151/2001, de 29 de maig , sobre avaluació i certificació de coneixements de català, (modificat pel Decret 3/2014, de 7 de gener de 2014) i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, pel qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixement de català de la Direcció General de Política Lingüística (modificada parcialment per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril). Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, han de superar una fase prèvia amb la prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit. La prova, si escau, s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, i és necessari obtenir la valoració d'apte/a per poder participar en el concurs de mèrits.

El requisit del coneixement de català es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova de català esmentada en el paràgraf anterior.

Aquests coneixements de llengua catalana també es podran acreditar quan les persones aspirants, que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a aquest Ens, van resultar aptes a la prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria. També estaran exemptes, aquelles persones que hagin superat la prova esmentada de coneixements de llengua catalana en altres processos de selecció realitzats per l'Ens convocant de la mateixa oferta pública d'ocupació. S'ha de tenir en compte, que tot i ser el sistema de selecció el concurs de mèrits, el català és un requisit de participació. Si les persones aspirants no el poden acreditar hauran de superar la prova de català i si no la superen restaran excloses del procés de selecció.

g) En el cas de persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola i no siguin originàries de països en què el castellà sigui llengua oficial, han d'acreditar un coneixement de nivell superior o nivell C2 del castellà.

En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió d'un coneixement adequat del castellà, han de superar, com a fase prèvia, una prova o l'exercici de coneixements orals i escrits de llengua castellana. La prova, si escau, s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, sent necessari obtenir la valoració d'apte/a per passar a la fase de concurs.

Restaran exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que aportin amb la presentació de la sol·licitud algun dels següents documents:

- Certificat conforme s'ha cursat la primària, secundària i/o batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma de nivell superior d'espanyol del Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a la seva obtenció.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a persones estrangeres expedit per les escoles oficials d'idiomes.

El requisit dels coneixements de castellà es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova dalt esmentada. S'adverteix que tot i ser el sistema de selecció el concurs de mèrits, el castellà per a les persones que no tinguin la nacionalitat espanyola o no siguin originàries de països on el castellà és llengua oficial, és un requisit de participació. Si les persones aspirants no el poden acreditar hauran de superar la prova de castellà i si no la superen restaran excloses del procés de selecció.

h) Estar en possessió del permís de conduir classe B.

i) No estar afectat/da per cap dels motius d'incompatibilitat continguts en la Llei 53/1984 de 26 de desembre que es refereix al personal al servei de les administracions públiques.

 

SISENA.- PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES.

6.1. Sol·licituds de participació.

Els aspirants que desitgin prendre part en aquesta convocatòria hauran de presentar la sol·licitud de participació ajustada al model normalitzat continguda a l'Annex I. Les formes de presentació de la sol·licitud seran:

a) Presencialment, al Registre General de l'Ajuntament, situat a València d'Àneu, Av. del Port de la Bonaigua, 9, 25587, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, o be;

b) Telemàticament, a través de la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament: https://www.seu-e.cat/ca/web/altaneu

Els aspirants també podran presentar la sol·licitud per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques:

a) Al registre electrònic de l'Administració o organisme a què es dirigeixin, així com a la resta de registres electrònics de qualsevol dels subjectes a què es refereix l'article 2.1.

b) A les oficines de correus, tal com s'estableixi reglamentàriament.

c) A les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

d) A les oficines d'assistència en matèria de registres.

e) En qualsevol altre que estableixin les disposicions vigents.

En cas que s'opti per alguna d'aquestes opcions, dins del període establert de presentació de sol·licituds, caldrà trametre un correu electrònic amb confirmació de rebuda, en el termini màxim de tres dies naturals comptats des de la data de presentació de la sol·licitud, a l'adreça ajuntament@altaneu.ddl.net, amb la indicació de les dades de la persona que ha presentat la sol·licitud, la forma de presentació i la data, i adjuntar còpia de la sol·licitud i de la documentació presentada.

La no comunicació complementària per aquest mitjà comportarà l'exclusió de l'aspirant per raons organitzatives, ja que l'establiment de les persones admeses i excloses en un procés selectiu s'ha de poder tramitar amb agilitat, principi que es podria veure conculcat arran de la presentació per aquests mitjans establerts a la normativa de procediment administratiu que suposés la rebuda de les sol·licituds transcorregut sobradament el termini establert a aquests efectes.

La instància haurà d'estar degudament emplenada i els aspirants manifestaran que reuneixen totes i cadascuna de les condicions i requisits exigits a la Base cinquena, referides sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de les instàncies.

No seran acceptades les sol·licituds que no compleixin i/o no presentin el model normalitzat específic de la sol·licitud per a participar en el procés de selecció.

6.2. Termini de presentació.

Les sol·licituds es dirigiran a l'Alcaldia d'aquest Ajuntament, i es presentaran en el termini de 20 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La presentació de la sol·licitud fora de l'esmentat termini comporta l'exclusió de l'aspirant.

6.3. Documentació.

A la sol·licitud s'adjuntarà la següent documentació:

a) Fotocòpia del DNI o, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat.

b) Còpia simple de la documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell de llengua catalana i, si escau, llengua castellana o altres llengües previst a les bases específiques, si bé en aquests casos l'acreditació pot fer-se fins al moment previst per a la realització d'aquestes proves per tal de no haver-la de realitzar ad-hoc.

c) Fotocòpia del títol exigit per prendre part en la convocatòria, o resguard d'haver abonat els drets de la seva expedició.

d) Relació detallada i ordenada dels mèrits, d'acord amb el model normalitzat d'auto-baremació de l'Annex II, i còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. La relació detallada i els documents acreditatius dels mèrits s'han d'ordenar guardant escrupolosa correlació amb l'ordre dels apartats corresponents d'aquestes bases.

e) Currículum vitae de l'aspirant.

f) Carnet de conduir B en vigor.

6.4. Inexactituds o falsedats.

Les persones aspirants són responsables de l'exactitud i veracitat de la informació i documentació proporcionada, de conformitat amb l'article 28.7 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

El president de la corporació, que és l'autoritat convocant, a petició pròpia o a proposta del president del tribunal nomenat d'acord amb el que preveu l'article 72.3 del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol, pot demanar, als efectes procedents, l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants.

6.5. Aspirants amb discapacitat.

En el cas de les persones aspirants amb certificat de discapacitat podran assenyalar a la sol·licitud l'adaptació o l'adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves previstes en la convocatòria (proves de català i castellà, si és el cas). En l'acceptació de les dites adaptacions o adequacions cal tenir present el que disposa l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, del Govern de la Generalitat de Catalunya, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració.

6.6. Protecció de dades.

D'acord amb la Llei 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals, les dades de caràcter personal subministrades pels aspirants en emplenar la sol·licitud, així com les contingudes en la documentació adjunta per tal de participar en els processos selectius de l'Ajuntament, seran objecte de tractament autoritzat per l'Ajuntament, per tal de possibilitar una futura contractació de l'aspirant. Per exercir els drets d'accés, oposició, rectificació i cancel·lació, els candidats han de dirigir-se al responsable del tractament.

 

SETENA. Admissió de les persones aspirants.

Acabat el termini de presentació d'instàncies, l'Alcaldia dictarà resolució en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà en el tauler d'anuncis electrònic municipal: https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2502410007. En l'esmentada resolució s'han d'indicar els llocs en què es troben exposades al públic aquestes llistes, les persones aspirants que han de realitzar les proves de coneixement de català i castellà, i la data, l'hora i lloc de començament de les esmentades proves i l'ordre d'actuació dels aspirants.

Si el Tribunal així ho estima convenient, com a mesura d'agilització del procés selectiu, es podrà disposar la realització en el mateix dia de la prova de llengua catalana i de la prova de llengua castellana i/o de les entrevistes i/o d'altres mèrits que requereixin la presència de les persones participants.

Es publicaran el nom i cognoms de les persones aspirants admeses i excloses i els dígits del DNI que ocupin les posicions quarta, cinquena, sisena i setena. Si fos un NIE es publicaran els dígits que en el format ocupin les posicions, evitant el primer caràcter alfabètic, quarta, cinquena, sisena i setena. Els caràcters alfabètics, i aquells numèrics no seleccionats per a la seva publicació es substituiran per un asterisc per cada posició

En aquesta resolució es concedirà un termini de 10 dies hàbils per a fer esmenes o reclamacions que s'hauran de resoldre en el mateix acte administratiu que aprovi la llista definitiva, en el termini màxim de 30 dies, transcorregut el qual, si no es dicta resolució, les al·legacions s'entendran desestimades, sense perjudici de l'obligació de resoldre de forma expressa en els termes de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques i es procedirà a rectificar, si escau, la llista de persones admeses i excloses. D'aquesta resolució es donarà publicitat.

Si en el termini fixat no es presenten esmenes o al·legacions, la llista provisional esdevindrà definitiva i es podrà prosseguir el tràmit incorporant a l'expedient l'informe del Registre General conforme no s'han presentat al·legacions/esmenes a la llista de persones admeses i/o excloses, així com una diligència de la qual se'n donarà publicitat que correspongui.

Contra la resolució aprovatòria de la llista definitiva podran els interessats interposar, davant l'Alcaldia, el recurs potestatiu de reposició previst a l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, o alternativament recurs contenciós administratiu, en els termes de la vigent Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

Una vegada iniciat el procés de selecció, tots els anuncis, tant d'aprovació provisional com definitiva de les llistes de les persones aspirants, així com qualsevol altre acte, només es publicaran en el tauler d'anuncis del web municipal. La publicació dels actes derivats del desenvolupament del procés selectiu al tauler d'edictes electrònic (e-Tauler) de l'Ajuntament d'Alt Àneu té tots els efectes de notificació als interessats d'acord amb el que estableix l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre (LPACAP).

 

VUITENA.- Composició del tribunal.

8.1 Composició de tribunal qualificador.

El tribunal qualificador serà col·legiat i la seva composició haurà d'ajustar-se als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i tendirà, així mateix, a la paritat entre homes i dones.

El personal d'elecció o designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part del tribunal qualificador.

La pertinència al tribunal qualificador serà sempre a títol individual, no podent ostentar-se aquesta en representació o per compte de ningú.

El nombre de membres del tribunal qualificador que s'ha de constituir per valorar el procés selectiu haurà de ser imparell i estarà integrat per 1 president i 2 vocals (un d'ells farà de Secretari):

- 1 designat a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- 1 membre o funcionari de la Corporació.

- 1 tècnic en la matèria, que pot ser o no personal de la Corporació.

El tribunal ha d'estar integrat, a més a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

La designació nominal dels membres de cada Tribunal qualificador, que ha d'incloure la dels respectius suplents, correspon a la presidència de la corporació i s'ha de fer en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses

8.2. Designació nominal de les persones membres del tribunal qualificador.

La designació nominal de les persones membres del tribunal qualificador, que ha d'incloure la de les seus respectius suplents i suplents, correspon a la presidència de la corporació o diputat/da en qui delegui i s'ha de determinar en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

8.3. Requisits generals de les persones membres del tribunal qualificador.

Tots els membres del Tribunal hauran d'estar en possessió d'una titulació igual o superior a l'exigida als aspirants. No obstant això, en cap cas estarà constituït majoritàriament per membres en actiu del mateix cos o la mateixa escala pels quals hagi d'efectuar-se la selecció.

El personal tècnic i el funcionari han de tenir la idoneïtat necessària en relació amb el tipus de places a proveir.

8.4. Abstenció i recusació.

Les persones membres del tribunal qualificador s'han d'abstenir i les aspirants poden recusar-les, mitjançant escrit en què s'ha d'expressar la causa o les causes en les quals es funda, en el termini de deu dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació a l'e-Tauler de l'Ajuntament la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

8.4.2. L'abstenció i recusació de les persones membres del tribunal qualificador s'ha d'ajustar al que preveu la normativa vigent.

8.5. Constitució del tribunal qualificador.

Per a la vàlida constitució del tribunal qualificador, a efectes de la realització de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requereix l'assistència de qui ostenti la presidència i la secretaria i de la meitat, com a mínim, de la resta de membres, siguin titulars o suplents.

Quan circumstàncies excepcionals o de tipus organitzatiu ho facin necessari s'habilita el tribunal qualificador a celebrar les sessions a distància per mitjans electrònics i telemàtics sempre que la tipologia de la prova ho faci possible i amb les garanties tecnològiques i jurídiques necessàries. En tot cas, en l'acta de la sessió o sessions es farà constar aquesta circumstància. En les sessions que se celebrin a distància, els seus i les seves membres podran estar en llocs diferents sempre que s'asseguri per mitjans electrònics la seva identitat, el contingut de les seves manifestacions, el moment en què es produeixen, així com la seva interactivitat i intercomunicació a temps reals i la disponibilitat d'aquests mitjans durant tota la sessió.

De cada sessió s'aixecarà Acta per la secretaria que especificarà les persones assistents, l'ordre del dia de la reunió, les circumstàncies del lloc i temps en que s'ha realitzat, amb indicació expressa de si l'assistència dels membres titulars o suplents ha estat presencial o a distància, els punts principals de les deliberacions i el contingut dels acords adoptats.

8.6. Presa d'acords.

Totes les persones membres del tribunal qualificador tenen veu i vot exceptuant qui ocupi la secretaria, l'actuació de la qual és de fedatària. No obstant això, tindrà veu i vot quan també sigui membre del tribunal qualificador computant-se com un únic vot.

Les decisions del tribunal qualificador referides a qüestions relacionades amb la interpretació de les bases o documentació acreditativa dels mèrits, s'han d'adoptar per majoria de vots.

8.7. Nomenament de les persones assessores.

El tribunal qualificador pot disposar la incorporació de personal assessor especialista, per a totes o algunes de les proves. Aquest personal s'ha de limitar exclusivament a col·laborar amb el tribunal qualificador d'acord amb les respectives especialitats tècniques, de manera que tindran veu però no tindran vot. La proposta de personal assessor s'ha d'elevar a l'òrgan competent per a la seva designació en la llista de persones admeses i excloses o abans de l'inici de la prova que correspongui.

En les proves de coneixement de llengua catalana l'assessor serà designat pel Consorci de Normalització Lingüística de Catalunya.

Quan sigui necessari realitzar proves de llengua castellana, el tribunal tindrà com a assessora una persona amb la capacitat lingüística adequada.

Al qui actuï com assessor li és d'aplicació el règim d'abstenció i recusació.

8.8. Indemnitzacions per la participació en el tribunal qualificador.

La participació en el tribunal donarà lloc a la indemnització reglamentària, en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

8.9. Incidències.

El Tribunal queda facultat per interpretar les Bases i resoldre qualsevol incidència del procés de selecció, sent els seus acords immediatament executius, sens perjudici de la possibilitat de poder ser impugnats en alçada davant l'òrgan que ha aprovat les Bases.

El Tribunal també pot dictar instruccions sobre la forma de realitzar els exercicis (durada, pauses, material, equips, etc.), sobre el seu nivell o duresa, i sobre qüestions d'ordre, en els casos que les Bases no ho regulin o ho facin de forma parcial.

El Tribunal pot especificar criteris de forma més detallada si ho fa abans de la realització de les proves i exercicis, i amb publicitat, la qual cosa ha de quedar reflectit a l'acta.

Alhora el tribunal està facultat per excloure immediatament de la prova a aquelles persones aspirants que siguin sorpreses copiant, parlant amb un altre o una altra aspirant, manipulant aparells electrònics o fent qualsevol altra activitat que pugui alterar els resultats en detriment de la resta de persones aspirants

D'aquest fet en donarà compte a l'òrgan competent qui haurà de dictar una resolució excloent-lo o excloent-la amb caràcter definitiu del procés selectiu.

 

NOVENA.- Desenvolupament del procés selectiu.

El sistema de selecció serà per concurs de valoració de mèrits, amb la fase prèvia de coneixements de llengua catalana i castellana per aquelles persones aspirants que no ho hagin acreditat prèviament segons l'establert en aquestes Bases.

Durant la realització de la fase prèvia - les proves de català/castellà; les persones aspirants no podran fer ús de telèfons mòbils ni altres mitjans de comunicació amb tercers ni amb l'exterior, ni podran sortir del recinte on es duguin a terme. L'incompliment d'aquestes normes o bé les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el propi Tribunal qualificador comportaran l'expulsió de la persona aspirant en qüestió de forma immediata del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal qualificador.

En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir a les persones aspirants perquè acreditin la seva personalitat.

Els candidats hauran d'acudir proveïts del DNI o NIE o, en defecte d'això, passaport o permís de conduir.

9.1. Fase prèvia de coneixements de llengües, en cas de que hi hagi persones aspirants que hagin de fer aquestes proves.

A) Llengua catalana.

Per a realitzar aquesta prova, el Tribunal comptarà amb una persona designada pel Centre de Normalització Lingüística per assessorar l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de llengua catalana (article 4.2 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; Decret 3/2014, de 7 de gener, pel qual es modifica el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixement de català).

Consisteix en la realització d'una prova de coneixements de llengua catalana, que consta de dues parts:

- Primera part: s'avaluarà el domini de l'expressió escrita, per mitjà de la redacció d'un text i els coneixements pràctics de llengua, mitjançant preguntes sobre aspectes lingüístics.

- Segona part: s'avaluarà l'expressió oral amb la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals d'actualitat.

La durada màxima d'aquest exercici serà de 90 minuts per la primera part, i de 10 minuts per la segona part.

La proposta emesa per les persones tècniques especialitzades dels resultats de la prova haurà de ser validada posteriorment pel Tribunal Qualificador.

Aquesta prova és obligatòria i eliminatòria. Les persones aspirants seran qualificades com a APTES o NO APTES, quedant aquestes darreres excloses del procés selectiu.

Resten exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, fins el moment de la realització d'aquesta prova, estar en possessió del certificat de nivell requerit segons l'establert en aquestes bases i es consideraran com a aptes.

B) Llengua castellana.

La realització d'aquesta prova és de caràcter obligatori per a les persones aspirants que no disposin de la nacionalitat espanyola i no n'estiguin exemptes de la seva realització.

La prova es dividirà en dues parts:

- Primera part: consistirà en la realització d'una redacció de 200 paraules com a mínim.

- Segona part: consistirà en una conversa amb els assessors i/o assessores especialistes designats pel Tribunal Qualificador.

El temps per a la realització d'aquesta prova no serà superior a 45 minuts per a la primera part i de 15 minuts per a la segona.

Aquesta prova és obligatòria i eliminatòria. Les persones aspirants seran qualificades com a APTES o NO APTES, quedant aquestes darreres excloses del procés selectiu.

9.2. Procés selectiu: Concurs.

La puntuació final de la fase de concurs serà la suma de tots els punts obtinguts pels mèrits al·legats i acreditats documentalment segons el següent barem de mèrits:

1) Mèrits professionals, fins a un màxim de 60 punts.

- L'experiència professional a l'Administració Pública en l'exercici de funcions iguals o similars a la d'aquesta plaça es valorarà a raó de 0,40 punts per mes complet de serveis efectius.

- L'experiència professional al sector privat en l'exercici de funcions iguals o similars a la d'aquesta plaça es valorarà a raó de 0,40 punts per mes complert treballat.

- L'experiència professional com a autònom en l'exercici de funcions iguals o similars a la d'aquesta plaça es valorarà a raó de 0,40 punts per mes complert treballat.

La valoració es reduirà de forma directament proporcional en cas que els serveis haguessin estat prestats a temps parcial, excepte quan la reducció obeís a algun dels supòsits previstos en la normativa sobre reducció de jornada per motius de lactància, cura de familiar i altres supòsits motivats en la conciliació de la vida familiar i laboral.

En el supòsit de simultaniejar-se dues activitats en el mateix període, només es puntuarà una d'elles, l'experiència més valorada segons els apartats anteriors, als efectes de la valoració de mèrits.

S'estableix expressament que no seran valorats els mèrits no invocats, ni tampoc aquells que tot i ser invocats no siguin degudament acreditats en el termini de presentació d'instàncies pels sol·licitants, mitjançant qualsevol dels mitjans autoritzats en dret, sense que procedeixi requeriment d'esmena posterior per part de l'Administració.

2) Mèrits per formació específica, fins a un màxim de 36 punts.

a) Formació reglada, fins a un màxim de 8 punts.

Es valoraran altres titulacions diferents a les exigides per poder participar al procés de selecció, realitzats com a màxim fa 10 any i sempre que tinguin relació directa amb el lloc a cobrir, de conformitat amb el barem següent:

- Per cada títol de FP2, CFGS o equivalent: 2 punts.

- Diplomatura, llicenciatura o grau: 3 punts.

- Postgrau o màster: 4 punts.

b) Cursos de formació i perfeccionament, fins a un màxim de 8 punts.

Es tindran en compte els cursos, jornades i seminaris de formació, especialització o perfeccionament dels darrers 10 anys, que estiguin relacionats amb les funcions del lloc de treball:

- Sense indicació de durada: 0,10 punts per curs i amb un màxim de 5 punts en total.

- Fins a 10 hores: 1 punts per curs.

- De 10 hores a 19 hores: 2 punt.

- De 20 a 39 hores: 3 punts.

- De 40 a 80 hores: 4 punts.

c) Cursos de perfeccionament específic, fins a un màxim de 20 punts.

Es tindran en compte els cursos de perfeccionament específic següents:

- Curs seguretat per a treball en alçada, torres i mastins de telecomunicacions, cobertes i terrats (4 punts)

- Curs seguretat a la progressió vertical (4 punts)

- Curs de seguretat per a treballs en alçada (4 punts)

- Curs d'atenció sanitària immediata nivell (4 punts)

- Curs de primera actuació a serveis amb presència de matèries perillosos (4 punts)

- Curs de pedra seca (4 punts)

3) Targetes i carnets (màxim 9 punts).

Es tindran en compte els següents carnets i targetes:

- Carnet de telecomunicacions ITC: 3 punts.

- Carnet instal·lador electricista: 3 punts.

- Targeta professional de la construcció: 3 punts.

4) Permisos de conduir i vehicle propi (10 punts).

Es valoraran els permisos de conduir addicionals al permís de la classe B, de conformitat amb el barem següent:

- Per cada permís de conduir addicional de la classe A, C, D, BE, CE i DE: 1 punt.

- Per disposar de vehicle propi: 1 punt.

5) Entrevista personal (35 punts).

Per a la comprovació de les condicions específiques exigides per a l'exercici del lloc de treball, el Tribunal podrà, en els casos que determini i prèvia notificació als interessats, realitzar una entrevista personal. L'aspirant que no es presenti el dia i hora que sigui convocat per a la realització de l'entrevista personal, restarà exclòs del procediment de selecció, llevat un supòsit de força major. Es valoraran les següents competències:

- Organització i planificació: Capacitat per anticipar, planificar i prioritzar les tasques i accions a realitzar, per tal d'aconseguir els objectius de treball en el termini adequat i optimitzant els recursos disponibles.

- Treball en equip: Capacitat per cooperar, col·laborar i integrar-se de forma activa en grups de treball, per tal d'assolir els objectius establerts. Implica també compartir informació, comunicar-se adequadament i tenir en consideració als altres i la seva feina.

- Flexibilització i adaptació al canvi: Incorporar amb facilitat els canvis que puguin esdevenir-se en l'organització o en les responsabilitats del lloc de treball i impulsar canvis en el seu àmbit d'actuació orientats a la millora continua.

- Orientació a resultats: Capacitat per enfocar la seva activitat professional cap a l'assoliment dels objectius, esforçant-se per obtenir un nivell excel·lent i superar els estàndards de qualitat.

- Comunicació i empatia: capacitat per expressar clarament les idees i sentiments propis, així com escoltar i posar-se al lloc dels altres, per entendre les seves necessitats i motivacions. Implica generar un clima relacional positiu.

La duració de l'entrevista serà de mínim 30 minuts i màxim 45.

L'auto-baremació de mèrits efectuada per la persona aspirant en cap cas és vinculant, i només es tindran en compte els mèrits degudament acreditats en els termes indicats en aquestes Bases. El barem de puntuació de mèrits s'ha calculat sobre els 150 punts, que correspon al 100% de la puntuació total del procés.

9.3 Acreditació dels mèrits.

a) Experiència:

S'acreditarà presentant sempre l'informe de vida laboral estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

- Si es tracta d'experiència a l'Administració Pública, s'haurà de presentar, a més a més, certificat de serveis prestats de l'administració corresponent.

- Si es tracta d'experiència a l'empresa privada, s'haurà de presentar, a més a més, contracte o nòmina, on han de quedar clares les funcions i categoria professional. Si en el contracte o nòmina no consten aquestes dades, s'haurà de presentar qualsevol altre document que les acrediti.

- En el cas dels treballs realitzats com a professional autònom, l'aspirant haurà de presentar, a més, còpia compulsada de la llicència fiscal i certificació de cotització al règim autònom o certificació del període d'alta en l'impost d'activitats econòmiques, i una declaració responsable dels treballs realitzats acompanyats de documentació acreditativa d'aquests.

b) Formació rebuda:

Els cursos, jornades i seminaris de formació, d'especialització o de perfeccionament directament relacionats amb el lloc de treball o de caràcter transversal, s'han d'acreditar mitjançant els corresponents títols on ha de constar el centre emissor, la durada en hores o en crèdits, l'assistència i, en el seu cas, aprofitament.

Només tenen validesa els títols, certificats, diplomes i altres documents expedits per organismes oficials, administracions públiques, col·legis professionals o centres d'ensenyaments oficials autoritzats

La documentació acreditativa dels cursos de formació rebuts o impartits si es presenten en un idioma diferent del català o del castellà s'hauran de presentar degudament traduïts al català o al castellà.

És criteri del tribunal de selecció determinar la formació rebuda que es valorarà en el cas que sigui repetitiva.

c) Titulacions acadèmiques.

A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri d'Educació amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger cal que aquesta estigui homologada pel Ministeri.

d) Targetes i carnets.

Aquest mèrit s'haurà d'acreditar mitjançant els corresponents carnets i cursos.

e) Carnets de conduir.

Aquest mèrit s'haurà d'acreditar mitjançant els corresponents carnets de conduir.

f) Vehicle propi.

Aquest mèrit s'haurà d'acreditar mitjançant el permís de circulació.

 

DESENA.- Classificació dels aspirants i presentació de documents.

Un cop finalitzada la valoració del concurs de mèrits s'ha de fer pública a l'e-Tauler de l'Ajuntament la llista de persones aspirants, per ordre de puntuació total obtinguda, de major a menor, on s'inclouran el nom i cognoms i quatre xifres del DNI/NIE, en els mateixos termes que els establerts a la Base setena. La relació de persones seleccionades per formar part de la borsa de treball es farà pública també al tauler d'edictes electrònic municipal.

El tribunal de selecció no pot proposar la contractació d'un número superior d'aprovats al número de places convocades, independentment del número d'aprovats de la convocatòria.

No obstant l'anterior, sempre que els òrgans de selecció hagin proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de places/llocs de treball convocats, i amb la finalitat d'assegurar la cobertura d'aquestes places i llocs, quan es produeixin renúncies de les persones aspirants seleccionades, abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan de selecció, la relació complementària de persones aspirants que segueixin a les proposades, per al seu possible nomenament com a personal funcionari de carrera o personal laboral fix

Qualsevol proposta de persones aprovades que contravingui el que s'ha establert anteriorment serà nul·la de ple dret quant a les actuacions relatives a les persones aspirants que superin aquest nombre.

En cas que cap de les persones aspirants superi el procés selectiu el tribunal qualificador ha de declarar deserta la convocatòria.

En cas d'empat en la puntuació, es resoldrà atenent els següents criteris:

1) Major puntuació en mèrits professionals, sense tenir en compte els màxims previstos.

2) Major puntuació en mèrits acadèmics, sense tenir en compte els màxims previstos.

3) Major puntuació en targetes i carnets.

4) Major puntuació en permisos de conduir.

5) Sorteig

10.1. Presentació de documentació.

Les persones aspirants proposades hauran de presentar, en el termini màxim de 20 dies naturals a partir de l'endemà de l'exposició de la llista de persones aprovades i sense requeriment previ, els documents acreditatius de les condicions de capacitat i dels requisits exigits que es detallen a la base general cinquena i que serà, com a mínim, la següent:

a) Fotocòpia del DNI o, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat.

b) Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, ni la dels altres Estats membres de la Unió Europea, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle de parentiu amb una persona de nacionalitat espanyola o d'un Estat membre de la Unió Europea. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest manifesti fefaentment que no està separat de dret de la persona aspirant.

c) Fotocòpia del títol exigit per prendre part en la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per la seva expedició. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'hi ha d'adjuntar l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora d'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

d) Declaració de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública.

e) Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques.

f) La capacitat funcional s'haurà d'acreditar mitjançant la presentació de Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies dels llocs a cobrir, expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació. Les persones aspirants discapacitades proposades hauran d'aportar un informe de l'equip de valoració multi professional competent que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenten, així com la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions pròpies de la plaça en els termes previstos al Decret 66/1999, de 9 de març.

g) Fotocòpia permís de conduir B vigent.

h) Acreditació dels altres requisits que s'hagin pogut establir a les bases específiques de la convocatòria.

Els documents que s'hauran d'aportar han de ser originals o còpies autèntiques o compulsades. Els qui tinguin la condició de personal d'aquest Ens resten exempts de justificar les condicions i els requisits ja acreditats i que no requereixen actualització; i únicament han d'acreditar les circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Les persones aspirants que en el termini indicat, excepte casos de força major, que seran degudament comprovats i considerats per l'òrgan convocant, no presentin la documentació, no podran ser contractats, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en el cas de falsedat en la seva instància.

En aquest cas, igual que en el supòsit de renuncia de la persona aspirant proposada, el President/a del Tribunal formularà proposta a favor de la persona aspirant aprovada que hagi obtingut la puntuació més alta, qui haurà de portar la documentació abans esmentada.

Si s'escau, la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

 

ONZENA.- Formalització del contracte i període de prova.

11.1. Formalització del contracte.

L'Alcaldia formalitzarà el contracte amb la persona seleccionada en el termini d'un mes i aprovarà la creació de la borsa de treball on constarà l'ordre dels aspirants presentats de major a menor puntuació a efectes de poder facilitar la crida a mesura que vagin sorgint necessitats de contractació.

Fins que no es formalitzin els contractes, els aspirants no tindran dret a cap percepció econòmica.

11.2. Període de prova.

D'acord amb l'article 14 del Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, s'estableix un període de prova de dos mesos. La qualificació final serà d'apte o no apte. L'aspirant que obtingui la qualificació de no apte quedarà exclòs del procés selectiu.

El període de prova restarà interromput quan l'aspirant es trobi en alguna de les situacions següents: incapacitat temporal, maternitat, paternitat, adopció o acolliment i vacances. Els ítems conductuals que es determinen son:

a) La capacitat de treball i rendiment professional.

b) La responsabilitat i eficiència.

c) La iniciativa.

d) L'interès per l'aprenentatge.

e) L'adaptació a l'organització i la integració en l'equip de treball.

f) Les habilitats socials i de comunicació en les seves relacions internes i externes.

Durant aquest període, la persona sota la dependència immediata de la qual estigui el treballador/a de nou accés, tindrà cura que aquest/a adquireixi la formació requerida pel lloc de treball i que assumeixi progressivament les funcions que li han de correspondre.

Abans de finalitzar el termini dels dos mesos de prova, els avaluadors hauran d'emetre un informe sobres les tasques realitzades i el nivell d'integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu, motivant la continuïtat o no del contracte. L'esmentat informe es donarà a conèixer a la persona interessada, que hi podrà fer les al·legacions que consideri oportunes.

Aquell que no assoleixi el nivell suficient d'integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu durant el període de prova, serà declarat no apte per resolució motivada del president de la corporació o autoritat en la que hagi delegat, amb tràmit d'audiència prèvia, perdent en conseqüència tots els drets com a personal laboral i donant-se per finalitzada la seva relació, no comportant cap dret econòmic, ni indemnitzador, a favor de l'aspirant o qualsevol altre en virtut del procés selectiu.

En cas que l'aspirant amb major puntuació no superi el període de prova, d'acord amb l'acta de l'òrgan de selecció, es procedirà al nomenament o contractació en període de prova d'1 mes, del candidat següent del present procés de selecció, per ordre de puntuació, sempre que hagi superat totes les proves

Transcorregut el període de prova sense que s'hagi produït el desistiment, el contracte produeix plens efectes, i el temps dels serveis prestats s'ha de computar en l'antiguitat del treballador.

 

DOTZENA.- Funcionament de la borsa de treball.

Quan es produeixin eventuals vacants que sigui necessari cobrir a través d'aquesta borsa, ja siguin baixes per malaltia o accident, maternitat, paternitat o qualsevol altra situació laboral, en la plaça actualment proveïda d'un responsable de manteniment, es notificaran als aspirants seleccionats per a ser contractats temporalment, en qualsevol de les modalitats de contractació de personal previstes en la legislació laboral.

La vigència d'aquesta borsa de treball s'estableix en dos anys. L'òrgan competent per a la contractació haurà de seguir la relació fixada en l'esmentada borsa, per ordre de puntuació.

12.1. Crida dels aspirants.

Constituïda la borsa, com a mitjans de crida a les persones candidates per a cobrir les futures necessitats de personal temporal que sigui necessari, s'utilitzarà la comunicació telefònica i el correu electrònic. Es realitzaran dues trucades telefòniques en franges horàries diferents a intervals no inferiors a 1 hora, en el mateix dia o diferent, i es trametrà un correu electrònic. Tota comunicació entre l'Administració i les persones interessades que derivi de l'aplicació d'aquest procés s'efectuarà emprant l'adreça de correu electrònic i el telèfon facilitat a tal efecte, sent d'exclusiva responsabilitat de les persones candidates la seva inclusió a la sol·licitud de participació en aquest procés selectiu, així com, en el seu cas, la seva actualització (amb comunicació escrita adreçada a l'Ajuntament).

Si no es pot contactar amb l'aspirant per cap dels mitjans esmentats en un termini màxim de 24 hores, aquest veurà decaigut el seu dret en aquella crida, i es contactarà amb el següent aspirant de la llista, si bé l'aspirant mantindrà la mateixa posició, sens perjudici que si és impossible contactar en tres propostes se l'exclourà de la borsa.

Les persones que siguin cridades i donin la seva conformitat a la contractació, hauran de presentar, en el termini màxim de cinc dies hàbils a comptar des del següent a l'acceptació, els documents a que es refereix la Base desena.

12.2. Criteris.

Quan sorgeixi una necessitat de personal es contactarà la persona que tingui major puntuació de la borsa que estigui disponible, d'acord amb els criteris següents:

- Es consideraran disponibles per cobrir llocs les persones de la borsa que no prestin serveis en aquell mateix moment a l'Ajuntament.

- Quan un treballador/a temporal finalitzi la seva relació amb l'Ajuntament s'incorporarà de nou a la borsa en la mateixa posició que tenia sempre i quan la valoració de l'Ajuntament hagi estat favorable i sempre i quan ho permeti la normativa d'aplicació en relació amb el termini màxim de durada. A aquest efecte l'Ajuntament emetrà, si escau, un informe sobra la idoneïtat de la prestació dels serveis i el manteniment de la persona a la borsa un cop finalitzada la relació corresponent. Els informes negatius que s'emetin sobre la prestació del servei dels treballadors/ores es trametran a la persona treballadora a fi i efecte d'al·legacions. Posteriorment, l'Ajuntament resoldrà sobre l'exclusió o no de la persona a la borsa.

- El rebuig de la 1a i 2a proposta per part dels candidats suposarà que la persona cridada passi al darrer lloc de la borsa de treball, llevat que estigui en situació de suspensió establerta en aquestes Bases i degudament acreditada

12.3. Causes de suspensió.

Són causes de suspensió que justifiquen la renúncia a una oferta de treball i que impliquen el manteniment dins de la Borsa de Treball les següents:

a) Incapacitat temporal

b) Part, adopció o acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple, paternitat i naixement de fills/es prematurs/es o que per qualsevol altra causa hagin de romandre hospitalitzats/des a continuació del part, sempre que concorrin els requisits que donen dret a gaudir del permís corresponent

c) Defunció de familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, amb una limitació temporal de fins a quatre dies

d) Compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic, pel temps que sigui indispensable per donar compliment al deure

e) Matrimoni propi, si la celebració ha tingut lloc dins dels vint dies naturals anteriors a l'oferiment de la proposta o ha de tenir lloc dins dels vint dies naturals següents

12.4. Causes d'exclusió de la borsa de treball.

a) Estar sancionat/ada per resolució ferma en via administrativa d'un expedient disciplinari incoat per la comissió d'una falta greu o molt greu.

b) Rebutjar, encara que justificadament, tres ofertes de treball, llevat que sigui per causa de baixa mèdica o altre causa de suspensió establerta expressament en aquestes Bases. Tal i com s'ha indicat, el rebuig de la primera i segona oferta de treball comportarà que la persona se situï a l'última posició de la borsa.

c) Haver estat impossible la localització de la persona en tres propostes de treball amb el benentès que és d'exclusiva responsabilitat d'aquet facilitar una adreça de correu electrònic i telèfon, i comunicar els canvis que s'hi produeixin.

d) Haver-se informat desfavorablement la prestació del servei.

e) Renunciar a un contracte de treball vigent o nomenament interí, ja iniciat.

f) La voluntat expressa del treballador/a de ser exclòs de la borsa.

g) No presentar la documentació per acreditar les condicions de capacitat i els requisits exigits en aquestes Bases amb anterioritat a la contractació/nomenament.

En tant no quedi formalitzat el nomenament o contracte, l'aspirant no tindrà dret a retribucions de cap tipus.

 

TRETZENA.- INCOMPATIBILITATS.

A les persones seleccionades en aquesta convocatòria, els serà d'aplicació la normativa vigent en matèria d'incompatibilitats al sector públic, en compliment de la qual, en el moment de ser contractades hauran de realitzar una declaració de les activitats que porten a terme, o sol·licitud de compatibilitat, si escau, o exercir l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/84, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'administració de la Generalitat, i a l'article 337 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

CATORZENA.- INCIDÈNCIES.

L'òrgan de selecció queda autoritzat per a resoldre els dubtes que es presentin, interpretar les Bases d'aquesta convocatòria i adoptar els acords necessaris pel bon funcionament del procés selectiu.

 

QUINZENA.- RÈGIM DE RECURSOS.

Tant les Bases com els actes administratius que es derivin de la convocatòria i de l'actuació de l'òrgan de selecció podran ser impugnats pels interessats en els casos, terminis i forma establerta a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Contra aquestes bases, que posen fi a la via administrativa, així com la resta de resolucions de l'alcaldia/presidència, podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició davant l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació, conforme als articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. També podrà interposar-se alternativament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Lleida, en el termini de dos mesos, de conformitat amb el que s'estableix en els arts. 30, 114.1.c) i 112.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre i 8, 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

I l'anterior sense perjudici que els interessats puguin interposar qualsevol altre recurs que sigui procedent i estimin oportú.

Els actes qualificats del Tribunal de selecció (valoració a la fase de concurs i proposta definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu) podran ser impugnats davant l'Alcaldia de la Corporació mitjançant recurs d'alçada, en el termini d'un mes des de que s'hagin publicat o notificat.

Contra la resta d'actes de tràmit no es pot interposar recurs, sens perjudici que els interessats puguin formular totes les al·legacions que estimin pertinents per a la seva consideració en la resolució que posi fi al procés selectiu. Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient en defensa dels seus drets i interessos.

 

SETZENA.- NORMES SUPLETÒRIES.

Per a tot allò no previst en les normes d'aquesta convocatòria, serà d'aplicació el Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el Reial Decret 896/1991, de 7 de juny, pel que s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims als que s'han d'ajustar els procediments selectius dels funcionaris de l'administració local, el RDL 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i altres disposicions que siguin d'aplicació.

 

 

ANNEX I. SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ.

 

Sol·licitud de participació en el procediment de selecció pel sistema de concurs d'una plaça de Responsable de Brigada.

 

Dades personals:

 

1r Cognom

 

 

2n Cognom

Nom

Sexe home/dona

 

 

Data de naixement

NIF/NIE

Telèfon Mòbil

 

 

Domicili

Localitat

 

 

Codi Postal

Nacionalitat

 

 

MITJÀ DE NOTIFICACIÓ:

 

[ ] Notificació en paper.

 

Dades a efectes de notificacions en paper:

 

Domicili:

Província:

Municipi

Codi postal:

 

[ ] Notificació electrònica

 

La notificació electrònica es practicarà mitjançant compareixença a la Seu electrònica de l'Ens. Addicionalment, les persones interessades podran indicar l'adreça de correu electrònic i/o dispositiu electrònic amb la finalitat de rebre un avís de l'enviament o posada a disposició de la notificació electrònica.

 

Dades a efectes de notificacions electròniques:

 

Adreça electrònica:

                   

Telèfon mòbil:

 

 

 

MANIFESTO que:

 

- Desitjo concórrer a la convocatòria pública per a la selecció mitjançant el sistema de concurs d'una plaça de Responsable de Brigada de l'Ajuntament d'Alt Àneu.

- Reuneixo totes i cadascuna de les condicions i circumstàncies exigides a les bases de la convocatòria.

- Declaro que són certes totes les dades que manifesto.

 

Per les raons exposades, SOL·LICITO ser admès/admesa o prendre part en l'esmentada convocatòria.

 

DOCUMENTACIÓ QUE S'ADJUNTA EN RELACIÓ ALS REQUISITS DE PARTICIPACIÓ:

 

[ ] Fotocòpia del DNI/NIE o passaport en vigor.

[ ] Fotocòpia de la titulació acadèmica necessària per a participar al procés.

[ ] Requisits en matèria de llengua catalana:

[ ] Certificat de nivell requerit de llengua catalana o be,

[ ] Documentació acreditativa d'haver participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció, o bé,

[ ] Documentació acreditativa d'haver superat una prova de nivell en altres processos selectius.

[ ] En cas d'aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola:

[ ] Certificat conforme ha cursat l'educació primària, secundària i/o batxillerat a l'Estat Espanyol.

[ ] Diploma d'espanyol de nivell superior o C2, o els respectius equivalents, de conformitat amb el Reial Decret 1137/2002, de 31 d'octubre, pel que es regulen els diplomes d'espanyol com a llengua estrangera (DELE), modificat pel Reial Decret 264/2008, de 22 de febrer.

[ ] Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per Escoles Oficials d'Idiomes.

[ ] Relació detallada i ordenada dels mèrits i auto-baremació.

[ ] Còpia simple dels documents justificatius dels mèrits al·legats guardant escrupolosa correlació amb la Relació detallada anterior.

[ ] Carnet de conduir B en vigor

[ ] Currículum vitae.

[ ] Si s'escau, en cas de persona amb certificat de discapacitat, sol·licitud d'adaptació de les proves i exercicis previstos en la convocatòria.

 

INFORMACIÓ RELATIVA A LA PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL

 

D'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, informem que les dades personals seran tractades per l'Ajuntament d'Alt Àneu amb domicili a València d'Àneu, Av. del Port de la Bonaigua, 9, 25587, qui actua com a Responsable del Tractament, amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud i el procés de selecció mitjançant concurs per a la selecció d'un responsable de brigada de l'Ajuntament d'Alt Àneu, podent ser cedits en cas d'obligació legal. No es tenen previstes transferències internacionals i la no aportació de dades implicarà la impossibilitat de gestionar la presentació de la seva sol·licitud. El temps de conservació de les dades serà el necessari per donar compliment a les obligacions legals i contractuals segons la normativa vigent.

 

Vostè té dret a accedir, rectificar i suprimir aquestes dades, així com limitar i/o oposar-se al tractament o sol·licitar la portabilitat dels mateixos, mitjançant la presentació d'un escrit al domicili anteriorment indicat o via correu electrònic a la següent direcció (...) acompanyat en tots dos casos de document oficial que l'identifiqui.

 

[ ] Dono el meu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

 

Signatura

 

A (...), (...) de (...) de 2024

 

 

ANNEX II. MODEL DECLARACIÓ DE MÈRITS (ANNEX A LA INSTÀNCIA)

 

Dades personals

 

1r Cognom

 

2n Cognom

Nom

Sexe home/dona

 

Data de naixement

NIF/NIE

Telèfon Mòbil

 

Domicili

Localitat

 

Codi Postal

Nacionalitat

Denominació de la Plaça: Responsable de Brigada

 

 

EXPOSO: Que per a participar en el procés selectiu de la plaça dalt identificada, es formula en Annex a la instància relació de mèrits, i es procedeix a l'auto-baremació dels mateixos i a acompanyar de forma correlativa a com s'indica la documentació acreditativa dels mèrits al·legats en els termes establerts a les Bases reguladores del procés de selecció.

 

DECLARO que totes les dades consignades en aquest escrit són certes i acompanyo documentació acreditativa dels mèrits al·legats.

 

MÈRITS AL·LEGATS

 

1. TEMPS DE SERVEIS PRESTATS SEGONS EL BAREM INDICAT EN LES BASES

 

Interval de temps treballat

Administració o empresa

Puntuació segons les bases

Comprovació (a emplenar per l'Ajuntament)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. MÈRITS ACADÈMICS.

 

A. Titulació.

 

Indicació del mèrit seguint l'ordre establert a les bases

Puntuació segons les bases

Comprovació (a emplenar per l'Ajuntament)

 

 

 

 

 

 

 

 

B. Cursos de formació.

 

Indicació del mèrit seguint l'ordre establert a les bases

Hores

Puntuació segons les bases

Comprovació (a emplenar per l'Ajuntament)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. ALTRES MÈRITS

 

Indicació del mèrit seguint l'ordre establert a les bases

Puntuació segons les bases

Comprovació (a emplenar per l'Ajuntament)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUTO-BAREMACIÓ DELS MÈRITS INDICATS

 

Total puntuació mèrits professionals

Total puntuació mèrits acadèmics

Total puntuació altres mèrits

Total puntuació (Sumatori total)

Comprovació (a emplenar per l'Ajuntament)

 

 

 

 

 

 

 

Signatura

 

A (...), (...) de (...) de 2024

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
340571 {"title":"EDICTO relativo a las bases que deben regir la convocatoria para la contratación laboral fija de un responsable de brigada, correspondiente al grupo C, subgrupo C1, escala administración especial, subescala oficios, del Ayuntamiento de Alt Àneu, mediante el sistema de concurso.","published_date":"2024-07-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"340571"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Alt Àneu,DOGC,DOGC 2024 nº 9209 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-22/340571-edicto-relativo-bases-deben-regir-convocatoria-contratacion-laboral-fija-responsable-brigada-correspondiente-grupo-c-subgrupo-c1-escala-administracion-especial-subescala-oficios-ayuntamiento-alt-aneu-sistema-concurso https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.