ANUNCIO sobre aprobación, si procede, del Convenio de colaboración entre el Consejo General de Aran y el Consorcio Localret para la integración de la corporación como miembro de pleno derecho de este Consorcio (exp. 1221-0013/2024).

Sense perjudici del text definitiu de l'acta, es fa públic per general coneixement, qu'el Consell de Govern del Consell General d'Aran, en sessió extraordinària de 26 d'abril de 2024, va adoptar, entre d'alta, l'acord següent i #que transcrit literaument diu:

 

"5è.- APROVACIÓ, SI PROCEDEIX, DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL CONSELL GENERAL D'ARAN I EL CONSORCI LOCALRET PER LA INTEGRACIÓ DE LA CORPORACIÓ COM MEMBRE DE PLE DRET D'AQUEST CONSORCI.-

 

Es dona compte de la proposta de l'adhesió a LOCALRET l'objecte de #el qual és formalitzar la integració del Consell General d'Aran com membre de ple dret del Consorci Localret.

Vists els articles 25 i 57 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, els articles 47 a 53 i 140.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, l'article 14.2.A) i Disposició Addicional Novena de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bona Govern, i els articles 303 fins al 311 del Decret 179/1995, de 13 de juny, per #el qual s'aprova el Reglament d'Obris, Activitats i Serveis de les Ens locals.

D'acord amb l'exposat i #el que previè l'article 123 del Reial Decret 2567/1986, de 28 de novembre, per #el qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, i vist el dictamen positiu de la Comissió Informativa Permanent de Serveis Generals del Consell General d'Aran de data 9 d'abril de 2024, tenint en compte qu'l'adopció d'aquest acord és competència del Consell de Govern, en virtut de les delegacions efectuades en aquesta matèria pel Consell General d'Aran, en sessió plenària de 30 de juny de 2023 [#BOP de Lleida núm. 159, de 16 d'agost de 2023 i #DOGC núm. 8980, de 16 d'agost de 2023], es proposi al Consell de Govern l'aprovació de l'anomenat conveni.

Un cop sotmès la proposta a votació i debat, el Consell de Govern acorda per unanimitat dels quatre (4) membres presents del total de quatre #que formen aquest òrgan collegiat:

 

Primer.- Aprovar el conveni de col·laboració interadministratiu entre el Consell General d'Aran i el Consorci Localret per la integració com membre de ple dret d'aquest consorci, l'objecte de #el qual és és formalitzar la integració del Consell General d'Aran com membre de ple dret del Consorci Localret. La transcripció literal d'aquest conveni és #el que segueix:

 

 

"CONVENI DE COL·LABORACIÓ INTERADMINISTRATIVA ENTRE EL CONSELH GENERAU D'ARAN I EL CONSORCI LOCALRET PER A LA INTEGRACIÓ DE LA CORPORACIÓ COM A MEMBRE DE PLE DRET D'AQUEST CONSORCI

 

INTERVENEN:

D'una part, Pilar Díaz Romero, Presidenta del Consorci Localret, amb domicili en el carrer Reina Cristina, 9, Barcelona, assistit pel Sr. Jordi Cases i Pallarès que, com a Secretari General, en dóna fe de l'acte

I de l'altre part, Maria Vergés Pérez, Sindica del Conselh Generau d'Aran, amb domicili social en la plaça d'Aran 1-2, de Vielha, que actua en el seu nom i representació i assistit pel Sr/Sra. ....

Ambdues parts es reconeixen mútuament la capacitat necessària per a formalitzar el present conveni i en conseqüència.

 

MANIFESTEN:

 

I. Que l'article 8 dels vigents Estatuts del Consorci Localret estableix com objectius d'aquest Consorci els següents:

a) Fomentar, impulsar i coordinar el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l'àmbit dels ens locals catalans.

b) Assessorar i coordinar els membres del Consorci en el desenvolupament de propostes i iniciatives relatives al desplegament d'infraestructures i xarxes de comunicacions electròniques, i en la prestació de serveis en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació.

c) Impulsar i assessorar sobre l'administració electrònica.

d) Coordinar i supervisar tècnicament en nom dels ens locals consorciats el procés d'implantació i construcció d'infraestructures i xarxes de comunicacions electròniques i, en cas de delegació d'algun d'aquests ens locals, exercir les funcions de direcció del procés.

e) Assessorar sobre la prestació de serveis de comunicacions electròniques, concloure acords marc i impulsar i portar a terme la contractació centralitzada de serveis de telecomunicacions i d'altres serveis en l'àmbit de les TIC, d'acord amb els principis de concurrència, neutralitat, transparència i no discriminació.

f) Supervisar l'aplicació de la normativa fiscal aplicable als operadors en relació als tributs i preus públics de caràcter local i assumir la gestió de la recaptació en el cas que se li delegui.

g) Prestar i gestionar, per delegació dels municipis consorciats, serveis o aplicacions municipals a través de xarxes o sistemes de comunicacions electròniques.

h) Representar i coordinar la participació dels ens locals catalans en el Consorci AOC i davant d'altres Consorcis, institucions i organismes, en l'àmbit de les TIC.

i) Establir relacions de col·laboració amb altres entitats públiques no consorciades per a la realització d'actuacions d'interès públic, d'acord amb allò disposat en l'article 7.

j) Qualsevol altra finalitat que els ens locals consorciats li encomanin o deleguin en relació al desplegament de xarxes i prestació de serveis de comunicacions electròniques, i en general, en el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

 

II. Que, per acomplir amb els seus objectius, de conformitat amb l'article 9 dels esmentats Estatuts, el Consorci realitzarà, entre d'altres, les funcions següents:

- Representar als ens locals consorciats davant tota mena d'Administracions, d'empreses i organismes relacionats amb el desplegament i explotació de xarxes i amb la prestació de serveis de comunicacions electròniques.

- Representar als ens locals consorciats davant de les altres Administracions i de les institucions i empreses, en els assumptes relacionats amb l'administració electrònica i el foment de les tecnologies de la informació i la comunicació.

- Redactar informes, estudis, projectes i plans per tal d'assolir les finalitats esmentades en l'àmbit dels ens locals consorciats.

- Redactar propostes de normes tècniques i reglamentàries que s'hauran de seguir en la implantació de les TIC.

- Actuar quan escaigui com a òrgan d'execució de projectes i dirigir, realitzar, contractar i fiscalitzar les accions corresponents.

- Realitzar la contractació d'obres, serveis i subministraments, així com de serveis específics i d'assessorament especial.

 

III. Que, d'acord amb els Estatuts, entre les entitats que podran ser membres del Consorci estan les entitats locals catalanes de caràcter territorial, com ara els consells comarcals, que hagin expressat la seva voluntat d'integrar-se en el Consorci. La integració s'articularà mitjançant la signatura d'un conveni de cooperació interadministrativa, i serà efectiva una vegada s'acrediti haver adoptat l'acord d'adhesió i d'aprovació dels estatus i sigui aprovada pel Consell d'Administració del Consorci.

 

IV. Que el Ple del Conselh Generau d'Aran, de conformitat amb l'article 3.3 dels Estatuts del Consorci, mitjançant acord de ................, va aprovar inicialment l'adhesió al Consorci Localret i els seus Estatuts.

 

Per tot això, ambdues parts, de comú acord i reconeixent-se plena capacitat per a aquest acte, formalitzen aquest conveni que es regirà per les següents:

 

PACTES

 

PRIMER.- OBJECTE

L'objecte del present conveni de col·laboració interadministrativa és formalitzar la integració del Conselh Generau d'Aran com a membre de ple dret del Consorci Localret, un cop adoptat en data 15 de març de 2024 pel Ple d'aquest Conselh Generau l'acord inicial d'adhesió i d'aprovació dels seus Estatuts, així com la seva aprovació per part del Consorci en data....., en virtut d'allò que disposa l'article 3 dels Estatuts del Consorci.

 

SEGON.- ÀMBIT I EFECTES

La integració del Conselh Generau d'Aran com a membre de ple dret del Consorci Localret comporta l'adquisició dels mateixos drets i obligacions que la resta d'ens consorciats.

En relació a la participació en els òrgans col·legiats de govern del Consorci, els Consells Comarcals tindran:

- 1 representant a l'Assemblea general del Consorci

- 1 representant a la Comissió Delegada de l'Assemblea, per cada tram de deu consells comarcals amb un màxim de quatre. S'assignarà un representant com a mínim, cas de no arribar a constituir un primer tram de deu consells.

- 1 representant al Consell d'Administració, per cada tram de deu consells comarcals amb un representant com a mínim, cas de no arribar a constituir un primer tram de deu consells.

El Conselh Generau d'Aran, i els consells comarcals que s'hagin integrat en el Consorci, proposaran els representants esmentats.

 

TERCER.- OBLIGACIONS ECONÒMIQUES.

El Conselh Generau d'Aran, com a membre del Consorci LOCALRET, contribuirà a les despeses de funcionament del Consorci mitjançant el pagament d'una quota anual de SIS-CENTS (600,00) EUROS, quantitat que es podrà actualitzar anualment per acord de l'Assemblea d'aquest Consorci.

 

QUART.- COMISSIÓ DE SEGUIMENT

Es constitueix una Comissió de Seguiment del present Conveni, formada pel Director General de LOCALRET i per (...) del Conselh Generau d'Aran. Aquesta Comissió actuarà assistida pels tècnics que s'acordi nomenar a l'efecte.

Aquesta Comissió es reunirà quan ho sol·liciti alguna de les parts.

 

CINQUÈ- DURADA I RESOLUCIÓ

Aquest conveni tindrà una vigència de quatre anys, i serà prorrogable de manera expressa abans de la finalització del termini previst, per un termini màxim de fins a quatre anys més.

 

SISÈ- CONSEQÜÈNCIES DERIVADES DE L'INCOMPLIMENT

L'incompliment de les obligacions establertes en aquest conveni per qualsevol de les parts donarà lloc a la resolució del conveni, sens perjudici de les conseqüències de l'incompliment previstes als estatuts del Consorci Localret.

 

SETÈ.- RÈGIM DE MODIFICACIÓ

Aquest conveni es podrà modificar quan, per causes sobrevingudes d'interès general així sigui necessari, a petició de qualsevol de les parts, seguint-se a l'efecte les mateixes formalitats que per a la seva aprovació.

 

VUITÈ.- NATURALESA JURÍDICA I RESOLUCIÓ DE QÜESTIONS LITIGIOSES

Aquest Conveni de col·laboració té naturalesa jurídico-administrativa i, i es regeix pel que estableixi la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i la Llei 26/2010, del 3 d'agost de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Per a la resolució dels litigis que poguessin sorgir sobre la interpretació del Conveni, el seu compliment, extinció, resolució i efectes, seran competents els tribunals de l'ordre jurisdiccional contenciós-administratiu I, en prova de conformitat, les parts signen aquest conveni en la data que s'indica en les respectives signatures electròniques.

 

Maria Vergés Pérez

Sindica d'Aran.

Pilar Díaz Romero

President Consorci Localret

Conselh Generau d'Aran

Jordi Cases i Pallarès

Secretari General Consorci"

 

Segon.- Facultar A la Síndica d'Aran, en el nom i representació del Consell, per la signatura de tots els documents públics i/o privats #que siguin necessaris per fer efectives la tramitació i execució de l'acord anterior.

 

Tercera.- Notificar aquest acord al Consorci LOCALRET i a la Tresaureria del Consell als efectes oportuns.

 

Quarta.- Publicar les dades bàsiques d'aquest conveni al Portal de la Transparència de la Corporació.

 

Cinquena.- Informar d'aquest conveni al Registre de Convenis de la Generalitat de Catalunya

 

Vielha, 12 de juliol de 2024

 

Maria Vergés Pérez

Síndica

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
335331 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación, si procede, del Convenio de colaboración entre el Consejo General de Aran y el Consorcio Localret para la integración de la corporación como miembro de pleno derecho de este Consorcio (exp. 1221-0013\/2024).","published_date":"2024-07-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"335331"} catalunya administración local,Consejo General de Aran,DOGC,DOGC 2024 nº 9208 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-19/335331-anuncio-aprobacion-procede-convenio-colaboracion-consejo-general-aran-consorcio-localret-integracion-corporacion-como-miembro-pleno-derecho-consorcio-exp-1221-0013-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.