ANUNCIO relativo al Acuerdo de aprobación del inicio del expediente de modificación del emblema de la Mancomunidad.

De conformitat amb el que disposa l'article 43 del Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regula la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya, mitjançant el present anunci es posa en públic coneixement que l'Assemblea General de la Mancomunitat del Bages i del Moianès per l'Aigua, en sessió ordinària celebrada el 17 de juny de 2024, ha acordat, per la unanimitat dels membres assistents, l'aprovació de l'inici de l'expedient de modificació de l'emblema de la Mancomunitat, en els termes que es transcriuen literalment a continuació, pel que fa a la seva part resolutiva:

 

"ACORD:

 

PRIMER.- Acordar en els termes previstos al Decret 139/2007, de 26 de juny, regulador de la denominació, els símbols i el registre d'ens locals de Catalunya, l'inici de l'expedient per a l'adopció del nou emblema de la Mancomunitat.

 

SEGON.- Sotmetre a votació de l'Assemblea General l'elecció de l'emblema de conformitat amb les dues opcions que es contemplen descrites detalladament a la Memòria justificativa que integra l'expedient, en els termes que determina l'article 42.2 del Reglament indicat.

 

TERCER.-Sotmetre a informació pública el present acord i el projecte d'emblema d'acord amb l'opció que ha escollit l'Assemblea General, per un termini de 30 dies, mitjançant la seva exposició al tauler d'anuncis de la Mancomunitat, i la publicació del corresponent edicte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

QUART.- Transcorregut el termini de la informació pública, i resoltes les possibles al·legacions, procedir per part de l'Assemblea a l'aprovació de l'emblema amb el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal dels seus membres.

 

CINQUÈ.- Una vegada adoptat l'acord indicat a l'apartat anterior, trametre en el termini de 15 dies a comptar des de l'endemà del mateix, l'expedient complert a l'òrgan competent en matèria d'Administració local a l'efecte de la seva oficialització i inscripció en el Registre del sector públic local de Catalunya i publicació al DOGC."

 

El projecte d'emblema d'acord amb la opció que ha escollit l'Assemblea General és el següent, que es correspon a l'opció número 1:

La proposta compleix totes les premisses i requisits que la Mancomunitat va traslladar a l'empresa dissenyadora, que són la reutilització de l'aigua (circularitat i sostenibilitat), imatge neta i institucional i les poblacions que abasteix la Mancomunitat (territori).

Aquest logotip parteix de la unió dels diferents conceptes;

1 - Del circuit circular que es realitza per fer la neteja i la mateixa reutilització de l'aigua.

2 - De les bases circulars de les basses que tots tenim en la ment de la depuradora.

3 - De la unió dels diferents cercles que signifiquen les poblacions on arriba el servei de la Mancomunitat del Bages i del Moianès per l'Aigua.

Aquests tres conceptes es veuen aplicats en la creació del símbol on les formes circulars s'uneixen per crear una única forma infinita. On queda representada aquesta reutilització circular de l'aigua, les poblacions que abasteix la mancomunitat i la forma rodona que ens transporta a la figura de la bassa o de gota d'aigua. 

Aquest símbol utilitza una gamma cromàtica de transició entre blaus i verds per reforçar el concepte del procés de neteja de l'aigua, fent ús d'uns colors purs, nets i vius; alhora que reflecteix la idea de sostenibilitat i natura.

El conjunt del logotip es complementa amb una tipografia de pal sec de caràcter més institucional i fàcilment llegible, però a la vegada modernitzada com es pot apreciar en els detalls corbs de les lletres "t" o "g".

El resultat final crea una composició visualment potent, atractiva, moderna i a la vegada institucional amb aquesta composició horitzontal utilitzada en institucions com la Generalitat de Catalunya o en ajuntaments.

 

Imagen del artículo ANUNCIO relativo al Acuerdo de aprobación del inicio del expediente de modificación del emblema de la Mancomunidad.

 

Manresa, 19 de juny de 2024

 

Marc Aloy Guàrdia

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
333543 {"title":"ANUNCIO relativo al Acuerdo de aprobación del inicio del expediente de modificación del emblema de la Mancomunidad.","published_date":"2024-07-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"333543"} catalunya administración local,DOGC,DOGC 2024 nº 9207,Mancomunidad de Municipios de El Bages para el Saneamiento https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-18/333543-anuncio-relativo-acuerdo-aprobacion-inicio-expediente-modificacion-emblema-mancomunidad https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.