ANUNCIO sobre la firma de varios convenios entre la Diputación de Girona y otros entes.

De conformitat amb l'article 112.2 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, es publica el text íntegre dels convenis signats entre la Diputació de Girona i altres ens.

 

- Conveni de col·laboració entre l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Diputació de Girona per a l'intercanvi d'informació de carrers i adreces, aprovat per la Junta de Govern de 21 de maig de 2024, signat el 3 de juny de 2024 (exp 2024/5747) Annex 1

 

- Pròrroga del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida per al treball conjunt en l'àmbit de la promoció i el desenvolupament econòmic local, aprovat per la Junta de Govern de 7 de maig de 2024, signada el 8 de juliol de 2024 (exp 2024/5674) Annex 2

 

Girona, 9 de juliol de 2024

 

Miquel Noguer Planas

President

 

 

Annex 1

Conveni de col·laboració entre l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i la Diputació de Girona per a l'intercanvi d'informació de carrers i adreces

 

Parts

 

D'una part, la senyora Miriam Moysset i Gil, directora de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (en endavant, ICGC), entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat, adscrita al Departament de Territori, i creada per la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, i amb domicili al Parc de Montjuïc de Barcelona, fent ús de les facultats que té concedides d'acord amb l'escriptura d'apoderament atorgada davant el notari de l'Il·lustre Col·legi de Barcelona, Adolfo Bujarrabal Antón en data 17 de novembre de 2022 i amb número de protocol 2142/2022.

D'altra part, la Diputació de Girona, amb NIF P1700000A, representada en aquest acte pel president, el senyor Miquel Noguer i Planas, en virtut de les facultats conferides per l'acord de la Junta de Govern de 21 de maig de 2024, assistit pel secretari general, el senyor Jordi Batllori i Nouvilas, que actua com a fedatari d'acord amb el que disposa l'article 3.2 i del Reial decret 128/2018, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris de l'Administració local amb habilitació de caràcter nacional.

 

Antecedents

 

1. Correspon a I'ICGC exercir les competències de la Generalitat de Catalunya sobre la col·laboració amb els òrgans de l'Administració de l'Estat amb competències de caràcter cartogràfic, i coordinar-se i cooperar amb els ens locals de Catalunya en aquest àmbit, i també establir i mantenir les bases de dades cartogràfiques de les sèries cartogràfiques que en deriven, segons els estàndards establerts, les quals donen suport a l'establiment de les sèries urbanes i territorials en virtut del que estableix la Llei 2/2014, de 27 de gener.

 

2. Correspon a la Diputació de Girona, en l'exercici de les seves competències, exercir amb plenitud, eficàcia i eficiència les competències que té atribuïdes pel que fa a les bases de carrers i adreces.

 

3. L'ICGC disposa d'una base de dades georeferenciada dels carrers i adreces de Catalunya. La recollida de dades es va iniciar l'any 1999, i la seva elaboració i manteniment es fa amb recursos propis i, sempre que és possible, en col·laboració amb l'Administració local.

Aquesta base de dades constitueix la informació d'inici de la base de dades d'adreces municipals del Pla Cartogràfic de Catalunya (PCC); per tant, l'objectiu que es vol assolir és que el manteniment de tots els municipis es dugui a terme en col·laboració amb l'Administració local i que sigui aquesta la base que s'utilitzi per a l'actualització del padró de cada municipi.

 

4. L'any 2017 es va signar un conveni de col·laboració entre l'ICGC i la Diputació de Girona per a la cessió mútua de bases cartogràfiques amb l'objectiu de «compartir informació relativa a la llista de carrers dels municipis que conformen la Diputació i procedir a l'intercanvi de la informació cartogràfica que genera cadascun dels organismes».

Fruit d'aquesta col·laboració, s'ha dut a terme el manteniment de la base de dades de carrers i adreces de 127 municipis, a partir de la informació proporcionada pels ajuntaments i la Diputació.

Els 94 municipis restants de la demarcació de Girona els manté actualment l'ICGC amb informació recollida de camp o, en el cas dels municipis grans, amb informació proporcionada pels mateixos ajuntaments.

 

5. Arran del projecte «Padrón Online» de l'INE, la Diputació de Girona necessita disposar d'informació georeferenciada de carrers i adreces de tots els municipis als quals dona assistència per afegir la component geogràfica a la base de dades del padró i que aquesta sigui incorporada al SITMUN. La utilització de la informació de la base de dades d'adreces municipals del PCC al «Padrón Online» permet avançar cap a la unificació de la informació referent a adreces a les bases de dades de l'Administració pública.

 

6. És d'interès per a ambdues institucions actualitzar i substituir l'acord d'intercanvi d'informació entre ambdós organismes establert al conveni signat el 2017 per un de nou, adequat a les necessitats actuals.

 

7. El benefici d'aquest acord és doble: per un costat, s'evita la duplicitat de tasques, amb el consegüent estalvi de recursos de l'Administració pública, i, per altre, té com a resultat la col·laboració dels ajuntaments en l'actualització, incorporant-los així al procediment de col·laboració existent entre l'ICGC i la Diputació de Girona.

 

8. En aquest marc legal, interessa a les parts signants regular els termes de l'actualització de la base de carrers i adreces municipals, així com articular els mitjans corresponents i establir els compromisos adients per a la seva execució.

Les dues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents

 

Clàusules

 

1. Objecte del conveni

L'objecte del conveni és regular el mecanisme d'intercanvi d'informació per al manteniment i l'actualització de carrers i adreces dels municipis de la demarcació als quals la Diputació dona assistència, així com proporcionar la component geogràfica al projecte «Padrón Online» de l'INE.

 

2. Obligacions de les parts

Les obligacions que cal preveure executar són les que es descriuen a continuació, i que són assumides com a compromisos i obligacions de les parts.

- Obligacions de l'ICGC

- Aportar els mitjans tècnics i de personal necessaris per aconseguir l'objectiu que estableix la clàusula primera.

- Facilitar la informació de carrers i adreces existents actualment a la base de dades de l'ICGC dels municipis de la demarcació de Girona que la Diputació requereixi. Es lliurarà en format GML BDMAC ampliat DIP, basat en les especificacions «Adreces municipals» aprovades per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

- Actualitzar la informació de la base de dades a partir de la informació actualitzada cedida per la Diputació, validar-la i retornar-la a la Diputació, d'acord amb el protocol que s'estableixi.

- Atendre les reunions de coordinació i els compromisos adquirits amb la Diputació.

- Obligacions de la Diputació de Girona

- Aportar els mitjans tècnics i de personal necessaris per aconseguir l'objectiu que estableix la clàusula primera.

- Cedir a l'ICGC l'actualització de la informació de carrers i adreces dels municipis als quals dona assistència, a mesura que les vagi rebent dels municipis i d'acord amb el protocol que s'estableixi. S'inclourà la informació de les adreces verticals en el moment en què estigui disponible.

- Incorporar aquesta informació al SITMUN.

- Atendre les reunions de coordinació i els compromisos adquirits amb l'ICGC.

 

3. Finançament

La realització de l'objecte d'aquest conveni no comporta cap contraprestació econòmica.

 

4. Propietat de la informació

Les dades aportades per l'ICGC i per la Diputació de Girona per a la realització de les tasques previstes en aquest conveni són propietat de l'entitat que les ha aportades. Les dades resultants d'aquest conveni esdevindran de propietat compartida.

 

5. Entrada en vigor i vigència del conveni

Aquest conveni entrarà en vigor des de la seva signatura i tindrà una durada de 4 anys. Amb anterioritat a la finalització de la vigència d'aquest conveni, les parts podran acordar unànimement prorrogar-lo fins a un màxim de 4 anys addicionals.

 

6. Dades de caràcter personal

Les parts es comprometen a tractar les dades de caràcter personal a què tinguin accés o que siguin objecte de cessió en el marc d'aplicació d'aquest conveni de col·laboració, de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, així com amb la normativa que la desenvolupa.

 

7. Publicitat i transparència

Aquest conveni se sotmet al que disposa la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, d'acord amb el que preveuen els articles 110.3 i 112 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques, i l'article 48 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, un cop signat, aquest conveni serà publicat íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

8. Causes de resolució del conveni

Les causes de resolució d'aquest conveni són les que s'estableixen a continuació:

- El transcurs del termini de vigència del conveni sense que s'hagi acordat prorrogar-lo en els terminis establerts a la clàusula cinquena.

- L'acord unànime de les parts.

- L'incompliment de les obligacions i compromisos assumits per les parts.

- La denúncia d'alguna de les parts amb un preavís de dos mesos, comunicada de forma fefaent a l'altra part.

 

9. Control i seguiment del conveni

Les parts acorden crear una comissió de seguiment d'aquest conveni, que té com a funció principal avaluar el grau d'assoliment de l'objecte del conveni, així com l'execució dels compromisos i actuacions assumits per les parts, d'acord amb els termes i condicions establerts a la clàusula segona.

Així mateix, aquesta comissió serà competent per conèixer, amb la finalitat de resoldre'ls amistosament, els conflictes i desavinences, amb caràcter previ a la jurisdicció contenciosa administrativa, que sorgeixin entre les parts, relatius a la interpretació i/o el compliment del contingut d'aquest conveni, d'acord amb la clàusula desena.

 

10. Règim d'acords i solució de controvèrsies

Les parts convenen resoldre de manera amistosa els possibles conflictes o les possibles divergències que puguin sorgir durant la vigència d'aquest conveni.

No obstant això, quan no sigui possible arribar a cap acord, els jutjats i tribunals de Barcelona de l'ordre contenciós administratiu seran els competents per dirimir qualsevol qüestió que pugui sorgir entre les parts sobre la interpretació i/o el compliment dels pactes continguts en aquest conveni, sotmetent-se a la seva jurisdicció i competència i renunciant de forma expressa a qualsevol altre fur que els pugui correspondre.

Com prova de conformitat amb el contingut d'aquest conveni, les parts el signen electrònicament a un sol efecte.

 

 

Annex 2

Pròrroga del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i la diputació de lleida per al treball conjunt en l'àmbit de la promoció i el desenvolupament econòmic local

 

I. ENTITATS QUE INTERVENEN:

 

D'una part, la Diputació de Girona, amb CIF P1700000A, representada en aquest acte pel president, el Sr. Miquel Noguer i Planas, en virtut de les facultats conferides per acord de la Junta de Govern de 7 de maig de 2024, assistit pel secretari general, el Sr. Jordi Batllori i Nouvilas, que actua com a fedatari d'acord amb el que disposa l'article 3.2.i) del Reial decret 128/2018, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris de l'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional.

De l'altra part, la Diputació de Lleida amb CIF P2500000A, representada en aquest acte pel seu president, el Sr. Joan Talarn i Gilabert i en virtut de les facultats conferides pel Ple de la Diputació del dia 11 de juliol de 2023, assistit per la secretària general, la Sra. Aranzazu Casals Roldan, que actua com a com a fedatari d'acord amb el que disposa l'article 3.2.i) del Reial decret 128/2018, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris de l'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional.

 

II. ANTECEDENTS I MOTIVACIÓ:

 

En data 4 de juliol de 2020 es va signar el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida per al treball conjunt en l'àmbit de la promoció i el desenvolupament econòmic local.

El pacte cinquè del Conveni esmentat, las parts firmant van acordar que seria vigent des del moment de la seva signatura i fins que haguessin transcorreguts quatre anys.

Així mateix, van acordar que en qualsevol moment abans de la finalització del conveni, les dues parts podrien acordar unànimement la pròrroga per a quatre anys addicionals.

Les ambdues diputacions tenen la voluntat de seguir de col·laborar en l'elaboració d'eines que facilitin l'articulació d'estratègies locals.

Vist que en base al que s'ha exposat, les parts signants subscriuen el present acord de pròrroga del el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida per al treball conjunt en l'àmbit de la promoció i el desenvolupament econòmic local signat el 4 de juliol de 2020.

Les parts es reconeixen mútuament i recíprocament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d'acord amb els següents

 

PACTES:

 

PRIMER.- Les parts signants acorden la pròrroga de quatre anys del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida per al treball conjunt en l'àmbit de la promoció i el desenvolupament econòmic local signat el 4 de juliol de 2020, que continua vigent en aquesta data.

 

SEGON.- Aquest conveni vigent es prorroga per quatre anys, tots els seus efectes s'estendran des del 4 de juliol de 2024 sense pèrdua de continuïtat quan a la vigència

 

I en prova de conformitat en tot el seu contingut, les parts signen aquesta pròrroga.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330862 {"title":"ANUNCIO sobre la firma de varios convenios entre la Diputación de Girona y otros entes.","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330862"} catalunya administración local,Diputación de Girona,DOGC,DOGC 2024 nº 9206 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330862-anuncio-firma-varios-convenios-diputacion-girona-otros-entes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.