ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación del Reglamento regulador del servicio comarcal de transporte escolar.

El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp, en la sessió ordinària de 25 de juny de 2024, va aprovar inicialment la modificació del Reglament regulador del servei comarcal de transport escolar, que havia estat aprovat per acord de Ple de 19/9/2017 i publicat al BOPT el dia 31/1/2018.

 

Dins el capítol 4 (ajuts individuals de desplaçament) l'article 12 queda redactat així:

 

"Article 12. En cap cas no es podrà simultaniejar per un mateix recorregut, la percepció d'un ajut individual de desplaçament amb l'ús del servei de transport escolar col·lectiu. Es podrà establir un sistema mixt, una part de l'itinerari realitzat amb el transport escolar col·lectiu o regular i la resta finançat mitjançant un ajut individual de desplaçament, però només en els casos en que el Consell Comarcal del Baix Camp ho consideri apropiat i ho autoritzi.

En cas d'aquest sistema mixt, l'ajut individual desplaçament es comptarà des del domicili familiar, a raó d'anada i tornada amb el vehicle particular, fins la parada més propera del transport col·lectiu."

 

Dins el capítol 5 (Règim sancionador) els articles 15, 16, 17, 18, 19 i 22 queden redactats així:

 

"Article 15. En cas que un alumne infringeix aquest reglament, l'acompanyant o el conductor/a ho comunicarà a l'empresa i aquesta ho informarà al centre i al Consell Comarcal del Baix Camp, i es prendran les mesures oportunes".

 

"Article 16. Consideracions prèvies

1) L'acompanyant té tota l'autoritat i responsabilitat dins el vehicle.

2) Cada alumne ha de seure al mateix seient durant tot el curs. Serà responsable de qualsevol desperfecte que ocasioni en ell i n'assumirà el cost de la reparació, si es dona el cas. Es d'obligat compliment l'ús del cinturó de seguretat i en el cas de que no se'l posin, l'acompanyant-monitora efectuarà el corresponent comunicat d'incidència.

3) Els alumnes han de complir l'horari. Quan sigui l'hora de sortida, el vehicle no esperarà ningú i no pararà en cap més lloc que no sigui la parada autoritzada (com qualsevol altre tipus de transport públic).

4) Pel que respecta als justificants, s'hauran d'aportar al centre en els següents casos:

a) Custòdies compartides. si l'alumna/e està en règim de custòdia compartida i ha d'utilitzar dues línies d'autobusos diferents s'assignarà una plaça en l ruta de transport que decideixi la unitat familiar. En l'altra cas que existeixi ruta i places vacants, podrà optar amb la consideració de transport no obligatori. Per tant, en aquesta haurà de pagar l'import que correspongui.

b) Per qualsevol falta d'assistència, baixar a una altra parada, utilitzar només l'anada o la tornada, etc., l'alumne/a haurà de portar un justificant emès pels pares o tutors, on hi haurà de constar el seu núm. de DNI i degudament signat, explicant el motiu. A la tercera falta no justificada, l'alumne serà sancionat.

5) Quan algun alumne causi baixa del servei, els pares o tutors ho hauran de comunicar al Departament d'Ensenyament del Consell Comarcal via adreça electrònica: o presentant una instància ensenyament@baixcamp.cat al Consell Comarcal del Baix Camp o comunicar-ho al centre."

 

"Article 17. Tipificació de les faltes

1) Actes d'indisciplina, injúries o ofenses al conductor/monitora o companys.

2) Actes de falta de respecte, agressió física o amenaces.

3) Deteriorament greu i intencionadament de les instal·lacions de l'autobús (seients, extintors, martell, cortines, panys etc.

4) Actes injustificats que alterin el desenvolupament del servei.

5) Reiterades i sistemàtiques males conductes contràries a les normes de convivència.

6) Absència del servei sense causa justificada.

7) Descuit de les obligacions de guàrdia i custòdia, per part dels pares o tutors (no anar a recollir l'alumne a la parada, quant a quests tinguin una edat compresa entre 3 i 12 anys, a no ser que els pares hagin signat una autorització perquè tornin sols). Aquesta falta pot comportar comunicació dels fets a EAIA i mossos.

8) En el cas de que els mossos d'esquadra efectuïn inspecció i hagi algun alumne que no porti el cinturó posat i cordat, la multa anirà a càrrec d'aquest i com a responsables civils subsidiaris els pares / tutors."

 

"Article 18. Tipificació de les expulsions

Les expulsions poden ser de 1 dia, 3, 15, 1 mes o tot el curs, depenent de la gravetat de la incidència i de la voluntat de penediment i assumpció de les responsabilitats ocasionades.

El no pagament dels danys econòmics ocasionats pot comportar la pèrdua de l'ús del servei i la posterior denúncia per danys a mossos.

El/la alumne/a que no compleixi aquesta normativa durant el trajecte serà avisat per l'acompanyant, que en cas de que sigui necessari farà un "comunicat d'incidència del servei".

 

"Article 19. Protocol d'actuació

L'alumnat que no compleixi aquesta normativa durant el trajecte serà avisat per l'acompanyant, que en cas de que sigui necessari farà un "comunicat d'incidència del servei". Aquest comunicat el farà arribar a les oficines de l'empresa de transport escolar, perquè aquest ho trameti al Consell Comarcal i al centre docent corresponent. El centre prendrà les mesures pertinents seguint el següent protocol:

El centre es posarà en contacte amb els pares o tutors de l'alumne/a per tal d'assabentar-los de la incidència.

En cas que l'alumne/a arribi a tenir tres comunicats d'incidència, i depenent de la gravetat d'aquesta, el centre sancionarà a l'alumne, si és necessari, amb l'expulsió del servei el temps que cregui convenient.

Per qualsevol informació, dubte o queixa del servei, s'ha d'informar al Consell Comarcal del Baix Camp a l'adreça ensenyament@baixcamp.cat."

 

"Article 22. El personal responsable de tutelar els alumnes ha de fer una valoració prèvia de l'incident succeït amb l'objectiu d'activar el pla d'accions a realitzar.

En qualsevol cas, s'ha de comunicar totes les situacions esdevingudes al centre d'ensenyament i al Consell Comarcal del Baix Camp.

De forma immediata, es posarà en contacte amb la Direcció o responsable del centre encarregat per informar del fet succeït. Es prendran les accions corresponents de forma consensuada amb la Direcció del centre d'ensenyament. S'informarà a les famílies dels alumnes afectats. Davant de qualsevol dubte, es posarà en contacte amb el Consell Comarcal i/o avisarà els serveis de seguretat."

 

Aquest acord i el text del Reglament objecte de modificació se sotmeten al tràmit d'informació pública durant el termini de 30 dies, a comptar des de la darrera de les publicacions d'aquest anunci al BOPT, al DOGC o a l'e-Tauler de la seu electrònica, de conformitat amb l'article 159 i següents del Decret 179/1995, de 13 de juny pel qual s'aprova el ROAS, per a la presentació de reclamacions i/o suggeriments, amb el benentès que, en absència d'al·legacions, l'acord d'aprovació inicial esdevindrà definitiu, fent constar a través d'un nou anunci la seva entrada en vigor.

 

Reus, 10 de juliol de 2024

 

Francesc Xavier Lázaro Alhambra

Gerent

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330860 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación del Reglamento regulador del servicio comarcal de transporte escolar.","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330860"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de El Baix Camp,DOGC,DOGC 2024 nº 9206 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330860-anuncio-aprobacion-inicial-modificacion-reglamento-regulador-servicio-comarcal-transporte-escolar https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.