ANUNCIO por el que se hace público el Acuerdo de adhesión de la Agrupación Europea de Cooperación Territorial Hospital de Cerdanya a la central de contratación del Consorcio de Salud y de Atención Social de Cataluña.

Mitjançant aquest anunci es publica l'acord d'adhesió de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial - Hospital de Cerdanya a la central de contractació del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya.

 

Puigcerdà, 4 de maig de 2024

 

Manel Balcells i Díaz

President del Consell d'Administració

 

 

ACORD D'ADHESIÓ DE L'AGRUPACIÓ EUROPEA DE COOPERACIÓ TERRITORIAL - HOSPITAL DE CERDANYA A LA CENTRAL DE CONTRACTACIÓ DEL CONSORCI DE SALUT I D'ATENCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA

 

REUNITS

D'una part, el Sr. Manel Balcells i Díaz, en nom i representació de l'AGRUPACIÓ EUROPEA DE COOPERACIÓ TERRITORIAL - HOSPITAL DE CERDANYA, d'ara endavant AECT-HC, constituïda per conveni subscrit el 26 d'abril de 2010 per la Generalitat de Catalunya, la República Francesca, l'Agència Regional de Salut de Llenguadoc-Rosselló i la Caixa Nacional de l'Assegurança de treballadors Assalariats, el qual va ser publicat per Resolució de 13 de desembre de 2010, (BOE 36,11.02.2011) amb domicili a 17250 Puigcerdà (Girona) Camí d'Ur, 31, amb CIF V55096580, en tant que President del Consell d'Administració en virtut de l'acord D2023-003 adoptat pel, Consell d'Administració en la sessió de 13 de gener de 2023.

I de l'altra, el Sr. José Augusto García Navarro, en nom i representació del CONSORCI DE SALUT I D'ATENCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA, en la seva qualitat de Director General.

 

MANIFESTEN

   I. Que el CONSORCI DE SALUT I D'ATENCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA (en

endavant, CSC), és una entitat local pública, de caràcter associatiu, amb personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres que te per finalitat, entre d'altres, "aconseguir una economia creixent de recursos i una millor assignació dels mateixos a través d'accions comunes en la gestió de compres, gestió de personal, gestió fiscal, gestió administrativa i gestió en general en aquells aspectes que afectin a l'organització interna dels centres" d'acord amb l'art. 4.e) dels seus estatuts, i segons disposa l'article 5.g) dels mateixos, compta entre les seves funcions "actuar com òrgan centralitzat de contractació de serveis i subministraments conforme la legislació de contractes de les Administracions Públiques".

   II. Que, en exercici de la funció a què es refereix la manifestació anterior i en base a l'article 227 de la LCSP, el CSC actua com a central de contractació del sector sanitari concertat de Catalunya així com de les entitats associades al mateix.

   III. Que l'article 37.4 de la Directiva 2014/24/UE del Parlament Europeu i del Consell de 26 de febrer de 2014 sobre contractació pública i per la que es deroga la Directiva 2004/18/CE estableix que els poders adjudicadors poden adjudicar un contracte públic de serveis per a la realització d'activitats de compra centralitzada a una central de compres sense aplicar els procediments previstos a la Directiva i, afegeix que aquests contractes també podran incloure la realització d'activitats de compra auxiliars.

   IV. Que, l'article 221.1 i 2 de la LCSP, en relació amb el considerant 60 de la directiva 2014/24/UE, de 26 de febrer, estableix que poden formalitzar contractes basats d'un acord marc les entitats que hagin estat identificades de manera inequívoca en els plecs que regeixen l'acord marc per part de la central de contractació tramitadora.

   V. Que a l'AECT-HC li interessa adherir-se a la central de contractació del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya i, per aquest motiu, el seu òrgan de govern en el mes de març de 2024 ha acordat la seva adhesió a la mateixa.

   VI. Que, en virtut de l'anteriorment expressat, les parts sotasignats formalitzen el present acord d'adhesió a la central de contractació del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya, que es regirà per les següents:

 

CLÀUSULES

 

PRIMERA.- OBJECTE

Constitueix l'objecte del present acord l'adhesió de l'AECT-HC al sistema de contractació centralitzada del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya.

L'adhesió a aquest sistema de contractació centralitzada dóna dret a:

   - Aparèixer identificada en els plecs de totes licitacions centralitzades (generalment a través de sistemes de racionalització de la contractació com són els acords marc o sistemes dinàmics d'adquisició) tramitats pel Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya com a entitat que pot formalitzar contractes basat de l'acord marc o en el marc d'un sistema dinàmic d'adquisició. Apareixerà en un llistat diferenciat d'aquelles entitats que s'han adherit de forma expressa al corresponent acord marc amb caràcter previ a la seva aprovació.

   - Utilitzar els serveis que s'ofereixen en el marc de la central de contractació.

 

SEGONA.- FUNCIONAMENT

Pel que fa a l'adhesió en els expedients conjunts, tramitats per la central de contractació, s'entendrà que existeix una adhesió expressa sempre que aquesta entitat introdueixi consums, en relació a l'expedient, a la plataforma ARMA

En el cas que la voluntat d'adhesió a l'acord marc o al sistema dinàmic d'adquisició es manifesti una vegada iniciada la tramitació o una vegada adjudicat l'expedient, s'entendrà que existeix una adhesió expressa amb la comunicació dels consums al personal de la central de contractació, al correu del SACAC (sacac@consorci.org).

En aplicació del que preveu la normativa a la qual es fa referència a la manifestació III del present document, l'adhesió a la central de contractació no comporta per a l'AECT-HC l'obligatorietat d'adherir-se a cap acord marc o sistema dinàmic d'adquisició tramitat pel Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya ni tampoc la utilització del recursos de la mateixa, sinó la simple potestat de fer-ho.

L'adhesió a cadascun dels acords marc o sistemes dinàmics d'adquisició només es produirà en el cas que l'òrgan competent per a aprovar-la així ho decideixi i pel sistema de racionalització concret, cas en el que es procediria a la introducció de consums a la plataforma ARMA. Si l'adhesió a un Acord marc o a un sistema dinàmic de contractació es produeix abans de l'aprovació dels plecs de l'acord marc per part de l'òrgan competent del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya, l'AECT-HC apareixerà en els plecs com a entitat adherida expressament a l'esmentat acord marc o sistema dinàmic d'adquisició. En canvi, si l'adhesió es produeix a posteriori, aquesta serà notificada a cadascun dels licitadors o adjudicataris de l'acord marc o del sistema dinàmic d'adquisició, segons escaigui, i publicada a la Plataforma de contractació del CSC.

La tramitació de cadascun dels expedients de contractació portats a terme per part del CSC es realitzarà donant ple compliment a les previsions de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del Sector Públic, per la que es transposa al ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014 (en endavant LCSP). Atès que les entitats adherides a l'acord marc o sistema dinàmic d'adquisició són de diversa tipologia, el règim jurídic aplicable al mateix serà el corresponent a les entitats que tenen la consideració d'Administracions Públiques a efectes de l'article 3.2 de la LCSP.

Pel que fa a la tramitació d'altres activitats de compra auxiliar, l'entitat, en el moment que tingui una necessitat, contactarà amb els serveis de la central de contractació.

En el cas que la necessitat de l'entitat sigui recurrent, s'adjuntarà una addenda en el present acord amb la regulació del funcionament i les tasques que es portaran a terme.

 

TERCERA.- CONDICIONS D'ADHESIÓ

L'adhesió al sistema de contractació centralitzada del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya té efectes a partir de la data de formalització del present document. L'adhesió de l'AECT-HC a cadascun dels acords marc o sistemes de racionalització de la contractació tindrà efectes des de la data d'introducció dels consums a la plataforma ARMA o des de la formalització de la petició concreta.

 

QUARTA.- DESPESES

Per l'assoliment dels objectius marcats per la central de contractació és necessari disposar de mitjans personals i materials. En aquest sentit, la finalitat dels imports que s'apliquen per a cada una de les tramitacions és la cobertura dels costos que suposa la realització de cada una de les tasques.

L'adhesió a la central de contractació no comporta l'abonament de cap import.

En cas d'adhesió a algun dels expedients centralitzats tramitats directament per la central de contractació del Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya, es facturarà per part de CSC l'import resultant d'aplicar les tarifes aprovades. Igualment, en cas que s'encarregui al Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya la tramitació de la licitació del contracte basat, li serà facturat l'import resultant d'aplicar les esmentades tarifes. Aquests imports seran facturats dins del trimestre següent a l'adhesió a cada acord marc o sistema dinàmic d'adquisició.

En el cas que l'AECT - HC participi en el Comitè Tècnic de l'acord marc al qual s'adhereixi, no li serà facturat l'import corresponent a l'adhesió a aquell acord marc en compensació per la seva aportació.

En el cas d'activitats de compra auxiliar, s'aplicarà el que s'acordi en cada una de les addendes o, demandes puntuals, tenint en compte les tarifes vigents aprovades en cada moment i amb la finalitat de donar cobertura a les despeses generades en la realització de les diferents tasques.

 

CINQUENA.- COMUNICACIO DE DADES

Pel que fa a l'activitat d'expedients tramitats conjuntament per a la central de contractació del CSC, l'AECT-HC comunicarà al CSC semestralment, per permetre'n el seu coneixement i als efectes de constància administrativa en els expedients, a través de la plataforma del SACAC, les dades relatives als consums reals en els contractes basats de cadascun dels acords marc als quals s'hagi adherit, així com, els preus de compra adjudicats als contractes basats de l'acord marc.

 

SISENA.- COMUNICACIÓ D'INCIDÈNCIES

Pel que fa a l'activitat d'expedients tramitats conjuntament per a la central de contractació del CSC, l'AECT - HC comunicarà al CSC, per permetre'n el seu coneixement i als efectes de constància administrativa en els expedients, de les resolucions que adopti, les incidències sorgides en la tramitació dels procediments de contractació basada o en el marc del sistema d'aquest acord.

 

SETENA.- CONFIDENCIALITAT

L'AECT - HC es compromet a no revelar la informació que des del SACAC es fa arribar a tots els centres, ja que aquesta és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari.

La seva utilització, divulgació i/o còpia sense autorització està totalment prohibida, per la qual cosa, en el cas que, s'incorri en alguna d'aquestes prohibicions, l'AECT - HC haurà d'indemnitzar al CSC i a la resta de centres implicats en l'expedient pels danys i perjudicis causats.

Així mateix, CONSORCI DE SALUT I D'ATENCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA es compromet a no revelar la informació enviada per l'AECT - HC i la qual sigui considerada com a privada i confidencial. La seva utilització, divulgació i/o còpia sense autorització està totalment prohibida, per la qual cosa, en el cas de no complir CONSORCI DE SALUT I D'ATENCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA haurà d'indemnitzar pels danys i perjudicis causats a l'AECT - HC

 

VUITENA.- DURADA I RESOLUCIÓ

El present acord entrarà en vigor des de la data de la seva signatura per un període de 4 anys, prorrogable expressament i fins a un període de 4 anys mes.

Serà causa de resolució de l'acord el mutu acord de les parts o l'incompliment greu de les seves clàusules per alguna de les parts signants.

En cas de resolució, amb independència de quina sigui la seva causa, es procedirà a la liquidació de les obligacions pendents entre les parts.

 

I perquè així consti, en prova de conformitat, ambdues parts signen aquest document.

 

Puigcerdà, 4 de maig de 2024

 

Sr. Manel Balcells i Díaz

President del Consell d'Administració

Agrupació Europea de Cooperació Territorial - Hospital de Cerdanya

 

Signat digitalment

 

Sr. José Augusto García Navarro

Director General CSC, SA

 

Signat digitalment

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330820 {"title":"ANUNCIO por el que se hace público el Acuerdo de adhesión de la Agrupación Europea de Cooperación Territorial Hospital de Cerdanya a la central de contratación del Consorcio de Salud y de Atención Social de Cataluña.","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330820"} catalunya Agrupación Europea de Cooperación Territorial Hospital de Cerdanya (AECT-HC),Anuncios,DOGC,DOGC 2024 nº 9206 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330820-anuncio-se-hace-publico-acuerdo-adhesion-agrupacion-europea-cooperacion-territorial-hospital-cerdanya-central-contratacion-consorcio-salud-atencion-social-cataluna https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.