RESOLUCIÓN de 10 de julio de 2024, de convocatoria de concurso-oposición para el ingreso en la escala administrativa de funcionarios, grupo de clasificación profesional C, subgrupo C1, de la Universidad Pompeu Fabra (núm. de registro de la convocatoria P01/2024).

Atesa la Resolució de 15 de desembre de 2021 (DOGC núm. 8566 de 20.12.2021), la Resolució de 12 de desembre de 2022 (DOGC núm. 8814 de 16.12.2022) i la Resolució de 15 de desembre de 2023 (DOGC núm. 9064 de 20.12.2023) per les quals s'aproven les ofertes d'ocupació públiques de personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat Pompeu Fabra per als anys 2021, 2022 i 2023 respectivament;

Atesa la Resolució de 18 d'abril de 2018 (DOGC 7613, de 7/05/2018), per la qual es determina l'ordre d'actuació de les persones aspirants que participin en els processos selectius per a l'ingrés a les escales pròpies de funcionaris de la Universitat Pompeu Fabra;

Atesa la Resolució PRE/714/2024, de 7 de març, per la qual es dona publicitat al resultat del sorteig públic per determinar l'ordre d'actuació de les persones aspirants en els processos selectius de l'any 2024;

Un cop informada d'aquesta convocatòria la representació del personal d'administració i serveis;

En ús de les atribucions que em confereix l'article 52 dels Estatuts de la Universitat Pompeu Fabra aprovats pel Decret 209/2003, de 9 de setembre i modificats per ACORD GOV/203/2010, de 9 de novembre i per ACORD GOV/129/2015, de 4 d'agost,

 

RESOLC:

 

Primer. Convocar concurs oposició per a l'ingrés a l'escala administrativa de funcionaris de la Universitat Pompeu Fabra, per a la provisió de 31 places del grup de classificació professional C, subgrup C1, de torn lliure.

 

Segon. Les proves selectives es realitzaran amb subjecció a les bases que figuren a l'annex 1d'aquesta Resolució.

 

Tercer. L'ordre d'actuació dels aspirants s'iniciarà pel primer aspirant el cognom del qual comenci per la lletra "U".

 

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o en el Butlletí Oficial de l'Estat, essent la data que inicia el termini la de la darrera publicació.

Les persones interessades també poden interposar potestativament un recurs de reposició davant la rectora en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o en el Butlletí Oficial de l'Estat, essent la data que inicia el termini la de la darrera publicació, cas en el qual no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat.

 

Barcelona, 10 de juliol de 2024

 

Laia de Nadal Clanchet

Rectora

 

 

ANNEX 1

BASES DE LA CONVOCATÒRIA P01/2024

 

1. Normes generals

1.1. Es convoca el procés selectiu per accedir a l'escala administrativa de la Universitat Pompeu Fabra de funcionaris del grup de classificació professional C, subgrup C1.

1.2. El nombre total de places vacants objecte d'aquesta convocatòria és de 31 del torn lliure les quals consten a l'annex 2.

1.3. Es reserven dues places per a les persones aspirants que acreditin la condició legal de discapacitats.

1.4. Aquest procés selectiu s'ajusta al que disposa l'article 91 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari; l'article 74 de la Llei 1/2003, d'Universitats de Catalunya; el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública (i les seves modificacions posteriors); el Decret Legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; els Estatuts de la Universitat Pompeu Fabra i el Reglament d'ingrés, provisió de llocs de treball, promoció professional i promoció interna del personal d'administració i serveis funcionari al servei de la Universitat Pompeu Fabra;

1.5. D'acord amb el disposa el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, i posteriors modificacions, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, han de demostrar que estan degudament capacitades en el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya.

 

2. Funcions, perfil professional i temari

2.1. Funcions i perfil professional

Les funcions que corresponen als llocs de l'escala administrativa són:

   - Realitzar els procediments assignats d'un àmbit concret, així com elaborar documents per a la difusió i registre de la informació, d'acord amb la normativa de protecció de dades personals i la garantia de confidencialitat.

   - Recollir dades, analitzar i elaborar documents de treball d'acord amb la tasca encomanada, així com realitzar els procediments de gestió dels documents administratius i d'arxiu.

   - Donar suport administratiu a les tasques assignades per la direcció de la unitat.

   - Atendre i informar als usuaris dels processos i serveis que ofereix la unitat administrativa i gestionar les incidències.

   - Altres funcions que li siguin assignades en l'àmbit de les seves competències tècniques.

2.2. Temari

El temari sobre el qual versen les proves d'aquest procés selectiu és l'aprovat per la Resolució de 26 de març de 2019, per la qual s'aprova i es fa públic el programa de les proves selectives per a l'accés a les escales administrativa, auxiliar administrativa i auxiliar de serveis de la Universitat Pompeu Fabra (DOGC núm. 7845 de 2.04.2019).

 

3. Requisits de les persones candidates

Per ser admeses a la realització del procés selectiu, les persones aspirants han de posseir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la de qualsevol dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

També poden ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat dependents.

b) Haver complert 16 anys i no superar l'edat ordinària establerta per a la jubilació de funcionaris.

c) Estar en possessió de la titulació de batxillerat o tècnic, o equivalent, o qualsevol altra titulació de nivell superior o estar en condicions d'obtenir-la en la data en què finalitzi el termini de presentació de les sol·licituds. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent.

d) Posseir la capacitat física i psíquica per exercir les funcions pròpies de les places convocades.

e) No estar separat, per causa d'expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública ni trobar-se inhabilitat per exercir les funcions públiques.

f) Tenir els coneixements de llengua catalana de nivell de suficiència (C1 MECR).

g) Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de posseir coneixements de llengua castellana de nivell C2 o equivalent.

Els requisits indicats anteriorment s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins a la presa de possessió com a funcionaris/àries de carrera.

 

4. Sol·licituds

4.1. Les sol·licituds per prendre part a la convocatòria s'han d'adreçar a la rectora de la Universitat Pompeu Fabra.

4.2. La presentació de sol·licituds es podrà realitzar de dues maneres:

   - Electrònicament mitjançant el registre electrònic formalitzant el tràmit que es troba a l'adreça web https://www.upf.edu/web/personal/ofertes-pas aplicant el filtre de 'Personal funcionari' 'Accés' 'P01/2024'.

   - Presencialment al registre general de la Universitat Pompeu Fabra, complimentant el model d'instància que s'especifica a l'annex 3 d'aquestes bases, a l'adreça Carrer de la Mercè, 12. 08002 Barcelona, en l'horari indicat a: https://www.upf.edu/web/registre-general o bé per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La presentació de la sol·licitud s'ha de realitzar dins el termini de 20 dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o en el Butlletí Oficial de l'Estat essent la data que inicia el termini la de la darrera publicació.

4.3. Import de la taxa

D'acord amb el que preveu l'ORDRE PRE/112/2023, de 9 de maig, per la qual es fa pública la relació de taxes vigents que gestionen el Departament de la Presidència i els organismes i les entitats que en depenen, per poder participar en aquesta convocatòria, les persones aspirants hauran de satisfer la taxa de 41.35€.

En el cas que la presentació de la instància es realitzi mitjançant el registre electrònic, el pagament de la taxa es podrà efectuar mitjançant targeta bancària de doble autenticació que compleixi la directiva UE PSD2 seleccionant TPV Terminal Punt de Venda al final del tràmit.

En el cas que la presentació de la sol·licitud sigui presencialment al registre general de la Universitat, prèviament caldrà haver efectuat el pagament de la taxa a qualsevol oficina del Banc Sabadell, mitjançant ingrés en caixa o transferència bancària, en el compte corrent núm. ES05 0081 5084 0500 0163 1964 (UPF-Proves Selectives PAS) de la Universitat Pompeu Fabra. En tots els casos, cal indicar en el concepte de pagament el codi de la convocatòria seguit dels cognoms i nom de la persona aspirant (P012024_COGNOMS NOM). El resguard de l'ingrés o la transferència bancària cal adjuntar-lo a la sol·licitud.

En els casos d'exempció de pagament cal adjuntar l'acreditació d'aquesta, ja sigui mitjançant el registre electrònic o el registre general.

En cap cas el pagament de la taxa substitueix el tràmit de presentació de la sol·licitud per participar en aquest procés dins el termini i en la forma que preveu la base 4.2.

4.4. Exempcions

Estan exempts de pagar la taxa les persones candidates que acreditin documentalment, dins del termini de presentació de sol·licituds, que es troben en situació de desocupació i no perceben cap prestació econòmica, les persones jubilades i les que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%.

4.5. Bonificacions

S'apliquen les taxes bonificades següents, amb acreditació documental:

a) Persones membres de família monoparental o de família nombrosa de categoria general: taxa de 28.95€ (bonificació del 30%).

b) Persones membres de família monoparental o de família nombrosa de categoria especial, i també per a les dones que acreditin la condició de víctima de violència masclista i per als fills que en depenguin: taxa de 20,70€ (bonificació del 50%).

La manca de pagament, el pagament incomplet de la taxa o la no-acreditació de l'exempció o bonificació de pagament, si escau, determina l'exclusió de la persona candidata.

4.6. Juntament amb la sol·licitud, i dins del termini establert al punt 4.2, les persones aspirants han d'adjuntar:

a) Fotocòpia dels certificats que especifiquen a les bases 3.f) i 3.g)

b) Les persones aspirants que s'acullin al que estableix l'article 2.1-3 del Decret Legislatiu 3/2008 de 25 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, als efectes de restar exempt de l'abonament de la taxa d'inscripció que preveu la base 4.4., han d'adjuntar:

   - Document expedit per l'Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament d'Empresa i Treball o de l'organisme competent on es certifiqui:

   1. que es troben en situació d'atur en la data de presentació de la sol·licitud

   2. que no perceben cap prestació econòmica en la data de presentació de la sol·licitud

   - Certificat de l'organisme competent en el cas dels jubilats que no excedeixin de l'edat màxima de jubilació forçosa establerta.

c) Les persones aspirants que s'acullin a la bonificació de la taxa que preveu la base 4.5 han d'aportar la documentació que acrediti aquesta circumstància, emesa per l'òrgan competent.

d) Les persones aspirants que tinguin reconeguda la condició legal de discapacitats, han de fer constar a la sol·licitud aquesta condició i si s'acullen a la reserva de places. En el cas que necessitin una adaptació dels mitjans de realització de les proves, cal que ho indiquin. L'òrgan de selecció decideix sobre les peticions d'adaptacions tenint en compte el Decret 66/1999, de 9 de març, sobre accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional.

Cal que presentin dictamen favorable - que hagi estat sol·licitat específicament per participar en aquesta convocatòria - expedit per l'equip multiprofessional competent del Departament de Drets Socials, o l'òrgan equivalent, que n'acrediti:

   1. la condició legal de persona amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

   2. que la persona aspirant compleix les condicions per exercir les funcions de l'escala objecte de la convocatòria.

   3. adaptació dels mitjans de realització de les proves, si escau.

La manca de dictamen impedeix participar per la via de reserva i obtenir l'adaptació de les proves.

 

5. Admissió de candidatures

5.1. El primer dia hàbil següent al transcurs de set dies naturals des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, la rectora de la Universitat Pompeu Fabra dictarà una resolució indicant el dia en què es faran públiques al web de la Universitat (https://www.upf.edu/web/personal/ofertes-pas), tant la llista provisional com la llista definitiva d'admesos i exclosos.

El format de la publicació d'aquestes llistes és el que s'indica a continuació:

   - La llista de persones candidates admeses es publicarà amb nom i cognoms i quatre xifres del DNI.

   - La llista de persones candidates excloses es publicarà amb quatre xifres del DNI anonimitzat, indicant els motius d'exclusió.

   - La llista provisional de persones aspirants admeses i excloses a la convocatòria especificarà les persones aspirants que, en compliment de la base 3.f) i 3.g), han de fer la prova de llengua catalana i/o castellana.

   - Les persones aspirants que s'hagin acollit al torn de reserva de places per discapacitat al qual es refereix la base 1.3 constaran als llistats de persones admeses i excloses amb l'epígraf "Accés base 1.3" amb les adaptacions reconegudes, si escau, per a la realització de les proves. La resta de persones candidates constaran amb l'epígraf "Accés base 1.2".

5.2. Les persones aspirants disposaran d'un termini de 10 dies, comptadors a partir de l'endemà de l'exposició de les llistes provisionals de persones admeses i excloses, per presentar en els mateixos llocs que s'indica a la base 4.2. possibles reclamacions per tal d'esmenar els defectes de la sol·licitud, o per adjuntar-hi la documentació requerida per la convocatòria.

Es declararan definitivament excloses les persones aspirants que provisionalment excloses no esmenin dins aquest termini els defectes a elles imputables, o no adjuntin la documentació preceptiva que hagi motivat la seva exclusió.

No es procedirà a la devolució de les taxes quan l'exclusió es produeixi per causes imputables a la persona interessada.

5.3. A la resolució d'aprovació de les llistes definitives es determinarà el lloc i la data de la primera prova.

5.4. D'acord amb el que disposa l'article 45.1 b de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'exposició de la llista definitiva a la web de la UPF https://www.upf.edu/web/personal/ofertes-pas constitueix la notificació a les persones interessades, i s'inicien els terminis als efectes de possibles reclamacions o recursos.

5.5. Als efectes d'admissió de les persones candidates, es tenen en compte les dades que els candidats han fet constar a la sol·licitud, i la veracitat d'aquestes dades és responsabilitat seva. No obstant això, l'autoritat convocant o el tribunal pot requerir l'acreditació dels aspectes necessaris quan considerin que pot haver-hi inexactituds o falsedats. Les persones candidates poden ser exclosos de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits.

5.6. Els errors materials i de fet es poden esmenar en qualsevol moment.

5.7. Les resolucions d'aprovació de les llistes definitives esgoten la via administrativa.

 

6. Tribunal

6.1. Composició

El tribunal qualificador d'aquest procés selectiu el componen les persones següents:

Tribunal titular:

President: Joan Carles Carrion Blanch, cap del Servei de Personal Tècnic, de Gestió i d'Administració i Serveis de la UPF

Vocal 1: Òscar Blanch Escabia, funcionari de l'escala de gestió de la UPF

Vocal 2: Anna Gil Vila, funcionària de l'escala administrativa de la UPF

Vocal 3: Carlos Ruiz Riera, funcionari de l'escala administrativa de la UPF

Secretària: M. Mercedes Crusat López, tècnica mig de la Secció de Selecció del Servei de Personal Tècnic, de Gestió i d'Administració i Serveis de la UPF

Tribunal suplent:

President: Marcos López Hernández, cap del Servei de Nòmines, Pressupost i Sistemes d'Informació de la UPF

Vocal 1: Marta M. González de Prado, funcionària de l'escala de gestió de la UPF

Vocal 2: Jordi Orgillés Ramon, funcionari de l'escala administrativa de la UPF

Vocal 3: Javier Jiménez Montes, funcionari de l'escala de gestió de la UPF

Secretària: Beatriz Guerras Jiménez, cap de la Secció de Selecció del Servei de Personal Tècnic, de Gestió i d'Administració i Serveis de la UPF

6.2. El tribunal qualificador pot acordar, si ho creu convenient, la incorporació d'assessors especialistes, amb veu però sense vot, perquè col·laborin en aquelles proves o exercicis, els quals es limitaran a prestar col·laboració en les seves especialitats tècniques.

6.3. Els membres del tribunal han d'abstenir-se, i notificar-ho a la rectora, quan es trobin en alguna de les circumstàncies que preveu l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, o quan hagin impartit cursos o treballs per preparar les persones aspirants a proves selectives en els dos anys anteriors a la publicació de la convocatòria. Igualment, les persones aspirants poden recusar els membres del tribunal quan concorrin les circumstàncies previstes i en els termes que estableix l'article 24 de la Llei 40/2015 esmentada.

6.4. El procediment d'actuació del tribunal s'ha d'ajustar en tot cas al que disposa la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de procediment administratiu de Catalunya, i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i altra normativa aplicable.

6.5. El tribunal qualificador té la seu, a l'efecte de comunicacions i altres incidències, a la Secció de Selecció del Servei de PTGAS de la UPF, Carrer de la Mercè 12. 08002 Barcelona. Tota la documentació del procés selectiu romandrà custodiada a la Secció de Selecció del Servei de PTGAS de la UPF i no se'n podrà disposar fora d'aquest àmbit. La documentació que s'hagi d'adreçar al tribunal qualificador es presentarà en el Registre de la UPF o bé per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6.6. Els membres del tribunal i el personal col·laborador de suport a les proves tenen dret a percebre les indemnitzacions per assistències previstes en el Decret 138/2008, de 8 de juliol, d'indemnitzacions per raó del servei.

 

7. Procediment selectiu

El sistema de selecció és el concurs-oposició.

7.1. Fase d'oposició

La fase d'oposició es valora fins a un màxim de 230 punts i està constituïda per les proves amb els exercicis que s'indiquen a continuació.

Aquesta fase constarà de quatre proves.

7.1.1. Primera prova

Aquesta prova és de caràcter obligatori i eliminatori i consta d'un exercici: qüestionari de coneixements tipus test basat en els temes de l'1 al 38 i del 44 al 46 del temari de la convocatòria previst en la base 2.2. Les persones aspirants hauran de respondre 80 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una serà correcta.

El tribunal fixarà el temps per fer aquest exercici, que no pot superar els 90 minuts.

La qualificació de l'exercici és de 0 a 80 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 40 punts.

Les respostes errònies es valoren negativament. Per cada resposta errònia es descompta la quarta part del valor d'una resposta encertada. Les respostes en blanc o amb més d'una resposta no es tenen en compte.

Només es convoquen a la segona prova les persones aspirants que hagin superat la primera prova.

7.1.2. Segona prova

Consta d'un exercici de caràcter obligatori i eliminatori.

Consisteix a desenvolupar per escrit dos supòsits pràctics professionals relatius a les funcions i competències pròpies de l'escala objecte de la convocatòria i relacionats amb el temari de la convocatòria previst en la base 2.2.

Per fer aquesta prova, les persones candidates disposaran d'equipament informàtic sense connexió a Internet.

La qualificació de la prova és de 0 a 100 punts. La puntuació mínima per superar la prova és de 50 punts entre els dos supòsits pràctics, amb un mínim de 25 punts per cada supòsit pràctic.

La durada màxima d'aquesta prova serà determinada pel tribunal, que no pot superar els 90 minuts.

7.1.3. Tercera prova

Coneixements de llengua catalana i castellana

Aquesta prova és de caràcter obligatori i eliminatori.

Consta de dos exercicis de competència lingüística que avaluen les destreses fonamentals de les dues llengües oficials a Catalunya en l'expressió i la comprensió oral i escrita.

a) Primer exercici: coneixements de llengua catalana

La persona espirant ha d'acreditar el nivell de suficiència de català C1 del Marc Europeu Comú de Referència.

Estan exempts de fer aquesta prova els candidats que acreditin documentalment, juntament amb la sol·licitud, dins el termini de presentació d'instàncies, estar en possessió del nivell de suficiència de català C1 del Marc Europeu Comú de Referència o d'altres titulacions equivalents o superiors.

b) Segon exercici: coneixements de llengua castellana

La persona candidata ha d'acreditar el nivell de llengua castellana C2 del Marc Europeu Comú de Referència.

Estan exemptes d'aquesta prova les persones candidates que tinguin la nacionalitat espanyola o la nacionalitat d'un país la llengua oficial del qual sigui la llengua espanyola i les persones que no tenint la nacionalitat espanyola hagin acreditat documentalment, juntament amb la sol·licitud, que estan en possessió d'un certificat on consti que han cursat els ensenyaments de primària, secundària, o batxillerat a l'estat espanyol; que disposen del diploma d'espanyol (C2) que estableix el Reial Decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o un d'equivalent, o que tenen el certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

L'exempció a la realització d'aquesta prova s'indicarà a la llista de persones admeses i excloses, d'acord amb el que estableix la base 5.1 d'aquesta convocatòria.

El tribunal fixarà el temps per fer aquesta prova, que no pot superar les 3 hores i 30 minuts per a cadascun dels exercicis.

La qualificació d'aquesta prova és de "supera" o "no supera" per a cadascun dels exercicis.

7.1.4. Quarta prova

La quarta prova és de caràcter obligatori i eliminatori.

Consisteix en una exposició oral basada en els temes del 39 al 43 del temari, el contingut de la qual serà comunicat pel tribunal en el moment d'inici de la prova i s'escollirà per un sistema aleatori. La persona aspirant podrà disposar com a màxim de 10 minuts per preparar l'exposició. No es disposarà d'equipament informàtic.

Un cop finalitzat el temps d'exposició, el tribunal podrà fer preguntes en relació al contingut exposat.

El tribunal fixarà el temps per fer l'exposició, que no pot superar els 10 minuts.

La qualificació global de l'exercici és de 0 a 50 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 25 punts.

7.2. Fase de concurs

Amb la publicació de les qualificacions de la quarta prova s'obrirà un termini de 20 dies naturals per presentar la documentació acreditativa dels mèrits.

Es comptabilitzaran els mèrits que s'hagin assolit fins a la data d'inici del termini d'acreditació dels mèrits.

A la fase de concurs es valoren els mèrits al·legats en relació amb l'experiència, la formació i els coneixements adquirits fins a un màxim de 70 punts amb el barem següent:

7.2.1. Experiència en l'administració pública: fins a 40 punts, comptabilitzant el temps treballat per a cadascun dels apartats següents:

   - Serveis prestats en llocs de treball de l'administració pública de l'escala administrativa del subgrup C1, a raó de 10 punts per any de servei.

   - Serveis prestats en llocs de treball de l'administració pública d'una escala diferent a l'administrativa del subgrup C1, a raó de 5 punts per any de servei.

Per acreditar l'experiència fora de la UPF s'ha d'aportar una certificació en què consti l'administració pública, l'escala, el grup o subgrup de classificació professional, les funcions, el règim jurídic i el període concret de prestació dels serveis fins a la data d'inici del termini d'acreditació de mèrits.

7.2.2. Formació: fins a 30 punts

a) Titulacions: fins a 10 punts

Es valoren les titulacions universitàries oficials d'acord amb el barem següent:

   - Tenir una o més diplomatures o equivalent es valora amb 3 punts.

   - Tenir una o més llicenciatura/grau es valora amb 5 punts.

   - Tenir un o més màster universitari oficial es valora amb 2 punts.

b) Coneixements de català: fins a 5 punts

Es valoren els coneixements de la llengua catalana d'acord amb el barem següent:

   - Certificat de nivell superior de català (C2): 4 punts

   - Certificats de coneixements específics: llenguatge jurídic, de llenguatge administratiu o de correcció de textos: 1 punt per cadascun.

c) Coneixements de llengües estrangeres: fins a 15 punts

Es valoren els coneixements de llengües estrangeres acreditats únicament mitjançant els certificats inclosos a les taules oficials per al reconeixement de certificats i títols acreditatius de la competència en llengües estrangeres aprovades per la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya d'acord amb els nivells del document del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües (MECR), aprovat pel Consell d'Europa d'acord amb el barem següent:

   - B2 d'anglès: 10 punts

   - C1 d'anglès o superior: 15 punts

   - B2 d'altres llengües (alemany, francès i italià): 4 punts

   - C1 d'altres llengües o superior (alemany, francès i italià): 8 punts

 

8. Desenvolupament de les proves

8.1. La resolució per la qual es fa pública la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses establirà el lloc, el dia i l'hora de realització de la primera prova.

El tribunal podrà acordar eventualment la realització d'una o diverses proves per mitjans telemàtics.

8.2. Les persones aspirants seran convocades per a cada prova o exercici en convocatòria única, i quedaran excloses de l'oposició les que no hi compareguin, llevat dels casos degudament justificats i lliurement apreciats pel tribunal.

No obstant això, les aspirants embarassades, a les quals coincideixi la data de realització de la prova amb la data del part o els dies immediatament anteriors o posteriors, de tal manera que els impedeixi assistir-hi el dia de celebració de la prova acordat, podran sol·licitar al tribunal qualificador l'ajornament de la prova en el termini dels tres dies hàbils següents al naixement, per a la qual cosa han d'adjuntar el justificant mèdic corresponent. El tribunal qualificador fixarà la data de realització de la prova ajornada de manera que aquest ajornament no menyscabi els drets dels altres aspirants. En tot cas, la prova s'ha de celebrar abans de la publicació de les qualificacions de la fase d'oposició.

8.3. Les qualificacions de les proves es faran públiques al web https://www.upf.edu/web/personal/ofertes-pas.

8.4. Un cop finalitzades cadascuna de les proves, el tribunal farà públiques les llistes amb el nom i cognoms i quatre xifres del DNI de les persones aspirants que hagin superat les proves i les puntuacions obtingudes, de forma acumulada i que, per tant, passin a les proves següents.

El tribunal farà pública la relació de persones aspirants que no hagin superat una determinada prova amb identificació mitjançant quatre xifres del DNI anonimitzat. També s'inclouran els recursos que es poden interposar.

8.5. El tribunal haurà de garantir el principi de no discriminació en l'avaluació dels exercicis i l'anonimat de les persones candidates en la realització de les proves escrites.   

Les persones candidates no podran fer constar en els seus exercicis escrits cap dada personal o marca que

permeti la seva identificació. Els exercicis que no respectin aquest requisit no podran ser avaluats.

 

9. Persones aspirants proposades

9.1. Un cop finalitzades totes les proves de la fase d'oposició, el tribunal farà pública la relació de persones aspirants aprovades per ordre de puntuació. Aquesta relació no podrà contenir un nombre superior al de places vacants ofertes.

A la puntuació de la fase d'oposició s'afegirà la de la fase de concurs. Aquestes persones aspirants seran proposades pel tribunal a la rectora perquè els nomeni funcionaris/àries en pràctiques o funcionaris/àries de carrera en el cas previst en la base 11.3.

El tribunal farà pública aquesta proposta, per ordre de puntuació, a la pàgina web de la Universitat Pompeu Fabra: https://www.upf.edu/web/personal/ofertes-pas.

En cas d'empat en la puntuació final, l'ordre s'establirà a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en la fase d'oposició i, si persisteix l'empat, en favor de la persona aspirant que hagi obtingut major puntuació a la segona prova.

El tribunal no podrà declarar que han superat el procés de concurs d'oposició un nombre de persones aspirants que excedeixi el nombre de places convocades, i serà nul·la de ple dret qualsevol proposta que contradigui l'anterior.

Les persones aspirants que hagin superat la primera prova de la fase d'oposició o bé totes les proves de la mateixa sense obtenció de plaça, passaran a formar part d'una borsa de treball de la Universitat Pompeu Fabra per a la cobertura temporal mitjançant nomenaments de funcionàries interines de l'escala administrativa sempre i quan a la sol·licitud d'admissió haguessin declarat la seva voluntat de formar-ne part.

9.2. Les persones aspirants proposades hauran de presentar al registre general de la Universitat Pompeu Fabra (Carrer de la Mercè 12, 08002 Barcelona) en l'horari indicat a: https://www.upf.edu/web/registre-general i adreçat al Servei de PTGAS, Secció de Selecció, dins el termini de 20 dies naturals comptadors des de la data de publicació de la proposta, la documentació següent:

a) Fotocòpia confrontada del document nacional d'identitat o, en el cas de no ser espanyol, del document oficial equivalent que acrediti la nacionalitat en vigor.

b) Fotocòpia confrontada del títol a què fa referència la base 3.c).

c) Declaració de no estar inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de les funcions públiques ni haver estat separat per resolució ferma d'expedient disciplinari del servei de cap administració pública.

d) Declaració de no estar inclòs en cap dels supòsits d'incompatibilitats que preveu la legislació vigent, o d'exercir, dins el termini per a la presa de possessió, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'administració de la Generalitat.

e) Certificat mèdic oficial que acrediti la possessió de la capacitat física i psíquica necessària per desenvolupar les tasques pròpies de la plaça que s'ha de cobrir. Aquest certificat ha d'haver estat expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació. Queda exempt d'aportar el certificat esmentat l'aspirant proposat que tingui la condició legal de discapacitat i que hagi aportat prèviament el certificat que preveu la base 4.6.d).

9.3. Les persones aspirants proposades que no presentin la documentació requerida, llevat dels casos de força major, que seran degudament comprovats per l'autoritat convocant, i els que no compleixin les condicions i els requisits exigits, no podran ser nomenades funcionaris/àries i quedaran anul·lades les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en cas de falsedat.

 

10. Assignació de destinacions

Un cop verificat que les persones aspirants han presentat la documentació indicada i que reuneixen els requisits i les condicions exigides, s'adjudicaran definitivament —o provisionalment en els casos dels funcionaris/àries en pràctiques— els llocs de treball vacants, en un acte públic, d'acord amb l'ordre de puntuació obtingut en el procés de selecció.

A aquests efectes tindran preferència les persones aspirants que, gaudint de la condició legal de discapacitat, s'hagin acollit a la reserva de places.

 

11. Nomenament de funcionaris

11.1. La rectora de la Universitat Pompeu Fabra nomenarà funcionaris/àries de carrera o en pràctiques, mitjançant resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les persones aspirants proposades pel tribunal que hagin aportat dins del termini previst la documentació establerta a la base 9.2 i que acreditin reunir les condicions exigides.

11.2. El període de pràctiques per les persones aspirants nomenades funcionàries en pràctiques és de sis mesos.

11.3. Es convalidarà el període de pràctiques de les persones aspirants que hagin prestat serveis a la Universitat Pompeu Fabra durant un període mínim de tres anys, ja sigui al mateix grup o superior al de l'escala objecte de la convocatòria.

 

12. Avaluació del període de pràctiques

Un mes abans de la finalització del període de pràctiques, el responsable de la unitat a la qual està adscrit el funcionari/ària en pràctiques farà el seu informe. El gerent farà conèixer aquest informe a la persona interessada, que hi podrà fer les al·legacions que consideri oportunes en un termini de 10 dies. L'informe i les al·legacions s'elevaran a l'òrgan de selecció, el qual qualificarà amb un "apte" o "no apte" el període de pràctiques.

Les persones aspirants que no superen aquest període de pràctiques no poden ser nomenades funcionaris/àries de carrera.

 

13. Presa de possessió

13.1. Les persones aspirants nomenades funcionàries de carrera disposaran d'un mes des de la publicació del seu nomenament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya per fer el jurament o la promesa i prendre possessió en el lloc que els hagi estat adjudicat, davant el gerent de la Universitat Pompeu Fabra.

13.2. La manca de jurament o promesa o de la presa de possessió en les condicions i en el termini establerts, llevat dels casos de força major, que seran degudament comprovats i estimats per l'Administració, comportarà la pèrdua de tots els drets.

13.3. Els funcionaris/àries en pràctiques que superin el període de pràctiques seran nomenats funcionaris/àries de carrera i disposaran d'un mes des de la publicació del seu nomenament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya per fer el jurament o la promesa i prendre possessió en el lloc que els hagi estat adjudicat, davant el gerent de la Universitat Pompeu Fabra.

 

14. Tractament de dades de caràcter personal

La participació en aquest procés de selecció comporta l'acceptació de les condicions del tractament de dades personals que es detallen a https://rat.upf.edu/ca/ll040.

 

 

ANNEX 2. PLACES DE LA CONVOCATÒRIA P01/2024

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX 3. SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ

 

(Vegeu la imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
330803 {"title":"RESOLUCIÓN de 10 de julio de 2024, de convocatoria de concurso-oposición para el ingreso en la escala administrativa de funcionarios, grupo de clasificación profesional C, subgrupo C1, de la Universidad Pompeu Fabra (núm. de registro de la convocatoria P01\/2024).","published_date":"2024-07-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletín Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"330803"} catalunya Cargos y personal,DOGC,DOGC 2024 nº 9206,Universidad Pompeu Fabra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-17/330803-resolucion-10-julio-2024-convocatoria-concurso-oposicion-ingreso-escala-administrativa-funcionarios-grupo-clasificacion-profesional-c-subgrupo-c1-universidad-pompeu-fabra-num-registro-convocatoria-p01-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.