ANUNCIO sobre aprobación de la modificación de las bases reguladoras del proceso selectivo para la cobertura definitiva de una plaza de cabo de Policía Local, por el sistema de concurso-oposición, promoción interna (núm. 102/2024).

Per resolució de l'alcaldia núm. 2024/557, en data 5 de juliol de 2024, s'ha aprovat la modificació de les bases reguladores del procés selectiu per a la cobertura definitiva d'una plaça de caporal/a, pel sistema de concurs-oposició per promoció interna, el qual, transcrit literalment, diu:

 

"Identificació de l'expedient

Expedient 2024/1221, relatiu a la modificació de les bases reguladores del procés selectiu per a la cobertura definitiva d'una plaça de caporal de policia local, pel sistema de concurs-oposició per promoció interna

 

Fets

 

1. Per acord de la Junta de Govern Local, en data 3 de juny de 2024, s'han aprovat les bases reguladores i la convocatòria del procés de selecció per a la provisió d'una plaça pel sistema de concurs-oposició per promoció interna d'un/a caporal de la policia local de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

 

2. Aquestes bases han estat publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona del 21 de juny de 2024, al tauler electrònic i al web de la corporació.

 

3. El dia 4 de juliol de 2024, amb número de registre d'entrada 2024/5350, la direcció General de coordinació de les Policies Locals de Catalunya ha presentat un escrit amb unes observacions i recomanacions en relació a les bases del procés selectiu esmentat, per tal que, si escau, s'hi realitzin les modificacions oportunes.

 

Fonaments de dret

 

1. De conformitat amb l'article 109.2 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques que: "Les administracions públiques poden rectificar, així mateix, en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes".

 

2. Atès que l'adopció d'aquest acord és competència d'aquesta Junta de Govern Local, en virtut de les delegacions efectuades per l'alcaldessa d'aquest Ajuntament, mitjançant decret 2023/452, de data 27 de juny de 2023.

 

3. En virtut de les atribucions que em confereix l'art. 53.1 i) del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

 

RESOLC:

 

1. Aprovar la modificació de les bases reguladores del procés de selecció per a la provisió d'una plaça pel sistema de concurs-oposició per promoció interna d'un/a caporal de la policia local de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, enquadrada a l'Escala d'Administració Especial, Subescala de Serveis Especials, classe Policia Local, Escala Bàsica, denominació Caporal/a (Grup C, Subgrup C1), nivell de destinació 18, vacant a la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, aprovada per la Junta de Govern Local en la sessió de data 3 de juny de 2024, d'acord amb el detall següent:

 

- A la base 5. REQUISITS ESPECÍFICS PER PARTICIPAR EN LA CONVOCATÒRIA

Se suprimeix l'apartat "d)" i el paràgraf: "Segons l'article 43 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, no poden prendre part en els concursos de mobilitat interadministrativa el personal funcionari de les administracions públiques que es trobin en alguna de les situacions següents:

a) Els suspesos, mentre duri la situació de suspensió de funcions.

b) Els traslladats de lloc de treball i els destituïts de càrrecs de comandament, com a conseqüència d'expedient disciplinari, mentre durin els efectes de la sanció.

c) Els que ocupin un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima."

 

- A la base 6.1 LLOC I TERMINI DE PRESENTACIÓ SOL·LICITUDS s'estableix que el termini de presentació de sol·licituds sigui de vint dies naturals comptadors a partir de la publicació al DOGC.

 

- A la base 7. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS, el període d'esmenes i reclamacions passa a ser de deu dies hàbils.

 

- A la base 8. COMISSIÓ DE VALORACIÓ, se substitueix "Direcció General d'Administració de Seguretat" per "Direcció General de Coordinació de les Policies Locals" i "comissió de valoració" per "tribunal qualificador" (a tot el text).

 

- A la base 8.3 (ara 9.3) FASE SEGONA - CONCURS s'afegeix la puntuació màxima a l'apartat a) Experiència professional, "fins a un màxim de 4 punts".

A l'apartat b) Formació professional se substitueix la paraula "homologats" per "reconeguts".

A l'apartat e) Altres Titulacions acadèmiques, s'eliminen el títol de batxillerat, formació professional de segon grau o equivalent.

Així mateix, al punt "f) Nivell de coneixement de la llengua catalana", estableix la valoració tant del nivell C1 com del C2 de català amb una valoració de 0.50 i 1.5 punts respectivament.

El punt "h" de 'entrevista queda suprimit.

 

- A la base 9.4 FASE TERCERA. FASE DE REALITZACIÓ DEL CURS DE CAPACITACIÓ DE CAPORAL/A, s'afegeix un nou punt amb el text següent: "L'aspirant que hagi superat la primera fase del procés selectiu haurà de realitzar la capacitació a caporal/a dels cossos de policia local de Catalunya perquè assoleixi les competències de comandament de l'escala bàsica. Aquest curs selectiu l'imparteix l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, és obligatori i eliminatori i forma part del procés selectiu."

 

- A la base 8.4 (ara 9.5) FASE QUARTA. FASE DE PRÀCTIQUES es reformula el primer paràgraf en el sentit següent: "Les persones participants que accedeixin a aquesta fase realitzaran unes pràctiques de caràcter selectiu i obligatori, una vegada superat el curs de formació específic per accedir a la categoria de Caporal/a de la Policia local que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquest període de pràctiques al municipi s'estableix en 6 mesos i és considerat és obligatori i eliminatori." I s'elimina el paràgraf següent: "Aquest informe es pot emetre abans de la finalització del període de pràctiques en cas que el comportament del/de la candidat/a impliqui una desadaptació a les tasques de caporal de la policia local de suficient entitat, a judici dels/de les tutors/es de les pràctiques."

 

- A la base 9. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS DE SELECCIÓ, es reformula el tercer paràgraf en el sentit següent: "La data de realització de les proves del procés selectiu es publicarà juntament amb el llistat de persones admeses i excloses. Només hi haurà una convocatòria per a cada prova, i s'exclourà del procés selectiu l'aspirant que no hi comparegui, excepte per raons de força major que seran degudament valorades pel tribunal qualificador."

 

- A la base 10. LLISTA DE PERSONES APROVADES, se suprimeix l'apartat "Adjudicació de la plaça reservada a dones".

 

- A l'ANNEX II (Ara Annex 1). QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES, a l'apartat 3.5 se suprimeixen les paraules "femení" i "endometriosi". A l'apartat 8.2 "Diabetis mellitus" s'afegeix "que pugui comprometre la funció policial". A l'apartat 11.5 Tatuatges, s'afegeix: "ni aquells, visibles o no, amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per Acord de Govern 25/2015, de 24 de febrer".

 

Publicar de nou aquestes bases íntegres i la seva convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al tauler electrònic de l'Ajuntament, al web municipal i un extracte de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Obrir un nou període de presentació de sol·licituds de 10 dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquest acord al BOPB i al DOGC.

Notificar l'aprovació de la modificació a la Direcció General de Coordinació de Policies Locals de Catalunya.

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA COBERTURA DEFINITIVA D'UNA PLAÇA DE CAPORAL DE POLICIA LOCAL, PEL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ PER PROMOCIÓ INTERNA

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1. Aquestes bases tenen per objecte la regulació del procediment per a la provisió d'una plaça de caporal de la policia local, pel sistema d'accés concurs oposició de promoció interna.

2. Aquesta plaça de caporal de la policia local, funcionari/ària de carrera, està enquadrada en l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, escala bàsica, grup de titulació C, subgrup C1, nivell de destinació 18, dotada amb les retribucions assenyalades en el pressupost aprovat per la corporació, així com a la relació de llocs de treball i la legislació vigent.

3. Aquestes bases seran de compliment obligatori, en el moment en que s'efectuï la convocatòria per cobrir la plaça vacant, per totes aquelles persones que d'una o altra manera participin en el procés de selecció.

4. La present convocatòria es fonamenta en allò que disposa el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals , que s'insereix en el marc normatiu de la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les policies locals de Catalunya, en concordança amb el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre regulador del Text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, en l'article 17 Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública; l'article 282 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya; i els articles 63.1c) i 105 del Decret 214/1990, de 3 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i d'acord amb l'oferta pública d'ocupació de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar de l'any 2024, i es regularà pel contingut d'aquestes bases.

5. La cobertura de la plaça s'efectuarà mitjançant concurs oposició de promoció interna en el que es valoraran els mèrits acreditats d'acord amb les especificacions i puntuacions que s'esmenten en aquestes bases.

6. Fins a la resolució d'aquesta convocatòria, no es poden amortitzar, transformar ni modificar substancialment les places convocades, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

7. Les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i, especialment la Llei orgànica de protecció de dades.

 

2. CARACTERÍSTIQUES DE LA PLAÇA

Les característiques de la plaça convocada són les següents:

Lloc de treball: Caporal de la Policia Local

Grup de titulació: C

Subgrup: C1

Règim jurídic: Funcionari/ària de carrera

Sou brut/mes: L'establert al grup de classificació C1

Complement de destinació: 18

Complement específic mensual: 1.418,32 €

L'horari a realitzar caldrà adaptar-lo a les necessitats que el compliment de les tasques i funcions requereixin, d'acord amb l'organització de l'àrea corresponent, al qual està adscrit/a.

 

3. FUNCIONS

Les funcions a desenvolupar pels aspirants que accedeixin a les places convocades seran les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals de Catalunya i, en el seu cas, en el reglament del cos aprovat per l'Ajuntament, i amb la relació de llocs de treball.

 

4. PUBLICITAT DE LA CONVOCATÒRIA

LA publicació de la convocatòria, així com les bases del procés selectiu, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar i al web municipal www.santpol.cat. Els restants i successius anuncis es faran públics al tauler d'anuncis de la corporació i al web municipal.

 

5. REQUISITS ESPECÍFICS PER PARTICIPAR EN LA CONVOCATÒRIA

Per poder ser admès/a en el procés selectiu, les persones aspirants han de complir, a la finalització del termini de presentació de sol·licituds (art. 11 D.233/2002), en tot cas, els requisits que s'enumeren tot seguit:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat amb les lleis vigents

b) Estar en possessió del títol de Batxillerat, tècnic/a, o titulació equivalent o superior o altres títols professionalment equivalents o estar en condicions de tenir l'acreditació corresponent en la data en que acaba el termini de presentació de sol·licituds per prendre part en les proves selectives.

c) Ser funcionari o funcionària de carrera de la categoria d'agent de policia local de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

d) Acreditar més de dos anys d'antiguitat com a funcionari o funcionària de carrera de cossos de policia local de Catalunya en la mateixa categoria, o si s'escau, en una categoria equiparada a la que és objecte de convocatòria.

e) Tenir la ciutadania espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

f) Haver complert 18 anys i no haver complert l'edat de jubilació forçosa, abans que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

g) Estar en possessió dels permisos de carnet de conduir de les classes A2 i B.

h) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti la pràctica normal de l'exercici de les funcions pròpies de la categoria.

i) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions publiques, ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració publica. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

j) Declaració jurada per la qual es pren el compromís de mantenir els permisos de conduir, mentre es mantingui la relació funcionarial amb la policia local de Sant Pol de Mar.

k) Declaració jurada per la qual es pren el compromís de portar armes, d'acord amb les condicions establertes per la normativa vigent.

l) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

m) Acreditar els coneixements de llengua catalana de nivell intermedi B2 de la Secretaria de Política Lingüística que es correspon amb el nivell B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d'Europa o equivalent, d'acord amb la llista elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de reconeixements de català de la Direcció General de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, i el Decret 3/2014, de modificació del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català. Les persones aspirants que no acreditin documentalment el nivell B2 hauran de superar la corresponent prova.

n) Haver satisfet la taxa d'inscripció per a la categoria corresponent que estableix l'ordenança fiscal vigent número 16, reguladora de la taxa per a l'expedició de documents administratius i que té aprovada aquesta per 15,50 €. La manca de pagament de la taxa en el termini de presentació d'instàncies, o la no acreditació del seu abonament, determinarà l'exclusió de l'aspirant.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en els diferents processos selectius, així com, els específics dels diversos torns i convocatòries, s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera.

No obstant això, si durant el procés selectiu, el tribunal considera que hi ha raons suficients, podran demanar a qualssevol dels/de les aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu de què es tracti. (art. 13 D.233/2002).

Totes aquestes condicions s'han de reunir en el moment de presentar la sol·licitud. La posterior comprovació del no compliment d'algun dels requisits enumerats, ja sigui per omissió o per qualsevol altra causa, serà motiu d'exclusió del procés selectiu.

 

6. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

6.1 LLOC I TERMINI DE PRESENTACIÓ SOL·LICITUDS

a) Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria s'han d'adreçar a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, a través del model normalitzat i han d'estar signades per l'aspirant. Els exemplars de sol·licituds seran a disposició de les persones interessades a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, així com, al web municipal (http://www.santpol.cat) .

b) Les sol·licituds s'han de presentar, preferentment de forma telemàtica, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament, o bé, al Registre General de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, ubicat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (Plaça de la Vila, 1), si no es disposa dels mitjans d'identificació requerits.

c) També, es poden presentar les sol·licituds en qualsevol de les formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques:

- El registre electrònic de l'administració o organisme a què es dirigeixin, així com a la resta de registres electrònics de qualsevol dels subjectes a què es refereix l'article 2.1.

- A les oficines de correus, mitjançant correu administratiu. En aquest cas, s'ha d'entregar a les oficines de correus el sobre obert per a què segellin la sol·licitud amb la data de lliurament, així, facilitaran còpia del mateix.

- A les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

- A les oficines d'assistència en matèria de registres.

- En qualsevol altre que estableixin les disposicions vigents.

d) Quan les sol·licituds no siguin presentades en el Registre General d'aquest Ajuntament, la persona aspirant haurà de comunicar-ho de forma immediata a l'àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, via correu electrònic a personal@santpol.cat, dins del termini de presentació de sol·licituds. En cas contrari, la persona aspirant es considerarà exclosa del procés de selecció.

e) La veracitat de les dades que es fan constar a la sol·licitud és responsabilitat de qui les signa. Amb la signatura de la sol·licitud la persona aspirant reconeix que reuneix tots i cadascun dels requisits que s'exigeixen per prendre part a la convocatòria.

f) Amb la formalització i la presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

g) Per tal de donar compliment a les obligacions de publicació i notificació, els/les aspirants autoritzen a fer difusió del seu nom i cognoms i DNI a través de mitjans telemàtics als efectes de donar publicitat de les actuacions del procés de selecció.

h) El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Província de Barcelona (DOGC).

6.2 DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

A la sol·licitud, l'aspirant ha d'adjuntar la documentació que acrediti el compliment de les condicions previstes a la base quarta i en concret, la documentació següent:

1. Acreditació de la nacionalitat: còpia del DNI i/o passaport.

2. Currículum vitae acadèmic i professional. Els mèrits que constin al currículum però que no quedin acreditats documentalment no seran valorats.

3. Certificat lliurat per l'òrgan competent de l'Administració pública de procedència, que acrediti la condició de funcionari/a de carrera de la persona concursant, cos o escala a la que pertany, grup de titulació, lloc de treball que ocupa, temps de permanència i grau personal consolidat.

4. Declaració jurada de no estar afectat per cap supòsit d'incompatibilitat que regula la Llei 53/1984, de 26 de desembre.

5. Document justificatiu de l'abonament de la taxa.

6. Document acreditatiu del nivell de català requerit a les bases.

7. Còpia dels permisos de conduir A2 i B, vigents.

8. Declaració de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública.

9. Declaració jurada de compromís de portar armes.

10. Documents que acrediten els mèrits que la persona aspirant desitgi fer constar per a la seva valoració pel tribunal qualificador, de conformitat amb el que preveuen aquestes bases de la convocatòria.

El tribunal qualificador no en podrà valorar d'altres que no siguin aportats en aquest moment. L'experiència professional en el sector públic s'acreditarà mitjançant l'aportació d'un certificat de serveis previs emès per l'Administració Pública corresponent on s'hagin prestat els serveis. Els cursos i seminaris s'hauran d'acreditar mitjançant títol o certificat emès on s'acrediti el número d'hores i l'entitat organitzadora. En el supòsit que no s'especifiqui la durada en hores o crèdits, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit.

11. Certificat negatiu d'antecedents de delictes sexuals.

12. Certificat negatiu d'antecedents de delictes penals.

Els mèrits que no s'acreditin documentalment dins del termini fixat no seran tinguts en compte pel tribunal i, per tant, no es valoraran.

Tota la documentació caldrà presentar-la com a màxim fins al moment de la finalització del termini de presentació d'instàncies, amb l'excepció del nivell de català, que podrà acreditar-se fins el dia de la prova.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

En el cas que els requisits i els mèrits s'acreditin mitjançant còpies, els/les aspirants que un cop superat el procés selectiu, resultin proposats pel tribunal per ser nomenats/des, hauran d'acreditar prèviament els requisits exigits i els mèrits al·legats mitjançant còpies dels originals compulsades per la mateixa secretaria de l'Ajuntament.

6.3 DRETS D'EXAMEN

Les persones aspirants satisfaran els drets d'examen, en la quantia fixada en les ordenances en vigor.

L'import de la taxa fixat per a la participació en la present convocatòria es determina d'acord amb les condicions i requisits establerts a l'Ordenança fiscal vigent número 16, reguladora de la taxa per a l'expedició de documents administratius i que té aprovada la quantia de 15,50 € .

Forma d'ingrés:

Els drets d'examen seran abonats per les persones aspirants en qualsevol de les oficines locals dels següents establiments i entitats col·laboradores, mitjançant ingrés en el compte obert a nom de l'Ajuntament: BBVA ES42 0182 6035 41 0200003481

No serà procedent la devolució dels drets d'examen en els supòsits de no superació d'alguna de les proves, o d'exclusió per causa imputable a les persones aspirants.

La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen determinaran l'exclusió de la persona aspirant.

 

7. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el president de la Corporació o autoritat delegada, dictarà una resolució en el termini màxim d'un mes, en la qual declararà aprovada la llista de persones admeses i excloses.

En aquesta resolució es detallarà les persones aspirants admeses i excloses, així com, el dia, l'hora i el lloc de les proves i la composició de l'òrgan de selecció.

Aquesta resolució es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al tauler d'anuncis i al web municipal (www.santpol.cat), i es concedirà un període de deu dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la resolució per presentar esmenes i possibles reclamacions.

Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies, transcorregut aquest termini, sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants de persones admeses i excloses, sense necessitat d'una nova publicació. Si s'accepta alguna reclamació, es notificarà al recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015, 1 d'octubre, procediment administratiu comú de les administracions públiques (PACAP).

Finalitzat el període d'al·legacions, es publicarà la resolució d'aprovació de la llista definitiva de persones admeses i excloses, al DOGC, al tauler d'anuncis i al web municipal.

L'admissió o exclusió de les persones aspirants es farà de conformitat amb el que estableix l'article 77.2 i 77.3 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya.

Als efectes d'admissió es tindran en compte les dades que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud.

Les errades materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats.

 

8. TRIBUNAL QUALIFICADOR

8.1 COMPOSICIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

La composició del tribunal qualificador s'ha de regir per la normativa bàsica en matèria de funció pública.

Els tribunals qualificadors dels processos selectius estaran constituïts per un nombre senar de membres, no inferior a cinc, amb els respectius suplents.

En tot cas, es vetllarà pel compliment del principi d'imparcialitat i de professionalitat dels seus membres, perquè la meitat més un dels membres del tribunal tingui la titulació adequada als diversos coneixements que s'exigeixen a les proves i perquè tots els vocals tinguin una titulació acadèmica igual o superior a l'exigida als aspirants.

Es tendirà, també, a la paritat entre home i dona.

La composició del tribunal qualificador es determinarà per resolució de l'alcaldia i es publicarà al web municipal.

El tribunal qualificador per a l'accés pel sistema de concurs oposició de promoció interna estarà constituïda d'acord amb el que estableix l'article 32.1 de la Llei 16/1991, de policies locals, els articles 8 i 46 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel que s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i l'art. 60 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, d'aprovació del text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, pels membres que es determinin a la resolució d'aprovació de la llista de persones admeses i excloses:

- Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

- Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

En qualsevol cas, la composició del tribunal estarà determinada de la manera següent:

President/a:

Un funcionari de carrera de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, amb un nivell formatiu igual o superior al de la convocatòria.

Vocals:

- Un/a funcionari/a de carrera de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

- Un/a funcionari/a de carrera amb un nivell formatiu igual o superior al de la convocatòria, amb qualificació tècnica en la matèria.

- Dues persones designades en representació del Departament de l'Interior, una d'elles designada per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i una altra per la Direcció General d'Administració de Seguretat.

Secretari/a: Les funcions de secretari/a del tribunal les exercirà un membre del tribunal qualificador o un/a funcionari/a de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar o d'una altra administració pública. En cas que el secretari/a no sigui membre de la tribunal qualificador, actuarà amb veu però sense vot.

No poden formar part dels tribunals qualificadors els funcionaris o funcionàries que han impartit cursos o treball per a la preparació d'aspirants a proves selectives els dos anys anteriors a la publicació de les convocatòries corresponents.

8.2 ACTUACIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, siguin titulars o suplents, i les decisions s'adoptaran per majoria. Sempre serà necessària la presència del president/a i del secretari/a.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'han d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

El tribunal pot acordar, si ho considera convenient, la incorporació d'especialistes que l'assessorin, però aquests han de limitar la seva intervenció a l'assessorament tècnic, i no poden participar en la qualificació de les proves. L'informe que emetin no pot tenir caràcter vinculant, excepte aquells que així ho preveuen les presents bases, però ha de ser tingut en compte a l'hora de determinar la puntuació.

El tribunal qualificador haurà d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que es duguin a terme.

El tribunal adoptarà les mesures necessàries per garantir que les proves o els exercicis de la fase d'oposició que siguin escrits i no hagin de ser llegits davant d'ell, siguin corregits sense que es conegui la identitat dels/de les aspirants que hi participen.

El tribunal resoldrà tots els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació de les bases, així com el que calgui fer en els casos no previstos.

Les indemnitzacions per assistència dels membres del tribunal s'acreditaran d'acord amb el que disposi la normativa vigent en cada moment. A aquests efectes, la categoria del tribunal serà la que correspongui d'acord amb el nivell del lloc a cobrir. Als efectes previstos en el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador es classifica en la categoria segona.

La designació dels membres del tribunal inclourà la dels respectius suplents i es publicarà a la llista de persones admeses i excloses.

8.3 POSSIBILITAT D'IMPUGNACIÓ

Els actes del tribunal qualificador poden ser impugnats davant l'òrgan convocant mitjançant recurs d'alçada.

 

9. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS DE SELECCIÓ

La selecció consisteix en la puntuació per part del tribunal qualificador, dels mèrits i capacitats al·legats i acreditats documentalment pels/per les aspirants, d'acord amb el barem establert en aquesta convocatòria, així com la superació de les proves que igualment s'estableixen.

L'adjudicació de les places convocades es farà seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts, llevat que per aquest procediment no s'assoleixi el percentatge determinat per la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, i, en el qual caldrà donar preferència a les candidates dones, fins a assolir l'objectiu perseguit, sempre que hi hagi una equivalència de capacitació en el sentit que no hi pot haver una diferència de puntuació entre la candidata dona i el candidat home que la precedeixi de més del 15% en la fase d'oposició.

La data de realització de les proves del procés selectiu es publicarà juntament amb el llistat de persones admeses i excloses. Només hi haurà una convocatòria per a cada prova, i s'exclourà del procés selectiu l'aspirant que no hi comparegui, excepte per raons de força major que seran degudament valorades pel tribunal qualificador.

Una vegada iniciat el procés selectiu, les puntuacions obtingudes pels/per les aspirants que hagin superat cadascuna de les proves, s'exposaran al tauler d'anuncis i al web municipal de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

El tribunal qualificador podrà demanar, en tot moment, a les persones aspirants la seva identificació i, per tant, hauran de concórrer a totes les proves proveïts del DNI.

9.1 ADAPTACIÓ PER A LA REALITZACIÓ DE LES PROVES

Les aspirants que es trobin en període d'alletament i que necessitin adaptació de l'espai per a la realització de les proves que garanteixin la igualtat de condicions a la resta de les persones convocades hauran de sol·licitar-ho al departament de Recursos Humans amb una antelació mínima de 48 hores a l'inici de les proves

9.2 FASE PRIMERA - OPOSICIÓ

Primera prova: Coneixements de la llengua catalana.

Exercici obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants, que consisteix en la realització d'exercicis de coneixements gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement de la llengua catalana amb el nivell exigit a la base quarta, nivell intermedi de català (B2), d'acord amb els criteris emprats per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i d'acord amb les necessitats de comprensió i expressió corresponents al lloc de treball.

La qualificació dels/de les aspirants en aquest exercici és la d'apte/a o no apte/a.

Restaran exempts/es de realitzar aquest exercici les persones que acreditin el coneixement adequat, oral i escrit, de la llengua catalana, i en concret, amb el nivell intermedi B2 de català, d'acord amb el que estableix el Decret 3/2014, de 7 de gener, de modificació del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català o certificar haver superat una prova de nivell igual o superior al requerit en el procés de selecció convocat per l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

Els i les aspirants que acreditin el nivell exigit, o d'un superior, mitjançant la presentació d'un document emès per la Secretaria de Política Lingüística o per part d'un altre organisme equivalent quedaran exempts de la realització d'aquest exercici i la seva qualificació serà la d'apte/a. Aquesta acreditació podrà presentar-se fins el mateix dia de la realització de la prova.

Poden restar igualment exempts de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

Per realitzar aquesta prova, el tribunal comptarà amb l'assessorament d'una persona tècnica especialitzada en normalització lingüística.

El tribunal qualificador demanarà l'assistència tècnica del consorci de Normalització Lingüística per a la realització i correcció dels exercicis d'aquesta prova.

Segona prova: Prova pràctica d'avaluació de competències bàsiques.

La prova pràctica consistirà en desenvolupar un supòsit pràctic per escrit, durant un període màxim d'una hora. El tribunal proposarà dos supòsits relatius a les funcions pròpies del lloc de treball de caporal.

En aquest exercici es valoraran els coneixements professionals i les competències següents: la capacitat d'anàlisi i de resolució de problemes, l'autonomia i la iniciativa, l'adaptabilitat i flexibilitat, la identificació amb l'organització en aplicació dels valors i ètica professionals, la vocació de servei a les persones, el treball en equip i el lideratge. També es tindrà en compte la qualitat en l'expressió escrita, l'ortografia, la capacitat de síntesi, l'ordre i la claredat de la redacció.

Aquesta prova és de caràcter eliminatori.

La puntuació màxima és de 40 punts i la puntuació mínima per superar-la és de 20 punts.

Tercera prova: Exercici psicotècnic i competencial

Consistirà en la realització d'un test psicotècnic i competencial, exercici que podrà ser completat amb una entrevista personal en aquells casos que decideixi el tribunal, a criteri dels tècnics que l'examinin, per tal d'integrar tots els elements a valorar.

Aquest test ha de complir els requisits de validesa i fiabilitat, i que hagi estat estandarditzat i tipificat en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts, on s'inclouran proves aptitudinals, proves clíniques per detectar possibles alteracions psicopatològiques i proves de personalitat. Per a la realització d'aquesta prova el tribunal comptarà amb l'assessorament de personal tècnic idoni.

Es podrà concertar amb organismes, empreses o personal tècnic especialista els serveis especialitzats per a la valoració i correcció dels tests. El personal tècnic que examini els tests psicotècnics elaborarà un dictamen exhaustiu del perfil professional de cada aspirant i la proposta de qualificació. Aquest dictamen serà vinculant per l'òrgan de selecció.

A criteri del tribunal qualificador, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista dels aspirants, a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment.

La valoració d'aquesta prova serà d'apte/a o no apte/a, restant eliminats les persones aspirants que no assoleixin la qualificació d'apte/a.

Quarta prova: Prova mèdica. De caràcter obligatori i eliminatori.

Prèviament a la realització d'aquesta prova el tribunal farà púbica una llista ordenada dels/de les aspirants amb les puntuacions finals atorgades i cridarà els/les primers/es que hi figuren, en nombre igual a la plaça a cobrir, per dur a terme un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per tal de comprovar que no es detecta en els o les aspirants cap de les causes d'exclusió mèdica establertes a l'Annex 2 d'aquestes bases.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i, per tant, el dictamen emès pel personal facultatiu es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A per al lloc de treball, essent excloses del procés selectiu les persones que no superin el reconeixement.

Si alguna persona fos declarada NO APTE/A, es cridarà a la següent, per ordre de puntuació, que hagi superat fins aquí el procés selectiu, a la realització d'aquesta prova.

9.3 FASE SEGONA - CONCURS

A aquesta fase hi accedeixen aquelles persones que hagin superat la fase d'oposició.

Cal que els aspirants presentin, juntament amb la sol·licitud, una relació dels mèrits al·legats, així com tota la documentació acreditativa d'aquests mèrits. Les còpies de la documentació acreditativa no cal que siguin compulsades. Tota aquesta documentació s'ha de presentar dins el termini de presentació de sol·licituds. En cas contrari, no serà valorada per la tribunal qualificador. Tota la documentació que es presenti en llengua no oficial haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada, en cas contrari no serà valorada per l'òrgan de selecció.

El tribunal qualificador puntuarà els mèrits acreditats que es qualifiquen fins a un màxim de 10 punts, d'acord amb el barem següent:

a) Experiència professional:

L'experiència computarà fins a un màxim de 4 punts

- Per serveis efectius prestats en el lloc de treball de caporal de policia local de qualsevol corporació local: 0,20 punts per mes complet, fins a un màxim de 3 punts.

- Per serveis efectius prestats en el lloc de treball de caporal d'altres cossos policials: 0,15 punts per cada mes complet, fins a un màxim de 2 punts.

- Pels serveis prestats com agent de la Policia Local en qualsevol corporació local: 0,10 punts per cada mes, fins a un màxim d'1 punt.

En cap cas es tindran en compte els 2 anys mínims obligatoris com a agents dels cossos de policia local municipal de Catalunya funcionari o funcionària de carrera exigits per participar al procés selectiu.

b) Formació professional:

Per cursos organitzats o reconeguts per l'Escola de Policia de Catalunya, o altres cursos o seminaris relacionats amb la professió, realitzats amb assistència i/o aprofitament, en cap cas no s'han de valorar els respectius cursos selectius que s'han superat o s'hagin de superar dins de l'oposició per a l'ingrés o promoció interna de cada categoria, fins a un màxim de 3 punts.

Cursos amb certificat d'assistència i/o aprofitament:

- Per cursos de durada de 20 hores a 40 hores, per cadascun: 0,25 punts.

- Per cursos de durada de 41 hores a 100 hores, per cadascun: 0,40 punts.

- Per cursos de durada superior a 100 hores, per cadascun: 0,50 punts.

- Per cursos de durada superior a 200 hores, per cadascun: 1 punt.

- Per cursos de durada superior a 300 hores, per cadascun: 1,5 punts

- Per cursos de durada superior a 400 hores, per cadascun: 2 punts

Els cursos de formació s'acreditaran mitjançant certificació, en la qual s'especifiqui l'entitat organitzadora, la denominació del curs i durada en hores.

Els cursos realitzats en que les certificacions acreditatives dels quals, no indiquin el nombre d'hores, no es computaran.

No es tindran en compte els cursos de normativa que es trobi derogada. Tampoc es valorarà la formació anterior a l'1 de gener de l'any 2014.

Es considerarà formació tota aquella que tingui relació directa amb les funcions de policia, els programes informàtics de gestió policial i de coneixements sobre legislació aplicable. No es tindran en compte els cursos de normativa que no es d'aplicació als cossos policials o que es trobi derogada.

c) Altres titulacions acadèmiques:

Per a l'acreditació de les competències en tecnologies de la informació i comunicació (ACTIC), es valorarà estar en possessió del certificat d'acreditació de competències en matèria de tecnologies de la informació i de la comunicació (ACTIC), expedit pel/per la secretari/ària competent en matèria de societat de la informació de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el barem següent:

- Certificat nivell mitjà: 1 punts.

- Certificat nivell superior: 1,50 punts.

En cas que la persona aspirant disposi dels dos certificats, el tribunal qualificador valorarà únicament el de nivell més alt.

* Ordre ENS/290/2013, d'equivalència dels certificats COMPETIC // Ordre EMO/129/2015, d'equivalències entre la UOC i l'ACTIC.

d) Idiomes:

Títols oficials que corresponguin a algun dels nivells del marc europeu comú de referència, sempre i quan siguin superiors al requisit de participació. Si es presenten diversos certificats del mateix idioma només es tindrà en compte el del nivell superior. Fins a un màxim de 2 punts, segons el barem següent:

- B1: 0,75 punts

- B2: 1 punt

- C1: 1,25 punts

- C2: 1,50 punts

e) Altres Titulacions acadèmiques:

Per titulació acadèmica superior a la requerida en la convocatòria, sempre que es consideri rellevant per al lloc de treball, tenint en compte que les titulacions de nivell inferior necessàries per aconseguir les de nivell superior no es computaran, fins a un màxim d' 1 punt segons l'escala següent:

- Titulació universitària: 1 punt.

f) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

En el cas de disposar d'un nivell de català superior a l'exigit, el certificat de nivell superior de català C2, d'acord amb els criteris emprats per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, es valorarà amb 1,5 punts. D'altra banda, el certificat de nivell de suficiència, C1, es valorarà amb 0,50 punts.

g) Recompenses i distincions:

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agent, fins a un màxim de 0,50 punts.

- Medalla: 0,50 punts.

- Felicitació individual: 0,15 punts

- Felicitació col·lectiva: 0,10 punts

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 10 punts.

9.4 FASE TERCERA. FASE DE REALITZACIÓ DEL CURS DE CAPACITACIÓ DE CAPORAL/A

L'aspirant que hagi superat la primera fase del procés selectiu haurà de realitzar la capacitació a caporal/a dels cossos de policia local de Catalunya perquè assoleixi les competències de comandament de l'escala bàsica. Aquest curs selectiu l'imparteix l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, és obligatori i eliminatori i forma part del procés selectiu.

9.5 FASE QUARTA. FASE DE PRÀCTIQUES

Les persones participants que accedeixin a aquesta fase realitzaran unes pràctiques de caràcter selectiu i obligatori, una vegada superat el curs de formació específic per accedir a la categoria de Caporal/a de la Policia local que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquest període de pràctiques al municipi s'estableix en 6 mesos i és considerat és obligatori i eliminatori

La qualificació final serà d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que obtinguin la qualificació de no apte/a quedaran excloses del procés selectiu.

Durant el període de pràctiques, el tribunal qualificador comptarà amb l'assessorament d'almenys, dues persones avaluadores, que presentaran una proposta de valoració basada en ítems conductuals predeterminats com: coneixement del treball, habilitats socials i de comunicació, compliment de les ordres i disciplina, disposició personal vers el treball, responsabilitat, adaptació a l'organització, iniciativa, confiança, judici pràctic i autocontrol.

Les persones que no hagin pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per trobar-se en situació de baixa per maternitat, paternitat, incapacitat temporal, o per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció o de l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari, el tribunal qualificador acordarà obligatòriament la seva reincorporació al període de pràctiques un cop finalitzada la causa que impedia la seva realització i que va motivar la seva paralització.

Durant el període en pràctiques, els/les aspirants són nomenats/des funcionaris/es en pràctiques. Els i les aspirants que superin el període de pràctiques seran nomenats/des funcionaris/es de carrera.

En cas que els/les aspirants no hagin superat aquesta fase, l'òrgan proposarà el nomenament en pràctiques de les següents persones de la llista, sempre que aquestes hagin superat tot el procés de selecció.

Durant el període de pràctiques, les persones aspirants percebran les retribucions establertes legalment per al funcionaris en pràctiques.

 

10. LLISTA DE PERSONES APROVADES

El compliment de les condicions i requisits exigits per poder participar en aquest procés selectiu s'entendrà que s'ha de produir en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se en el moment de procedir a formalitzar el nomenament com a funcionari/a de carrera.

L'ordre definitiu de les persones aspirants aprovades es determinarà sumant els punts obtinguts en totes les fases del concurs oposició, concurs i l'entrevista, si s'escau.

Un cop finalitzada la qualificació dels/de les aspirants, el tribunal qualificador farà pública al tauler d'edictes i al web municipal de la corporació la relació de persones aprovades per ordre de puntuació final.

El nombre de persones seleccionades no pot superar el de les places convocades. Contra la llista de persones seleccionades es pot interposar recurs d'alçada davant el/la president/a de la corporació en el termini i amb l'efecte que estableix la LPACAP.

En cas d'empat, l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc i en els procediments de concurs-oposició, a la persona aspirant que hagi obtingut la major puntuació en la segona prova, cas pràctic.

En el supòsit de renúncia de la persona aspirant proposada, el/la president/a del tribunal formularà proposta a favor de la persona aspirant aprovada que hagi obtingut la puntuació més alta i tingui cabuda en les places convocades com a conseqüència de l'esmentada anul·lació.

 

11. PROPOSTA DE NOMENAMENT I PRESSA DE POSSESSIÓ

El tribunal qualificador proposarà el nomenament del candidat/a que obtingui la millor qualificació, que haurà d'haver superat totes les fases eliminatòries satisfactòriament.

El tribunal qualificador proposarà el corresponent nomenament com a funcionaris/es en pràctiques fins a la superació del corresponent període de pràctiques de 6 mesos.

Les persones aspirants que renunciïn, abandonin, siguin excloses o no superin el període de pràctiques, perdran tots els drets a ser nomenats/des funcionaris/es de carrera.

Els/les candidats/es seleccionats/es seran convocats/des per l'àrea de Recursos Humans per al seu nomenament. Hauran d'estar disponibles per a la presa de possessió dins el termini màxim d'un mes a partir de la comunicació del resultat. En cas contrari, l'Ajuntament podrà rebutjar aquesta candidatura i optar per la següent candidatura qualificada que no hagi estat eliminada en cap prova, o bé procedir a una nova selecció.

En el cas que, durant el període de pràctiques, qualsevol de les dues parts renunciï a la presa de possessió definitiva l'Ajuntament es reserva el dret de nomenar la següent candidatura que hagi estat considerada adequada pel tribunal o bé procedir a tornar a iniciar el procés de selecció, cas en què es podrien donar per vàlides les presents bases de selecció.

La presa de possessió s'ha d'efectuar davant l'alcalde/sa de la corporació. La manca de presa de possessió, llevat dels casos de força major, que seran degudament comprovats i considerats per l'Administració, comportarà la pèrdua de tots els drets derivats del procés de selecció i del subsegüent nomenament conferit.

El jurament o promesa tindrà el contingut que determina l'article 6 de la Llei 16/1991, de 16 de juliol, de les Policies Locals, de la Generalitat de Catalunya.

 

12. INCOMPATIBILITATS I RÈGIM DE SERVEI

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça per la qual es nomeni el/la funcionari/a (en pràctiques o carrera), serà aplicable la normativa vigent sobre règim d'incompatibilitats en el sector públic.

Pel que fa a les funcions pròpies, règim horari i de jornada relatius al lloc de treball, el/la funcionari/a nomenat/da s'atindrà als acords i les resolucions que respectivament adoptin el Ple de la Corporació o el seu President.

 

13. PERÍODE D'INICI DE LES PROVES

Les proves selectives es duran a terme en el termini màxim de sis mesos des de la data de publicació d'aquestes bases selectives en el BOP de Barcelona. Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podran portar a terme fins a un màxim de tres proves (amb la totalitat d'exercicis que inclogui cadascuna d'elles).

 

14. INCIDÈNCIES. RÈGIM D'IMPUGNACIONS

Mentre estigui constituïda, el tribunal qualificador queda facultada per resoldre qualsevol dubte que es presenti durant el procés de selecció i per prendre els acords necessaris pel bon ordre del procés selectiu en tot allò que no estigui previst en aquestes bases, per tal de facilitar el desenvolupament normal del procés selectiu, el qual podrà ser objecte de recurs d'alçada davant de l'Alcaldia, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de la seva notificació o publicació. Abans de la constitució del tribunal i després que aquest hagi efectuat la seva proposta, aquesta facultat correspondrà a l'Alcaldia.

La convocatòria, l'aprovació d'aquestes bases i tots els actes administratius que se'n derivin es podran impugnar per les persones interessades en els casos i la forma que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, que determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant del mateix òrgan que els ha dictat, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la llei esmentada.

Igualment els/les interessats/des poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

15. DRET SUPLETORI

En tot allò no previst en aquestes bases específiques es regirà pel que disposa la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, i el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, del Decret 233/2002, de 25 de setembre, i la resta de disposicions aplicables, així com en el Text Refós 5/2015 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, d'indemnitzacions per raó del servei, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

 

ANNEX 1. QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

La comprovació i valoració de les diferents exploracions a què fa referència aquest quadre es farà única i exclusivament en el centre mèdic designat pel tribunal qualificador i els seus resultats sempre han de referir-se al moment de l'exploració.

Proves mèdiques comunes a totes les convocatòries d'agent de policia (d'acord amb els paràmetres exigits per als cossos i forces de seguretat)

 

I. ANTROPOMETRIA

a) La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que als homes; i inferior a les 25 o 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

b) La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5 litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5 Prolapse genital.

 

4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncreas exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5 Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies

del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus que pugui comprometre la funció policial.

 

9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària ni aquells, visibles o no, amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per Acord de Govern 25/2015, de 24 de febrer.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial

 

13. Qualsevol afectació patològica que sigui motiu d'exclusió d'acord amb aquestes bases i que, essent conegudes per la persona participant, no es notifiquin en el qüestionari mèdic orientatiu."

 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Sant Pol de Mar, 5 de juliol de 2024

 

Montserrat Garrido Romera

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
325134 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de la modificación de las bases reguladoras del proceso selectivo para la cobertura definitiva de una plaza de cabo de Policía Local, por el sistema de concurso-oposición, promoción interna (núm. 102\/2024).","published_date":"2024-07-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"325134"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Pol de Mar,DOGC,DOGC 2024 nº 9204 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-15/325134-anuncio-aprobacion-modificacion-bases-reguladoras-proceso-selectivo-cobertura-definitiva-plaza-cabo-policia-local-sistema-concurso-oposicion-promocion-interna-num-102-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.