ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y la convocatoria, para la provisión definitiva de una plaza de técnico/a auxiliar de biblioteca (grupo C1) de la plantilla de personal funcionario, por el sistema de concurso-oposición de libre acceso, de la oferta pública de empleo del año 2022 (exp. 2024/7883).

La Junta de Govern Local, reunida en sessió amb caràcter ordinari, el dia 4 de juliol de 2024, va acordar aprovar les bases i la convocatòria, d'acord amb l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2022, aprovada per la Junta de Govern per a la provisió definitiva d'una plaça de tècnic/a auxiliar de biblioteca (grup C1) de la plantilla de personal funcionari, a cobrir pel sistema de concurs-oposició, lliure accés.

Les persones aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en el model oficial que està disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament: https://seu.calonge.cat, (Inscripció en processos de selecció o provisió de personal de l'Ajuntament), o per alguna de les formes previstes a l'art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

El termini de presentació d'instàncies serà de vint dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DE LES PROVES SELECTIVES PER A LA COBERTURA DEFINITIVA D'UNA PLAÇA VACANT A LA PLANTILLA DE PERSONAL FUNCIONARI DE TÈCNIC/A AUXILIAR DE BIBLIOTECA, GRUP DE CLASSIFICACIÓ C1. CONCURS OPOSICIÓ LLIURE ACCÉS, AMB CONSTITUCIÓ DE BORSA DE TREBALL.

 

PRIMERA: objecte

És objecte d'aquestes bases regular els aspectes específics del procés selectiu per a la provisió definitiva d'una plaça de tècnic/a auxiliar de biblioteca, enquadrada en l'escala d'administració especial, subescala tècnica, auxiliars tècnics/ques, amb constitució de borsa de treball, pel procediment de concurs-oposició, lliure accés, grup de classificació C1, en tot allò que no hagin determinat les bases generals, aprovades per la Junta de Govern Local de data 18 de maig de 2017 i publicades Íntegrament al BOP de Girona número 106 de data 2 de juny de 2017 i al DOGC número 7387 de data 9 de juny de 2017, o es determini en aquestes de forma diferent. Aquesta plaça està inclosa a l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2022.

 

SEGONA. Composició del tribunal qualificador

El tribunal qualificador dels exercicis i mèrits de les persones aspirants es designarà segons disposa l'art. 60 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i estarà constituït de la següent manera:

President/a: Ho serà un/a funcionari/ària de carrera de la corporació.

Vocals:

- Un/a representant de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Un/a funcionari/ària de carrera o personal laboral fix, amb igual o superior titulació a la de la plaça convocada.

- Un tècnic especialista en la matèria designat pel president de la corporació, a proposta del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Secretari: el de la corporació o funcionari en qui delegui.

Es designarà el mateix nombre de suplents que titulars i actuaran els uns o els altres indistintament.

El Tribunal no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de la majoria absoluta dels seus membres titulars o suplents, i serà necessària la presència del/de la president/a i del secretari.

Tots els membres del tribunal tindran veu i vot.

Podrà assistir, en qualitat d'observador, una persona proposa per la Junta de Personal.

Al final de cadascun dels exercicis el Tribunal farà públiques les qualificacions obtingudes. Aquells que no aconsegueixin la puntuació mínima per superar la prova obtindran la qualificació de NO APROVATS.

En el cas que es produeixi un empat en les decisions del Tribunal, el/la president/a podrà fer ús del vot de qualitat per desfer-lo.

Els membres del Tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir quan els concorrin les circumstàncies previstes a l'art. 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir als aspirants perquè acreditin la seva identitat.

El Tribunal podrà disposar la incorporació d'assessors especialistes per a totes o alguna de les proves, els quals es limitaran a l'exercici de les seves especialitats tècniques, en base a les quals col·laboraran exclusivament amb l'òrgan de selecció.

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre de les proves en tot el que no preveuen aquestes bases.

En compliment d'allò que determina el Capítol V del Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnització per raó del servei, s'abonaran assistències per a la concurrència a les sessions del Tribunal qualificador.

 

TERCERA.- Presentació d'instàncies

Les persones aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en el model oficial que està disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.calonge.cat), o per alguna de les formes previstes a l'art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, a part d'enviar un correu electrònic a personal@calonge.cat comunicant l'enviament de la sol·licitud per correus, s'haurà de fer en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per l'oficina de correus abans de ser certificada.

Les persones aspirants hi hauran de fer constar que accepten aquestes bases i que reuneixen totes les condicions exigides en la base segona, referides sempre a la data d'acabament del termini per a la presentació de sol·licituds, amb independència de la seva posterior acreditació.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

A la instància s'adjuntarà només fotocòpia de la següent documentació:

- Titulació exigida per accés a la plaça convocada

- Acreditació del nivell de català exigit per accedir a la plaça

El termini de presentació d'instàncies serà de vint dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

 

ANNEX

 

Característiques de la plaça

- Denominació: tècnic/a auxiliar de biblioteca

 - Nombre de places: 1

- Sistema de selecció: concurs oposició. Torn lliure.

- Exercicis: seran els que s'especifiquen a continuació, amb caràcter obligatori i eliminatori, a excepció de l'entrevista que serà opcional i no eliminatòria.

- Funcions de la plaça: atenció i informació al públic; manté l'ordre i el silenci a les sales de lectura i consulta; realitza el procés de préstecs; gestiona les reserves i els terminis de retorn; controla i reserva les sales, instal·lacions i maquinària; participa en activitats de dinamització i promoció de lectura, incloent l'elaboració de documents i materials gràfics; ordena els llibres; gestiona i realitza tasques de tractament físic del fons bibliogràfic; és responsable de les inscripcions a les activitats, el cobrament de les mateixes i la reclamació als morosos, així com de la gestió de la caixa; de l'obertura i tancament de les instal·lacions; de garantir el manteniment i bon estat de l'equipament, així com aquelles altres tasques de caràcter similar relacionades amb el seu lloc de treball que li siguin assignades pels seus superiors.

- Requisits específics:

- Grup de classificació: C1.

- Titulació necessària: Batxiller o tècnic, o titulacions equivalents.

- Nivell de coneixement de la llengua catalana: comprensió i expressió oral i coneixement escrit. L'acreditació documental del nivell de suficiència de català (C) atorgat per la Secretaria de Política Lingüística o equivalent, servirà per eximir de la realització de qualsevol altra prova de valoració.

 

Procés de selecció

 

- Fase d'oposició:

1r exercici. Qüestionari.

Qüestionari de 20 preguntes tipus test, relacionades amb el programa de temes determinades pel tribunal immediatament abans de començar l'exercici. El Tribunal decidirà, el dia de la prova, si les respostes incorrectes resten puntuació.

Les persones aspirants disposaran d'un període màxim de 40 minuts per contestar les esmentades preguntes.

L'exercici es puntuarà fins a un màxim de 10 punts, i caldrà una puntuació mínima de 5 punts per superar-lo.

2n exercici. Prova pràctica.

Consistirà en el desenvolupament d'1 o 2 supòsit pràctics, segons determini el Tribunal, preparats immediatament abans de començar l'exercici.

Les persones aspirants disposaran d'un període màxim de 2 hores per resoldre l'exercici.

L'exercici en conjunt, tant si és un com dos supòsits, es puntuarà fins a un màxim de 20 punts, d'acord amb els criteris que establirà el Tribunal, i que es comunicaran als aspirants abans d'iniciar la realització de la prova, i caldrà un mínim de 10 punts per superar-la.

Els criteris de valoració que tindrà en compte el Tribunal per valorar aquests casos seran:

- Els coneixements acreditats relatius al contingut del temari i la capacitat per aplicar-los a situacions de la pràctica professional (95% del total de la puntuació).

- L'estructuració i qualitat de l'expressió i de la presentació (3% del total de la puntuació)

- La capacitat analítica i de síntesi (2% del total de la puntuació).

3r exercici. Prova de català.

Valoració dels coneixements orals i escrits de la llengua catalana, mitjançant una prova de nivell equiparable al nivell de Certificat de nivell de suficiència de català (C1), que es correspon amb el nivell C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

Els aspirants poden quedar exempts de la realització d'aquest exercici mitjançant l'aportació de certificat de nivell de suficiència (C1) de la Secretaria General de Política Lingüística o equivalent.

La valoració de coneixements de llengua catalana respecte de les persones aspirants que no acreditin el nivell exigit, es farà mitjançant prova escrita, i la valoració serà d'APTE o NO APTE.

Els aspirants que superin els exercicis de la fase d'oposició, disposaran d'un termini de cinc dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació del resultat de la fase d'oposició, per presentar la documentació que acrediti els mèrits que al·leguin per a la seva valoració a la fase de concurs.

 

Fase de concurs: Es tindran en compte els següents mèrits:

Per tal que els mèrits siguin valorats, en tot cas s'hauran d'acreditar documentalment durant el termini de presentació d'instàncies.

La valoració màxima total mai podrà superar els 10 punts, d'acord amb el barem següent:

1. Experiència: Per haver prestat serveis efectius desenvolupant funcions coincidents o anàlogues, en el seu contingut professional i en el seu nivell tècnic, amb les del lloc vinculat amb la plaça convocada, fins a un màxim de 6 punts:

- A l'administració pública: per cada mes complert 0,20 punts.

- Al sector privat: per cada mes complert 0,05 punts.

Els serveis prestats s'acreditaran, en el cas de l'administració pública, amb el corresponent certificat de serveis prestats i, en el cas de les empreses del sector privat, mitjançant informe de vida laboral expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social, acompanyat amb fotocòpies dels contractes, nòmines o qualsevol altre mitjà que acrediti la naturalesa dels mateixos.

2. Per cursos, jornades i seminaris, títols de postgrau o màster sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies del lloc vinculat amb la plaça, organitzats per organismes oficials (EAPC, administracions, sindicats o universitats), degudament acreditats, fins a un màxim de 4 punts:

- Per cursos fins a 20 hores: 0,15 punts per curs

- Per cursos de més de 21 hores fins a 50 hores: 0,25 punts per curs

- Per cursos de més de 50 hores: 0,50 punts per curs

- Certificat de professionalitat relacionats amb el lloc de treball: 0,75 punts per títol

- Grau universitari: 1,0 punt per títol.

- Postgrau i Màster:1,5 punt per títol.

Els certificats de cursos que no indiquin el nombre d'hores es valoraran com a cursos de menys de 20 hores.

No es valoraran les accions formatives que tractin sobre normatives que ja no siguin vigents en la data de finalització del període de presentació d'instàncies.

En relació a les accions formatives relacionades amb programaris informàtics només es valoraran les realitzades els darrers quinze anys.

En cas de presentar-se diversos títols, essent les titulacions inferiors requisit indispensable per accedir als estudis conduents al títol superior, només es tindrà en compte el títol superior.

Les titulacions es valoraran en aplicació dels criteris generals anteriors de valoració de formació, i únicament si està relacionada amb les funcions de la plaça a cobrir o bé es pot considerar formació complementària, i en funció del nombre d'hores que acreditin. La valoració, si escau, ho serà per a tota la titulació complerta, no valorant-se continguts parcials. Per a valorar la relació d'aquesta formació amb la plaça objecte de la convocatòria s'haurà d'aportar la informació suficient sobre el contingut de la mateixa.

L'experiència professional en les administracions o empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent amb indicació expressa de l'escala, subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida. Els mèrits per serveis prestats en aquesta Corporació no caldrà que s'acreditin documentalment i s'admetran i valoraran en base a les dades que obrin als expedients personals de les persones aspirants.

L'experiència professional a l'empresa privada o en l'exercici de la professió per compte propi s'haurà de justificar mitjançant documentació que acrediti les funcions desenvolupades i el temps durant el qual s'han realitzat. L'informe de vida laboral per sí sol no justifica aquests extrems, per tant, en el cas que es presenti cal acompanyar-lo d'altres documents, com contractes, certificats, etc., que acreditin els aspectes referits.

 

Entrevista personal

Els aspirants se sotmetran a una entrevista, si el Tribunal ho considera oportú, per tal que es puguin valorar els següents factors:

- Col·laboració

- Responsabilitat

- Iniciativa

- Assiduïtat

- Organització

- Planificació.

No tindrà caràcter eliminatori i la puntuació màxima serà de 4 punts.

El tribunal podrà comptar amb la col·laboració d'una persona especialista en entrevistes de selecció.

La puntuació obtinguda en aquesta fase incrementarà la del conjunt de les proves de la fase d'oposició en cas que el sistema de selecció sigui el concurs oposició, en els quals la fase de concurs no serà eliminatòria. Aquesta puntuació no podrà ser aplicada per superar les diferents proves obligatòries de la fase d'oposició.

El Tribunal podrà, en els casos que determini i prèvia notificació/comunicació als interessats, establir la realització d'una entrevista per contrastar els mèrits de les persones aspirants, la seva experiència i aptitud per al desenvolupament de la plaça convocada.

 

 

TEMARI

 

TEMARI GENERAL

 

1. La Constitució espanyola de 1978. Estructura i principis Generals. Drets i deures fonamentals.

2. Organització municipal: Òrgans necessaris i complementaris. Breu estudi d'aquests. Atribucions dels òrgans necessaris.

3. Funcionament dels òrgans col·legiats locals: Convocatòria i ordre del dia. Debats, votacions i quòrums. Actes i certificats d'acords.

4. El procediment administratiu comú: Concepte d'interessat. Fases del procediment.

5. Contractació administrativa: Concepte de contracte administratiu. Diferents tipus de contractes administratius. Contractes subjectes i no subjectes a regulació harmonitzada.

6. Formes de gestió del servei públic. Gestió directa i indirecta.

7. Hisendes locals: Recursos dels municipis. Els tributs propis dels municipis: Impostos, taxes i contribucions especials.

8. Pressupost municipal, Ingressos i despeses. Principis pressupostaris.

9. La funció pública local: selecció i provisió de llocs de treball.

10. Drets i deures del personal al servei de l'Administració Pública.

 

TEMARI ESPECÍFIC

 

11. El Manifest de la UNESCO i la biblioteca pública a Catalunya.

12. La Llei 4/1993, de 18 de març, del Sistema Bibliotecari de Catalunya.

13. El Mapa de Lectura Pública. Equipaments al Baix Empordà.

14. Les biblioteques públiques a Catalunya: història. Xarxes.

15. L'evolució de les biblioteques públiques a Catalunya en els darrers 20 anys.

16. Les biblioteques públiques i el seu paper en les polítiques de foment de la lectura.

17. La biblioteca pública. Organització general, seccions, serveis i tasques.

18. Els serveis de la biblioteca pública. Situació actual i tendències.

19. La CDU. Estructura i classes. Ordenació

20. La secció infantil: característiques. Espais, tipus de fons, funcions i activitats.

21. El servei de préstec a la biblioteca pública. Préstec interbibliotecari.

22. El catàleg col·lectiu del sistema de Lectura Pública de Catalunya.

23. La formació d'usuaris a la biblioteca pública.

24. La funció formativa i educativa de la biblioteca pública. Relació amb les escoles

25. La biblioteca com a centre local d'informació.

26. La secció d'audiovisuals: tipus de fons. Organització.

27. Les publicacions periòdiques a la biblioteca pública.

28. La col·lecció local. Material, organització i difusió. El cas de Calonge.

29. L'atenció a l'usuari. Atenció integral: personal, telefònica i telemàtica.

30. Difusió i promoció de serveis i activitats de la biblioteca.

31. Atenció al públic culturalment divers.

32. La col·lecció de la biblioteca pública. Selecció i adquisició. Manteniment i expurga.

33. Organització i difusió del fons: els centres d'interès.

34. Procediment tècnic dels documents

35. Accions per potenciar i promocionar la col·lecció de la biblioteca.

36. El foment de la lectura i la difusió cultural a les biblioteques públiques. Activitats, programes i recursos culturals.

37. Eines de difusió dels serveis i activitats.

38. Projectes culturals a partir de la biblioteca pública: algunes idees. Organització.

39. Serveis en línia de les biblioteques públiques.

40. Objectius de la biblioteca pública a les xarxes socials: exemples de bones pràctiques.

 

Calonge i Sant Antoni, 5 de juliol de 2024

 

Jordi Soler i Casals

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
325117 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases y la convocatoria, para la provisión definitiva de una plaza de técnico\/a auxiliar de biblioteca (grupo C1) de la plantilla de personal funcionario, por el sistema de concurso-oposición de libre acceso, de la oferta pública de empleo del año 2022 (exp. 2024\/7883).","published_date":"2024-07-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"325117"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Calonge i Sant Antoni,DOGC,DOGC 2024 nº 9204 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-15/325117-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-bases-convocatoria-provision-definitiva-plaza-tecnico-auxiliar-biblioteca-grupo-c1-plantilla-personal-funcionario-sistema-concurso-oposicion-libre-acceso-oferta-publica-empleo-ano-2022-exp-2024-7883 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.