ANUNCIO sobre aprobación de las bases reguladoras del proceso selectivo para la cobertura definitiva de un/a técnico/a de gestión de residuos y ciclo del agua.

En la Junta de Govern Local de data 17 de juny de 2024, es van adoptar, entre d'altres, i per unanimitat dels seus membres, els següents acords:

 

Primer.- APROVAR les bases reguladores del procés de selectiu per a la cobertura definitiva d'un/a Tècnic/a de gestió de residus i cicle de l'aigua, en règim de laboral fix, mitjançant el sistema de concurs-oposició lliure, de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, que s'adjunten a l'expedient com a bases reguladores del procés selectiu.

 

Segon.- CONVOCAR el procés selectiu per a la cobertura definitiva d'un/a Tècnic/a de gestió de residus i cicle de l'aigua, de conformitat amb el que disposen els articles 55 i següents del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

 

Tercer.- PUBLICAR la convocatòria, juntament amb les bases del procés de selecció al Butlletí Oficial de la Província de Girona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i al web municipal http://www.labisbal.cat. Les posteriors publicacions es faran únicament en el tauler d'anuncis municipal (e-TAULER) i al web municipal http://www.labisbal.cat.

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ, MITJANÇANT SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ LLIIURE, PER LA COBERTURA DEFINITIVA DE LA PLAÇA VACANT DE TÈCNIC/A GESTIÓ DE RESIDUS I CICLE DE L'AIGUA, EN RÈGIM LABORAL FIX, I CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL

 

1.- Objecte de la convocatòria

Aquestes bases tenen per objecte regular la convocatòria del procés selectiu, mitjançant concurs-oposició lliure, per a la cobertura d'una plaça de Tècnic de gestió de residus i cicle d'aigua, en règim laboral fixe, vacant a la plantilla de personal, codificades a la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà amb el codi número 1031, del grup de titulació A subgrup A2 i complement de destí 22, dotada amb les retribucions corresponents d'acord amb la relació de llocs de treball i la legislació vigent.

Així com, la constitució d'una borsa de treball per a la cobertura en règim temporal de les vacants i substitucions que es puguin produir.

La referida plaça s'inclou a l'oferta pública d'ocupació corresponent a l'exercici de l'any 2023, aprovada per Decret d'Alcaldia número 752 de data 20/04/2023, i publicada al BOP núm. 84 de data 02/05/2023 i al DOGC núm. 8905 de data 28/04/2023.

 

2.- Convocatòria

La present convocatòria es publicarà al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, al BOP de Girona, al DOGC i al web municipal www.labisbal.cat.

 

3.- Definició i funcions

TÈCNIC/A DE GESTIÓ DE RESIDUS i CICLE DE L'AIGUA

Codi: 1031 Laboral

Grup: A2

Complement de destí: 22

Titulació exigida: Grau o Diplomatura en Ciències Ambientals, Grau o Diplomatura en Ciències Biològiques, Grau o Diplomatura en Enginyeria Agró-Ambiental i del Paisatge, Grau o Diplomatura en Enginyeria en Tecnologies Industrials o títol equivalent.

Nivell de català: C1

Forma de selecció: Concurs oposició

Funcions:

- Planificar, coordinar i supervisar el servei de recollida dels residus municipals, en tot allò que sigui necessari i o se li designi.

- Elaborar procediments, instruccions, així com la gestió, el control econòmic i pressupostari del servei, i tota la documentació necessària relacionada amb la sistematització dels processos de recollida de residus.

- Planificar, coordinar i supervisar la gestió del servei de deixalleria, així com les infraestructures associades i projectes de millora de la valoració de residus, així com realitzar la gestió i el control econòmic i pressupostari del servei.

- Captar, analitzar i transmetre les dades relacionades amb la recollida i tractament dels residus municipals. Coneixement de les taxes aplicades a residus.

- Planificar, coordinar i supervisar la gestió dels serveis municipals d'abastament d'aigua potable i clavegueram. Realitzar la gestió i control econòmic i pressupostari del serveis. Registrar, verificar i controlar les dades de consum d'aigua dels diferents equipaments municipals per a la generació d'informes i anàlisi numèric per tal de prioritzar-ne les actuacions de millora i optimització. Col·laboració en l'elaboració i revisió de plans d'estalvi en els equipaments.

- Elaborar informes i plecs tècnics en relació als Plans Directors de l'abastament d'aigua potable i clavegueram, així com realitzar el seu seguiment posterior.

- Redactar procediments, instruccions i tota la documentació necessària relacionada amb la prestació dels serveis municipals que li son assignats.

- Redacció d'ordenances i reglaments relacionats amb la prestació dels serveis municipals que li son assignats. Redactar informes, propostes o altres estudis de caràcter tècnic relatius als expedients i matèries de la seva competència, incloent les relatives als preus i tarifes o qualsevol altre que es derivi de l'aplicació dels reglaments dels Serveis o se li assignin.

- Dur a terme la gestió de les sol·licituds, el control de les subvencions destinades als serveis municipals que li son assignats i tot allò que sigui necessari per a la justificació de la despesa.

- Assessorar i informar en la redacció de convenis interadministratius per la prestació dels serveis municipals que li son assignats.

- Elaborar estudis, informes i plecs tècnics per donar resposta a les necessitats que es puguin presentar en processos per a la contractació d'empreses externes a l'Ajuntament pels serveis relacionats amb la prestació dels serveis municipals que li son assignats, tramitar i supervisar-ne la contractació, així com altres tràmits oportuns en les tasques de contractació i justificació de subvencions.

- Respondre les instancies entrades a l'ajuntament relacionades amb la prestació dels serveis municipals que li son assignats així com atendre les entrevistes concertades a l'agenda tècnica.

- Realitzar, assessorar, donar suport tècnic, informar i representar en matèria de la seva especialitat i àrea en tot allò que sigui necessari, tant a nivell intern dins del propi ajuntament, com a nivell extern respecte a entitats locals, empreses, altres institucions i organismes, així com els usuaris en general.

- Participar en meses de contractació i en tribunals qualificadors que li siguin designats.

- Col·laborar amb les diferents àrees i tècnics municipals en l'elaboració d'aquells projectes que s'hagin plantejat des de l'ajuntament.

- Control de la qualitat de l'aigua d'abastament de La Bisbal d'Empordà. Revisió de les analítiques d'aigua potable, especial atenció a la presencia de fitosanitaris i el nivell de nitrats.

- Comunicacions amb l'ACA: cànon d'usuaris i cànon d'abastament. Seguiment de les incidències amb l'inspector de zona.

- Col·laboració amb la Junta Central d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter(JCUABT).

- Comunicació interactiva amb l'EDAR de La Bisbal d'Empordà.

- Participació tècnica en les sessions de la Comunitat Inter-municipal Daró-Ter(CIDT) formada pels ajuntaments de La Bisbal d'Empordà, Forallac, Fontanilles, Ullastret, Serra de Daró i la Mancomunitat de Corçà, Cruïlles-Monells-Sant Sadurní i Madremanya.

- Quantes d'altes tasques se li assignin pel cap d'àrea, regidor/a o alcaldia en matèries relacionades amb les funcions anteriors o d'altres requerides per les necessitats del servei.

 

4.- Requisits dels aspirants:

Per a ser admès/a i, en el seu cas, prendre part en el procés selectiu, els/les aspirants hauran de reunir amb anterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds, els següents requisits:

a) Tenir nacionalitat espanyola o la de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats membres en què en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea, sempre que el lloc objecte de la convocatòria no estableixi específicament que implica una participació directa o indirecta en l'exercici del poder públic o bé es tracti de funcions que tenen per objecte la protecció dels interessos de les administracions públiques. Els estrangers no inclosos en l'apartat anterior també podran accedir a les places reservades al personal laboral, d'acord amb el que estableix l'article 10 de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener. En qualsevol cas, l'aspirant que no tingui la nacionalitat espanyola ha d'acreditar documentalment la seva nacionalitat amb un document vigent.

El que s'estableix en el paràgraf anterior també serà aplicable al cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, sempre que no estiguin separats de dret, així com als seus descendents i als del seu cònjuge, sempre que no estiguin separats de dret, menors de 21 anys o majors d'aquesta edat que visquin al seu càrrec.

Els/les aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola hauran de demostrar coneixements suficients de llengua espanyola i hauran de superar les proves establertes amb aquesta finalitat.

b) Haver complert 16 anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) Estar en possessió del títol de Grau o Diplomatura en Ciències Ambientals, Grau o Diplomatura en Ciències Biològiques, Grau o Diplomatura en Enginyeria Agroambiental i del Paisatge, Grau o Diplomatura en Enginyeria de l'Energia, Grau o Diplomatura en Enginyeria en Tecnologies Industrials o títol equivalent i /o experiència en gestió de residus.

En cas d'invocar un títol equivalent a l'exigit, correspon a la persona aspirant la seva acreditació, mitjançant norma legal o certificació expedida pel ministeri de l'estat espanyol competent en matèria d'educació.

En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, han d'estar acompanyades de l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació dels títols i estudis estrangers.

d) Tenir coneixements de llengua catalana de nivell C1 (nivell de suficiència de català) de la Secretaria de Política Lingüística o equivalent. Els aspirants que no acreditin documentalment els coneixements exigits de llengua catalana, hauran de superar una prova específica en el moment del procediment que es determini.

e) Tenir capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions del lloc de treball.

f) No estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de ser nacional d'un altre Estat no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu Estat, en els mateixos termes, accedir a l'ocupació pública.

Totes aquestes condicions s'han de complir i acreditar el darrer dia de presentació de sol·licituds.

 

5.- Presentació de sol·licituds i termini

Les sol·licituds per prendre part en la convocatòria es presentaran preferiblement mitjançant instància genèrica a través de la seu electrònica del web municipal. Alternativament es podran presentar al Registre General d'aquest Ajuntament en horari d'atenció al públic (C/ Mesures, número 17- de dilluns a divendres no festius de 9h a 14h), dirigides a l'alcaldia d'acord amb el "model de sol·licitud" que trobaran a la web municipal http://www.labisbal.cat.

A la instància s'hi adjuntaran:

1- Currículum de l'aspirant.

2- Fotocòpia del document nacional d'identitat o passaport, o en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document equivalent del països de la Unió Europea, o del permís de residència i treball en el cas d'estrangers extracomunitaris.

3- Fotocòpia de la titulació exigida per participar en el procés selectiu.

4- Fotocòpia, si s'escau, de la certificació acreditativa del nivell C1 de català.

5- Fotocòpia, si s'escau, de la certificació acreditativa del nivell C1 de llengua castellana.

6- Declaració jurada o promesa de no haver estat separat per expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques per sentència ferma, així com que no incorre en cap causa d'incapacitat o incompatibilitat establerta a les lleis i reglaments, no trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques.

7- Fotocòpia d'acreditació dels mèrits que s'al·leguin per la seva valoració en la fase de concurs. El tribunal qualificador no podrà tenir en compte altres mèrits que els que es presentin i justifiquin en aquest tràmit, acreditats fins a l'últim dia de presentació d'instàncies. Caldrà aportar informe de vida laboral expedit per la Tresoreria de la Seguretat Social, fotocòpia de contractes i certificats de serveis prestats on s'especifiquin les funcions exercides en lloc de treball en cas d'experiència en l'administració pública.

8- Comprovant del pagament de la taxa del dret d'examen (fixat amb un import de 40€, fent una transferència a través d'entitat financera, mitjançant ingrés al compte de l'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà de La Caixa, de referència amb codi IBAN: ES78 2100 0031 2002 0000 8800 (cal fer constar sobretot el NOM de l'aspirant i al concepte: NOM i PRIMER COGNOM, les paraules DRET EXÀMEN TÈCNIC RESIDUS i el número d'expedient X2024002262) de la següent manera: (NOM PRIMER COGONM DRET EXAMEN TÈCNIC RESIDUS X2024002262).

Les fotocòpies abans esmentades no caldrà que siguin compulsades en el moment de la presentació de les instàncies. Els aspirants aprovats hauran de presentar a l'Ajuntament (secció de Recursos Humans), dins el termini de 10 dies hàbils des que es facin públics els resultats i la composició de la borsa de treball a què fa referència el paràgraf anterior, tots els documents originals corresponents a les fotocòpies que es van aportar junt amb la instància presentada per prendre part a les proves. Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, no es presenta la documentació o no es reuneixen els requisits exigits, quedaran anul·lades totes les actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què pugui haver incorregut per falsedat en la presentació de la sol·licitud.

El termini de presentació d'instàncies serà de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la última publicació als diaris oficials.

Les posteriors publicacions es faran en el tauler d'anuncis municipal i a la pàgina web municipal.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, la Llei orgànica de protecció de dades.

 

6.- Admissió d'aspirants

Una vegada finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'alcalde, dictarà una resolució, en el termini màxim d'un mes, i declararà aprovada la llista d'admesos i exclosos, que serà anunciada i publicada al tauler d'anuncis i a la pàgina web de la corporació.

En la mateixa resolució es concedirà un termini de 10 dies per a la presentació d'al·legacions, si s'escau, i s'indicarà la composició del tribunal qualificador.

La llista provisional s'elevarà a definitiva, sense necessitat d'una nova publicació, si en el termini dels 10 dies establerts no s'hi presenten reclamacions.

L'alcalde estimarà o desestimarà les reclamacions formulades en la resolució per la qual s'aprovi la llista definitiva que serà feta pública en el tauler d'anuncis de la corporació i a la pàgina web municipal referenciada.

Una vegada elevada a definitiva la llista d'admesos i exclosos, es podrà assenyalar dia, hora i lloc de realització de les proves.

 

7.- Òrgan seleccionador

El tribunal qualificador dels exercicis i mèrits dels aspirants es designarà segons disposa el Reglament de personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol i l'article 60 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i estaran constituïts de la següent manera:

TRIBUNAL QUALIFICADOR:

El Tribunal es constituirà de la forma següent:

PRESIDÈNCIA:

- Un/a membre del personal funcionari de carrera o laboral fix del subgrup A2 o superior, que pot ser o no personal de la mateixa entitat local.

VOCALS:

- Un/a vocal membre del personal funcionari de carrera o laboral fix del subgrup A2 o superior, que pot ser o no personal de la mateixa entitat local.

- Un/a vocal del subgrup A2 o superior designat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

SECRETARI/A:

- Farà les funcions de secretari/ària, un/a funcionari/ària de carrera o personal laboral fix, amb veu però sense vot.

Es nomenaran suplents dels membres del tribunal per garantir la seva presència.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'han d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Tots els membres del Tribunal Qualificador, exclòs el secretari, tindran veu i vot. En el cas que es produeixi un empat en les decisions del Tribunal, el president podrà fer ús del vot de qualitat per desfer-lo.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents, i, en tot cas, del president/a i del secretari/a o de les persones que les substitueixin i les decisions s'adoptaran per majoria.

El tribunal podrà disposar de la incorporació d'assessors especialistes, amb veu i sense vot, en cadascuna de les proves del procés.

També podrà assistir-hi, amb veu però sense vot, un representant del personal laboral de l'Ajuntament de la Bisbal.

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre de les proves en tot el que no preveuen aquestes bases.

 

8.- Procés selectiu

El procés selectiu es regirà per la modalitat de concurs oposició lliure i constarà de les següents fases:

8.1.- Fase d'oposició

Primer exercici: prova coneixements teòrics

Segon exercici: prova coneixements pràctics

Tercer exercici: coneixements de les llengües oficials

8.2.- Fase de concurs:

Valoració de mèrits

Els aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del DNI-NIE. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procediment selectiu.

Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalada, fins i tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

8.1.- Fase d'oposició

Consta de dos exercicis de caràcter obligatori i eliminatori, un referit a coneixements teòrics i un altre de coneixements pràctics.

8.1.A Primer exercici: coneixements teòrics.

Consisteix en respondre un qüestionari tipus test de 40 preguntes sobre el contingut del temari que s'especifica a l'annex d'aquestes bases. El temps per a la realització d'aquest exercici serà de 60 minuts.

Aquest exercici es qualificarà amb un màxim de 10 punts (a raó de 0.25 punts per cada pregunta correcta, - 0.125 per cada pregunta errònia), essent necessari obtenir una puntuació mínima de 5 punts per a superar l'exercici.

8.1.B Segon exercici: coneixements pràctics.

L'òrgan de selecció establirà dues proves pràctiques sobre algunes de les matèries relacionades en el temari de l'Annex i en relació a les tasques pròpies de la plaça, l'òrgan podrà decidir si els aspirants han de resoldre els dos exercicis o escollir-ne un.

Aquesta prova tindrà caràcter obligatori i eliminatori.

El temps per a la realització de la prova és de noranta minuts.

Aquest exercici es qualificarà amb un màxim de 20 punts, essent necessari obtenir una puntuació mínima de 10 punts.

Es podran consultar textos legals sense comentar, així com utilitzar màquines de calcular estàndard i científiques, però que no siguin programables ni financeres.

L'òrgan de selecció podrà acordar que aquest exercici sigui llegit obligatòriament per les persones aspirants davant de l'òrgan de selecció. Els/les aspirants estaran obligats/ades a explicar davant el tribunal els aspectes que li siguin sol·licitats. La incompareixença comportarà la no superació de la prova.

En aquest exercici, es valorarà la capacitat d'anàlisi i l'aplicació raonada dels coneixements teòrics a la resolució dels problemes pràctics plantejats.

8.1.C.Tercer exercici: coneixements de les llengües oficials

a. Coneixements de llengua catalana

Les persones que no acreditin el certificat de nivell de suficiència de català (C1) de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent, hauran de superar una prova de català equiparable a aquest nivell. Les equivalències caldrà justificar-les documentalment mitjançant certificació expedida per qualsevol institut d'educació secundària públic d'acord amb la normativa vigent.

Quedaran exemptes de realitzar aquesta prova aquelles persones que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a aquest Ajuntament en que hi hagués una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

b. Coneixements de llengua castellana

Les persones que no tinguin la nacionalitat espanyola, hauran d'acreditar coneixements de castellà orals i escrits, bé documentalment mitjançant la presentació d'un certificat en què consti que han cursat els ensenyaments primari i secundari i el batxillerat a l'Estat espanyol, del diploma de nivell avançat d'espanyol C1, que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o un d'equivalent, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes. Aquelles persones que no disposin de documentació acreditativa hauran de demostrar els coneixements equivalents en el decurs de les proves.

La qualificació dels exercicis a i b serà d'aptes o no aptes.

8.2.- Fase de concurs

En la fase de concurs es procedirà a la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment de forma fefaent pels/per les aspirants juntament amb la sol·licitud de participació. No es tindran en compte aquells mèrits que no s'acreditin a través de documentació original o còpies compulsades.

Només es procedirà a la valoració de mèrits dels aspirants que han superat la fase d'oposició.

La valoració dels mèrits a la fase de concurs no pot tenir caràcter eliminatori i no pot significar en relació amb les proves selectives més de la tercera part de la puntuació màxima del concurs-oposició.

El tribunal d'avaluació farà la valoració de mèrits d'acord amb els barems següents. La valoració màxima total no podrà superar els 10 punts en cap cas:

1.- Experiència professional (fins a un màxim de 6 punts):

a) Experiència professional en l'exercici de funcions, coincidents o similars amb les del lloc a proveir (A2 o categoria superior A1), a raó de 1 punts/any en qualsevol Administració Pública.

Els períodes inferiors a l'any es valoraran proporcionalment als dies treballats. L'experiència professional a l'administració pública s'acreditarà mitjançant certificat estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social de la vida laboral, acompanyat de certificat de serveis prestats a l'administració corresponent amb detall de les funcions desenvolupades i dels contractes laborals o nomenaments corresponents.

b) Experiència professional en l'exercici de funcions, coincidents o similars amb les del lloc a proveir, en el sector privat, sempre i quan estiguin relacionades amb sistemes d'implantació de models de recollida de residus municipals o cicle de l'aigua, a raó de 0,50 punts/any.

Els períodes inferiors a l'any es valoraran proporcionalment als dies treballats. La prestació de serveis a l'empresa privada s'acreditarà mitjançant certificat estes per la Tresoreria General de la Seguretat Social de la vida laboral del sol·licitant, acompanyat dels contractes laborals.

Complementaris als documents acreditatius de l'experiència a l'empresa privada i l'Administració, es podran presentar nòmines, informes detallant la naturalesa de les funcions desenvolupades i/o qualsevol altres mitjà de prova que acrediti la naturalesa dels serveis prestats, categoria i durada.

En cas de serveis prestats per compte propi, s'hauran d'acreditar a l'igual que en l'apartat anterior el tipus de serveis, jornada i durada, aportant documentació oficial demostrativa (com per exemple: declaracions de renda o d'altres impostos, pagaments a seguretat social, factures conformades, etc.,) o bé mitjançant certificació emesa pel corresponent col·legi oficial.

2.- Per cursos de formació o diplomes relacionats amb la plaça a cobrir (fins a un màxim de 4 punts).

Per títols, cursos, jornades formatives, seminaris o diplomes relacionats amb les funcions de la plaça a cobrir, dels últims 15 anys sobre temes relacionats amb la plaça i/o lloc de treball a ocupar.

Només es valoraran com a mèrits els estudis, jornades i/o seminaris impartits per centres oficials com administracions públiques, per universitats i per associacions o federacions de municipis, o bé, estiguin homologats per l'Institut Nacional d'Administracions Públiques (INAP), l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), així com per centres privats, sempre que els cursos formin part de programes de formació subvencionats per organismes públics o estiguin oficialment reconeguts.

Cursos amb certificat d'assistència:

- De 0 a 20 hores: 0,10 punts

- De 21 a 50 hores: 0,20 punts

- De 51 a 100 hores: 0,30 punts

- Més de 101 hores: 0,50 punts

Cursos amb certificat d'aprofitament:

- De 0 a 20 hores: 0,20 punts

- De 21 a 50 hores: 0,40 punts

- De 51 a 100 hores: 0,80 punts

- Més de 101 hores: 1,20 punts

3.- Per disposar d'una altra titulació acadèmica, relacionada amb el lloc de treball, addicional a l'aportada per participar en la convocatòria. Les titulacions acadèmiques es valoraran segons el següent barem:

- Llicenciatura o grau universitari: 1 punts

- Diplomatura: 0,80 punts

- Màster: 0,60 punts

- Postgrau: 0,40 punts

4.- Coneixements de llengua catalana. Es valoraran els certificats superiors al nivell de suficiència de català (C2) de la Direcció General de política lingüística del departament de cultura, o altres equivalents amb 0,5 punts.

5.- Coneixement de tecnologies de la informació i de la comunicació

- ACTIC 1/ COMPETIC 1 : 0,2 punts

- ACTIC 2/ COMPETIC 2 : 0,5 punts

- ACTIC 3/ COMPETIC 3 : 1 punt

No es comptabilitzarà cap mèrit que no estigui degudament acreditat.

8.3.- Qualificació final del procés selectiu

Un cop finalitzada la qualificació dels/de les aspirants, l'òrgan seleccionador farà públic els resultats. La puntuació final serà la suma de les puntuacions obtingudes a la fase d'oposició i a la fase de concurs, resultant seleccionat l'aspirant que obtingui la puntuació final més alta. Es publicarà en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de la Bisbal i a la pàgina web de l'Ajuntament http://www.labisbal.cat.

8.4 Desempat

En cas que dos o més aspirants empatin en la puntuació final del procés selectiu, tindrà prioritat l'aspirant que hagi obtingut més puntuació en l'experiència professional. En cas que persisteixi l'empat, tindrà prioritat l'aspirant que tingui major puntuació en el segon exercici de la fase d'oposició, exercici pràctic. I si persisteix l'empat, el Tribunal qualificador podrà realitzar una prova pràctica de desempat.

Un cop finalitzada la qualificació dels/de les aspirants, l'òrgan seleccionador farà públic els resultats i la composició de la borsa de treball en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de la Bisbal i a la pàgina web de l'Ajuntament http://www.labisbal.cat, i l'elevarà a l'Alcaldia per a la seva aprovació.

8.5 Període de prova:

En quant al període de prova o de pràctiques serà el que s'assenyala pel Conveni Col·lectiu que resulta d'aplicació a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà depenent del grup a efectes de titulació exigida per a l'ingrés en la plaça en qüestió.

No obstant això, el període de prova o de pràctiques és suprimirà, o la seva durada es veurà reduïda proporcionalment, quan la persona hagi ocupat prèviament, a través d'una contractació o nomenament temporal, el lloc de treball objecte de la convocatòria.

El temps en pràctiques o prova quedarà interromput en les situacions d'incapacitat temporal, maternitat, paternitat, adopció o acolliment i vacances.

En cas que l'aspirant no superi satisfactòriament el període de prova, es deixarà sense efecte el nomenament. En aquest cas, es procedirà al nomenament del l'aspirant que tingui la puntuació següent més alta, el/la qual haurà de superar el corresponent període de prova.

 

9.- Regulació i funcionament de la borsa de treball:

9.1.- Objecte de la borsa de treball:

Els aspirants que hagin superat favorablement totes les proves que les bases de selecció per a la constitució de la borsa han establert a l'efecte, passaran a formar part d'una borsa de treball, per ordre de puntuació obtinguda, de major a menor nombre de punts, per cobrir substitucions derivades de qualsevol incidència, ja sigui per a cobrir possibles suplències derivades de baixes per incapacitat temporal, maternitat, paternitat, vacances, contractes de relleu per jubilacions parcials, suspensions de contractes, cobertures de vacants de forma temporal, eventualitats per acumulació de tasques i altres situacions que posin de manifest la necessitat de contractar personal temporal.

9.2.- Funcionament de la borsa de treball:

Els integrants de la borsa, restaran a l'espera de ser cridats per l'Ajuntament, per ordre de puntuació, quan es produeixi la necessitat de contractació temporal.

En funció de la urgència i del servei a cobrir, el procediment podrà ser:

Cobertura ordinària: S'intentarà la comunicació fins a un màxim de tres vegades en diferents moments del dia, al telèfon que hagin facilitat, o en el seu cas a l'adreça de correu electrònic que hagin facilitat com a mitjà preferent de contacte. Una vegada es comuniqui a la persona l'oferta de feina, aquesta tindrà un màxim de 24 hores per acceptar-la. La renúncia a l'oferta de feina habilita al gestor de la borsa a la crida de la següent persona.

Cobertura urgent: Per a aquelles ofertes de feina que es refereixin a serveis que per les seves característiques especials necessitin la cobertura d'un lloc de treball temporal de forma urgent, s'intentarà la comunicació telefònica una única vegada, o en el seu cas a l'adreça de correu electrònic que hagin facilitat com a mitjà preferent de contacte, i si no s'obté resposta de la persona en el termini d'una hora, es passarà a contactar a l'aspirant següent, i el primer restarà en el mateix ordre de la borsa en què estava abans de realitzar la crida, i així successivament.

Sistema de comunicació per a rebre ofertes: El sistema ordinari de comunicació de les ofertes de feina serà a través de trucada telefònica als telèfons facilitats per les persones integrants de la borsa.

No obstant, aquestes podran demanar expressament que les comunicacions de les ofertes de feina les rebin a través del correu electrònic que facilitin. Per a fer-ho, hauran de presentar una instància dirigida a la secció de recursos humans o bé a través del correu electrònic recursoshumans@labisbal.cat, manifestant aquesta opció i indicant l'adreça de correu electrònic a efectes de comunicacions.

El funcionament de la borsa serà dinàmic, d'acord amb els següents supòsits:

· Si una persona rebutja una oferta de feina, aquesta es proposarà a la següent persona en ordre de puntuació, i així successivament. El rebuig d'una primera oferta de feina comportarà que la persona quedi en situació d'inactiu i no se la tornarà a avisar. No obstant això, quan aquesta persona torni a tenir disponibilitat, podrà comunicar-ho al gestor de la borsa mitjançant instància dirigida a la secció de recursos humans presentada al registre d'entrada de l'Ajuntament o bé a través del correu electrònic recursoshumans@labisbal.cat per a activar-s'hi de nou i ocuparà el lloc a la llista que va obtenir en el moment del procés selectiu.

· Si una persona que està en situació d'actiu a la borsa rebutja una segona oferta, perdrà la prioritat que li atorgava la puntuació i passarà a ocupar l'últim lloc de la llista.

· Quan finalitzi la substitució / contractació temporal, tornarà a ocupar el lloc que va obtenir en el moment del procés selectiu.

· En el cas de que una de les persones que forma part de la borsa hagi estat contractada per l'Ajuntament i causi baixa voluntària del seu contracte de treball, perdrà la prioritat que li atorgava la puntuació i passarà a ocupar l'últim lloc de la llista.

Restaran en la situació de baixa temporal en la borsa les persones que acreditin fefaentment trobar-se en alguna de les següents situacions:

- Les persones que es trobin en situació de malaltia per incapacitat temporal, mentre duri aquesta situació.

- Les persones que, amb motiu d'embaràs, part o adopció, estiguessin en situació de poder demanar la llicència per maternitat, ja sigui abans o després del part.

En aquests supòsits no rebran ofertes de feina, mentre estiguin en situació de baixa temporal, sense perdre el seu lloc a la borsa de treball. Quan finalitzi aquesta situació hauran de comunicar-ho al gestor de la borsa, això suposarà la reactivació automàtica.

En el cas que hi hagi una oferta de treball per cobrir una plaça de forma interina al 100% de jornada, s'oferirà aquesta a qui per ordre de puntuació a la borsa pertoqui. Si es dona el cas que la persona a qui per ordre de llista s'ha de cridar, ja es troba treballant amb un contracte d'inferior jornada, se li oferirà la possibilitat de millora oferint el nou lloc de treball, podent rebutjar-la sense perdre l'ordre que ocupa a la borsa de treball.

9.3.- Durada de la borsa de treball:

La durada d'aquesta borsa serà de tres anys, que es podrà prorrogar en el cas que no s'hagi procedit a la constitució d'una de nova.

En el cas que es generi una nova borsa de treball com a conseqüència de la realització de proves de selecció consecutives, estant encara vigent una d'anterior, les persones que accedeixin a la borsa de treball més nova s'incorporaran a continuació de la darrera persona de la llista de la borsa de treball anterior, de manera que per a la crida per a ofertes de feina, tindrà preferència la borsa de treball més

antiga sobre la més recent. Aquesta situació nomes es mantindrà durant un període de 18 mesos, moment a partir del qual els integrants de la borsa anterior continuaran integrant la borsa nova però ocupant els darrers llocs a continuació de la darrera persona de la llista de la borsa més recent.

Tanmateix, una vegada finalitzi la vigència de la borsa de treball més antiga, les persones que hi figuraven, causaran baixa definitiva de la mateixa a tots els efectes.

9.4.- Inactivació voluntària en la borsa:

Qualsevol persona inclosa en la borsa treball podrà sol·licitar la seva inactivació voluntària en la borsa per una única vegada, mitjançant escrit dirigit a la secció de recursos humans.

En aquest supòsits no rebran ofertes de feina, mentre estiguin en situació d'inactivació voluntària, sense perdre el seu lloc a la borsa de treball. Si dintre del període de vigència de la borsa es volen tornar a activar s'haurà de comunicar al gestor de la borsa.

9.5.- Renúncies:

Qualsevol persona inclosa en la borsa treball podrà renunciar voluntàriament a formar-ne part, mitjançant escrit dirigit a la secció de recursos humans, quedant exclòs definitivament de la mateixa.

9.6.- Exclusió de la borsa de treball:

Quan la Secció de Recursos Humans rebi, per part del Cap d'Àrea a la qual es trobi o s'hagi trobat adscrita qualsevol persona que formi part d'una borsa, un informe desfavorable en relació amb el seu comportament o amb la seva professionalitat, tant amb els companys, com amb les persones que hagi de tractar, o bé un informe que hagi generat una extinció del seu contracte per la no superació del període de prova establert, suposarà que perdrà la prioritat que li atorgava la puntuació i passarà a ocupar l'últim lloc de la llista. En el cas de dos informes desfavorables suposarà l'exclusió definitiva de la mateixa.

9.7.- Comunicació amb els gestors de la borsa:

Totes les comunicacions referides a les situacions de la borsa de treball s'hauran de comunicar al gestor de la borsa mitjançant instància dirigida a la secció de recursos humans presentada al registre d'entrada de l'Ajuntament o bé a través del correu electrònics recursoshumans@labisbal.cat

 

10.- Incidències

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

11.- Legislació aplicable

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determini la Llei estatal 7/1985, de 2 d'abril, de bases del règim local; el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional; la Llei estatal 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública; els articles 282 i següents del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic de la Llei de la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals; l'article 19 de la Llei estatal 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018; el Decret 161/2002, de 11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i de l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local; el Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de la provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris/àries de l'Administració de l'Estat; el Reial decret 896/1991, de 7 de juny sobre normes bàsiques i programes mínims a que hauran d'ajustar-se el procediment de selecció; Reial decret 462/2002, de 24 de maig, d'indemnitzacions per raó del servei; la Llei estatal 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic; la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; l'Acord / Conveni regulador de condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà; i altra normativa de referència.

 

12.- Recursos

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'Alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'Alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/88, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació. Contra les resolucions definitives i actes de tràmit del Tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'Alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos .

 

 

ANNEX. TEMARI

 

Part General

1. El municipi: concepte i elements. L'organització municipal. Òrgans necessaris i òrgans complementaris.

2. El Procediment administratiu Definició. Classes d'iniciació del procediment administratiu. Fases.

3. Obligació de resoldre. Còmput de terminis. Suspensió i ampliació de terminis. Finalització.

4. L'Acte Administratiu. Definició. Motivació i executivitat dels Actes.

5. L'expedient administratiu: L'interessat a l'expedient.

6. La Notificació. La pràctica de la notificació en paper i a través de mitjans electrònics.

7. Ordenances. Marc legal. Definició, àmbit i classificació. Contingut de l'expedient d'aprovació i procediment.

8. Recursos administratius: Classes de recursos. Actes susceptibles de recurs administratiu.

9. Regles generals de tramitació dels recursos administratius.

10. Procediments substitutius dels recursos administratius: conciliació, mediació i arbitratge.

11. L'organització municipal: Els òrgans col·legiats. El Ple. L'Alcalde. La Junta de Govern Local.

12. Règim de sessions i acords dels òrgans de govern local: convocatòria, desenvolupament i adopció d'acords.

13. Contractació del sector públic. Tipus de Contractes.

14. El contracte menor.

15. El pressupost de les corporacions locals : Contingut, elaboració i aprovació.

16. Bases d'execució del pressupost. Fases d'execució de la despesa.

17. El personal al servei de les entitats locals: concepte i clases

18. Transparència de l'Administració. El dret d'accés a la informació pública.

19. La protecció de dades a l'Administració Local.

20. Subvencions. Procediment de concessió de subvencions. Fases del procediment. Finançament de les subvencions.

 

Part Específica

21. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sols contaminats per una economia circular. Instruments de la política de residus.

22. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sols contaminats per una economia circular. Prevenció de residus.

23. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sols contaminats per una economia circular. Instruments de la política de residus.

24. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sols contaminats per una economia circular. Producció, possessió i gestió dels residus.

25. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sols contaminats per una economia circular. Mesures i objectius de la gestió de residus.

26. L'Agència de Residus de Catalunya. Organització. Competències.

27. Residus municipals. Tipologia i caracterització. Reducció, reutilització i reciclatge.

28. Tipus de tractament i models de recollida selectiva.

29. Sistemes de recollida de residus municipals. Sistemes "porta a porta", sistemes de recollida segons model de contenidor.

30. Sistemes d'identificació de l'usuari i contenidors amb control d'accés i tancament. Avantatges i inconvenients.

31. Les deixalleries municipals. Residus admesos. Classificació i destí dels materials a deixalleria.

32. Les deixalleries fixes i mòbils.

33. La recollida selectiva del paper/cartró, vidre i envasos.

34. Els Sistemes Integrats de Gestió (SIG). Marc legal. Recollida dels RAEE.

35. Els estudis de costos dels serveis de gestió de residus. Ingressos i despeses

36. Cànon sobre la disposició dels residus. Retorn de cànon. Declaració anual de residus.

37. L'ordenança fiscal de residus. Diferents tipus de taxa de residus municipal: domestica i comercial.

38. El pagament per generació. La taxa justa, pagament de participació i per generació. Obligacions, tipus i mètodes per a la implantació del control i seguiment.

39. Organització de campanyes d'educació i sensibilització ciutadana en l'àmbit mediambiental. Instruments, planificació i objectius.

40. Avaluació de recursos. Campanyes europees d'iniciatives mediambientals.

41. La prevenció de residus i la reutilització. Els sistemes de dipòsit, devolució i retorn.

42. La generació i composició dels residus municipals

43. La prevenció de residus.

44. Protecció de dades personals en sistemes de recollida de residus amb identificació i en taxes justes.

45. Legislació en matèria d'aigües de Catalunya. Competències municipals.

46. Processos dels sistemes de sanejament de les aigües residuals. Límits d'abocament dels sistemes de sanejament i normativa d'aplicació. Reial Decret 509/1995, Reial Decret 2116/1998, Reial Decret Llei 11/1995 i directiva Europea 91/271/CEE.

47. Les xarxes de sanejament d'aigües residuals. Alta i baixa.

48. Recollida d'aigües pluvials, xarxes unitàries i separatives.

49. Característiques físiques, químiques i biològiques de les aigües residuals. Classificació dels agents contaminants. Efectes dels contaminants

50. Agència Catalana de l'Aigua. Organització. Competències.

51. Qualitat de les aigües de consum. Aspectes i característiques del control de la qualitat de l'aigua de consum humà recollides al RD 3/2023, de 10 de gener, per al que s'estableixen els criteris tècnics sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum humà, el seu control i subministrament

52. Campanyes de sensibilització per un consum racional i responsable de l'aigua.

53. Anàlisis i possibles millores tècniques a l'abastament d'aigua potable.

54. Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES).

55. El tractament de l'aigua de consum humà.

56. Diversitat de mètodes de tractament en funció de cada tipus d'aigües.

57. Xarxes d'abastament d'aigua potable. Alta i baixa. Situació a la comarca.

58. Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya.

59. Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i els usos de l' aigua en situació de sequera de la Bisbal d'Empordà. La bonificació social.

60. Els plans directors: Pla director d'abastament d'aigua potable i pla director de sanejament d'aigües. Estructura, contingut i tramitació.

 

La Bisbal d'Empordà, 4 de juliol de 2024

 

Oscar Aparicio Pedrosa

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
319458 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases reguladoras del proceso selectivo para la cobertura definitiva de un\/a técnico\/a de gestión de residuos y ciclo del agua.","published_date":"2024-07-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"319458"} catalunya administración local,Ayuntamiento de La Bisbal d'Empordà,DOGC,DOGC 2024 nº 9203 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-12/319458-anuncio-aprobacion-bases-reguladoras-proceso-selectivo-cobertura-definitiva-tecnico-gestion-residuos-ciclo-agua https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.