ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases generales para el ingreso de personal correspondiente a la oferta pública de empleo por el período 2024-2027 del Ayuntamiento de Sant Fruitós de Bages.

Per acord de Junta de Govern Local en sessió celebrada en data 01.07.2024, entre d'altres, s'han aprovat les bases generals per a l'ingrés de personal de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages corresponent a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2024.

El text íntegre de la part dispositiva de l'acord és el que es detalla a continuació:

 

"Primer.- Aprovar les bases reguladores generals per a l'ingrés a la plantilla de personal de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, corresponents a la oferta ordinària segons el redactat que consta a l'annex I.

 

Segon.- Disposar que les bases objecte d'aprovar en el present acord regularan tots els processos selectius de les places incorporades a la oferta pública d'ocupació a excepció de la plaça d'agent de policia i la plaça de caporal per promoció interna les quals es regiran per les seves pròpies bases reguladores.

 

Tercer.- Deixar sense efecte les bases generals anteriors derivades de l'oferta pública d'ocupació 2022 aprovades per acord de Junta de Govern Local en sessió celebrada en data 11.07.2022.

 

Quart.- Publicar les esmentades bases reguladores generals al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Cinquè.- Notificar el present acord al Comitè d'Empresa i a la Junta de Personal.

 

Sisè.- Declarar que:

- L'acte és una resolució, posa fi a la via administrativa i pot ser impugnat per mitjà de recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona en el termini de dos mesos.

- Potestativament, es podrà interposar recurs de reposició davant de l'òrgan titular legal de la competència en el termini d'un mes.

- Tanmateix, els legitimats activament poden interposar qualsevol altre recurs ajustat a dret."

 

 

BASES REGULADORES GENERALS PER A L'INGRÉS A LA PLANTILLA DE PERSONAL MUNICIPAL

 

Base preliminar

Àmbit d'aplicació i estructura de les bases

1.- Aquestes bases reguladores són d'aplicació a tots els procediments per a l'ingrés per torn lliure a la plantilla municipal en qualitat de funcionari de carrera o de membre del personal laboral indefinit i fix.

No resulten d'aplicació als següents col·lectius:

a. Funcionaris d'administració local amb habilitació de caràcter nacional.

b. Personal interí.

c. Personal laboral temporal.

Tampoc no són d'aplicació els procediments per a la cobertura definitiva d'una plaça d'agent de policia ni tampoc el procés de provisió d'una plaça de caporal mitjançant promoció interna, previstos al Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals. Aquests procediments es regiran per les seves pròpies bases.

 

2.- Es regiran per les bases reguladores específiques de cadascuna de les convocatòries:

a. Els aspectes no regulats en aquestes bases.

b. Aquells que expressament així s'indica en aquestes bases.

c. Aquells en què expressament les bases reguladores generals permeten que el seu règim sigui alterat per les bases reguladores específiques.

A la resta de supòsits, les bases reguladores específiques no podran contradir les bases reguladores generals.

 

3.- Els programes de les convocatòries figuraran, com a regla general, a les bases reguladores específiques. Quan l'alcalde aprovi programes generals per a l'ingrés en determinats tipus de plaça, aquests s'aplicaran a tots els procediments que afectin a aquests mateixos tipus.

 

4.- En absència de previsió normativa o, concorrent aquesta de conformitat amb ella, les bases reguladores específiques declararan l'equivalència de les places laborals als grups funcionarials, als efectes de la selecció. Segons aquesta equivalència, s'aplicarà el règim de programes mínims previst per als funcionaris de l'escala d'administració especial del grup corresponent.

 

Base 1

Requisits dels aspirants

1.1. Per ser admès a les proves selectives, els aspirants hauran de reunir els requisits que s'indiquen en aquesta base i a les bases específiques corresponents a la data de la fi del termini de presentació de sol·licituds, llevat que altra cosa estigui permesa normativament i així s'estableixi a les bases.

1.2. Quan la plaça a la qual s'aspira pertanyi a la funció pública municipal, gaudiran d'algun dels estats civils següents:

a. Nacionalitat espanyola.

b. Nacionalitat d'un estat de la Unió Europea.

c. Cònjuge de persona que gaudeixi de l'estat civil de les lletres a i b, llevat que es trobi separat de dret.

d. Descendents de les persones citades a les lletres a, b i c, sempre que siguin menors de 21 anys o majors que visquin al càrrec d'aquells, i llevat, quant als darrers dels tres grups citats, que el cònjuge no comunitari es trobi separat de dret.

També podran ser admeses les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya en els quals sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors.

Les bases específiques fixaran que la nacionalitat hagi de ser l'espanyola quan impliqui la participació directa o indirecta en l'exercici del poder públic o es tracti de funcions que tinguin per objecte la salvaguarda dels interessos municipals.

En qualsevol cas, els aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar documentalment la seva nacionalitat i permís de residència i de treball vigents a l'estat espanyol.

1.3. Quan la plaça a la qual s'aspira pertany al personal laboral municipal, a més de les persones citades a l'apartat 1.2, ho podran fer els altres estrangers amb residència legal a Espanya en igualtat de condicions que els espanyols.

1.4. A banda dels requisits citats, respectivament als apartats 1.2 i 1.3, els aspirants també hauran de reunir els requisits indicats tot seguit:

a. Tenir 16 anys complerts i no haver superat l'edat de jubilació forçosa.

b. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta especial per a treballs o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que desenvolupaven en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a la funció pública.

c. Posseir la capacitat funcional per desenvolupar les tasques.

d. Disposar de la titulació que s'indica en aquestes bases o, en el seu defecte, a les bases reguladores específiques.

e. Reunir la resta de requisits previstos a les bases reguladores específiques.

f. En relació a les persones amb discapacitat podran demanar en la instància l'adaptació i l'adequació del temps i mitjans materials per a la realització de les proves previstes en les bases de la convocatòria, sempre que aquesta no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar. Abans de realitzar la primera prova hauran de presentar un dictamen vinculant de les seves condicions psíquiques i físiques o sensorials, expedit per l'equip multiprofessional competent. El Tribunal decidirà sobre les peticions d'adaptacions i adequacions que s'efectuïn. En cas que optin per la quota de reserva de persones amb discapacitat han d'indicar-ho expressament a la sol·licitud.

1.5. Les titulacions equivalents a les exigides hauran d'anar acompanyades de certificat, expedit per l'òrgan competent, que n'acrediti l'equivalència. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acompanyar-se de l'ordre ministerial de reconeixement de títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

1.6. D'acord amb el Decret 161/2002, de 11 de juny, estar en possessió del certificat de coneixements del nivell que correspongui per cada subgrup de classificació que es convocarà, el nivell es requerirà a les bases reguladores específiques de cada convocatòria. Es podrà donar compliment a aquest requisit acreditant documentalment trobar-se en algun dels supòsits d'equivalència de la disposició addicional 1 del Decret 161/2002, d'11 de juny, i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les Administracions Públiques de Catalunya.

Estaran exempts de la prova de coneixements de llengua catalana i d'acord amb el que estableix l'article 5 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya i l'article 16.2.c del Decret 233/2002, les persones aspirants que posseeixin un dels documents següents:

- Documentació acreditativa d'estar en possessió del certificat de coneixements de suficiència de llengua catalana certificat C1, (antic Nivell C) o superior de la Direcció General de Política Lingüística.

- Documentació que acrediti que la persona aspirant ha participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'Administració local o a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

- Documentació que acrediti que la persona aspirant ha superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'hi esmenta, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic.

En cas que els/les aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que han de superar aquests/es aspirants.

La prova s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, essent necessari obtenir la valoració d'apte/a per a poder continuar amb la resta de proves de la fase d'oposició o per a passar a la fase de concurs.

El requisit dels coneixements de català es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova esmentada en el paràgraf anterior.

1.7. Llengua castellana: Els/les aspirants estrangers/es hauran d'acreditar un coneixement adequat de la llengua castellana. S'exceptuen aquells/es estrangers/es originaris/àries de països en què el castellà és llengua oficial.

Aquest coneixement s'acreditarà mitjançant la presentació d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat conforme han cursat la primària, la secundària o el batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma espanyol que estableix el RD 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat o totes les proves dirigides a l'obtenció a aquest.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

En cas que els/les aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de castellà exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o l'exercici de coneixements de llengua castellana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que han de superar aquests/es aspirants.

L'exercici de castellà tindrà la qualificació d'apte/a o no apte/a. Aquesta prova pot ser substituïda mitjançant l'aportació d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol: del diploma superior d'espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial Decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial Decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per l'escola oficial d'idiomes.

El requisit dels coneixements de castellà es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova esmentada en el paràgraf anterior.

1.8. Només poden accedir a les places reservades a la integració social de persones amb discapacitats les persones aspirants que així ho sol·licitin i que, de conformitat amb la legislació vigent, tinguin reconeguda pels òrgans competents una discapacitat de grau igual o superior al 33%. Les persones aspirants hauran de complir els requisits generals de participació.

1.9. Requisit indispensable a complir en el moment del nomenament: Acreditació de no haver estat condemnat per sentència ferma per delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic de persones. (als efectes establerts per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i adolescència).

 

Base 2

Presentació de sol·licituds

2.1. Les sol·licituds s'adreçaran a l'Alcalde, es presentaran en el registre general de l'Ajuntament (Plaça de la Vila, 1) o en qualsevol dels altres registres que determina l'article 16 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, dins dels 20 dies hàbils des de la darrera publicació que s'efectuarà de les bases i de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i de la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat. En el cas del personal laboral, no es farà aquesta última publicació.

2.2. A les sol·licituds s'acompanyaran els documents següents:

a. Acreditació d'haver satisfet les taxes meritades per la sol·licitud.

b. Aquells altres que s'exigeixin en les bases reguladores específiques.

2.3. La taxa meritada per la sol·licitud té la quota que figura a l'ordenança tributària municipal vigent i s'anunciarà a les bases reguladores específiques.

La manca de justificació de l'abonament d'aquesta taxa determinarà l'exclusió de l'aspirant. En cap cas, la presentació i pagament de la taxa no suposarà la substitució del tràmit de presentació de la sol·licitud en temps i forma.

2.4. Els errors de fet que puguin advertir-se a les sol·licituds podran esmenar-se en qualsevol moment, d'ofici o a petició de l'interessat/da. Els/les aspirants queden vinculats a les dades que hagin fet constar a la seva sol·licitud i únicament podran demanar la seva modificació, per mitjà d'escrit motivat, dins del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut aquest termini, no s'admetrà cap petició d'aquesta natura.

2.5. Amb la presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en les diferents convocatòries i per a la tramitació dels processos selectius d'acord amb la normativa vigent.

Així mateix s'informa de la possibilitat d'exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació de les dades mitjançant la remissió d'un escrit dirigit a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages (plaça de la vila, 1 Sant Fruitós de Bages), indicant "Ref. Protecció de dades" o bé exercir el seu dret a través de la seu electrònica. Per a més informació consulteu la pàgina web:

https://www.santfruitos.cat/privacitat

2.6. La presentació de la sol·licitud comporta en tot cas l'acceptació d'aquestes bases i el compromís de complir totes les obligacions que se'n deriven.

 

Base 3

Admissió d'aspirants

3.1. Un cop acabat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcalde dictarà en el termini màxim d'un mes un decret amb el contingut següent:

a. Aprovació del llistat d'aspirants admesos/es i exclosos/es: aquest llistat indicarà pel que fa als exclosos/es la causa de l'exclusió i si aquesta és o no esmenable.

b. Atorgament als sol·licitants, quan les seves sol·licituds incorrin en deficiències esmenables, d'un termini de deu dies hàbils perquè procedeixin a corregir-les, amb l'advertiment que la desatenció d'aquest requeriment comportarà que es declari la caducitat de la seva sol·licitud.

c. Nomenament de les persones que integren el tribunal qualificador, conforme a la base quarta.

d. Fixació del lloc, data i hora de constitució del tribunal i de l'inici de celebració de les proves.

e. Publicació del resultat del sorteig sobre l'ordre d'intervenció dels aspirants, als efectes d'allò que es preveu a la base 6.2.

3.2. El decret serà exposat per edicte durant el termini de deu dies hàbils al tauler municipal, a la seu electrònica municipal i publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El termini d'esmenes de deficiències conclourà després de deu dies hàbils des de la darrera d'aquestes publicacions. Transcorregut el termini per a l'esmena de deficiències, l'alcalde en un nou termini d'un mes dictarà un nou decret pel qual declararà admesos/es als aspirants inicialment exclosos/es que hagin corregit adequadament les deficiències i exclosos/es definitivament aquells que no hagin atès el requeriment adreçat a aquell efecte. Els/les aspirants que no esmenin o rectifiquin dins d'aquest termini, quedaran definitivament exclosos/es de la convocatòria i quedaran desistits de la seva sol·licitud, s'advertirà d'aquest fet en la resolució. Aquest acte no es dictarà quan tots els/les aspirants hagin estat declarats admesos/es al primer Decret.

3.3. Els actes del procés selectiu que no siguin de preceptiva publicació en diaris oficials ho seran sols al tauler d'edictes municipal i a la seu electrònica municipal.

 

Base 4

Tribunal qualificador

4.1. Els tribunals tindran la composició prevista en l'article 292.1 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, per el qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, amb el benentès que no podran ser membres de la Corporació (regidors) atès que aquesta previsió ha quedat sense efectes a l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i quan es tracti de membres dels processos del cos policial es realitzarà a través de membres de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i de la Direcció General d'Administració de Seguretat.

L'assignació nominal dels membres que ha d'incloure la dels respectius/ves suplents i ha de mantenir un nombre paritari entre dones i homes, correspon al president de la corporació i es determinarà en la resolució per la qual s'aprova la llista d'admesos/es i exclosos/es.

4.2. Els vocals han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places objecte de la convocatòria. En la seva designació s'ha de vetllar pel compliment dels principis d'especialitat, imparcialitat i professionalitat.

4.3. Els membres del tribunal qualificador s'han d'abstenir i els aspirants poden recusar-los, mitjançant escrit en què s'ha d'expressar la causa o les causes en les quals es funda, en el termini de deu dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí oficial de la Província de la resolució per la qual s'aprova la llista d'admesos/es i exclosos/es.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal qualificador s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 o en la forma que determina l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

4.4. Per la vàlida constitució del tribunal qualificador, a efectes de la realització de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requereix l'assistència de la meitat dels seus membres i, en tot cas, del president/a i del secretari/a.

4.5. Tots els membres del Tribunal qualificador tenen veu i vot. Les decisions del tribunal s'adoptaran per majoria de vots dels presents, resolent, en cas d'empat, el vot del que actuï com a President/a.

4.6. El tribunal podrà disposar d'assessors/res especialistes per a les proves dels exercicis que estimi pertinents, limitant la seva actuació a prestar la seva col·laboració en les respectives especialitats tècniques, sense dret a vot.

En la prova de coneixements de la llengua catalana han d'actuar com assessors del tribunal qualificador els tècnics/es designats/des pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona o els assessors competents que el president nomeni.

4.7. La participació en el tribunal qualificador dona dret a rebre la indemnització reglamentària en concepte d'assistència d'acord amb el Reial Decret 464/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei.

4.8. El tribunal està facultat per resoldre el dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció.

4.9. No podrà formar part del tribunal el personal d'elecció de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual. La pertinença als òrgans selectius serà sempre a títol individual, sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

 

Base 5

Desenvolupament de la selecció:

Disposicions comunes

5.1. Les convocatòries seran sempre lliures.

5.2. El sistema selectiu a les convocatòries lliures serà sempre l'oposició.

5.3. El tribunal gaudeix de la potestat d'interpretar i resoldre en relació a totes les incidències que resultin del procés selectiu, sens perjudici de les competències que corresponguin a altres òrgans normativament.

5.4. La puntuació total atribuïda a cada aspirant en el procés selectiu per oposició serà la total obtinguda per la suma de les puntuacions totals de l'oposició.

5.5. L'ordre de realització de les proves, així com el temps per a realitzar-les i la convocatòria puntual de cada una d'elles seran determinades pel Tribunal en base a raons d'agilitat en el procés.

5.6. El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin al llarg de tot el procés selectiu i per prendre els acords que calguin per garantir el correcte funcionament del procés.

5.7. Totes les proves tindran lloc el mateix dia, però en cas de no ser així, els/les aspirants seran convocats/des per totes i cadascuna de les proves.

5.8. Només hi haurà una convocatòria per cada prova. Perdran el dret a participar en el procés selectiu els/les aspirants que no compareguin als exercicis el dia i hora assenyalats, llevat dels casos de força major, que s'hauran de justificar fefaentment dins el termini de vint-i-quatre hores següents i que seran lliurement valorats per l'òrgan de selecció. Si s'admet la causa de justificació, el/l'aspirant serà objecte de nova convocatòria per a la data que determini l'òrgan de selecció.

5.9. Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves amb document nacional d'identitat, passaport o permís de conduir en que aparegui la fotografia del titular. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant en aquella prova i del procediment selectiu si tingués caràcter eliminatori.

5.10. El procés selectiu s'iniciarà després de la publicació del llistat de les persones admeses i excloses i tindrà una durada màxima de sis mesos, d'acord amb el que estableix la legislació del procediment administratiu comú.

5.11. En qualsevol moment, els òrgans competents de selecció podran requerir als aspirants que acreditin la seva identitat. També al llarg de tot el procés, si el tribunal coneix que algun dels aspirants no posseeix tots els requisits exigits per aquesta convocatòria, prèvia audiència a l'interessat/da, haurà de proposar la seva exclusió a l'Alcalde, indicant les inexactituds o falsedats formulades per l'aspirant a la seva sol·licitud d'admissió a les proves selectives, als efectes procedents. El tribunal es troba habilitat per declarar decaiguts en els seus drets i expulsats de la celebració el procés selectiu a aquells aspirants que presentin conductes que trenquin la disciplina del seu desenvolupament o vulnerin els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat, en especial qual suposin la captació il·legítima d'informació a efectes de falsejar el resultat dels exercicis.

5.12. El Tribunal adaptarà o adequarà el temps i/o els mitjans materials per a la realització dels exercicis de les persones aspirants amb discapacitat, de manera que gaudeixin d'igualtat d'oportunitats respecte als/les altres aspirants, sempre que així ho hagi indicat en la sol·licitud per prendre part en els corresponents processos selectius i s'hagi acreditat la seva necessitat mitjançant certificat emès per l'equip oficial de valoració indicat en la lletra f del punt 1.4. de la base primera reguladora d'aquest procés selectiu. El desenvolupament de les proves serà simultani amb les de torn lliure, amb excepció que la necessitat d'adaptació dels mitjans de realització de l'exercici no ho faci possible. Per aquestes adaptacions es tindrà en compte el que estableix l'article 7 del decret 66/1999, de 9 de març.

 

Base 6

Desenvolupament de la fase d'oposició

6.1. L'oposició s'integrarà pels exercicis que figuraran a les bases reguladores generals, completats pels programes generals i pels programes i especificacions que realitzaran les bases reguladores específiques, o, en el seu defecte, pels que defineixin aquestes. Tots els exercicis seran obligatoris i eliminatoris per a tots els aspirants que no hagin estat eliminats en exercicis anteriors. La puntuació total obtinguda per cada aspirant en la fase d'oposició serà la suma de les puntuacions obtingudes en cadascun dels exercicis que hagi superat. Si un exercici consta de diverses proves, la puntuació obtinguda en aquell serà la suma de les obtingudes en cadascuna d'aquestes. Per als exercicis que s'indiqui a les bases, l'avaluació no consistirà en una puntuació, sinó en la qualificació d'apte/a o no apte/a. Únicament es podran declarar superats aquells exercicis en què l'aspirant hagi ultrapassat la puntuació mínima exigida segons les bases reguladores específiques o que hagi estat declarat apte/a, segons correspongui; mentre que la resta es declararan eliminats del procediment selectiu, amb la menció de no apte/a als corresponents anuncis.

6.2. El primer dels exercicis de l'oposició no tindrà lloc abans de la data que es fixarà a les bases reguladores específiques. El tribunal fixarà la celebració dels exercicis segon i següents per mitjà d'anunci al tauler d'edictes municipal. Els exercicis o proves d'exercicis que no puguin realitzar-se simultàniament es realitzaran per ordre alfabètic del primer cognom començant per la lletra que se seleccionarà per mitjà de sorteig fent-se constar al corresponent anunci.

6.3. Els aspirants seran convocats per a cada exercici en crida única i quedaran decaiguts en el seu dret quan no compareguin a realitzar-lo en el lloc, dia i hora fixats, llevat els casos degudament justificats i lliurement apreciats pel Tribunal.

6.4. Durant la realització de les proves escrites, els aspirants únicament podran utilitzar el material d'escriptura manual imprescindible per a resoldre els exercicis o els mitjans informàtics autoritzats pel Tribunal de conformitat amb les bases; quan es tracti de proves escrites i s'indiqui a les bases reguladores específiques també podran utilitzar aquells altres materials que s'autoritzin. Si s'escau la realització de proves psicotècniques, únicament podran utilitzar els materials que autoritzi el tribunal a indicació de l'equip de psicòleg que l'assisteixi.

6.5. El tribunal podrà imposar a totes els/les aspirants l'obligació de llegir davant del tribunal qualsevol dels exercicis que s'hagin de resoldre per escrit. La no compareixença a la lectura pels aspirants o la negativa a llegir implicarà que l'exercici es puntuï amb 0 o no apte/a, segons correspongui. També es troba facultat per suspendre la lectura, pel que fa a un aspirant concret, transcorregut un període mínim de deu minuts des que aquest hagi iniciat, quan es reveli de forma inequívoca la manca d'aptitud de la resposta donada a l'exercici per a resultar aprovat.

6.6. A totes les convocatòries, el primer exercici consistirà en l'acreditació dels coneixements orals i escrits en llengua catalana. Aquest exercici consistirà en superar un conjunt de proves d'avaluació sobre coneixements orals i escrits generals en llengua catalana que posseeixin els aspirants, de caràcter equivalents als emprats per l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya per atorgar els certificats dels nivells corresponents. Aquesta prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a. Quedaran exempts de celebrar aquest exercici els aspirants que acreditin documentalment i fefaentment a la data de celebració de l'exercici trobar-se en possessió dels títols corresponents. Els nivells exigits es fixaran a les bases reguladores especifiques.

En el supòsit que no s'acrediti per part dels aspirants estrangers/es un coneixement adequat de la llengua castellana, hauran de realitzar a més una prova dins del primer exercici. La prova s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, essent necessari obtenir la valoració d'apte/a per a poder continuar amb la resta de proves de la fase d'oposició o per a passar a la fase de concurs.

6.7. A totes les convocatòries de places que hagin de seleccionar-se segons aquestes bases, el segon exercici consistirà a respondre per escrit preguntes curtes o tipus test, s'especificarà a les bases específiques, sobre matèries incloses al temari general i al temari específic, en el termini màxim d'1 hora i 30 minuts. L'exercici puntuarà de 0 a 10 punts i serà necessari obtenir una nota de 5 punts per superar l'exercici.

6.8. El tercer exercici consistirà en la realització d'un cas pràctic proposat pel Tribunal. L'exercici puntuarà de 0 a 20 punts i serà necessari una nota de 10 punts per superar l'exercici.

Quan les places a cobrir siguin d'agrupacions professionals (antic grup E) o els seus assimilats laborals, les proves consistiran en la realització de tasques pràctiques pròpies d'aquelles que haurà de realitzar qui ocupi el lloc de treball adscrit a la plaça que se selecciona, les quals seran definides a les bases específiques.

6.9. A totes les convocatòries de les places A1 i A2, hi haurà un quart exercici que consistirà a realitzar una presentació oral davant del tribunal, les explicacions de la qual hauran de tenir suport en diapositives elaborades per mitjà del programari Power Point, exhibides per l'aspirant de forma coordinada amb la seva explicació. Les diapositives contindran explicacions, resums, esquemes, gràfics o qualsevol altre expressió informàtica que coadjuvi a l'explicació. La presentació versarà sobre matèries incloses al programa de l'oposició i consistirà en l'aplicació a un projecte o actuació hipotèticament real dels coneixements teòrics corresponents. L'exercici tindrà dues fases. La primera fase tindrà una durada de tres hores i en ella l'aspirant haurà d'elaborar per mitjà del programari les diapositives que serviran de suport a la presentació. La segona fase, que discorrerà després de la primera i consistirà en la presentació pròpiament dita durant un termini màxim de 30 minuts. Finalitzada aquesta segona fase, el tribunal podrà formular preguntes sobre l'exercici plantejat i també sobre les respostes donades per l'aspirant durant un termini de 30 minuts, les respostes seran valorades pel tribunal.

Per al desenvolupament d'aquest exercici, l'Ajuntament posarà a disposició dels aspirants el maquinari i programari informàtic necessari durant el seu desenvolupament. L'exercici puntuarà de 0 a 20 punts i serà necessària una nota de 10 punts per superar l'exercici.

6.10. El tribunal podrà determinar que es lliuri material per a la realització dels exercicis segon o tercer. En aquest cas, es proporcionarà a cada aspirant un material idèntic quant a la seva funció, de forma que es garanteixi la igualtat entre tots els concurrents.

 

Base 7

Publicació de la relació d'aprovats i propostes de nomenament.

7.1. Acabada la qualificació dels aspirants, el tribunal declararà que han superat el procés selectiu els aspirants que hagin obtingut la major puntuació total atribuïda en la fase d'oposició fins a un nombre no superior al de places convocades, publicarà la relació dels aprovats en el termini de deu dies naturals, i elevarà aquesta relació a l'alcalde perquè acordi el nomenament com a funcionari/a de carrera o personal laboral indefinit, amb caràcter aquests darrer de fix a la plantilla municipal, segons correspongui.

No es podran nomenar més aspirants que el número de places incloses a la convocatòria. La contravenció d'aquesta prohibició de superació del nombre de places convocades pel d'aspirants proposats causarà la nul·litat de ple dret dels actes que hi incorrin.

El tribunal farà constar també la relació d'aspirants seleccionats que hagin obtingut la puntuació necessària per superar el procés selectiu però que no puguin ser proposats per al nomenament per haver estat aquesta puntuació inferior a la dels proposats. Si es produís una renúncia d'aquests darrers, abans del seu nomenament o presa de possessió, o no poguessin ser nomenats per no reunir els requisits subjectius requerits a la convocatòria o no haver-los acreditat en temps i forma, els aspirants que es trobin dins d'aquesta relació s'entendran proposats, per ordre de major a menor puntuació obtinguda a la fase d'oposició i fins a cobrir la totalitat de places que en altre cas quedarien vacants. Una vegada s'hagi produït la presa de possessió dels proposats, aquesta relació complementària deixarà de possibilitar el nomenament com a funcionaris de carrera d'aquells que contingui.

7.2. Els aspirants proposats hauran d'aportar a la Secretaria de l'Ajuntament, en el termini de vint dies naturals següents a la publicació de la relació d'aprovats, els documents acreditatius de les circumstàncies i condicions a què fan referència els requisits de participació exigits a la base 1 de la convocatòria i que són els següents:

a. Original i fotocòpia per compulsa, del DNI o document equivalent quan no es tracti de ciutadans de nacionalitat espanyola.

b. Original i fotocòpia per compulsa, de la titulació acadèmica (o resguard de pagament dels drets d'aquesta) exigida a la convocatòria i de la resta de títols, llicències o permisos exigits com a requisits d'accés, encara que es permeti a les bases reguladores específiques la seva aportació posterior. En el cas que aquests documents haguessin estat expedits després de la data en què finalitzi el termini d'admissió d'instàncies, s'haurà de justificar la data de finalització dels estudis. Aquests documents també es podran aportar autentificats notarialment.

c. Declaració jurada de:

c.1. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol Administració pública i de no haver estat inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, a tot l'àmbit de la Unió Europea, en els termes de la base 1.

c.2. No estar incapacitat.

c.3. No exercir cap activitat privada o pública que resulti incompatible i de les que resultant compatibles estiguin subjectes a autorització o reconeixement administratiu, acompanyades de la sol·licitud d'aquest acte administratiu.

Els aspirants que gaudeixin de la condició de funcionaris de carrera o de membres del personal laboral indefinit o fix al servei d'una administració pública podran acreditar la concurrència dels requisits i altres circumstàncies ja provades per obtenir el seu nomenament anterior, per mitjà de la presentació del certificat expedit per referència al registre de personal corresponent, pel funcionari competent a tal efecte.

7.3. Si dins el termini indicat, i llevat dels casos de força major, els aspirants proposats no presentessin aquesta documentació, o no posseïssin els requisits exigits, no podran ser nomenats i perdran els drets com a aspirants proposats per al nomenament, sense perjudici de la responsabilitat en què haguessin pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud. Davant la impossibilitat justificada degudament de presentar aquests documents, podrà acreditar-se que es reuneixen totes les condicions de la convocatòria per mitjà de qualsevol dels mecanismes probatoris admesos en dret.

7.4. Quan els llocs de treball als quals s'adscriguin les places siguin més d'un, l'aspirant indicarà per mitjà d'instància dins del termini hàbil per presentar la documentació referida a l'apartat anterior la indicació del lloc o llocs de treball al qual aspira ser adscrit inicialment, expressant l'ordre de preferències sempre que les bases reguladores específiques del procés selectiu no prevegin que la elecció d'un determinat programa durant la fase d'oposició determina aquest efecte.

7.5. La durada del període de pràctiques s'estipularan a les bases específiques de cadascuna de les convocatòries.

El període de pràctiques es realitzarà sota la supervisió del cap de la unitat administrativa o servei on sigui destinat/da el/la funcionari/ària en pràctiques i tindrà la durada especificada a les bases específiques de la convocatòria. Si per causes justificades no es pogués completar el període de pràctiques en el termini assenyalat, aquest s'ampliarà en proporció al temps que resti fins completar les pràctiques. El període de prova quedarà suspès en cas que el candidat es trobi en situació d'incapacitat temporal.

Acabat aquest període, el supervisor emetrà un informe sobre la integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu, valorant si els/les aspirants l'han superat satisfactòriament. Els qui el superin seran nomenats/des funcionaris/àries de carrera. En cas contrari seran declarats no aptes per resolució motivada del president/a de la corporació, amb tràmit d'audiència previ, i perdran en conseqüència tots els drets al nomenament com a funcionaris/àries de carrera.

7.6. Sempre que els òrgans de selecció hagin proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de places convocades, quan es produeixin renúncies dels aspirants seleccionats abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan de selecció una relació complementària dels aspirants que segueixin als proposats per al seu possible nomenament com a funcionaris de carrera. Aquests aspirants hauran de justificar documentalment els requisits d'accés.

7.7. Les places reservades a persones amb discapacitats que quedin vacants per no haver superat el procés selectiu les persones amb aquesta condició, podran ser ocupades per altres aspirants sense aquesta qualificació que hagin superat el procés selectiu.

 

Base 8

Finalitzats els processos de selecció s'elaborarà per rigorós ordre de puntuació una llista de candidats per al cas de no superació del període de prova pel candidat/a seleccionat/da o pel cas que existeixin altres necessitats de contractació/nomenament temporal de la plaça.

Borsa d'aspirants que hagin superat l'oposició.

Una vegada nomenat un aspirant funcionari en pràctiques i mentre prengui possessió com a funcionari de carrera, els aspirants que hagin aprovat l'oposició però no hagin pogut ser nomenats per no existir vacants suficients tindran dret a ser nomenats funcionari en pràctiques, a partir del moment que el funcionari en pràctiques cessi en la seva relació de servei amb l'Ajuntament per no superar el període de pràctiques o per altra causa, per ordre de puntuació obtingut al procés selectiu.

Quan es produeixi la situació que faculti a un aspirant a ser nomenat funcionari en pràctiques, es publicarà a la seu electrònica municipal un requeriment adreçat a l'aspirant en qüestió perquè en el termini de deu dies naturals declari per mitjà de sol·licitud administrativa la seva voluntat de ser nomenat funcionari en pràctiques d'acord amb el règim previst en aquestes bases. En aquest cas, l'aspirant en el termini de vint dies naturals des de la publicació del requeriment donarà compliment a allò que es preveu a la base 7.2. La manca de presentació d'aquesta documentació en aquest termini produirà els efectes previstos a la base 7.3.

Aquest procediment se seguirà successivament amb els aspirants que hagin aprovat l'oposició fins que es produeixi la presa de possessió d'un/a funcionari de carrera.

Funcionament generació de borsa per temporalitats

El contacte i la gestió de la borsa la realitzarà l'àrea de Recursos Humans a tenor del següent: inicialment es faran dues trucades telefòniques en diferents hores, i en cas de no poder establir el contacte, s'enviarà un correu electrònic a la persona interessada que caldrà que sigui respost com a màxim fins a les 12 hores del següent dia hàbil. En cas que no hi hagi resposta, es contactarà amb la següent persona de la borsa corresponent.

Les persones candidates, que quan siguin cridades i no es puguin incorporar perquè estiguin prestant serveis en una altra empresa o administració, seran donades de baixa de la borsa. En cas que vulguin reincorporar-s'hi, un cop finalitzada aquella relació de treball, hauran de sol·licitar-ho mitjançant instància adreçada a l'àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament. La reincorporació a la borsa es farà en la mateixa posició que tenien quan se'ls va donar de baixa.

La borsa tindrà una vigència de dos anys i es podrà prorrogar fins a l'aprovació d'una nova borsa.

Si per segona vegada, un aspirant que estigui en actiu, refusa una oferta de treball, quedarà exclòs de la llista. També quedarà exclosa de la borsa la persona que prèviament hagi treballat en aquesta categoria i existeixi un informe negatiu.

 

Base 9

Nomenaments

9.1. Els aspirants que hagin acreditat els requisits d'accés i aquells que es trobin en expectativa de nomenament, conforme serà nomenats funcionaris de carrera o contractats de forma indefinida i fixa, segons el cas, d'acord amb el previst per la normativa vigent, en el termini de quinze dies.

9.2. En unitat d'acte, es resoldrà adscriure als funcionaris a un dels llocs de treball indicats a les bases reguladores específiques i que constin a l'instrument vigent regulador dels llocs de treball de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

9.3. Els/les aspirants nomenats/des hauran de jurar o prometre la funció pública i prendre possessió del lloc de treball adscrit, en el termini d'un mes, a comptar des del dia següent a aquell en què se'ls notifiqui el nomenament.

 

Base 10

Taula d'avaluació documental.

Per tal de donar compliment a la Taula d'Avaluació Documental: Expedients de convocatòries de selecció de personal, codi 16 segons ORDRE CLT/301/2015, de 8 de setembre, per la qual s'aproven, es modifiquen i es deroguen taules d'avaluació i accés documental (DOGC 6966), la documentació presentada pels candidats que no superin les proves de selecció serà destruïda en el termini 1 any a partir de la data de l'acta del tribunal. La documentació dels candidats que quedin en borsa serà destruïda en el termini 1 any després de la vigència d'aquesta.

 

Base 11

Règim d'impugnacions i al·legacions.

La convocatòria, les seves bases, les actuacions del tribunal o tots aquells actes administratius que se'n derivin podran ser impugnats en els casos i en la forma establerta en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (d'ara endavant LPAC).

L'acord d'aprovació de les bases és susceptible de recurs de reposició davant l'alcalde o directament de recurs contenciós administratiu davant els Jutjats contenciosos administratius.

Contra els actes de tràmit qualificats del tribunal qualificador, d'acord amb l'article 112.1 de la LPAC, per tractar-se d'un òrgan col·legiat dependent de l'alcaldessa de la Corporació, els actes del qual no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant l'alcalde de l'ajuntament, en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 121 i 122 de la LPAC.

La resta d'actes de tràmit del tribunal no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin al·legar per a la seva consideració en la resolució que posi fi al procediment.

Contra els actes i resolucions de l'alcaldia, es pot interposar potestativament, recurs de reposició davant l'alcalde de la Corporació, en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 123 i 124 de la LPAC, o directament recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, d'acord amb els articles 45 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de la presentació de qualsevol recurs que l'interessat consideri escaient.

 

 

TEMARI GENERAL PER GRUPS DE CLASSIFICACIÓ

 

Temari general per a les convocatòries de places del grup A1:

 

Tema 1.- La Constitució Espanyola de 1978. Estructura, contingut i principis generals. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

Tema 2.- Els drets fonamentals, les llibertats públiques i els drets socials i econòmics en la Constitució Espanyola. La protecció i suspensió dels drets fonamentals. El/la defensor/a del poble.

Tema 3.- El poder judicial: funcions i principis. L'organització judicial. El Consell General del Poder judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Tema 4.- La potestat legislativa. La delegació legislativa a favor del Govern. La iniciativa legislativa. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Lleis marc. Lleis d'amortització.

Tema 5.- L'organització territorial de l'Estat en la Constitució: l'Administració Local. Ens que la integren. La regulació del règim local a Catalunya.

Tema 6.- L'organització territorial de l'Estat en la Constitució: les Comunitats Autònomes. Constitució i competències. Relacions entre l'Estat i les comunitats autònomes: coordinació i control.

Tema 7.- L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: contingut i valor normatiu.

Tema 8.- El dret administratiu. Concepte. Fonts del dret administratiu. Principis d'actuació de l'administració pública. Submissió de l'Administració a la Llei i al Dret.

Tema 9.- L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu: el silenci positiu i els actes presumptes. Actes nuls i anul·lables.

Tema 10.- Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius. Els recursos administratius: objecte i classes. Recurs ordinari i recurs de revisió. Les reclamacions prèvies a l'exercici d'accions civils i laborals.

Tema 11.- El procediment administratiu: concepte, principis i importància. Fases del procediment administratiu general. Còmput de terminis.

Tema 12.- La contractació del sector públic: concepte i fonts. Principis bàsics. Requisits per contractar amb l'Administració. Garanties. Tipus de contractes administratius. Procediments i formes d'adjudicació de contractes.

Tema 13.- El servei públic: concepte i evolució. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. La gestió indirecta. La concessió de serveis. Domini públic i privat de l'Administració: règim jurídic i naturalesa. Ús del domini públic.

Tema 14.- La responsabilitat de les administracions públiques. Requisits. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 15.- La funció pública local i la seva organització. Drets i deures del funcionariat. Règim d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Situacions administratives del funcionariat.

Tema 16.- El Municipi en el règim constitucional espanyol. Elements. Organització municipal, competències i funcionament.

Tema 7.- Les hisendes locals i els seus pressupostos.

Tema 18.- Ordenances i reglaments locals. Procediment d'elaboració i aprovació. Els bans.

 

Temari general per a les convocatòries de places del grup A2:

 

Tema 1.- La Constitució Espanyola de 1978. Estructura, contingut i principis generals. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

Tema 2.- Els drets fonamentals, les llibertats públiques i els drets socials i econòmics en la Constitució Espanyola. La protecció i suspensió dels drets fonamentals. El/la defensor/a del poble.

Tema 3.- L'organització territorial de l'Estat en la Constitució: l'Administració Local. Ens que la integren. La regulació del règim local a Catalunya.

Tema 4.- L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: contingut i valor normatiu.

Tema 5.- El dret administratiu. Concepte. Fonts del dret administratiu. Principis d'actuació de l'administració pública. Submissió de l'Administració a la Llei i al Dret.

Tema 6.- L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu: el silenci positiu i els actes presumptes. Actes nuls i anul·lables.

Tema 7.- El procediment administratiu: concepte, principis i importància. Fases del procediment administratiu general. Còmput de terminis.

Tema 8.- La contractació del sector públic: concepte i fonts. Principis bàsics. Requisits per contractar amb l'Administració. Garanties. Tipus de contractes administratius. Procediments i formes d'adjudicació de contractes.

Tema 9.- La responsabilitat de les administracions públiques. Requisits. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 10.- El Municipi en el règim constitucional espanyol. Elements. Organització municipal, competències i funcionament.

Tema 11.- Les hisendes locals i els seus pressupostos.

Tema 12.- Ordenances i reglaments locals. Els bans. Procediment d'elaboració i aprovació.

 

Temari general per a les convocatòries de places del grup C1:

 

Tema 1.- La Constitució Espanyola de 1978. Estructura, contingut i principis generals. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

Tema 2.- Els drets fonamentals, les llibertats públiques i els drets socials i econòmics en la Constitució Espanyola. La protecció i suspensió dels drets fonamentals. El/la defensor/a del poble.

Tema 3.- L'organització territorial de l'Estat en la Constitució: l'Administració Local. Ens que la integren. La regulació del règim local a Catalunya.

Tema 4.- L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: contingut i valor normatiu.

Tema 5.- L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu: el silenci positiu i els actes presumptes. Actes nuls i anul·lables.

Tema 6.- El procediment administratiu: concepte, principis i importància. Fases del procediment administratiu general. Còmput de terminis.

Tema 7.- La responsabilitat de les administracions públiques. Requisits. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 8.- El Municipi en el règim constitucional espanyol. Elements. Organització municipal, competències i funcionament.

Tema 9.- Les hisendes locals i els seus pressupostos.

Tema 10.- Ordenances i reglaments locals. Els bans. Procediment d'elaboració i aprovació.

 

Temari General per a les convocatòries de places del grup C2:

 

Tema 1.- La Constitució Espanyola de 1.978. Estructura, contingut i principis generals. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

Tema 2.- L'organització territorial de l'Estat en la Constitució: l'Administració Local. Ens que la integren. La regulació del règim local a Catalunya.

Tema 3.- L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: contingut i valor normatiu.

Tema 4.- L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu: el silenci positiu i els actes presumptes. Actes nuls i anul·lables.

Tema 5.- El procediment administratiu: concepte, principis i importància. Fases del procediment administratiu general. Còmput de terminis.

Tema 6.- El Municipi en el règim constitucional espanyol. Elements. Organització municipal, competències i funcionament.

Tema 7.- Les hisendes locals i els seus pressupostos.

 

Temari General per a les convocatòries de places del grup AP:

 

Tema 1.- La Constitució Espanyola de 1.978. Estructura, contingut i principis generals. El Tribunal Constitucional: composició i competències.

Tema 2.- L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: contingut i valor normatiu.

Tema 3.- El Municipi en el règim constitucional espanyol. Elements. Organització municipal, competències i funcionament.

Tema 4.- Les hisendes locals i els seus pressupostos.

 

Sant Fruitós de Bages, 3 de juliol de 2024

 

Joan Carles Batanés Subirana

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
314565 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de las bases generales para el ingreso de personal correspondiente a la oferta pública de empleo por el período 2024-2027 del Ayuntamiento de Sant Fruitós de Bages.","published_date":"2024-07-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"314565"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Fruitós de Bages,DOGC,DOGC 2024 nº 9201 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-10/314565-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-bases-generales-ingreso-personal-correspondiente-oferta-publica-empleo-periodo-2024-2027-ayuntamiento-sant-fruitos-bages https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.