ANUNCIO relativo a la convocatoria y las bases para cubrir una plaza de vigilante municipal en Bellver de Cerdanya.

Resolució d'Alcaldia de 5 de juliol de 2024, de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya per la qual s'aproven les bases i la convocatòria per cobrir la plaça de vigilant municipal, escala administració especial, subescala especial, grup C2 d'aquest Ajuntament, mitjançant sistema d'oposició lliure.

 

Havent-se aprovat per Resolució d'Alcaldia de data 5 de juliol de 2024 les bases i la convocatòria per cobrir la plaça de de vigilant municipal, escala administració especial, subescala especial, grup C2 d'aquest Ajuntament, mitjançant sistema d'oposició lliure, s'obre el termini de presentació de sol·licituds, que serà de vint dies hàbils a comptar des de l'endemà a la publicació d'aquest anunci DOGC.

S'adjunten les bases reguladores que regiran la convocatòria:

 

 

" CONVOCATÒRIA I BASES REGULADORES PER A LA PROVISIÓ MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ LLIURE D'UNA PLAÇA VACANT COM A VIGILANT MUNICIPAL EN RÈGIM DE FUNCIONARI DE CARRERA I CONSTITUCIÓ DE BORSA DE TREBALL COM A FUNCIONARIS DE L'AJUNTAMENT DE BELLVER DE CERDANYA.

 

BASE PRIMERA.- Objecte de la convocatòria

És objecte de la present convocatòria la provisió mitjançant el sistema de concurs oposició lliure d'una plaça de vigilant municipal, règim funcionarial, de l'escala d'administració especial, subescala especial, escala administració especial, grup de titulació C2, dotades amb les retribucions que corresponguin d'acord amb l'oferta pública d'ocupació de l'any 2024, la plantilla de personal i la legislació vigent.

A més, es constituirà una borsa de treball entre totes les persones aspirants que superin el procés selectiu i que no obtinguin plaça, per cobrir les vacants que es puguin produir o aquelles substitucions o necessitats sobrevingudes.

Aquesta convocatòria es regeix per les presents bases específiques.

Les funcions assignades als vigilants municipals són les determinades a l'art. 13 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies de Catalunya així com qualsevol altre norma o disposició legal aplicable aprovada o que s'aprovi durant la vigència del contracte.

La plaça objecte d'aquesta convocatòria té assignada les retribucions bàsiques corresponents al Subgrup C2, segons la classificació establerta a l'art. 76 de la Llei de l'estatut Bàsic de l'Empleat Públic, Text refós aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i complementàries de nivell 16 de CD.

El règim de jornada laboral és especial, a torns, d'acord amb el quadrant i distribució horària aprovat cada any, i inclou i absorbeix totes les festivitats, dies de vacances i assumptes propis.

 

BASE SEGONA.- Requisits de les persones aspirants

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir els requisits següents, amb anterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds:

a) Ser ciutadà de la Unió Europea o dels Estats en els quals, en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats pel Regne d'Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en els termes en què aquesta es troba definida en el Tractat constitutiu de la Unió Europea.

Les previsions del paràgraf anterior seran d'aplicació, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, al cònjuge dels nacionals dels Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de vint-i-un anys i majors d'aquesta edat dependents.

b) Haver complert divuit anys i no excedir, en el seu cas, de l'edat màxima de jubilació forçosa quan finalitzi el termini de presentació d'instàncies.

c) Estar en possessió del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent. Per a les titulacions obtingudes a l'estranger es requereix aportar certificat d'equivalència o d'homologació de conformitat amb el que estableix la normativa sobre aquesta matèria.

d) Estar en possessió del carnet de conduir B, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds per prendre part en les proves selectives.

e) No haver estat condemnat per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, o haver demanat, si s'escau, la cancel·lació.

f) No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol Administració Pública, ni haver estat acomiadat disciplinàriament a l'àmbit del sector públic.

g) No patir cap malaltia, deficiència o limitació en la seva capacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi o sigui incompatible amb l'exercici normal de les corresponents funcions.

h) No trobar-se afectat per causa d'incompatibilitat establerta per la Llei 53/1984, de 26 de desembre.

i) Acreditar el coneixement intermedi de la llengua catalana, de nivell B2 de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català (modificat pel Decret 3/2014, de 7 de gener) i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

En el cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit a la convocatòria. La prova, si escau, s'ha de qualificar d'apte o no apte, sent necessari obtenir la valoració d'apte per passar a realitzar les proves restants del procés selectiu.

No obstant l'anterior, i d'acord amb l'establert en l'art. 5 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, resten exempts de realitzar la prova de coneixements de la llengua catalana:

Les persones aspirants que ja haguessin superat aquesta prova o exercici del mateix nivell o superior en un procés selectiu per accedir a un lloc de treball de l'ajuntament de Bellver de Cerdanya. Aquesta acreditació caldrà presentar-la dins el termini de presentació de les sol·licituds, amb l'aportació de la documentació corresponent.

Aquests requisits s'han de complir l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds.

 

BASE TERCERA.- Sol·licituds, termini i forma de presentació.

Termini: El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils i comptarà des de la darrera publicació de la convocatòria i de les bases específiques en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida (BOP) i en extracte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Les sol·licituds que es presentin des de la publicació de la convocatòria a la seu electrònica de l'ens o al BOP de Lleida, abans que es publiqui al DOGC, es tindran per presentades el primer dia del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds.

La resta de notificacions i publicacions es faran a la seu electrònica de l'ajuntament.

Forma: Les sol·licituds es presentaran mitjançant instància adreçada a l'alcaldia de l'ajuntament de Bellver de Cerdanya, segons el model normalitzat Annex I a les presents bases el qual ha d'estar signat per les persones aspirants. La manca de signatura suposarà l'exclusió de la persona aspirant. Els exemplars de la sol·licitud són a disposició de les persones interessades a les oficines municipals i a la seu electrònica.

Les persones aspirants han de manifestar que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides en la base 2a i acompanyar a la sol·licitud la següent documentació:

- Acreditació de la nacionalitat: fotocòpia del DNI/NIE, i en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, el document acreditatiu de la personalitat.

- Acreditació dels coneixements de la llengua catalana: fotocòpia confrontada de la documentació acreditativa d'estar en possessió de coneixements de llengua catalana del nivell B2 o superior de la Secretaria de Política Lingüística o d'un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents per l'Ordre PRE/228/22004, de 21 de juny.

- Acreditació dels coneixements de llengua castellana per les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, d'acord amb el Reial Decret 1137/2002, de 31 d'octubre.

- Fotocòpia del carnet de conduir B vigent.

- Justificant de nivell d'estudis requerit

- Justificant de pagament de la taxa de drets d'examen o exempció.

- Currículum vitae.

- Documents acreditatius per ser valorats en la fase de concurs (d'acord amb la base setena).

Amb la presentació de la sol·licitud, les persones aspirants:

Donen el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessaris per prendre part en aquesta convocatòria i per la tramitació del procés selectiu d'acord amb la normativa vigent.

D'acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, les dades personals subministrades per les persones aspirants en emplenar la sol·licitud, així com les contingudes en la documentació adjunta per tal de participar en els processos selectius de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya, seran tractades de manera lleial i transparent, atenent a la finalitat per la qual han estat recollides, sent el responsable del tractament l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya.

Les persones aspirants que optin per torn de reserva de persones amb discapacitat ho faran constar en la seva sol·licitud, declarant que reuneixen les condicions exigides per la normativa aplicable i indicant les adaptacions de temps i mitjans necessaris per assegurar la seva participació en igualtat de condicions amb les altres persones aspirants. A la seva sol·licitud adjuntarà certificat de discapacitat on s'acreditin les deficiències permanents que han donat lloc al grau de discapacitat reconegut, perquè posteriorment el Tribunal entri a valorar la procedència o no de les adaptacions sol·licitades. Una vegada analitzades les necessitats específiques de cadascuna de les persones aspirants que participen en torn de reserva, el Tribunal adoptarà les mesures necessàries d'adaptacions de temps i mitjans que seran publicades a la seu electrònica d'aquest Ajuntament.

 

BASE QUATRA.- Dret d'examen.

Juntament amb la sol·licitud, les persones aspirants han de presentar el justificant d'haver satisfet la taxa de drets d'examen. D'acord amb l'Ordenança Fiscal núm. 1, reguladora de la Taxa per Expedició de Documents Administratius, es fixa en la quantitat de deu euros (10 €).

El pagament a la Tresoreria de la Corporació s'ha de fer a través de transferència bancària en el compte corrent ES49 2100 0173 4502 0000 7884 fent constar com a remitent el nom i els cognoms de la persona aspirant i el nom de la convocatòria, i s'haurà d'adjuntar a la sol·licitud el resguard de l'ingrés.

De conformitat amb l'article 12 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics, procedirà la devolució de la taxa per drets d'examen quan no es realitzi el seu fet imposable per causes no imputables al subjecte passiu. Per tant, no procedirà cap devolució dels drets d'examen en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causa imputable a l'interessat. La manca de pagament, el pagament incomplet de la taxa, la no acreditació de l'abonament de la taxa corresponent o la no acreditació documental a efectes de l'exempció de pagament, determinaran l'exclusió de l'aspirant.

 

BASE CINQUENA.- Relació provisional i definitiva de les persones aspirants admeses i excloses. Presentació i resolució d'al·legacions.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, en el termini màxim d'un mes, es dictarà resolució aprovant la relació provisional de persones admeses i excloses, amb indicació de la causa d'inadmissió. En l'esmentada resolució s'ha d'indicar el lloc on es troben exposades al públic les llistes completes certificades de les persones aspirants admeses i excloses, i s'han de determinar el lloc, la data i l'hora de començament de les proves, l'ordre d'actuació de les persones aspirants i la composició del tribunal.

Aquesta resolució s'ha de fer pública al tauler d'anuncis, al BOP i a la seu electrònica de l'ajuntament i ha de concedir un termini de deu dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions. Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'art. 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú. En el cas que les persones aspirants no esmenin dins d'aquest termini el defecte a ells imputable que hagi motivat la seva exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva petició.

Si no es presenten reclamacions, les llistes de persones aspirants admesos i exclosos es consideraran elevades a definitives sense necessitat de cap altra actuació ni de nova publicació i l'Ajuntament informarà a les persones aspirants de la data dels exercicis publicant-ho a la seu electrònica municipal.

 

BASE SISENA.- Tribunal qualificador

El Tribunal qualificador estarà integrat per:

· President/a: un/a funcionari/ària o laboral fix, designada per l'alcaldia.

· Vocals:

- Un membre designat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Un membre designat pel Servei d'Assistència Municipal de la Diputació de Lleida.

- Un membre designat per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

- Una persona empleada pública funcionària o laboral fix, designada per l'alcaldia.

· Secretari/ària: la secretària interventora de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya o persona en qui delegui.

La designació nominal dels membres del tribunal, que ha d'incloure la dels respectius suplents, ho és a títol individual. El tribunal pot disposar la incorporació d'assessors especialistes per a totes o alguna de les proves. Els assessors no tenen vot.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre amb l'assistència de la presidència i la secretaria. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret de la secretària, l'actuació del qual és de fedatària. No obstant això, aquesta tindrà veu i vot quan alhora sigui membre del tribunal qualificador computant-se com un únic vot.

Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels presents, i en cas d'empat, resoldrà el vot de qualitat del president.

La participació en el Tribunal qualificador dona lloc a la indemnització reglamentària, en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

El tribunal queda facultat per interpretar les bases i resoldre qualsevol incidència del procés de selecció, sent els seus acords immediatament executius, sens perjudici de la possibilitat de poder ser impugnats en alçada davant l'alcaldia.

Els membres del tribunal es poden abstenir i les persones aspirants poden recusar-los si concorre algun dels motius dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en el termini de 10 dies comptats a partir de l'endemà de la publicació de la resolució per la qual cosa es nomenen els membres del Tribunal.

De cada sessió que faci el tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada per la persona secretària, que n'ha de donar fe, amb el vist i plau de la presidència.

En tot cas, el funcionament del tribunal qualificador s'ha d'adequar a les normes pròpies dels òrgans col·legiats contingudes a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

 

BASE SETENA.- Procés de selecció: concurs oposició lliure

La selecció pel sistema de concurs oposició consisteix en la superació de les proves corresponents, inclòs el període de pràctiques i en la valoració de determinades condicions de formació, nivell d'experiència relacionats amb la tasca de la plaça a proveir.

El dia, hora i lloc d'inici de la primera prova es publicarà juntament amb el llistat d'admesos i exclosos.

La data, hora i lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats pel tribunal qualificador i se'n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior a la seu electrònica de la Corporació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació als interessats.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, data i hora assenyalats, fins i tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

Si el tribunal qualificador té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu, podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió.

 

BASE VUITENA.- Proves selectives:

 

FASE D'OPOSICIÓ:

Primer exercici (de caràcter obligatori i eliminatori):

Llengües catalana i castellana:

A) Consistirà en la realització d'una prova de coneixements de la llengua catalana equivalent al coneixement de la llengua catalana del nivell intermedi (B2) de la Direcció General de Política Lingüística.

Estaran exempts d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, (per original o còpia autenticada), durant el termini de presentació de sol·licituds, el coneixement del català corresponent al nivell exigit en aquestes bases, si s'acredita tal i com s'especifica als requisits de participació.

Per a la realització i avaluació de les proves de coneixements de llengua catalana el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un/a tècnic/a en la matèria.

L'exercici es qualificarà d'apte/a o no apte/a, i caldrà la qualificació d'apte/a, per continuar en el procés selectiu.

B) Consistirà en la realització d'una prova de coneixements de la llengua castellana equivalent al nivell B2.

Només l'hauran de superar les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola i que no siguin originaris/àries de països en què el castellà en sigui llengua oficial. La prova de capacitació del nivell de llengua castellana serà realitzada per un professor/a d'educació primària de llengua castellana. La qualificació de la prova serà apte/a o no apte/a i caldrà obtenir la qualificació d'apte/a per continuar en el procés selectiu.

Estaran exempts d'aquesta prova els/les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds estar en possessió dels coneixements de llengua castellana de nivell superior o nivell B2.

També restaran exempts d'acreditar els coneixements de llengua castellana en el procés selectiu les persones aspirants que ja haguessin superat aquesta prova o exercici del mateix nivell o superior en un procés selectiu per accedir a un lloc de treball de l'ajuntament de Bellver de Cerdanya. Aquesta acreditació caldrà presentar-la dins el termini de presentació de les sol·licituds, amb l'aportació de la documentació corresponent.

Segon exercici (de caràcter obligatori i eliminatori):

Aptitud física:

Aquest exercici té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions antropomètriques, la força, agilitat, rapidesa i resistència de la persona aspirant.

Consta de les proves que s'especifiquen en l'annex II d'aquestes bases.

Per a la realització de les proves físiques, les persones aspirants hauran de presentar-se amb roba esportiva adequada, i aquell mateix dia hauran de lliurar al tribunal un Certificat mèdic oficial, amb una validesa màxima de tres mesos des de la data d'expedició, en el que consti que la persona candidata és apta per realitzar les proves físiques previstes en aquestes bases i especificar que reuneix les condicions físiques necessàries per portar-les a terme. La no presentació de l'esmentat certificat comporta l'exclusió automàtica de la persona aspirant.

Les proves físiques seran definides a l'annex II de les presents bases i es valoraran de conformitat amb els barems que figuren a l'esmentat annex, tenint en compte la correcció d'edat i sexes de les proves. No es podrà provar cap element o material abans de la realització d'una prova física. La referència de l'edat de la persona aspirant es calcularà a l'últim dia de presentació d'instàncies.

L'ordre de realització de cadascuna de les proves vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal pot comptar amb l'assessorament i assistència de personal tècnic relacionat amb l'àmbit de l'esport.

Cadascuna de les quatre proves es puntuarà de 0 a 10 punts i caldrà superar almenys tres de les quatre proves amb una puntuació mínima de 5 punts per fer mitja entre elles i caldrà no obtenir la qualificació de 0 punts en cap prova.

La qualificació final serà la suma de cadascun dels resultats obtinguts en cada prova dividit entre quatre, i serà necessària una puntuació mínima de 5 punts per superar l'exercici i ser declarat apte/a. Les persones aspirants amb una puntuació menor de 5 punts seran declarades no aptes.

El tribunal qualificador podrà realitzar, quan ho consideri oportú i de forma aleatòria, les proves de consum de substàncies o de grups farmacològics prohibits, d'estimulants o de qualsevol altre tipus de dopatge destinat a augmentar la capacitat física o a modificar els resultats de la prova segons les normes del Consell Superior d'Esports. El fet de donar positiu en alguna d'aquestes substàncies o de negar-se a sotmetre's a aquestes proves comporta l'exclusió automàtica de la convocatòria.

L'exercici es qualificarà d'apte/a o no apte/a, i caldrà la qualificació d'apte/a per superar l'exercici i passar al següent.

Tercer exercici (de caràcter obligatori i eliminatori):

Consistirà en contestar, en un període màxim d'una hora, un qüestionari de 40 preguntes tipus test, de resposta alternativa, amb preguntes sobre el Temari de l'Annex III i altres relatives a coneixements sobre l'actualitat social, política i de cultura general.

Cada pregunta correcta es valorarà amb 1,00 punts. Les respostes en blanc no restaran i les incorrectes restaran 0,25 punts. Es valorarà de 0 a 40 punts, i caldrà obtenir una puntuació mínima de 20 punts.

Es podran preveure preguntes addicionals de reserva que seran valorades en el cas que s'anul·li alguna de les 40 preguntes proposades.

Quart exercici (de caràcter obligatori i eliminatori):

Consisteix en contestar per escrit, en un període màxim d'una hora i trenta minuts, supòsits pràctics relacionats amb els temes que figuren a l'Annex III i/o sobre plànol del municipi. El tribunal en decidirà el contingut. Es podrà disposar que les persones aspirants llegeixin les respostes davant el tribunal i aquest les hi podrà sol·licitar els aclariments que consideri oportú. Caldrà redactar amb lletra clara i entenedora.

En aquest exercici es valorarà la claredat de la redacció, el coneixement de la matèria, la ubicació sobre plànol, l'exposició i d'altres criteris que el tribunal consideri oportuns en el moment de realització de la prova.

L'exercici es qualificarà de 0 a 30 punts i caldrà una puntuació mínima de 15 punts per superar la prova. En cas d'haver-hi més d'un supòsit, el tribunal decidirà la puntuació de cadascun d'ells.

Cinquè exercici (de caràcter obligatori i eliminatori):

Prova psicotècnica i entrevista.

Consistirà en la realització d'una bateria de tests psicotècnics.

El Tribunal sol·licitarà assessors especialistes en psicologia per a la realització de les proves psicotècniques objectives: essencialment, proves aptitudinals i qüestionaris de personalitat per tal d'avaluar si el perfil s'adequa a la plaça a proveir.

I també es realitzarà una entrevista personal: aquestes proves es complementaran amb una entrevista personal per tal de disposar de més elements de judici per determinar l'aptitud de la persona aspirant, en la qual han de ser presents mínim dos membres del tribunal. Aquest exercici és obligatori.

L'exercici es qualificarà d'apte/a o no apte/a. La falsedat demostrada en les respostes comporta l'eliminació de la persona aspirant. Caldrà la qualificació d'apte/a, per continuar el procés selectiu.

 

FASE DE CONCURS

En aquesta fase, es valoraran pel tribunal els mèrits i circumstàncies personals en el seu cas al·legats per les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició del procés selectiu, en base a la documentació acreditativa aportada per aquestes, i d'acord amb el barem següent:

1. Experiència professional fins a un màxim de 12 punts:

· Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de vigilant/guàrdia municipal i/o policia local: per cada mes complet: 0,20 punts.

· Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de vigilant de seguretat privada: per cada mes complet: 0,10 punts.

El temps de serveis prestats simultàniament només es computaran una vegada.

Cada mes equival a 30 dies naturals. Les fraccions de temps inferiors a 30 dies s'acumularan per comptabilitzar nous períodes de 30 dies; si tot i així, finalment queden fraccions inferiors a 30, aquestes no es tindran en compte.

L'experiència en serveis prestats a l'administració pública s'ha d'acreditar mitjançant certificat de la vida laboral de la persona aspirant estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i, certificat expedit per l'Administració pública on s'hagi prestat els serveis (caldrà que hi consti l'escala i subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps i règim de dedicació).

L'experiència en seguretat privada s'ha d'acreditar mitjançant certificat de la vida laboral de la persona aspirant estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i contractes i/o nòmines de l'empresa on consti la categoria i/o funcions realitzades.

2. Formació professional fins a un màxim de 12 punts:

2.1 Per cursos organitzats o homologats per l'Escola de Policia de Catalunya o l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, realitzats amb aprofitament:

· Per cursos de durada fins a 10 hores per cada un: 0,15 punts.

· Per cursos d'11 a 25 hores per cada un: 0,25 punts.

· Per cursos de 26 a 49 hores per cada un: 0,50 punts.

· Per curos de 50 a 99 hores per cada un: 0,75 punts.

· Per cursos de durada igual o superior a 100 hores cada un: 2 punts.

2.2 Per altres cursos o seminaris relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament:

· Per cursos de durada fins a 10 hores per cada un: 0,10 punts.

· Per cursos d'11 a 25 hores per cada un: 0,20 punts.

· Per cursos de 26 a 49 hores per cada un: 0,40 punts.

· Per curos de 50 a 99 hores per cada un: 0,60 punts.

· Per cursos de durada igual o superior a 100 hores cada un: 1 punt.

Les persones aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats. Si no ho fan així es computaran com cursos de durada inferior a 10 hores. Els cursos caldrà que tinguin a veure amb les tasques i funcions a realitzar.

Aquests cursos no podran tenir una antiguitat major de 10 anys des de la data de finalització de presentació d'instàncies.

3. Nivell de coneixement de la llengua catalana fins a un màxim de 2 punts:

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística, o altres equivalents, fins a un màxim de 2 punts:

· Nivell de suficiència de català (C1): 1 punt

· Nivell de superior de català (C2): 2 punts

4. Titulacions acadèmiques fins a un màxim de 4 punts:

Es valoraran els títols acadèmics superiors a l'exigit a la convocatòria en el sentit següent:

· Per un títol de batxillerat, tècnic o equivalent: 2 punts

· Per un títol acadèmic superior als del punt anterior: 4 punts

Només es computarà un títol en aquest apartat. En cas de disposar de diversos títols només cal presentar-ne un ja que únicament es comptarà el de major puntuació.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior als 30 punts.

 

BASE NOVENA. Prova mèdica eliminatòria.

La persona aspirant, que sigui declarada aprovada pel tribunal de selecció per proveir la plaça, realitzarà una revisió mèdica on es manifesti que supera el barem mèdic transcrit a l'Annex IV de les presents bases específiques.

Per a la realització d'aquesta prova, la persona aspirant serà convocada individualment amb expressió de la data, hora i lloc on es portarà a terme.

Aquesta prova tindrà caràcter obligatori i eliminatori i es qualificarà com a apte/a o no apte/a. Serà necessari la qualificació d'apte/a per poder ser nomenat/ada.

 

BASE DESENA. Qualificació final.

1. Tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris.

L'exercici de la llengua catalana i de llengua castellana es qualificarà d'apte/a o no apte/a.

L'exercici d'aptitud física es qualificarà d'apte/a o no apte/a.

El qüestionari de respostes alternatives es puntuarà entre 0 i 40 punts. Quedaran eliminades les persones aspirants que obtinguin una qualificació final inferior a 20 punts.

El cas pràctic es puntuarà entre 0 i 30 punts. Quedaran eliminats els opositors que obtinguin una qualificació final inferior a 15 punts.

El psicotècnic es qualificarà d'apte/a o no apte/a.

El reconeixement mèdic es qualificarà d'apte/a o no apte/a.

2. La qualificació final de cada persona aspirant s'obté sumant a les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició, i les obtingudes a la fase de concurs.

3. En cas d'empat en la puntuació final del concurs oposició es resol d'acord amb la prelació següent:

- Es desfà l'empat a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la major puntuació a la fase d'oposició.

- Si persisteix l'empat, es desfarà l'empat a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la major puntuació en la prova pràctica.

- En cas de persistir l'empat l'òrgan selectiu acordarà la realització d'una prova extraordinària d'aptitud relacionada amb les funcions pròpies de la plaça convocada i s'haurà d'anunciar a les persones aspirants amb antelació suficient, com a mínim de 48 hores.

4. Prèviament al reconeixement mèdic, el tribunal farà pública una llista ordenada de les persones aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells/es i cridarà la primera persona aspirant per tal de sotmetre's al reconeixement mèdic.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran al tribunal un informe de la persona aspirant.

5. La persona aspirant que sigui considerada apte/a en la prova mèdica serà proposada a l'alcaldia per al seu nomenament com a funcionari/ària en pràctiques. El nombre de persones aspirants proposades no podrà ser superior al de places convocades.

6. La persona aspirant proposada haurà de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de deu dies, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.

Pel que fa a l'acreditació de no haver estat condemnat/da per sentència ferma per cap tipus de delicte, a través de la sol·licitud d'admissió, la persona aspirant podrà decidir aportar les certificacions negatives d'antecedents penals i la de delictes de naturalesa sexual, emeses pel Ministeri de Justícia o autoritzar a l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya a recavar informació sobre la seva situació penal, a l'esmentat Ministeri.

Aquesta certificació o consulta només es requerirà si la persona ha estat seleccionada.

Els qui tinguin la condició de funcionaris públics estan exempts de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'administració de procedència que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres administracions de les quals no hi hagi constància.

Si dins el termini esmentat, i tret de casos de força major, les persones aspirants proposades no presenten la documentació o no reuneixen els requisits, no podran ser nomenades funcionaris en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

BASE ONZENA. Borsa de treball.

Les persones aspirants que superin tot el procés selectiu però degut al nombre de places limitades no siguin proposades per al seu nomenament, formaran part d'una borsa de treball per ordre de puntuació, per cobrir substitucions de caràcter temporal de titulars de places amb reserva de lloc de treball, la cobertura d'eventualitats o necessitats temporals o vacants sobrevingudes.

La vigència d'aquesta borsa de reposició s'exhaureix al cap de tres anys o, en tot cas, quan es duguin a terme nous processos selectius.

 

BASE DOTZENA. Funcionament de la borsa.

1. Sistema de la crida:

- Constituïda la borsa, com a mitjà de crida a les persones candidates s'utilitzarà la comunicació telefònica i el correu electrònic.

- Es realitzaran dues trucades telefòniques en franges horàries diferents, a intervals no inferiors a 1 hora, en el mateix dia o diferent (en un termini màxim de 24 hores) i es trametrà un correu electrònic.

- El termini per respondre a les propostes de nomenament seran de 24 hores a partir de la trucada o de la constància de la rebuda del correu electrònic.

- Tota comunicació entre l'Administració i les persones interessades que derivi de l'aplicació d'aquest procés s'efectuarà emprant l'adreça de correu electrònic i el telèfon facilitat a tal efecte, sent d'exclusiva responsabilitat de les persones candidates la seva inclusió a la sol·licitud de participació en aquest procés selectiu, així com, en el seu cas, la seva actualització (amb comunicació escrita adreçada a l'Ajuntament).

- Si no es pot contactar amb l'aspirant per cap dels mitjans esmentats en un termini màxim de 24 hores, aquest veurà decaigut el seu dret en aquella crida, i es contactarà amb el següent aspirant de la llista, si bé l'aspirant mantindrà la mateixa posició, sense perjudici que si és impossible contactar en tres propostes diferents de nomenament, se l'exclourà de la borsa.

2. Quan finalitzi el nomenament s'incorporarà de nou a la borsa en la mateixa posició que tenia sempre que la valoració de l'ajuntament hagi estat favorable.

3. El rebuig de la 2a proposta de nomenament per part de les persones candidates suposarà que la persona cridada passi al darrer lloc de la borsa de reposició, llevat que estigui en situació de suspensió que haurà d'acreditar degudament.

4. Les causes de suspensió són les següents:

- la incapacitat temporal, el part, adopció o acolliment tant preadoptiu com permanent o simple, paternitat i naixement de fills/es prematurs/es o que en qualsevol altra causa hagin de romandre hospitalitzats a continuació del part.

- defunció de familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, a partir del quart dia.

- compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic pel temps que sigui indispensable per donar compliment al deure.

- matrimoni propi si la celebració ha tingut lloc dins dels vint dies naturals anteriors a l'oferiment de la proposta de nomenament o ha de tenir lloc dins dels vint dies naturals següents.

En el cas que la persona interessada acrediti la concurrència d'alguna de les causes esmentades no es modificarà la seva posició dins de la borsa. La persona interessada ha de justificar documentalment en els 10 dies naturals següents a la data en què es realitzi la crida. En cas de no justificar-se dins d'aquest termini passarà a ocupar el darrer lloc de la llista. En els supòsits en què no es conegui inicialment quan finalitza la situació que provoca la suspensió una vegada finalitzada la mateixa, l'interessat haurà de justificar-ho en el termini de 10 dies mitjançant instància, en cas contrari també passarà a ocupar l'últim lloc de la llista.

5. Seran causes d'exclusió de la borsa de reposició.

- La no presentació de la documentació exigida dins del termini establert.

- Estar sancionat/da per resolució ferma en via administrativa d'un expedient disciplinari incoat per la comissió d'una falta greu o molt greu.

- Rebutjar, encara que sigui justificadament, tres ofertes de treball, llevat que sigui una causa de suspensió de les anteriorment establertes. Tal com s'ha indicat, el rebuig de la primera i la segona oferta comportarà que la persona se situï a l'última posició de la borsa.

- Haver estat impossible la localització de la persona en tres propostes de nomenament diferents amb el benentès que és d'exclusiva responsabilitat d'aquesta facilitar una adreça de correu electrònic i telèfon, i comunicar els canvis que s'hi produeixin.

- La manca de capacitat manifestada per un rendiment insuficient del nomenat funcionari interí que impedeixi realitzar amb eficàcia les funcions atribuïdes al lloc de treball així com l'informe desfavorable per part de l'alcaldia.

- Renunciar a un nomenament vigent, ja iniciat.

- La voluntat expressa del treballador/a de ser exclòs de la borsa.

- Falsedat en la documentació presentada o en les dades consignades.

6. Mentre una persona integrant de la borsa tingui vigent un nomenament, no se li oferirà cap altre nou nomenament que pugui generar-se encara que sigui de durada superior, exceptuant que es tracti de cobrir una vacant fins a convocatòria definitiva o sigui per ampliar la jornada de treball.

7. La persona que sigui cridada provinent de la borsa haurà de superar la prova mèdica, tal i com es troben previstes a les presents bases.

 

TRETZENA. Període de pràctiques:

La persona aspirant serà nomenada funcionari/ària en pràctiques per un període de 4 mesos al cos de vigilants municipals de l'ajuntament de Bellver de Cerdanya, període que formarà part del procés selectiu i tindrà caràcter obligatori i eliminatori.

Per tal de superar aquest període de pràctiques caldrà una qualificació d'apte/a per part de l'alcaldia, previ informe de secretaria, que és qui avaluarà aquest període mitjançant informe a tenor del que disposa l'Annex V.

En els casos de persones aspirants que no hagin pogut prestar la totalitat del període de pràctiques de servei efectiu per trobar-se en situació d'incapacitat temporal, llicència per maternitat o paternitat, compactació de la lactància, compactació de reduccions de jornada, o per haver estat suspeses de funcions a conseqüència del compliment d'una sanció o de l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari, l'alcaldia acordarà la seva reincorporació al període de pràctiques i la realització del temps que els falti per completar el període de pràctiques.

La qualificació de no apte/a suposa la no superació d'aquesta fase obligatòria del procés selectiu i l'eliminació d'aquest/a i serà cessat/ada del seu nomenament en pràctiques.

No obstant, el descrit més amunt, si resulta notòria la manca d'idoneïtat de la persona aspirant per ocupar el càrrec, podrà declarar conclòs el període de pràctiques abans que finalitzi aquest, tot qualificant-la de no apte/a i perdent tot dret al seu nomenament com a funcionari/ària de carrera.

 

BASE CATORZENA. Incidències i recursos:

Aquestes bases i convocatòria es poden impugnar de conformitat amb el que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Contra la convocatòria i les seves bases, que esgoten la via administrativa, els interessats poden interposar recurs de reposició en el termini d'un mes davant l'Alcaldia, o bé recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament i indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, d'acord amb el que preveu l'article 8.1, en relació amb el 14.2 ambdós de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del Tribunal, si aquests actes decideixen directament i indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'alcalde. Igualment les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Per tot allò que no preveuen les bases serà d'aplicació:

· Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic (TREBEP).

· Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la Refosa en un únic text de la Llei de la funció pública de l'administració de la Generalitat de Catalunya.

· Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text Refós de la llei Municipal i de règim Local de Catalunya.

· Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

· Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

· Llei 30/1984, de mesures per a la reforma de la funció pública.

· Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

· Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

· Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'aproven les regles bàsiques i els programes mínims que s'ha d'ajustar el procediment de selecció dels funcionaris/àries de l'administració local.

· Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

· Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

· Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya.

· Decret legislatiu 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

· Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies de Catalunya.

· Resta de normes i disposicions complementàries i concordants d'aplicació»

 

Els successius anuncis d'aquesta convocatòria, quan procedeixin de conformitat amb les bases, es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província. Així mateix, es publicaran a la seu electrònica de l'aquest Ajuntament [adreça https://www.bellver.org] [i, en el seu cas, en el Tauler d'anuncis, per a major difusió].

 

Contra les presents bases, que posen fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament o recurs de reposició potestatiu, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà a la publicació del present anunci, davant l'Alcaldia d'aquest Ajuntament de Bellver de Cerdanya, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions públiques, o recurs contenciós-administratiu, davant el Jutjat del Contenciós-Administratiu de Lleida o, a la seva elecció, el que correspongui al seu domicili, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Si s'optés per interposar el recurs de reposició potestatiu, no podrà interposar recurs contenciós-administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci. Tot això sense perjudici de què pugui exercitar qualsevol altre recurs que estimi pertinent.

 

Bellver de Cerdanya, 5 de juliol de 2024

 

Eulàlia Serra Domingo

Alcaldessa presidenta

 

 

Annex I. Instància normalitzada

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

Annex II. Proves físiques:

 

I. Proves d'exercicis físics

 

1. Llançament de pilota medicinal

L'objectiu de la prova és valorar la força de l'extremitat superior.

La persona aspirant es situarà dempeus i amb les cames separades. Després agafarà la pilota medicinal de 3 kg per dones i 5 kg per homes amb les dues mans i, darrera el clatell, l'haurà de llençar cap endavant per sobre el cap. No podrà trepitjar la línia marcada, ni aixecar les puntes dels peus. Disposarà de dos intents consecutius, i es registrarà el millor dels dos resultats obtinguts.

Es registrarà la major distància aconseguida en un intent vàlid, i d'acord amb les barems de puntuació següents:

 

 

Homes 18-24

Homes 25-34

Homes 35 o més

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dones 18-24

Dones 25-34

Dones 35 o més

10

10

9,30

8,60

9,50

8,50

5,50

9

9,60

9

8,30

9

8

5,25

8

9,30

8,60

8

8,50

7,50

5

7

9

8,30

7,60

8

7

4,85

6

8,50

8

7,30

7,50

6,50

4,70

5

8

7,50

7

7

6

4,35

4

7,50

7

6,50

6,50

5,50

4,40

3

7

6,50

6

6

5

4,30

2

6,50

6

5,50

5,50

4,50

3,50

1

6

5,50

5

5

4

3

 

 

2. Abdominals en 1 minut

L'objectiu d'aquest exercici és valorar la força dinàmica del tronc.

La persona aspirant es col·locarà assegut al terra amb les cames flexionades a 90 graus, els peus una mica separats i els dits de les mans entrellaçats darrere del clatell. Un ajudant li subjectarà els peus i els fixarà a terra. Després del senyal, el/la aspirant haurà d'intentar realitzar el major nombre de vegades el cicle de flexió i extensió del maluc durant 1 minut, i haurà de tocar amb els colzes els genolls, en la flexió, i el terra amb l'esquena, en l'extensió.

Les cames hauran de mantenir-se flexionades 90 graus durant tota la prova. Així mateix, els dits de les mans s'hauran de mantenir entrellaçats fins a l'acabament de l'exercici. Es farà en un sol intent. Totes aquelles repeticions que no compleixin els requisits establerts no seran comptabilitzades. De manera que es registraran el nombre total de cicles realitzats correctament durant el minut total de la prova, i d'acord amb les barems de puntuació següents:

 

 

Homes 18-24

Homes 25-34

Homes 35 o més

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dones 18-24

Dones 25-34

Dones 35 o més

10

60

55

50

55

50

45

9

55

50

45

50

45

40

8

53

48

43

48

43

38

7

50

45

40

45

40

35

6

48

43

38

43

38

33

5

45

40

35

40

35

28

4

43

38

33

38

33

23

3

39

34

29

34

29

18

2

35

30

25

30

25

13

1

30

25

20

25

20

8

 

 

3. Salt horitzontal:

L'objectiu d'aquest exercici és assolir, mitjançant un salt horitzontal a peus junts, i sense carrera prèvia, la màxima distància possible.

La persona aspirant s'ha de situar de forma que els peus, inclosa la projecció vertical de la punta del peu al terra, es trobin darrera dins de la línia de salt. Amb els peus junts o separats a l'amplada dels malucs aproximadament i el cos orientat de cara a la zona de caiguda del salt. Els peus no poden trepitjar la línia de salt en cap moment de la prova.

Cal saltar cap endavant tan lluny com es pugui, emprant ambdós peus simultàniament. La caiguda ha de ser dins de la zona habilitada amb aquesta finalitat, de forma equilibrada, o caient cap endavant.

Els peus han de tenir contacte permanent amb el terra fins al moment de l'enlairament. No es permetran les accions de balanceig de peus abans de l'execució del salt.

L'aspirant disposarà de dos intents i es comptabilitzarà l'intent en el que hagi assolit la màxima distància.

La puntuació de la prova es farà d'acord amb el barem assenyalat en la taula següent:

 

 

Homes 18-24

Homes 25-34

Homes 35 o més

 

    

Dones 18-24

Dones 25-34

Dones 35 o més

10

230

225

220

185

180

175

8

225

220

215

180

175

170

6,5

220

215

210

175

170

165

5

215

210

205

170

165

160

3

210

205

200

165

160

155

1,5

205

200

195

160

155

150

 

 

La distància es mesura en centímetres des de la part posterior la línia de salt, fins a la marca més posterior deixada per l'aspirant en caure dins de la zona de caiguda del salt.

Validesa del salt:

- Es considerarà nul qualsevol salt que no s'efectuï dins la Zona de Caiguda.

- Es considerarà nul qualsevol salt en què l'aspirant no caigui de forma equilibrada o cap endavant.

 

4. - Cursa Llançadora (Course Navette)

L'objectiu d'aquest exercici és recórrer de manera continuada trajectes de 20 metres, d'anada i de tornada, a una velocitat progressiva marcada per senyals acústics. La persona aspirant repetirà constantment aquest cicle d'anada i tornada fins que no sigui capaç de trepitjar la línia quan senti el senyal acústic, moment en el qual acabarà la prova.

La persona aspirant se situa dempeus, a la zona assignada, amb els peus al darrera de la línia de sortida.

S'ha de córrer en un traçat d'anada i tornada de 20 metres, d'acord amb la velocitat que s'imposa a través d'una banda sonora de senyals acústics emesos a intervals regulars, i que augmenta la velocitat progressivament, minut a minut. Cada minut equival a un període (o "palier"). L'instant precís de l'emissió del senyal acústic indica el moment en què l'aspirant s'ha de trobar a un extrem o en l'altre del traçat.

L'aspirant ha de seguir el ritme imposat durant tot el temps que duri la prova. La seva velocitat s'ha d'ajustar al senyal acústic, de manera que cada vegada que soni aquest es trobi exactament en un extrem o altre del traçat i hi pivoti. Quan l'aspirant no sigui capaç de seguir el ritme imposat pel senyal acústic, en aquest moment s'anotarà el darrer període (o "palier") que hagi completat. Aquest serà el resultat de la prova.

A l'inici de la prova, la banda sonora indicarà el següent: "La sortida s'efectuarà d'aquí a 30 segons. Col·locats sobre la línia de sortida, correu el màxim de temps possible mantenint-vos dins del vostre carrer. En arribar a l'altre extrem de la línia, pivoteu sobre un peu i canvieu de sentit. Els viratges no són permesos. La prova començarà quan sentiu el senyal sonor, és a dir, en 5 segons, 4, 3, 2, 1, 'pip'", senyal a partir de la qual l'aspirant podrà iniciar el seu desplaçament.

Els aspirants disposaran d'un sol intent per realitzar la prova.

La puntuació de l'aspirant vindrà determinada pel nombre de períodes o "paliers" que hagi completat d'acord amb l'escalat següent:

 

 

Homes 18-24

Homes 25-34

Homes 35 o més

 

 

 

      

 

 

 

Dones 18-24

Dones 25-34

Dones 35 o més

10

11

10,5

10

8,5

8

7,5

8

10,5

10

9,5

8

7,5

7

6,5

10

9,5

9

7,5

7

6,5

5

9,5

9

8,5

7

6,5

6

3

9

8,5

8

6,5

6

5,5

1,5

8,5

8

7,5

6

5,5

5

 

 

S'anotarà el darrer període (o "palier") completat, abans que el subjecte abandoni la prova o se li faci abandonar per no poder seguir el ritme imposat pel senyal acústic. En el moment de sonar el senyal acústic, caldrà estar situat amb tot el cos com a màxim a un metre de la línia de pivotar - dins la "zona de senyal" corresponent, marcada a terra, per tot seguit trepitjar-la.

En totes les proves físiques compreses en aquest annex el/la jutge/jutgessa avaluador/a de la prova decidirà sobre qualsevol situació que es produeixi durant el desenvolupament de la prova, i no estigui contemplada en aquestes bases.

 

 

Annex III: temari

 

Part general:

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i contingut. Principis generals. Els drets fonamentals i les llibertats públiques.

2. L'organització territorial de l'Estat. Les Comunitats Autònomes. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern. Les competències de la Generalitat en matèria de seguretat.

3. L'administració local. El municipi: territori i població. Organització municipal. Competències.

4. Les ordenances i reglaments municipals.

5. L'acte administratiu: concepte, elements i classes. El procediment administratiu: principis generals, fases, notificacions.

 

Part específica:

6. La Llei 16/1991, de les policies locals de Catalunya. Els diferents cossos policials. La coordinació i la col·laboració amb els cossos policials.

7. El vigilant municipal: competències concepte, missió i funcions. Normativa reguladora. Règim disciplinari.

8. Les ordenances municipals de l'ajuntament de Bellver de Cerdanya, especial referència a la convivència ciutadà, de tinença d'animals de companyia.

9. El procediment sancionador i de disciplina urbanística.

10. Coneixement del municipi de Bellver de Cerdanya: història, la distribució de l'espai urbà: nuclis urbans, urbanitzacions, àrees industrials i comercials. La zona rural. La xarxa viària; accessos, vies urbanes. Moviments associatius. Activitats culturals, lúdiques i esportives. Festes i tradicions. Llocs d'interès. Serveis i comunicacions. Immobles de titularitat municipal: situació i usos.

11. La Funció Pública en general i els funcionaris de les Entitat Locals. Organització de la funció pública local. El personal de les Administracions Locals: concepte i classes. Drets i deures. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari. Responsabilitat dels funcionaris públics. Reglament de règim disciplinari.

12. Accidents. Prevenció dels accidents. Actuacions en matèria d'accidents. Diligències.

13. La funció dels vigilants en matèria de participació en les tasques d'auxili als ciutadans i de protecció civil. Autoritats competents. Col·laboració amb altres institucions. Funcions d'auxili.

14. Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.. Reunions i manifestacions. Tinença i ús d'armes i explosius. Documentació identificació personal. L'entrada en un domicili.

15. El codi penal. Delicte lleu, menys greu i greu. Delictes contra el patrimoni. Delictes contra la integritat física. Delictes contra la seguretat viària. Delictes en que pot incórrer un funcionari públic. La detenció de persones i la seva regulació.

16. Llei 5/2000 de 12 de gener. La responsabilitat penal i la detenció de menors.

17. Llei 27/2003, de 31 de juliol, reguladora de l'ordre de protecció de les víctimes de la violència domestica. El registre central per a la protecció de víctimes de violència domèstica (Reial Decret 660/2007, de 25 de maig).

18. La Policia de Proximitat. El model de la policia de proximitat en municipis rurals. Característiques del patrullatge de proximitat.

19. Les habilitats comunicatives. L'entorn de les relacions humanes i el procés de comunicació. Eines per millorar l'atenció.

20. La mediació. Eines per identificar, analitzar i gestionar el conflicte.

21. Protecció del medi ambient. Delictes contra el medi ambient i contra la legalitat urbanística.

 

 

Annex IV. Quadre d'exclusions mèdiques

 

MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSCIS:

Les previstes al Reial decret 326/2021, d'11 de maig, pel qual s'aprova el quadre mèdic d'exclusions per a l'ingrés a la Policia Nacional.

 

 

Annex V:

Aspectes bàsics del treball personal de cada aspirant que es tindran en compte en els informes d'avaluacions del període de prova:

 

1. Professionalitat

1.1. Aplicar correctament els coneixements i els procediments.

1.2. Prendre les decisions adequades.

1.3. Saber actuar amb la rapidesa necessària.

1.4. Solucionar els problemes.

2. Superació en el treball

2.1. Mostrar interès per adquirir nous coneixements.

2.2. Mantenir-se en bona forma física.

3. Relacions amb la comunitat

3.1. Ser educat/da, respectuós/sa i mostrar bona imatge.

3.2. Fer-se respectar per la ciutadania.

4. Integració en el cos

4.1. Adaptació al servei.

4.2. Col·laboració amb els/les companys/es.

4.3. No crear conflictes ni males praxis entre els companys.

5. Disciplina

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
314538 {"title":"ANUNCIO relativo a la convocatoria y las bases para cubrir una plaza de vigilante municipal en Bellver de Cerdanya.","published_date":"2024-07-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"314538"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Bellver de Cerdanya,DOGC,DOGC 2024 nº 9201 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-10/314538-anuncio-relativo-convocatoria-bases-cubrir-plaza-vigilante-municipal-bellver-cerdanya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.