EDICTO relativo a la convocatoria y el proceso de selección, por el turno restringido de promoción interna horizontal, para proveer una plaza vacante de jefe de unidad de multas y sanciones, de la escala de administración especial, subescala servicios especiales, con grupo de clasificación A, subgrupo A2 (exp. 2024/00009606S).

El Consell Comarcal de la Selva, mitjançant acord de la Comissió Permanent del Ple de data 18 de juny de 2024, aprova la convocatòria i les bases que regiran el desenvolupament del procés de selecció, pel torn restringit de promoció interna horitzontal, per proveir una plaça vacant de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, amb grup de classificació A2, per ocupar el lloc de treball de Cap de la Unitat de multes i sancions, en execució de l'OPO de l'any 2022 i d'acord amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

Les bases de la convocatòria són les que figuren com annex a aquest anunci i es troben exposades en el tauler d'anuncis del Consell Comarcal de la Selva, podent-se consultar a la següent adreça d'internet: https://seu.selva.cat. A aquesta mateixa adreça d'internet hi ha disponible la instància per prendre part en aquest procés selectiu.

El termini de presentació d'instàncies finalitzarà transcorreguts 20 dies naturals comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria al BOPG o al DOGC.

 

Santa Coloma de Farners, 25 de juny de 2024

 

Martí Pujals i Castelló

President

 

 

ANNEX

Bases reguladores del procés de provisió per promoció interna del lloc de treball de Cap de la unitat de multes i sancions, plaça vacant de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials, amb grup de classificació A2.

 

Primera.- Objecte de la convocatòria

És objecte de les presents bases regular el procés de provisió, per promoció interna, del lloc de treball de Cap de la unitat de multes i sancions, plaça vacant de l'Escala d'administració especial, subescala serveis especials, amb grup de classificació A2, mitjançant el sistema de concurs específic, convocat entre el personal funcionari de carrera del Consell Comarcal de la Selva i inclòs en l'Oferta Pública d'Ocupació corresponent a l'any 2022.

Aquesta convocatòria es fonamenta en els articles 78, 79 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i els articles 124 i 125 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei dels ens locals.

 

Segona- Característiques del lloc de treball

Aquest lloc de treball està previst a la Relació de llocs de treball del Consell Comarcal de la Selva amb la descripció següent:

Denominació del lloc de treball: Cap de la unitat de multes i sancions

Règim: Funcionarial

Grup de classificació: A2

Escala: Administració especial

Subescala: serveis especials

Nivell complement de destí: 24

Complement específic: 744,11 euros mensuals

Funcions específiques del lloc de treball:

Es responsabilitza de:

- Gestionar i supervisar la unitat a la que s'adscriu i del personal al seu càrrec: planifica, dirigeix, coordina i supervisa les activitats del seu àmbit distribuint els recursos materials entre el personal assignat, coordina les tasques del personal en temes que li hagin estat delegats pel cap del departament de gestió tributària o pel responsable d'oficina territorial, vetllant per una correcta distribució de les càrregues de treball; efectua el control horari i valida els permisos del personal al seu càrrec, planifica les vacances, horaris i la cobertura de serveis previ a la supervisió i autorització del responsable d'oficina territorial.

- L'elaboració, seguiment, impuls i valoració dels projectes que li siguin assignats en l'àmbit de multes i sancions.

- La comunicació amb els ajuntaments de la comarca que han realitzat la delegació de competències o encàrrecs de gestió en matèria de multes i sancions per a la comprovació i integració de les ordenances fiscals.

- Oferir suport tècnic qualificat a la resta d'oficines i ajuntaments de la comarca per a la resolució de problemàtiques i/o conflictes que puguin sorgir en relació a qüestions ordinàries del seu àmbit d'actuació i en l'aplicació de les ordenances fiscals i cooperar amb altres serveis en els processos de la seva competència.

- La formació especialitzada als membres del cos de policies locals dels municipis de la comarca en relació a l'aplicabilitat de les ordenances fiscals aprovades pels respectius ajuntaments.

- Prestar suport operatiu a les tasques de gestió diària i de major dificultat de la unitat.

- La resolució d'al·legacions i recursos presentats pels ciutadans.

- La proposta i seguiment d'objectius, procediments i d'indicadors i de la millora contínua; proposa als seus superiors les modificacions en l'orientació i directrius que calguin per a una millor prestació del servei així com analitza i defineix els procediments a seguir d'acord amb els canvis legislatius en matèria de multes i sancions en relació a les matèries delegades o de les quals el Consell Comarcal de la Selva té encàrrecs de gestió.

- Elaborar informes, memòries, estadístiques, etc.

- Informar i atendre els ciutadans en qüestions que no han pogut ser resoltes pel personal de la unitat.

- Pel que fa al tractament de dades de caràcter personal, adopta les mesures tècniques i organitzatives necessàries per donar compliment a la normativa vigent en la matèria, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat.

- Aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

 

Tercera.- Publicitat de la convocatòria

Les bases, una vegada aprovades, i la convocatòria es publicaran íntegrament al taulell d'anuncis i a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva (http://seu.selva.cat) així com al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Quarta. Requisits de les persones aspirants

Les persones que concorrin a aquesta convocatòria han de reunir els requisits següents:

a) Ser funcionari/a de carrera del Consell Comarcal de la Selva.

b) Estar en servei actiu o en qualsevol altra situació que, d'acord amb la normativa vigent, possibiliti participar en aquesta convocatòria.

c) Ocupar una plaça del grup de classificació A2 de la plantilla del personal funcionari del Consell Comarcal de la Selva.

d) Haver estat en el lloc de treball amb destinació definitiva des del qual es concursa un mínim de dos anys.

e) No trobar-se en situació de suspensió de funcions o haver estat traslladat o destituït del càrrec amb motiu d'un expedient disciplinari, mentre durin els efectes de la sanció.

f) Tenir capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques.

El compliment dels requisits exigits anteriorment s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió. Aquestes condicions i requisits s'han d'acreditar de la manera i en el termini que preveuen aquestes bases.

 

Cinquena. Presentació de sol·licituds

El termini de presentació d'instàncies finalitzarà transcorreguts 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria al BOPG o al DOGC.

La sol·licitud per prendre part en aquest procés es farà, preferentment, mitjançant el tràmit específic de Recursos Humans "Sol·licitud de convocatòria per un procés de promoció interna", disponible a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva (http://seu.selva.cat), dins l'apartat de tràmits i gestions.

Les persones aspirants hauran de manifestar que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides a les presents bases, referides sempre a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació d'instàncies.

En cas de presentació de sol·licituds per altres mitjans diferents del tràmit específic, les instàncies es dirigiran al Sr. President del Consell Comarcal de la Selva i es presentaran al registre d'entrada d'aquest Consell Comarcal (Ctra. de Sils, 30 - 17430 Santa Coloma de Farners), en horari d'atenció al públic (de 9h a 14h de dilluns a divendres), o en les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Els/les aspirants que presentin la sol·licitud i documentació mitjançant correu administratiu, caldrà que ho comuniquin al Consell Comarcal de la Selva a través de correu electrònic a l'adreça: personal@selva.cat com a màxim el mateix dia de la finalització del termini de presentació d'instàncies, adjuntant al correu electrònic la sol·licitud segellada per l'administració o oficina de correus corresponent.

La instància haurà d'anar acompanyada de:

- En relació a l'experiència professional, certificat/s emès/os per l'administració, on hi consti una descripció detallada de les funcions i/o tasques de treball realitzades per l'aspirant, amb indicació dels períodes en els quals s'han desenvolupat.

- En relació a la formació, documentació acreditativa de la formació que hagi de ser valorada, sempre referida al termini de presentació de la sol·licitud de participació: En el cas dels cursos de formació caldrà aportat certificats on consti l'assistència i/o l'aprofitament del curs i la seva durada expressada en hores lectives.

- En el cas dels altres apartats de formació, títols o certificats acreditatius de la formació que hagi de ser valorada.

Si s'escau, la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

 

Sisena. Llista de persones admeses i excloses.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies i fetes les comprovacions oportunes, el president aprovarà la llista de persones aspirants admeses i excloses, concedint un termini de deu dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions. Les al·legacions seran resoltes en el termini màxim de quinze dies hàbils des de la finalització del termini per presentar-les, transcorregut el qual sense que s'hagi dictat resolució, s'entendran desestimades. En el cas que no se'n presentin s'entendrà elevada a definitiva la llista provisional, sense necessitat de nova publicació.

A la mateixa resolució, el president determinarà la composició nominal de la Junta de mèrits i capacitats i el lloc, dia i hora de constitució d'aquesta, així com la data i hora fixada per fer la valoració dels mèrits i capacitats dels/de les aspirants. En aquesta mateixa data els aspirants admesos hauran de presentar-se davant dels membres de la Junta de mèrits i capacitats per a lliurar la memòria de gestió.

Els anuncis es publicaran en el tauler d'anuncis i a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva. Les publicacions dels actes de tràmit d'aquesta convocatòria (llistes d'admissions i exclusions, actes de la Junta de mèrits capacitats i resultats definitius) es portaran a terme exclusivament a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva, i aquesta publicació tindrà els efectes de la notificació. No es farà notificació personal a les persones interessades de les resolucions i/o instruccions dictades en el procediment.

 

Setena. Junta de mèrits i capacitats.

La Junta de mèrits i capacitats tindrà la composició següent: Presidència:

La Secretària, l'Interventor o la Cap de Departament de Gestió Tributària i Cadastral, del Consell Comarcal de la Selva.

Vocalies:

Un membre del personal tècnic del Departament de Gestió Tributària i Cadastral

Un membre personal tècnic en la matèria, que pot ser o no personal de la mateixa entitat local.

La secretaria de la Junta de mèrits i capacitats recaurà en la secretària del Consell Comarcal de la Selva o persona en la que delegui.

Els membres d'aquesta junta hauran de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés de la plaça objecte d'aquest procés.

Tots ells actuaran amb plena autonomia i professionalitat, essent personalment responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

La designació nominal dels membres, que inclourà la dels respectius suplents, es farà a través de la Resolució de Presidència d'aspirants admesos/es i exclosos/es.

La Junta de mèrits i capacitats pot acordar la incorporació d'assessors especialistes externs, que en l'exercici de la seva especialitat tècnica col·laboraran amb la Junta de mèrits i capacitats, amb veu però sense vot.

 

Vuitena. Desenvolupament del concurs específic

El procediment consistirà en la valoració dels mèrits i en la valoració de la memòria de gestió presentada pels/per les aspirants. La proposta de resolució del concurs recaurà en l'aspirant que hagi obtingut la millor valoració global per a la plaça del lloc de treball a proveir.

Només seran vàlids els mèrits que l'aspirant pugui acreditar el dia que finalitza el termini de presentació de sol·licituds d'admissió en aquesta convocatòria. Els mèrits que s'hagin aconseguit en posterioritat a aquesta data no seran tinguts en compte per la Junta de mèrits i capacitats.

Per a la valoració dels mèrits i de la memòria de gestió, la Junta de mèrits i capacitats podrà disposar dels sistemes de comprovació que consideri més escaients en cada cas, i per a cada tipus de mèrit. Així mateix, podrà convocar als/a les aspirants per contrastar, precisar o ampliar aspectes concrets amb relació a la memòria de gestió presentada i les funcions desenvolupades, així com la seva opinió/visió en relació a d'altres aspectes organitzatius del lloc a cobrir.

8.1. Memòria de gestió (màxim quatre pàgines per una única cara), fins a 10 punts.

Es valorarà que el contingut de la memòria acrediti el coneixement del lloc de treball al qual s'opta, en els següents apartats:

Coneixements en l'àmbit del lloc de treball convocat: coneixements elevats de tots els procediments de l'àmbit d'actuació concret i en totes les seves fases. Organització del treball. Coordinació amb l'equip humà. En aquest apartat es valorarà la complexitat i/o diversitat de les tasques desenvolupades. Puntuació màxima 5 punts.

Normatius: coneixements elevats de llenguatge jurídic, dret administratiu i organització administrativa i de la normativa reguladora dels diferents procediments, així com de funció pública. Puntuació màxima 2 punts.

Aplicació a la gestió: coneixements elevats de l'expedient electrònic. El document electrònic. La digitalització i la còpia autèntica. La tramitació electrònica del procediment administratiu. Coneixements de protecció de dades de caràcter personal. Gestió de processos i tècniques d'organització. Puntuació màxima 3 punts.

La Junta de mèrits i capacitats podrà convocar les persones aspirants que opten al lloc de treball per a contrastar, precisar o ampliar aspectes concrets amb relació a la memòria de gestió presentada per l'aspirant i les funcions desenvolupades, així com la seva opinió/visió amb relació a d'altres aspectes organitzatius del lloc a cobrir.

8.2. Experiència professional (fins a 10 punts) Serveis prestats a l'administració local

- Pel temps de serveis prestats en l'àmbit de la gestió tributària realitzant tasques directament relacionades amb les funcions específiques del lloc de treball que és objecte de la convocatòria, en un grup de classificació A2, a raó de 0,15 punts per mes treballat.

- Pel temps de serveis prestats en l'àmbit de la gestió tributària realitzant tasques diferents a les funcions específiques del lloc de treball que és objecte de la convocatòria, en un grup de classificació A2, a raó de 0,05 punts per mes treballat.

- Pel temps de serveis prestats realitzant tasques administratives d'altres àmbits de l'administració local, en un grup de classificació A2, a raó de 0,02 punts per mes treballat.

Serveis prestats a qualsevol administració que no pertanyi a l'administració local

- Els serveis prestats en l'àmbit de la gestió tributària en qualsevol altra administració que no sigui local es puntuaran segons el següent barem:

- Realitzant tasques directament relacionades amb les funcions específiques del lloc de treball que es objecte de la convocatòria, en un grup de classificació A2: a raó de 0,10 punts per mes treballat.

- Realitzant tasques diferents a les funcions específiques del lloc de treball que és objecte de la convocatòria, en un grup de classificació A2: 0,02 punts per mes treballat

El temps de serveis prestats simultàniament només computaran una vegada.

8.3. Formació (fins a 3 punts)

8.3.1 Cursos de formació relacionats amb les funcions pròpies del lloc de treball, que seran valorats segons el següent barem

Cursos amb certificat d'assistència (fins a 10 h): 0,05 punts

Cursos amb certificat d'assistència (d' 11 a 30 h): 0,10 punts

Cursos amb certificat d'assistència (a partir de 31 h): 0,20 punts

Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament (fins a 30 h): 0,20 punts

Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament (de 31 a 60 h): 0,30 punts

Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament (de 61 a 100 h): 0,50 punts

Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament (de 101 a 250 h): 0,75 punts

Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament (a partir de 251 h): 1 punt

8.3.2 Mestratge i postgraus.

Estar en possessió de mestratges o postgraus o estudis universitaris superiors el contingut dels quals guardi relació amb la plaça a cobrir, que no poden ser els mateixos que s'exigeixen com a requisit de titulació per a participar en la convocatòria. 1 punt

8.3.3 ACTIC.

Atès que el coneixement de les tecnologies de la informació i comunicació és transversal i necessari, s'estableix el següent barem per estar en possessió del certificat ACTIC:

- ACTIC nivell avançat: 1 punt

- ACTIC nivell mitjà: 0,75 punts

- ACTC nivell bàsic: 0,25 punts

8.3.4 Certificats de coneixement de llengua catalana que tinguin naturalesa oficial:

- Certificat C2 (antic D) de la Direcció General del català o equivalent: 1 punt

- Certificat G de la Junta permanent del català o equivalent: 0,50 punts

 

Novena. Resolució de la provisió del lloc i adscripció.

En cas d'empat l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc, a la persona que hagi obtingut la major puntuació en la valoració de la memòria de gestió. Si persisteix l'empat, l'ordre s'establirà en segon lloc a la persona que hagi obtingut la major puntuació en l'experiència professional. Si encara persistís algun empat en tercer lloc es tindrà en compte la major puntuació en l'apartat de formació i si tot i així encara hi hagués algun empat es tindrà en compte l'antiguitat a l'administració convocant en el lloc de treball objecte d'aquest procés. Un cop establerta la puntuació final, la Junta de mèrits i capacitats farà pública a la seu electrònica d'aquest Consell Comarcal i al tauler d'edictes de la corporació la llista d'aprovats per ordre de puntuació.

La Junta de mèrits i capacitats proposarà el nomenament de l'aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta. A tal efecte, l'acta final del procés selectiu s'elevarà al President del Consell Comarcal de la Selva determinant l'aspirant que es proposa nomenar per la provisió del lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria.

 

Desena. Incidències

La Junta de mèrits i capacitats queda facultada per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés de selecció, en tot el que no estigui previst en aquestes bases o en la legislació vigent aplicable.

 

Onzena. Règim d'impugnacions

Les convocatòries i les seves bases, les llistes definitives de persones admeses i excloses, poden ser impugnats pels/per les interessats/des, mitjançant la interposició de recurs d'alçada davant la Presidència del Consell Comarcal de la Selva, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació

El resultat del concurs que emeti la Junta de mèrits i capacitats pot ser impugnat en alçada davant la Presidència del Consell Comarcal de la Selva en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Els actes de tràmits de la Junta de mèrits i capacitats no podran ser objecte del recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials, errors ortogràfics en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquets errors també podran ser corregits d'ofici.

 

Dotzena. Normativa supletòria

En tot el no previst a les presents bases serà d'aplicació, el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals i altra normativa que sigui d'aplicació.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
312022 {"title":"EDICTO relativo a la convocatoria y el proceso de selección, por el turno restringido de promoción interna horizontal, para proveer una plaza vacante de jefe de unidad de multas y sanciones, de la escala de administración especial, subescala servicios especiales, con grupo de clasificación A, subgrupo A2 (exp. 2024\/00009606S).","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"312022"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de La Selva,DOGC,DOGC 2024 nº 9200 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-09/312022-edicto-relativo-convocatoria-proceso-seleccion-turno-restringido-promocion-interna-horizontal-proveer-plaza-vacante-jefe-unidad-multas-sanciones-escala-administracion-especial-subescala-servicios-especiales-grupo-clasificacion-subgrupo-a2-exp-2024-00009606s https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.