EDICTO sobre publicación de las bases específicas y la convocatoria para la provisión del puesto de trabajo de jefe de Servicio de Gestión Tributaria.

 

Per aquest edicte es fan públiques la convocatòria i les bases específiques que s'adjunten, aprovades per la Junta de Govern Local de data 25 de juny de 2024, que han de regir la convocatòria següent:

Proveir el lloc de treball de cap Servei de Gestió Tributària (Tresoreria Municipal - Servei Gestió Tributària), mitjançant el sistema de provisió de lliure designació.

 

 

Santa Coloma de Gramenet, 1 de juliol de 2024

 

 

Esteve Serrano Ortin

Tinent d'alcaldessa de Promoció Econòmica, Ocupació, Serveis Interns i Economia

 

 

Es convoca mitjançant promoció interna la provisió, per lliure designació, del lloc de treball de CAP SERVEI DE GESTIÓ TRIBUTÀRIA (Tresoreria Municipal - Servei de Gestió Tributària) de conformitat amb les següents:

 

BASES

 

1 - OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

Proveir el lloc de treball de cap Servei de Gestió Tributària (Tresoreria Municipal - Servei Gestió Tributària), mitjançant el sistema de provisió de lliure designació.

Les presents bases són complementàries de les bases generals que regeixen la provisió dels llocs de treball mitjançant promoció interna, a les quals s'estableixen els requisits i els mèrits comuns a tots els concursos, així com el procediment i les normes generals aplicables.

Les funcions genèriques, funcions específiques, competències i habilitats del lloc de treball convocat és el següent:

 

Funcions genèriques

- Participar en el disseny i direcció de les estratègies i procediments de gestió i planificació dels ingressos municipals, especialment els tributaris.

- Dirigir, coordinar i avaluar les activitats tècniques i administratives de nivell superior; utilització d'eines informàtiques; direcció tècnica i administrativa, gestió, estudi i proposta; preparació de normatives; elaboració d'informes; inspecció, execució i control.

- Emetre informes i treballs d'ordre tècnic derivats de l'acompliment de les seves tasques.

- Elaborar estudis, informes tècnics, memòries i plecs de condicions de diversa índole per donar resposta a les necessitats que es presentin en el seu àmbit de treball.

- Coordinar els recursos humans adscrits al seu servei, planificant tasques i guiant en l'execució dels procediments establerts per tal d'assolir els objectius fixats.

- Participar en l'elaboració, seguiment i aplicació del pressupost destinat al seu àmbit d'actuació.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa

 

Funcions específiques

- Responsabilitzar-se del padró de tributs i preus públics, de cobrament periòdic anual, la competència del qual sigui de l'Ajuntament (vehicles, guals, quioscos, IAE, escombraries, IBI, etc.).

- Responsabilitzar-se de la tramitació de les modificacions jurídiques del Padró de l'Impost de Bens Immobles.

- Responsabilitzar-se de les liquidacions dels tributs i preus públics de cobrament periòdic de l'Impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.

- Informe i gestió de les reclamacions interposades contra les liquidacions realitzades.

- Confeccionar els certificats que sol·liciten, tant els particulars com Organismes Públics, en relació amb les dades contingudes en el Servei.

- Proposta i gestió del calendari del contribuent.

- Responsabilitzar-se del manteniment dels programes informàtics relatius a l'ampliació de les Ordenances quan es produeixin modificacions.

- Responsabilitzar-se de la informació i atenció al públic en matèria d'exaccions fiscals.

- Dirigir la inspecció fiscal i de padrons municipals, tant pel que fa a l'activitat del personal destinat, com a les relacions amb Delegació d'Hisenda, aixecament d'actes d'inspecció, etc.

- Relacionar-se i coordinar-se amb el Centre de Gestió Tributària, assistint a les reunions de la comissió intermunicipal de seguiment de la gestió cadastral i padrons d'urbana per tal de tenir al dia les qüestions puntuals dels cadastres.

- Relacionar-se amb l'Administració d'Hisenda de l'Estat pel que fa a la gestió de l'Import d'Activitats Econòmiques, a efectes d'actualització del padró, devolucions d'ingressos indeguts, suports informàtics dels padrons, etc.

- Relacionar-se amb la Diputació Provincial de Trànsit pel que fa a la gestió de l'impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, a efectes d'altes, matriculació i remesa de documentació.

- Elaboració i gestió de les exempcions i bonificacions dels padrons fiscals.

- Coordinar treballs de manteniment del Cadastre.

- Coordinació i assessorament jurídic als diferents serveis de l'Àrea de Recursos Econòmics.

- Formalització de les Ordenances Fiscals i Preus públics coordinant les actuacions de la seva formulació amb la resta de serveis.

- Responsabilitats generals dels llocs de comandament.

- Presència habitual fora de l'horari comú per exigències de les seves funcions.

- D'altres funcions relacionades amb les anteriors.

 

Competències i habilitats

- Actualitzar-se de manera permanent i contrastar nous conceptes i millores tècniques per exercir en el seu treball.

- Informàtica: cultura, participació i civisme digital, tecnologia digital i ús de l'ordinador, del sistema operatiu i altres programaris específics; navegació i comunicació en el món digital, tractament de la informació escrita, tractament de la informació gràfica, tractament de la informació numèrica, tractament de les dades i presentació de continguts.

- Coneixements superiors en gestió de la tresoreria a les entitats locals, maneig i custòdia de fons, valors i efecte a les entitats locals, gestió de serveis recaptadors, tipologia d'ingressos i cobraments públics, comptabilitat pública local.

- Assumir el rol consultiu resolent dubtes i consultes.

- Analitzar les causes dels problemes, visualitzar diferents escenaris i en base a aquests formular alternatives de resolució atenent als riscos i conseqüències que se`n poden derivar.

- Resoldre complicacions inherents en l'àmbit de treball i noves situacions en l'exercici de les seves tasques.

- Actuar d'acord amb els principis i valors de l'organització i aplicar-los en l'exercici de les seves funcions.

- Proposar canvis o actuacions per millorar el servei prestat i treballar de manera més eficaç .

- Respondre als criteris de qualitat estàndards i de bones pràctiques professionals establerts per l'organització.

- Participar en grups de treball transversals de l'organització.

 

2 - REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per participar a la convocatòria caldrà que les persones aspirants:

1. Tinguin el nivell de suficiència de català (nivell C1 segons el MECR) que s'haurà d'acreditar mitjançant el corresponent certificat emès per la Direcció de Política Lingüística o equivalent. Qui no tingui el certificat de nivell C1, serà convocat/da per tal de realitzar una prova específica de català adequada al nivell C1, que tindrà una durada d'1 hora i 30 minuts aproximadament i es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

2. Pertànyer a algun dels grups de classificació de la plantilla de personal que s'especifiquen a continuació:

- Funcionari/ària de carrera d'aquest Ajuntament, de l'Escala d'Administració General/Especial, Subescala Tècnica, Classe Tècnica superior, grup A, subgrup A1, i estar en situació de servei actiu en aquesta categoria.

- Personal laboral fix o indefinit en situació de servei actiu, ocupant una plaça del grup conveni Tècnic Superior (A1).

3. Romandre en el lloc de treball amb destinació definitiva des del qual es concursa un mínim de dos anys, llevat dels casos recollits a l'article 62 del Decret 123/1997, del 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

 

3 - PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les persones interessades caldrà que presentin la seva sol·licitud en el termini de quinze dies hàbils, comptabilitzats a partir de la publicació de les bases al DOGC (el període d'al·legacions de les bases discorrerà paral·lelament al de presentació de les sol·licituds), juntament amb el seu currículum vitae, que ha d'anar acompanyat de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats, a Recursos Humans o per qualsevol dels altres mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Les bases es faran públiques al DOGC, a la intranet municipal i al tauler d'anuncis de la corporació.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, i en el termini màxim d'un mes, per decret de l'Alcaldia o de la Tinència d'Alcaldia que tingui delegades aquestes funcions, es farà pública la llista provisional de persones admeses i excloses en els taulers d'edictes de la Corporació i en la intranet municipal, donant un termini de deu dies hàbils, en virtut de l'article 78 paràgraf segon del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, per a esmenes i possibles reclamacions contra aquesta llista. En la mateixa resolució es fixarà la data en què es constituirà la junta d'avaluació.

Transcorregut un termini no superior a un mes des de la finalització del termini anterior, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, farà pública la resolució amb la llista definitiva de les persones aspirants admeses i excloses, que serà objecte de publicació en els taulers d'edictes de la Corporació i en la intranet municipal. Si el termini conclou sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

La llista provisional s'elevarà a definitiva sense que sigui necessària una nova resolució o publicació si no es presenten reclamacions o, en el seu cas, un cop es resolguin totes les formulades en temps i forma.

Els errors materials, de fet i aritmètics en la publicació de les resolucions i anuncis es poden esmenar en qualsevol moment del procés.

Les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part de la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals  i garantia dels drets digitals.

 

4 - JUNTA D'AVALUACIÓ

La Junta d'avaluació no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat dels seus membres, i utilitzarà els mitjans electrònics en les seves comunicacions i notificacions de manera sistemàtica.

L'òrgan selectiu, atenent als principis d'imparcialitat i professionalitat, estarà constituït per cinc membres titulars i cinc suplents, designats per la corporació. Un dels membres designats exercirà les funcions de secretaria de la junta d'avaluació.

La designació nominal dels membres del Tribunal inclourà la dels respectius suplents.

Quan concorrin les circumstàncies previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015,1 d'octubre, de règim jurídic del Sector Públic, els membres de l'òrgan de selecció hauran d'abstenir-se d'intervenir-hi i hauran de notificar-ho a l'autoritat que convoqui, i els/les aspirants podran recusar-los, d'acord amb l'article 24 de la mateixa Llei.

 

5 - PROVISIÓ PER LLIURE DESIGNACIÓ

Des de la Tresoreria Municipal, en aquest cas el tresorer, emetrà un informe previ a la deliberació del tribunal en què valorarà la idoneïtat de cada aspirant tenint en compte criteris de mèrit i capacitat discrecionalment apreciats, i en tot cas, en relació al currículum vitae aportat i els mèrits previstos en aquestes bases. Aquest informe serà traslladat a la Junta d'Avaluació.

Els mèrits a valorar són:

 

MÈRITS

Experiència professional i formació en els àmbits de:

Legislació tributària autonòmica i estatal

Ordenances fiscals i preus públics

Inspecció fiscal

Padró municipal de tributs

Cadastre

Organització administrativa

Gestió per processos i tècniques d'organització

Sistemes de gestió de la qualitat

Gestió de projecte i programes

Redacció i presentació d'informes

Direcció de persones

Protecció de dades de caràcter personal

 

 

Igualment es realitzarà un anàlisi competencial destinat a la valoració de les aptituds de les persones candidates i al seu grau d'adequació al perfil competencial requerit al lloc de treball a proveir.

Aquest anàlisi competencial tindrà en compte les competències següents:

1. Competències estratègiques

a. Gestió eficient dels recursos públics

b. Planificació, organització i avaluació dels serveis públics

2. Competències qualitatives de gestió de personal

a. Comandament d'equips de treball

b. Gestió del canvi i lideratge

3. Competències qualitatives transversals

a. Influència i persuasió

b. Presa de decisions

Es comptarà amb l'assistència tècnica d'un/a professional extern expert en la matèria que serà triat d'entre els/les professionals especialistes que consten en el directori del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, qui serà l'encarregat de desenvolupar l'entrevista i l'anàlisi competencial a través de la confecció d'informe de conclusions. Aquesta prova no tindrà caràcter eliminatori.

La Junta d'Avaluació apreciarà discrecionalment la idoneïtat de les persones candidates en relació amb el requisits del lloc concret a proveir. Es tindrà en compte per part de la Junta d'Avaluació el currículum vitae aportat per les persones candidates, l'informe emès pel tresorer, i l'informe de valoració de les aptituds dels/de les aspirants emès pel professional designat.

 

6 - INCIDÈNCIES I RÈGIM DE RECURSOS

Les bases generals per a la provisió dels llocs de treball de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet podran regir supletòriament en tot el que no s'oposi o es contradigui amb les presents bases, i serviran d'orientació a la Junta d'avaluació si ho considera convenient.

No obstant això, la Junta d'avaluació queda facultada per resoldre les incidències i els dubtes que es presentin, així com per adoptar els acords necessaris per al bon ordre del procediment.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit qualificats de la Junta d'Avaluació, que determinin la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, podrà interposar-se Recurs d'Alçada davant de l'Alcaldia en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de la seva notificació o publicació en virtut de l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques (LPACAP).

Per a tot el que no estigui previst expressament en les bases es recorrerà al que disposa el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre i el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei dels ens locals i a la resta de la normativa aplicable.

Contra aquestes bases, que posen fi a la via administrativa, de conformitat amb l'article 52 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local en relació amb els articles 112.1, 123 i 124 de la Llei 39/2015, 1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPACAP), es podrà interposar potestativament Recurs de Reposició, en el termini d'un mes, o directament Recurs Contenciós-Administratiu davant el Jutjat Contenciós-Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent a la notificació d'aquesta resolució, de conformitat amb el que preveuen els articles  8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa-administrativa (LJCA).

 

Esteve Serrano Ortin

Tinent d'alcaldessa de de l'Àrea de Promoció Econòmica, Ocupació, Serveis Interns i Economia

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
312012 {"title":"EDICTO sobre publicación de las bases específicas y la convocatoria para la provisión del puesto de trabajo de jefe de Servicio de Gestión Tributaria.","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"312012"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet,DOGC,DOGC 2024 nº 9200 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-09/312012-edicto-publicacion-bases-especificas-convocatoria-provision-puesto-trabajo-jefe-servicio-gestion-tributaria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.